Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Evis

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 21
31
Son elemelere kalmışım sevindim. :) Öyküleri okuyunca favorimin benimki olmadığına karar verdim.

Dağdan Uçan Adam'ın ve Kansız Müstecep'in üslubu mükemmeldi. İki öyküde hikaye anlatımını çok güzel başarmışlar.

Ama benim okuduklarım arasında en beğendiğim Çeçe'ydi. Birşeyler eksik gibiydi ama tam kıvamı tutturulsa ilk üçe oynardı diye düşünüyorum.  

Sihirbaz ve Kaplumbağa'yı da sevdim.

İlk üç bulundukları yeri hak ediyor, jürinin emeğine sağlık.

32
Televizyon / Ynt: Daredevil
« : 29 Nisan 2016, 21:39:57 »
Dizinin ilk sezonunu izlemiştim, ikinci  sezonunda yarısını izledim. Arrow, Flash, Supergirl gibi benim hafif bulduğum dizilerin yanında inci gibi parlıyor. Dc'den beklediğimiz karanlığı, derinliği Marvel dizilerinde çok iyi kullanıyor.  Jessica Jones olsun, Daredevil olsun, şimdi de, hiç kafamda Punisher'a uyduramadığım ama izlerken hayran kaldığım, Jon Bernthal kendi dizisine kavuşacakmış. Sevindim :yeho

Dizi öncelikle kötü karakterleri inşa etmede epey başarılı, diyalogların da usta ellerden çıktığı anlaşılıyor ki ikinci sezonda aksiyon yerine diyalog sahnelerini merak edeceğinizi düşünüyorum. Punisher ve Daredevil'ın konuştukları sahnelerde lezzetli bir yemek yiyormuş gibi hissediyor insan.

Aksadıkları, gereksiz uzattıkları yerler yok mu, elbette var. Ancak dizinin geneli bunların üstünü örtecek kadar güzel. İzlemeyen, dizi arayan varsa kesin izlesin.

33
Oyunlar / Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
« : 15 Nisan 2016, 01:35:54 »
Dark Souls 3

Şimdi bir hikaye anlatıcısı düşünün, size hikaye yerine hikayeyi tamamlayabileceğiniz parçaları veriyor. Parçalardan bazıları eksik ki bu, dinleyenin hikayesi olsun. Size verilen ipuçları her yerde, bir mekanın ismi, bir boss'un ismi veya npc'lerin söylediği küçük sözler, hatta eşyaların üzerinde. Bu ipuçlarını takip etmek ve hikayeyi saklandığı yerden çıkarmakta bizim elimizde. Dark Souls 1 ve 2'yi sadece okudum. Oyungezer'de güzelce, en ince ayrıntısına kadar yazılmış bir kaynak var. Ama Bloodborne'u yaşadım.

Türkçe altyazılı olması ve Lovecraftvari, gothic viktoryan dönemini andıran bir mekan tasarımına sahip olması oyunu edinmemin ilk nedenlerindendi. Çok oyun oynayan biri değilim, ya da 2 aya öncesine kadar bu durum böyleydi. Biraz da kendimi test etmek için oynamaya başladığım Bloodborne, genel oyunların aksine rastgele tuşlara basmaktan ibaret değildi. Çoğu hamlenizi düşünerek yapmak, strateji geliştirmek ve şimdiye dek gördüğüm en incikli cincikli haritayı o inciğiyle cinciğiyle kafanda tutmaya çalışıp ilerlemek insana oyun oynadığını hissettiriyordu.

Bloodborne sizin başlar başlamaz ölmeniz için uğraşan bir oyun. Ancak diğer oyunlarda canımı sıkan, öldükten sonra bunun bir anlamı olmaması noktasında Bloodborne sizi cevaplayacak, bazen aşırı sinir edecek yapıya ve hikayeye sahip. Bölüm sonu canavarı dediğimiz Boss dövüşlerinde kalp atışlarınız hızlanıyor, bazen terliyorsunuz, geriliyorsunuz ve kimi zaman korkuyorsunuz. Haritalarda dolaşırken de bu korku var. Ama emin olun, bütün bunlara değer, sizi güvenli yere götürebilen bir lambayı gördüğünüz veya boss'u geçtiğiniz vakit, bütün bu stres bir zafer sevincine dönüşüyor.

Neyse konumuz Dark Souls, daha bitirmedim oyunu, Bloodborne'dan daha zor olduğunu söyleyebilirim şimdilik. Mekanlar yine müthiş. Boss dövüşleri ve tasarımları yine aynı özgünlükte. Hikaye yine o saklandığı yerde.


34
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 09 Nisan 2016, 16:57:18 »
Spoiler: Göster


Kabuslar Pazarı'nı almanın tam vakti.

Hangi site acaba?

Edit: Altın Kitaplar'ın kendi sitesindeymiş.

www.altinkitaplar.com.tr

35
Ben de Çağların Kahraman'ının düzeltilmesini bekliyorum. İkinci kitabını da okumadım Sissoylu'nun. Hepsini bir arada okuyup bir ayımı Sanderson ayı yapmayı planlıyorum. :)

36
İkinci kitap 28'inde matbaaya gönderilmiş. Facebook sayfalarında duyurmuşlar, ne zaman raflarda olacağını söylememişler ama yakındır diye belirtmişler.

37
Sinema / Ynt: Donnie Darko
« : 02 Mart 2016, 13:51:36 »
Of, ne filmdi ama!

Bitirdikten sonra, on dakika oturduğum yerden kalkamadım. Ardından yeniden açıp bazı sahneleri "doğru izlemiş miyim" diye, yeniden izledim.

Bu sayede hayatımda izlediğim en iyi dört filmden birisi oldu. Birkaç arkadaşımla konuştum da... Herkes farklı bir şeyler çıkartmış filmden. Hepsi de kendi içinde tutarlı, olabilir şeyler. Bence film dediğin böyle olur. İnsan üzerine düşünebilmeli, hayal kurabilmeli...

Buruk ama bir o kadar da özel bir tat bıraktı dilimde. Donnie Darko'yu hiç unutmayacağım.

Şu alıntı da beni yedi bitirdi:
Spoiler: Göster

- Donnie Darko! Ne biçim bir isim bu böyle sanki kahraman ismi...
+ Sana öyle olmadığımı hissettiren ne?


-

Bu arada filmi izleyecek olan ya da izleyip de aklında sorularla sıyırma noktasına yaklaşan arkadaşlara 'Directors Cut' versiyonunu izlemelerini öneririm. 20 dakikalık kesilmiş sahnelerle, çoğu açıkta kalan soruyu cevaplıyor. Açıkçası filmin hayat damarlarından birisini kesmişler resmen, bu kadar da yapılır mı, dedim ikinciye izlerken.

Director's Cut versiyonunu nereden bulabiliriz? Kitapyurdunda tükenmiş gözüküyor.

38
Bugün okudum iki hikayeyi de. Öncelikle Kan Hırsı'nı okudum; Hatunkız'ın hikayesi sanarak. Çünkü oylamada gunisinamektupların önde bitirdiğini biliyordum. Nedense Azrail yerine hep bir Kurtadam geldi aklıma ilk hikayede. Duyguların daha iyi aktarılabileceği yerde bu biraz eksik kalmış gibi. Kutsal kitaplarda Azrail'in de canının alınacağı yazar aslında ama bu çokta sorun değil. Geniş zamanda geçtiği için aksamalar da var gibiydi. Ama fikir güzel.  Hızla yazılmış bir havası vardı sadece. Bu sorunlar tek sayfa sınırı ve kısıtlı zamandan dolayıdır diye tahmin ediyorum.

Diğer hikayeyi daha fazla beğendiğimi itiraf edeyim. Destansı havayı güzel yansıtıyordu. Genel mitolojik kurguda  ilerlemiş olmasına rağmen yine de kendine haslığını korumuş. İlk hikayedeki zaman aksamaları bu hikayede de vardı. Ama nedenini az çok tahmin edebiliyorum. Üstte söyledim hatta :).

İkinizin de eline, fikrine sağlık.  Ben oyumu ikinci öyküden yana kullanırdım ama geçti. :)

39
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 09 Aralık 2015, 22:35:31 »
Kağıt Türkiye'ye dışarıdan geliyor diye biliyorum. Genelde dışarıdan alıyor matbaalar.

40
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 30 Kasım 2015, 19:57:32 »
yasefhan'a katılıyorum. Türkiye'de basılan kapakların resimleri de gayet güzel aslında. Ama bu zevk işi tabi ki.

41
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 26 Kasım 2015, 12:43:35 »
Babil.com'daki indirim oranları İdefix'ten düşük. Yani çoğunu öyle gördüm ben.

42
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 25 Kasım 2015, 18:35:35 »
Babil.com'da kitap şöleni adı altında indirimlere başladı.

43
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 24 Kasım 2015, 20:22:48 »
Belki bir ay sonra yapacağım siparişler;

Spoiler: Göster

Amerikan Tanrıları - Neil Gaiman
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler - Scott Lynch
Sissoylu Kuşatma - Brandon Sanderson (Eğer o zamana kadar çıkarsa.)
İkarus - Axel Jensen
Rasim Özdenören - Uyumsuzlar

Eklemeler ve çıkarmalar olabilir. Ama genel olarak liste bu şekilde.


44
Güncel / Ynt: Yaklaşmayın Satarım
« : 24 Kasım 2015, 19:38:43 »
Kargo elime ulaştı. Çok teşekkür ediyorum, resmi çektiğimde ekleyeceğim. Sağ olasın tekrar. :)

45
Ben 4n1k'yı herkeste görünce okulların zorunlu tuttuğu bir kitap sanmıştım. Demek normal kitapmış.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 21