Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gilderoy

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 27
16
Rica ederim efendim. Böyle bir siteyi bulup sizlerle paylaşmamak olmazdı.

Şahin, rotational symmetry diye bir ayar var. Onun her derecesini kullanmış sanki ejderhayı yapan arkadaş. Böyle düz ve nereye gideceği kesin hatlar ortaya çıkarmak için hızlı bir el hareketi gerekiyor anladığım kadarıyla. Açıkçası ince elenip sık dokunmuş :)

Anlaşılan bayağı orijinal şeyler çıkacak ortaya :) 

Yaptığım bir çalışma daha. Resmen simetri abidesi oldu.

Spoiler: Göster


17
Eğlence & Mizah / Weavesilk - İnteraktif Yaratıcı Sanat
« : 10 Mayıs 2013, 17:45:10 »
Merhaba Rıhtım ahalisi. Sadece saatler önce keşfettiğim bir siteyi sizlere tanıtmak istiyorum. Sitenin adı Weavesilk[*]weave=dokuma[/*][*]silk=ipek[/*]. Kendilerinin tabiriyle Interactive Generative Art. Siyah bir arka plan üzerine yedi renkle hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilirsiniz. Adından da belli olduğu gibi, oluşturduğunuz şekiller siyah arka plan üzerinde dokuma bir ipek gibi desenler oluşturuyor. Ayrıca seçebildiğiniz altı tip kat derecesi var. Platform tamamen simetri üzerine kurulmuş diyebiliriz(Simetri işi size kalmış). Eğer belli bir noktada imleci basılı tutarsanız ekranda oldukça hoş, simetrik bir desen belirdiğini göreceksiniz.

İnternette arattığınız zaman çıkan sonuçlardan birkaç resim:

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster


Bu da benim yaptığım bir tane. Bir dakika bile sürmedi ilk denemem olmasına rağmen.

Spoiler: Göster


Weavesilk

18
Televizyon / Ynt: Da Vinci's Demons
« : 30 Nisan 2013, 15:49:42 »
İlk bölümünden itibaren kendini oldukça sevdirebilen yeni bir dizi Da Vinci's Demons. Özellikle 15. yüzyıl mimarisine uygun set ve giyim tarzları diziyi başarıya ulaştırabilecek türden etkenler. Dizi ayrıca birçok gizemi de beraberinde taşıyor. Örneğin Leonardo'nun annesi tam bir muamma -gerçi şimdiden bir takım düşüncelerim var onunla ilgili. Ayrıca Spartacus ile Da Vinci's Demons'ı bir karşılaştırmaya tabi tutan zihniyetleri anlamak zor. İkisi de Roma döneminde geçiyor ve aynı kanal tarafından yayınlanıyor ve üstelik Spartacus'ün bitiminden hemen sonra diğeri başladı diye bu kadar tartışmaya gerek yok.

19
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 23 Nisan 2013, 21:15:13 »
Dizi süper hızla ilerliyor. Ve o kadar farklı parçalara bölündü ki bazı bölümlerde hiç görmediğimiz olaylar, kişiler oluyor. Kendi adıma söylersem en iyi sahneler Daenerys'in. Özellikle çıkan son bölümün(3x4) son kısmı mükemmeldi bana göre.

Bu bölümü izlemeyenler için spoiler olabilir.
 
Spoiler: Göster

20
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 16 Mart 2013, 12:12:09 »
John Scalzi - Yaşlı Adamın Savaşı serisi(4 kitap) %50 indirimde şu anda. Hala okumamış olanlar için iyi bir fırsat.

İlknokta

21
Sinema / Ynt: Razzie Ödülleri - Yılın En Kötüleri
« : 25 Şubat 2013, 21:21:46 »
Twilight silmiş süpürmüş ödülleri. Başarılarının devam etmesi dileğiyle :D

22
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi dergileri takip ediyorsunuz?
« : 20 Şubat 2013, 19:18:18 »
Atlas ve Yeşil Atlas'ı takip ediyordum bir ara. Sonraları PCNet ile devam ettim. Şu anda ise başta Popular Science ve Bilim ve Teknik olmak üzere bilim hakkında yazan tüm dergileri takip etmeye çalışıyorum. Tabii ki karikatür dergilerinden Uykusuz'u da es geçmemek lazım. Arada bir neşelenmek için birebir.

23
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 18 Şubat 2013, 20:03:03 »
Yaklaşık bir ay kadar önce Dexter'a bir 'merhaba' demek için izlediğimde kendimi engelleyemez oldum ve 1. sezonu bitirdim ama orada kaldı, şimdilik. Gerçekten kaliteli bir iş yaptıkları ortada ayrıca Dexter'ı oynayan Michael Hall'u da tebrik etmek lazım, rolünün hakkını veriyor. Bu arada Dexter'ın kitapları olduğunu daha önce duymamıştım. Bir incelemek isterim.

24
Eğlence & Mizah / Ynt: En iyi Harlem Shake Kayıp Rıhtım'da!
« : 18 Şubat 2013, 19:56:12 »
Evet, vermiş olduğum linkin bağlandığı adres sorunlu şu anda. O yüzden erişilemiyor. Ama kısaca ne olduğundan bahsedeyim görmemiş olanlar için: Hsmaker adlı bir internet sitesi eklenen web adreslerindeki nesneleri Harlem Shake'e uyarlayarak onları harekete geçiyor ve bu da ortaya çok orjinal ve gayet komik sonuçlar doğurabiliyor. Hatta kaydedilmiş bu videoya bakarsanız daha iyi anlaşılır :)

25
Eğlence & Mizah / En iyi Harlem Shake Kayıp Rıhtım'da!
« : 17 Şubat 2013, 18:59:09 »
Son günlerin yeni modası olan Harlem Shake'in Rıhtım versiyonu:

http://bit.ly/Xe8Idd

26
Güzelim yayını kaçırmışım. Bilgisiyle ve şansıyla kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Bir bakışta okuyun inşallah :).

27
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 05 Şubat 2013, 16:47:24 »
İnternette rastlamıştım bu habere, birkaç bilgiyi ekleyeyim oradan:

1- The Witcher 3: Wild Hunt, bir önceki oyunundan tam 30 kat büyük olacak!
2- CD Project RED'in REDengine 3 grafik motoruyla geliştirdiği oyunun muazzam büyüklükte bir oyun alanına: Skyrim'den daha büyük bir dünyaya sahip olacağı bildiriliyor.
3- Adalardan, ormanlara ve oradan karanlık, yok olmuş şehirlere olan yolculuğumuzun hiç bir yerinde yükleme ekranı olmayacağı bildiriliyor.

Kaynak: Bölüm Sonu Canavarı

Ayrıca ana karakter Geralt'ın dışında yapımcıların sır gibi sakladığı bir karakter daha varmış. Aşağıdaki Game Informer kapağında ikisini de görebilirsiniz.

Spoiler: Göster



28
Emin ol böyle bir konu açılmamıştır henüz. Sorunun cevabına gelirsek, birçok yolla bu mümkün olabilir. Adamın mühendis olduğunu düşünürsek basit bir düzenekle işi halledebilir. Aklıma böyle bir şey gelince Porof. Zihni Sinir'i düşünmedim değil. İkincisi adam çok güçlüyse tek darbeyle bunu yapabilir ama bunun için de mükemmel(!) bir irade ve cesaret gerekir. Ayrıca çift kılıç olursa çapraz daha kolay olur diye düşünüyorum. Fakat şöyle bir şey var ki neden birisi bu şekilde intihar etsin? Harakiri neyine yetmiyor? Bana göre böyle abartılı bir şey ya hikayeyi çok etkileyici(belki de duygusal) ya da aşırı saçma yapar. Tabii ki bu bir risktir. Kurgu ve anlatım şekli bunu belirleyen unsurdur.

29
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 08 Ocak 2013, 19:57:51 »
Tek oy. Rüyanın Öte Yakası.

30
Genel anlamda İhsan abiye katılmamak elde değil. Birkaç şey dışında tabii. Bence Victor küstah değildir. Burada kullanılması gereken doğru kelime ‘hırslı’dır bence. Neden mi? Çünkü adını tarihe yazdırmak –tıpkı adını defalarca okuduğu filozoflar gibi- ve yeni bir şey keşfetmek için verir tüm emeğini. Zaten bu hırs değil midir bazı insanları ünlü yapan. İnsanlığa, tarihe yeni ve alışılmadık bir şey hediye etmek(!) için gereken budur. Evet, aptaldır birazda ama hangi konuda? Bence böyle büyük bir şeye kalkışmak tamamen meraktan gelen bir davranıştır. Fakat işin rengi değişince Victor’un aptala bağladığını söylememe gerek yok. Önceleri aklını kullanan Victor nasıl olur da duygularının kölesi olur ve ona göre hareket eder. Esas aptallık burada yatıyor. Ayrıca yaratığın masum olduğunu pek sanmıyorum :).

İblisin canlandığı bölümü bende merakla bekliyordum. Çok basit anlatılmış orası. Belki de kitabın yazıldığı zamanlar bilim buna pek elverişli olmadığı için yahut yazarın bu konudaki bilgisi yeterli olmadığı için bu kadar basit anlatılmış olabilir.

Buğra abi, sanırım son sayfalarda yine böyle doğa tasvirlerinin yapıldığı bir yerde, Victor ile hava koşulları tamamen zıttı. Onun dışında aynen seninde söylediğin gibi karakterin ruh haline göre değişiyordu hava. En azından onun gördüğü şekilde. Çünkü Clerval ile gezilerinde aynı durumun Clerval için geçerli olmadığını görüyoruz.

Bu arada kitap yazılırken Galvanizm’den bayağı etkilenildiğini görüyoruz. Bu konu hakkında herhangi bir fikriniz var mı?

Yoğun ders temposu sebebiyle sık uğrayamıyorum. O yüzden aklıma gelen yorumları daha sonra eklemeye çalışacağım.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 27