Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cúthalion

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
61
Filmler / Ynt: Elijah Wood 'The Hobbit'i istiyor!
« : 20 Ocak 2008, 17:26:27 »
Bilbo normal Bilbo olsun  :P

62
Mitolojiler / Ynt: Yunan Tanrıların Soy Ağacı
« : 20 Ocak 2008, 14:44:08 »
Kaç tane Zeus var be  :o  ;D

63
Sinema / Ynt: Amerikan Gangster
« : 20 Ocak 2008, 14:31:00 »
Merakla beklediğim filmlerden birisi.

64
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: İstari Hakkında
« : 20 Ocak 2008, 14:20:38 »
güzel yazı.sarumanın kötülüğünden mi yoksa sauronun kötülüğünden mi?peki diğerleri orta dünyada kalmaya devam mı ediyolar? gerçi saruman ölüyor, radagast ve diğer istarilere ne olduğu hakkında 1 bilgi var mı?

Radagast, Orta Dünya'da duruyor, Diğer istariler de karanlık tarafa geçti diye biliyorum..

Alatar ve Pallando kitaplarda geçmiyor, nette dolanan bilgiler. Dolayısıyle ben bunlara inanmıyorum :P Tamam başka istariler'de gelmiş olabilir ama isimlerinin Alatar ve Pallando oldukları ya da Blue Wizards oldukları kesin değil.

Ayrıca Cirdan Narya'yı Gandalf'a emanet etmiştir. Narya'nın Gandalf'ta olduğu Yüzük Savaşı'nın sonuna kadar sadece üç kişi tarafından bilniyordu: Cirdan,Elrond ve Galadriel.

Hem Curunir, Olorin ve Radagast giysilerinden dolayı o isimleri almamışlardır. Ak zaten en kudretli rütbedir, ondan sonra Gri, daha sonra ise Boz rütbesi gelir. Yani onlar rütbelerinden dolayı öyle giyinmişlerdir. Saruman daha sonra ihanet ederek Rengarenk Saruman olmuştur ve giysisi hareket ettikçe bir renkten başka bir renge bürünür. Saruman Rengarenk rütbesinin en yüce rütbe olduğunu sanmış, fakat yanılmıştır. Gandalf ise Balrog'la yaptığı savaştan ve Saruman'ın Rengarenk Saruman olmasından sonra Ak rütbesiyle ödüllendirilmiş ve Ak Gandalf olmuştur.

Ayrıca Saruman İsengard'da ikâmet etmektedir, Radagast ise Kuyutorman'da. Gandalf ise bir gezgindir. Zaten elflerin onu "Mithrandir 'Gri Gezgin' " diye çağırmalarının sebebi budur. (İsengard'ı Saruman yaptırmamış, Dunadain yaptırmıştır.)

İstariler, Orta Dünya'ya geldikten sonra Ak Divan'ı kurmuşlardır. Ak Divan'da Elrond, Galadriel, Saruman ve Gandalf bulunmaktadır. Divana başkanlık eden -Galadriel'in isteği Gandalf olsa bile- Saruman olmuştur.

İlk divanda Saruman yüzüğün artık bulunamayacağını, Anduin'den denize karıştığını bildirmiştir. Gandalf, Dol Guldur'a gidip oradaki durumu gördüğü için -Throin'in babası Thrain'i kurtaramamıştır orada- bu divanda Sauron'un mesken ettiği Dol Guldur'dan atılması fikrini öne sürmüş fakat Saruman'ın "bekleme" isteğiyle onun irfanına güvenerek beklemiştir. Sauron bu saatten sonra kötüleşmeye başlamıştır, çünkü Tek Yüzük'ün denize karışmadığını bilmektedir ve onu kendisi için arzu etmektedir.

İkinci Divanda Sauron'un Dol Guldur'dan atılması kararlaştırılmış ve Sauron Kuyutorman'dan atılmıştır. Fakat Gandalf bu olayın geç gerçekletiğini daha sonra anlayacaktır.

Üçüncü ve son divana Saruman katılmamıştır.  Gandalf bu divanda Saruman'ın kötüleştiğini
Divan'a haber vermiştir. Yüzük Kardeşliği bu divanda kurulmuş ve Mordor'a doğru yola çıkmıştır.

65
Kitaplar / Ynt: Silmarillion
« : 19 Ocak 2008, 20:36:31 »
Savaşın ismini hatırlayamadım ama Angband Kuşatmasını kaldıran savaşta Melkor elflerin üzerlerine hiç görmedikleri bir orduyla saldırdı. Daha önce hiç görülmemiş olan Ejderler Angband'dan çıktı, Ejderlerin babası sayılan "gelişmiş" Glaurung da onlarla birlikteydi. Elfler silahlar v.s tasarladılar belki ama onlar Melkor'un kuşatmayı yaracağına inanmıyorlardı. Ama Melkor, Kuşatma sürecinde hiçbir saldırı -gelişmemiş Glaurung'un Angband'dan çıkması ve elflere yenildikten sonra tekrar Angband'a girmesi dışında- yapmadı. Ama o sırada sinsice planlar yapıp çok iyi hazırlandı.

Ayrıca Angband'dan dışarıya açılan bir sürü geçit vardır, ve Melkor buralardan çıkan casuslarıyla elfleri gözetlemiştir.

66
Harry Potter / Ynt: Kitaplarda Olupta Filmlerde Olmayan?
« : 19 Ocak 2008, 20:06:20 »
4. kitapta galsam otunu herrye dobby veriyordu ama filmde neville verdi...
5. kitapta harrye ihtiyaç odasını dobby söylüyordu ama filmde yine neville söyledi...

işte bunlar da buraya ;)

Gaunt soyu yok. İyi iyi kesin daha bir çok sahneyi. Ben izlememeye karar verdim son iki filmi :P

67
Yazarlar / Ynt: J.R.R. Tolkien
« : 19 Ocak 2008, 19:14:27 »
İdare eder milyonlarca kişiden biridir :P

68
Sinema / Ynt: Zor Ölüm 4.0
« : 19 Ocak 2008, 18:04:49 »
Aksiyon bazında iyi bir film. John McClane gene dünyayı kurtarıyor :P

69
Harry Potter / Ynt: FiLm hataLarı
« : 19 Ocak 2008, 18:02:04 »
5. filmde kapıdan geçip direk kehanet salonuna geliyorlar ama kitapta önce bayağı bir dolanıyorlardı...
ewt bu da eksiklik olabilir ama bence hataların sebebi her zaman eksiklikler oluyor...

5.kitabta kehanet odasındaki savaşta çok fazla ölüm yiyen var ama filmde çok azı var buda büyük bi eksiklik :P

filmi kolay çekmişler yaniiyy...kitabı okurken hayal etmesi süper oluyo... film çıkınca herşey olup bitiveriyo... hemen herşey kolay yoldan halloluyo .. :S hem 4. kitapta hogwarts mutfağına filam gidiyolardı orayı çok seviyodum yoktu ama .... :S sona 5. filmde Quidditch yok ! bu en önemlisi ... :/

Bunlar için doğru buraya

70
off be işe yarıyor mu ? cidden mi gerçekten mi ? :P
heyecan yaptım bir anda elfçe arşivlerim araştırmalarım gitmişti bulabilicem demek   ;D  saol çok saol ama olmazsa görürsün :P

Ne görecek ;D

71
Sinema / Ynt: V For Vendetta
« : 17 Ocak 2008, 20:30:48 »
Çok güzel bir yapıt. Bir fikirin ölümsüzlüğünü çok iyi kanıtlamış. "5 Kasım Gününü Hatırla!" :P

72
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 17 Ocak 2008, 20:27:39 »
Konuya dönmek gerekirse elmayla armut kıyas edilmez. Bu yüzden Tolkeinle Rowlingi kıyas bile etmem. Sebebi içinde bulundukları ortamın değişik olması ve yazma sebeplerinin farklı olmasıdır.

Söylemek istediğimi tam manasıyla söylemişsin Hurin :)

73
Kitaplar / Ynt: Húrin'in Çocukları...
« : 17 Ocak 2008, 20:18:31 »
Hurinin kardeşi Huor'un Oğlu Tuorla devam ediyor ama Hador ailesi...

Tuor'un soyundan Elrond geliyor zaten.

Kitapta Hurin'in mensup olduğu Hador Evinden gelen insanlar için uzun boylu ve sarışın tiplemesi yapılıyor. Bildiğimiz gibi rohanlılarda benzer özelliklere sahip. Sizce akraba olabilirler mi? Hador Evi ile Rohanlılar arasında bağlantı olabilir mi? Benim kendi görüşüm Theoden geçmişlerini anlatırken kuzeyden geldiklerini belirtiyordu, Hador Evi sakinleride Dor Lominde kuzeyde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Benim düşüncem doğuluların baskısından bıkıp güneye göç ettikleridir. Yada sadece bir grup geldi. Çünkü yüzük savaşları sırasında kuzey ormanlarını koruyan sarışın ormancılardan sözediliyordu(Gimlinin çöreklerini övdüğü halk). Yüzüklerin efendisini okuyalı uzun zaman oldu eksiğim yada hatam olabilir beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Hador Hanedanı Dor Lomin'de yaşıyor ama orası Beleriand, Rohan'ın yaşadığı topraklar Beleriand'ın doğusunda kalıyor. Yani Hador Hanedanı güneye inse bile -ki benim görüşüm de bu yönde, Turin'in annesi ve Tuor'un annesi kuzeyde baskı görmüşlerdi ve Turin güneye gönderilmişti- Beleriand yıkımı sonrasında tekrar kuzeye çıkıp oradan güneye indilerse senin dediğin gibi olabilir ancak bu uzak bir ihtimal gibi geliyor bana. Çünkü genç Eorl bildiğim kadarıyla Beleriand'ın Doğusu'nun yani Mihthlond'un (Gri Limanlar'ın) Doğusu'ndaki toprakların kuzeyinden geldi güneye, Rohan'a.

74
Harry Potter / Ynt: FiLm hataLarı
« : 15 Ocak 2008, 21:13:44 »
>1. kitapta Harry, Ron ve Hermione dev satranç tahtasını geçince karşılarına ifrit ve iksirli tuzak çıkıyor. Ama filmde satranç tahtasından sonra Kelid Ayna'sının bulunduğu odaya geliyoruz.

>1. kitapta Harry bileti aldıktan sonra Dursley'lere geri dönerken filmde geri dönmeden direk Hogwarts'a gidiyor.

>1. kitapta Dursley'ler mektuplardan kaçmak için önce otele geliyor ama filmde direk denizin ortasındaki kulübeye.

--------------------------------------------------------------------------------

>3. kitapta Crookshanks Sirius'un köpek haliyle arkadaş oluyor, aynı zamanda Şamarcı Söğüt'ün durmasını sağlıyor ama filmde bu sahneler yok.

>3. filmde Hermione'nin bağırarak kurtadamın dikkatini çekerken kitapta böyle bir şey yok.

>3. filmde Cho yok.

--------------------------------------------------------------------------------

>4. filmde Dursley'ler yok


Bunlar film hatası değil eksikliklerdir ;)

Alıntı
>3. kitapta Malfoy'a yumruk atan Hermione filmde tokat atıyor.

Ben filmde de yumruk atıyor diye hatırlıyorum  ::)

75
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 15 Ocak 2008, 21:08:24 »
söylediklerinin hepsine katılıyorum  ama  bi yerde hatan var.   rowling  hepsini ayrı ayrı yazmasına rağmen  1. kitap ile 7. kitap arasında bile müthiş bağlantılar var.  yuzuklerin efendisinde bile bu kadar bağlantı oldugunu sanmıyorum. belki sen farketmedin ama  harry potter serisi tam da  olması gerektiği şekilde bitti.  sadece  hala  sırlarını çözemeyenler  kitapta boşluklar oldugunu düşünüo. bana göre olması gereken buydu ve hiç boşluk kalmadı

Rowling'in amacı kitaplar arasında bir bağ kurmak değil, insanları heyecanlandırmak, meraklandırmak'tır.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8