Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Legend

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36
46
Tartışma Platformu / Ynt: Birden Çok Kitap Okumak
« : 28 Ekim 2012, 22:23:13 »
Bence romanlar diziler gibidirler bu konuda, bölüm bölüm değilde sezon sezon çıkan diziler. Romanlarda da diziler gibi bölüm kavramı vardır. Bölüm ortasında kesmezseniz okumanızı pek bir sorun çıkmaz, yani çıkmadı benim için.

Şahsen birçok kez ikili, nadiren de üçlü kitap okumuşluğum vardır.  Ama her zaman tek tek gitmeyi tercih ederim, diziyi de haftada bir izlemeyi sevmem birikmeye bırakırım aynı şekilde. Bunlar genelde zorunlu nedenlerdir benim için 900 üzeri sayfadaki bir kitabı yanında taşıyamamak, kitabı yanıma almayı unutmak gibi.

Değerlendirmeye gelince, o apayrı bir kulvar. Kesinlikle birden fazla kitabı aynı anda okumayın ve bence kitabı okumadan önce bunu inceleyeceğim ya da incelemeyeceğim diyin kendinize. Bunlar yoğunlaşma açısından, ince hataları veya güzellikleri bulmak açısından çok önemli.

47
Güncel / Ynt: Bayram
« : 27 Ekim 2012, 19:34:37 »
Herkesin bayramı mübarek olsun.

Bayram geleneğimiz de dolu dizgin maşallah. Nice Bayramlar.

48
Lütfen çıkıp da bu smgkrc isimli üyeye "Sen kimsin de bize hakaret ediyorsun?" tarzı beyanlarda bulunmasın. Arkadaş o seviyeyi geçeli yıllar olmuş.

 Ben Christopher Paolini'nin 15 yaşında emek verip yazdığı ve çok başarılı olduğu eserine hakaret edildiği için böyle bir yorum yaptım. Bu kadarı da olmaz yani. Yeni eserler daima eskilerine benzer olacak , yeni yazarları böyle aşağılarsanız benzer yönleri var diye tabiki de yeni yazarlar ve kitaplar zor ortaya çıkar.

Yalnız, Siz eserin çok başarılı olduğunu ve inanılmaz bir emekle yazıldığını düşünüyor olabilirsiniz. Bu sizin düşüncenizdir. Bunlar nesnel konular değildir. O yüzden karşı tarafın düşüncesi ayrı olsa bile "Derdin ne senin ya." "Esere hakaret ediyor." "Yazarı aşağılıyor." "Bu kadarı da olmaz yani." gibi kelimeler ve mesajlar, mesajınızı okuyan kişilere karşı saygınlığınızı zedelemekle beraber hem yürüttüğünüz tartışmanın kalitesini düşürür hem de sizi bağnaz gösterir ve karşı taraf size gereken ciddiyetle yaklaşmaz. Bunu yapmayın.

49
Konu, Rıhtım halkına açılmış, emeği geçen herkesin ellerine sağlık arkadaşlar.   

Şu sorun gözüme çarptı, tamamlanmamış bilgi konularına teşekkür mesajları geliyor.

http://www.kayiprihtim.org/forum/kamplar-savathi-t13602.0.html;msg130075#new

Bu da konu bütünlüğünü bozuyor. Şimdilik tamamlanmamış konular yazarları haricine kilitlense, daha sağlıklı olmaz mı?

50
Spoiler: Göster


Taç Toprakları, Westeros kıtasında bir bölgedir. Asla serbest bir ülke olamamıştır onun yerine  Nehir Toprakları, Fırtına Toprakları ve diğer bölgelerin almak için çekiştiği bir bölge olmuştur. Fatih Aegon işgali sırasında ilk buraya ayak basmış ve burası Westeros’u fethetmesinde önemli bir basamak taşı olmuştur.

Taç Toprakları direkt olarak Demir Taht’ın sahibi tarafından yönetilir. Kral’ın Şehri ve etrafında ki toprakları çevreler. Bu topraklara Rosby Şehri, Kral’ın Ormanı ve Ejderha Kayası dahildir.Vadi’nin güneyinde, Nehir Toprakları’nın güneydoğusunda, Batı topraklarının doğusunda ve Menzil’le Fırtına Toprakları’nın kuzeyinde kalır.

Taç Topraklarında piçlere Su soyadı verilir.


51
Kendini bilmiş bulmana gerek yok, ki forumda kast sistemi de yok ortada. Kimse birini yöneticiden önce uyardın diye kızmaz sana. Yere çöp atan birini uyardın diye belediye başkanı gelip sana kızabilir mi sence? :P Vatandaşlık görevin sonuçta. Forumu da temiz tutmak bizim üyelik görevimiz. :)

52
Müzik / Ynt: Eskimeyen Şarkılar
« : 15 Ekim 2012, 16:20:08 »
Forum baya trollendi bu ara...

Arkadaşlar burası favori gruplarınızı BÜYÜK HARFLERLE yazacağınız bir ergen fan sitesi değildir.

Popüler pop şarkıcılarına (bkz. Murat Boz) aşkım canım deyip önününüze gelen konuyu trollemeyeniz.

Hele bu kadar büyük bir forumda bizden başka bir kimse yok demek nasıl bir akıl sağlığıdır?

Alıntı
2. Forum içerisinde açılan başlıkla alakasız ciddi kişisel tartışmalar yürütmek yasaktır.

Alıntı
5. Forum içi kültürü sekteye uğratmayın.

ve bu konuya en yakışan kanunumuz;

Alıntı
7. Rıhtım halkının asıl endişesi denize atılan çöpler. Bunu yapmayın. Yoksa bir gün kendinizi o çöplerle suda yüzer halde bulursunuz. Çevreyi kirletmek yasaktır.


Tek isteğim bu zulüm son bulsun artık. Konu silinsin ve biz bu konu burada hiç yokmuş, hiç olmamış gibi davranalım lütfen.



53
Spoiler: Göster


Fırtına Toprakları Yedi Krallığın temel bölgelerinden biridir. Fetih Savaşı esnasında son Fırtına Kralı katledilene kadar aynı isimde bağımsız bir krallıktı. Fırtına Toprakları, Fırtına Burnu’ndan Baratheon Hanesi tarafından yönetilir. Bu bölgede doğan piçlere Fırtına soyadı verilir.

Fırtına Toprakları, Kral’ın Şehri’nin güneyinde kalır, batısında Menzil, güneyinde Dorne Denizi, doğusunda Gemikıran Körfezi bulunur. Westeros’un en küçük bölgelerinden biri olan bu bölge, zorlu dağlardan kayalık sahillerden ve Yağmur Ormanı ve Kral’ın Ormanı ‘nı da içeren yeşil ormanlardan oluşur.

Tarth ve Estermont gibi birkaç ada da Fırtına Toprakları’nın bir parçasıdır. Dar Deniz’in karşısından gelen gemiler -  Gemikıran Körfezi’nden ve onun fırtınalarından kaçınarak – Fırtına Topraklarının inanılmaz mavi ve berrak olan denizinden ilerlerler.  Tarth’ın etrafındaki sular maviliği ve berraklığıyla meşhurdur. Bu yüzden Tarth’a, Safir Adası’da denir.

Fırtına Toprakları’nın önemli yerleri; Eskiden Fırtına Krallarına ev sahipliği yapmış şimdi ise Baratheon Hanesi’nin oturağı olan Fırtına Burnu kalesi, Yağmur Ormanı ve Dorne Sınırları’dır.

54
Buz ve Ateşin Şarkısı / Westeros'un Bölgeleri 7- Menzil
« : 14 Ekim 2012, 21:10:15 »
Spoiler: Göster


Menzil, Westeros’un temel bölgelerinden biridir ve Fetih Savaşından önce Menzil Krallığı adıyla ağımsız bir krallıktı. Menzil, Yüksekbahçe’li Tyrell Hanesi tarafından yönetilir. Westeros’un en büyük bölgelerinden biridir ve en verimli ve en kalabalık bölgesidir.  Menzil’de doğan piçlere Çiçek soyadı verilir.

Menzil, Westeros’ta  Şövalyeliğin merkezi olarak düşünülmüştür. Bölge zaten şövalyeliğe en çok değer verilen ve rağbet gösterilen yerdir. Ayrıca en çok turnuva düzenlenen bölgede Menzil’dir.

Menzil, Westeros’un en verimli bölgesidir ve sayısız iyi nüfuslu köy ve şehri kapsar. Sınırları batıda Günbatımı Denizi’ne, güneyde ve doğuda Dorne’un Kızıl Dağları’na, Batı Toprakları’nın tepelerine kuzeybatıda, Karasu Nehri’ne de kuzeydoğu da uzanır. Ayrıca Kalkan Adaları ve Arbor gibi birkaç ada da içermektedir.

Bölgeden iki ana yol geçer; Birincisi,Menzil’i Taç Topraklarına ve Batı Topraklarına bağlayan Gül Yolu; İkincisi ise Yüksekbahçe’yi, Lannis Limanı’na bağlayan Okyanus Yolu’dur.

Bölgenin en önemli yerleri; Tyrell Hanesi’nin kalesi ve oturağı olan ve bölgesel gücün merkezi olan Yüksekbahçe, Reach’in en önemli şehri olan ve Westeros’un en eski şehri olan, Maester’ların yetiştiği Citadel’in bulunduğu, Yedi İnancı’nın önceki merkezi olan Oldtown ve bir market şehri olan Ashford’dur.

Menzil, Yedi Krallığın en zengin ikinci bölgesidir. -  Birincisi Batı Toprakları’dır. - Fakat  en verimli bölgesidir. Ürettikleri içinde kavunlar, alev erikleri, şeftaliler, elmalar ve üzümler bulunmaktadır. Arbor'da en kaliteli şarapların yapıldığı söylenmektedir, kuru meyve tadında ki kırmızı şaraptan, yüksek kalteli altın şaraplara kadar bir çok şarap üretilmektedir. Ayrıca eski şehirde yapılan ahşap arplar da çok rağbet görmektedir.

56
Spoiler: Göster


Batı Toprakları, Westeros kıtasının batısında bulunan bir bölgedir. Lannister Hanesi tarafından yönetilir. Targaryen Fetihi’nden önce Kaya Krallığı olarak bilinirdi. Bu bölgede doğan piçlere Tepe soyadı verilir.

Batı Toprakları’nın büyük bir parçası tepeler ve dağlardan oluşur. Sınırları doğuda Altın Diş Kalesine, güneyde  Menzil ile arasında bir sınır oluşturan Altın Yol’a, batıda Günbatımı Denizi’ne, kuzeyde Demir Adam’ın Koyu’na uzanır.  Tepeler ve dağlar Nehir Toprakları arasında ki doğu sınırını çok rahat savunulabilir yapar. Nehir Topraklarına ana geçiş yolu olan Nehir Yolu da Altın Diş kalesi tarafından korunmaktadır.

Güneyde ise ana giriş sahil yoludur. Geçişe Kırmızı Çatal’dan daha uygundur fakat Crakehall’ın ormanları Batılılara iyi bir savunma hattı verir. Bunlara rağmen bu topraklar denizden gelecek bir saldırıya karşı korunaksızdırlar ve sahilin düzlüğü bölgenin kolayca işgal edilmesine izin verir.

Batı Toprakları diyarın en büyük, en nüfuslu ya da en bereketli toprakları değildir fakat kesinlikle en zengin olanıdır. Tepeler ve kayalıklardan oluşan bölge, inanılmaz bir saf altın ve gümüş rezervine sahiptir. Casterly Kayası, Altın Diş, Castamere, Derin Nunn, ve tepelerinde altın madenleri olduğu bilinmektedir fakat madenlerde veya başka endüstrilerde çalışan işçi sayısı bilinmemektedir.

Lannis Limanı ve Güzel Ada’da ise biraz balıkçılık vardır.

57
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 14 Ekim 2012, 00:16:45 »
Ben melezlere Daphne demiyorum anlamı olmayan başka bir kelime kullanıyorum.

Allah allah... Kendiniz dediniz ya biraz önce;

Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum

Tutarsız bir yorumum yok neden bukadar sert eleştriyorsunuz ?

Tutarsız bir yorumunuz yok mu? Kendi cümlelerinize bakalım;

Düzelttiğiniz ilk Mesaj;
Tabi ilk seferinde kitabım için konu arıyorum diyormuşum gibi oldu ama düzelttim sonra.

İkinci Mesaj;
ortaya ilginç fikirler atılırsa belki içlerinde kitabıma uygun olan birkaçını kullabilirim diye düşünmüştüm demek istediğimi anladınmı bilmem zaten fikirlerim var kitabımdaki olay örgüsünün ufak bir bölümü bir boşluk içinde o bölümü doldurabilecek ilginç bir fikir bulabilirim diye düşünmüştüm.

Üçüncü Mesaj;
Birde fikir meselesi var,ben bir çıkmaza girdim yardım istedim o kadar romanın ben liğini bozacağını sanmam.

Eğer bu cümlelerde tutarlılık varsa kendimi camdan aşağı atacağım. Ayrıca nasıl sert eleştiriyorum anlamadım? Tutarlılık olmayınca tutarlılık yok demek nasıl sert eleştirmek oluyor?

58
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 13 Ekim 2012, 23:25:11 »
Daphne nin su perisi olduğunu biliyorum ben babasıda peneus.Ordaki anlam melez olmasıyla ilgili değil sadece en sevdiğim hikayedir apollonun hikayesi.Yarı tanrı ve melez gibi kavramları kullanmamak adına böyle birşey düşündüm.

Melez, melezdir. Yaptığınız şey Türkiye'ye Türkiye dememek için Yunanistan demeye benziyor. Özgünlük bu mudur? Aynı kavrama sırf özgün olsun diye apayrı bir kelimeyi yapıştırmak mıdır? Melezlere Daphne dedik, Zeus'a Poseidon dedik özgün mu olduk? Taşa sırf her kitapta taş deniyor, özgün olsun diye toprak denmez. Taş taştır.

Ben sadece Rick Riordan ın en sevdiğim yazar olduğunu söyledim ortaya bir kaynak koymadım.Mitolojiyi bana sevdirdi o kadar.

Rick Riordan'ı da göstermediyseniz, "Ben mitoloji'yi iyi biliyorum !nokta!" Olay bu mudur o zaman?

Aslında Rick tarzı bir roman hedeflemiyorum onunki gibi melezleri konu alan bir roman hedefliyorum yanlış anlamışsın.Birde fikir meselesi var,ben bir çıkmaza girdim yardım istedim o kadar romanın ben liğini bozacağını sanmam.

Fikir meselesine gelince, bir karar verin artık. Önce dediniz ki kitap yazacağım fikir arıyorum, sonra kitabın olay örgüsünü tamamladım sadece öylesine eklemek için fikir istiyorum dediniz. Şimdi ise kitabı yazıyorum ama fikir çıkmazına girdim bana fikir çıkmazına girdim bana bir el atın diyorsunuz.

Önce bir tutarlılığınız olsun lütfen.

Son olarak, Hala yazım hatalarınız, noktalama yanlışlarınız var. Biraz daha özen, biraz daha dikkat lütfen.




59
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 13 Ekim 2012, 22:43:13 »
Öncelikle mesajlarınızda paragraflar arası boşluk bıraksanız, noktalama işaretlerine dikkat etseniz ve yazım hatalarınıza dikkat etseniz hem okunuş açısından daha iyi olacak hem de roman yazacak birisinin en önce kalemine bunları yedirmesi gerekir değil mi?

adlı arkadaş... Yanlış anlama ama daha ilk kez mesaj attığın insanlara daha saygılı tabirler kullanırsan biraz daha ciddiye alınırsın o insanlar tarafından.

Mitolojiyi çok iyi biliyorum diyorsunuz ama ortaya koyduğunuz tek kaynak hala Rick Riordan kitapları.

Ve şuna değinmek istiyorum. İlk mesajınızda demişsiniz ki Rick Tarzı bir macera romanı hedefliyorum. Birinci Şahısla yazılan romanlarda -özellikle maceralarda- konu bütünlüğü çok önemlidir. Şu bölüme şu olayı şu bölüme şu olayı gibi bir durum hem akışı bozacak hem de konu bütünlüğünü zedeleyecektir.

Ayrıca böyle bir fikiri başkasından alma düşüncesi de çok saçma, Malkavian'ın hakkı var. İster bütün kitabın ana fikri olsun ister küçük bir ayrıntı bu kitabın "siz"liğini zedeleyecektir.

Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum sanırım aynı düşünüyoruz bende özgün olmak konusunda çok dikkatiyimdir

Mitolojiyi çok bilen sizin burada da bir düzeltiye ihtiyacınız var. Daphne, bir su perisidir. Melez değildir.

Son olarak, neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duydunuz?

enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)


60
Spoiler: Göster


Nehir Toprakları, Westeros kıtasının merkezi bölgesidir. Trident’in çatalları arasındaki verimli bölgelerden oluşur. Kıtadaki merkezi konumundan doluyu sık sık bir savaş alanı haline gelir.

Nehir toprakları son üç yüz yıldır –ta ki Beş Kralın Savaşı’nda ki yenilgilerine kadar- Nehirova’lı Tully Hanesi tarafından yönetiliyordu. Şu an Nehirova, İkizler’den Frey Hanesi tarafından ele geçirilmiştir fakat Petyr Baelish –Harrenhal Kalesi’nin efendisi olarak- Nehir Toprakları’nın yüce lordu ilan edilmiştir.

Nehir Toprakları, düzlükleri, ormanları, tepeleri ve sonu gelmez nehirleri olan bir bölgeyi kapsar. Bölge en kuzeyde Boyun’un bataklıklarına (Yeşil Çatal’ın kaynağı) kadar uzar. Doğuda Kral Yoluna, güneyde Karasu’ya, batıda Demir Adam’ın Koyu’na ve Batı Toprakları’nın tepelerine kadar uzanır.

Nehir Toprakları’nın kolayca savunabilinecek tek tarafı Kuzey’dir. Fakat Batı’da ve Doğu’da bulunan dağlar Nehir Toprakları’nı Batı Toprakları’ndan ve Vadi’den net bir şekilde ayırmaktadır. Batı’da ağır korunan Altın Diş kalesi Nehir Toprakları’na girişi korumaktadır fakat kalenin kendisi Batı Toprakları’na aittir.

Nehir Toprak büyük bir şehir içermez fakat Fairmarket, Lord Harroway’ın Şehri, Tuzçukuru, Bakire Havuzu ve Taşlı Sept gibi nüfuslu şehirler içerir. Ana kaleleri; Nehirova, Harrenhal, Deniz Gözcüsü, Taş Çit, İkizler’dir. Eklemeye değecek bir yerde Eski Taşlar kalesinin harabeleridir, bu kale uzun yıllar boyunca Nehir Toprakları Kralların kalesi olmuştur. Tanrı’nın gözü ve Yüzler Adası’da önemli yerlerdir.

Nehir toprakları zengin, bereketli ve nüfuslu bir bölgedir. Nehir Adamları denilen Nehir Toprakları halkı güçlü savaşçıların, barışçıl balıkçıların ve dindar köy halkının bir karışımıdır. Bu bölgede doğan piçlere Nehir soyadı verilir.

Bölgenin içinden akan ırmaklar taşımacılık ve ticaret amacıyla da kullanılır. Barış zamanında balıkçı tekneleri, tahıl mavnaları ve ticaret gemileri nehirlerde bulunur. Köylüler ellerinde ki tahılı ve diğer malları satmak için nehire taşırlar. Yetişen küçük ekşi üzümlerden şarapta yapılabilir.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36