Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cúthalion

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8
76
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 15 Ocak 2008, 19:38:16 »
Konu yazarlar'ın kişiliği değil, yazarlar eserleri nazıl yazmışlar, nasıl bir dünya yaratmışlar, ne kadar özgünler v.s. Bu eserleri sadece Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter diye sınırlandıramayız, Çünkü Tolkien'in eserlerinde Silmariilion, Hobbit v.s de bulunmakta.

Tartışılması gereken konu şu:

Alıntı
sizce hangisinin eseri daha özgün?

77
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 15 Ocak 2008, 18:55:49 »
yoo  tartışabiliriz  neden olmasın ?  zıt fikirler olmazsa doğruyu bulamayız.

yani  bu eski dilleri çözerken  elfler  cüceler  orglar  hobitler  ağaç adamlar yada aklıma gelmeyen bi çok tür  sence hiç mi yoktu.

savundugum fikir  bunların  zaten oldugu  çözdüğü dildeki ırkları     normal bir filme konu olabilecek bi senaryo ile  sentezledi. yani yeni bi dünya yaratmadı. sadece bilmediğimizi bize tanıttı.

ama rowling için bunu sawunamazsınız.  bambaşka bi dünya yarattı. tek bir yanlış var o da çocuk hikayesi die akıllarda kalmaası.  ama hp  yuzuklerin efendisini zorlayacaktır.  yuzuklerin efendisi ilk yazıldıgından beri  yaklasık 50 yıl geçmiş. hp da ise  10 yıl bile olmadı ve  2  hikaye tartışılıyor. düşünün bakalım

İlk olarak ırklar eski mitolojilerde bulunmaktadır, Tolkien bunlardan bazılarını kendi öyküsüne kattığı gibi bazı ırkları ise kendisi düşünmüştür.

Harry Potter'da asla kendisine özgün bir dünya yaratmış değildir Rowling. ,Bütün konuşulan şeyleri içine katarak güzel, yeni bir dünya oluşturmuştur fakat bu dünya özgün değildir. Büyücülük, asa, süpürge ile uçma, Anka Kuşu, kurtadamlar v.s gibi ögeler daha önce var olan ve Rowling tarafından alınan ögelerden bir kaçıdır.

Ayrıca Harry Potter ile Yüzüklerin Efendisi tartışılamaz bile. Her ikisi farklı birer hikayedir. Bazı benzerlikleri vardır burası doğru fakat (Karanlıklar Efendisi, Karanlık Lord; Frodo,Harry; Gandalf,Dumbledore v.s) Fakat bunlar her hikayede olabilen şeylerdir. Bu iki farklı dünya sadece "Hangisini daha çok sevdin?" şeklinde bir sorunun cevabı olarak tartışılabilir.

Harry Potter daha çok gençlere hitap ettiği için bir çocuk romanı denilmektedir, fakat Yüzüklerin Efendisi Harry Potter'a göre daha ağırdır. Ayrıca Harry Potter akıcı bir kitaptır. Yüzüklerin Efendisi'ndeki betimlemeler, Tolkien'in diğer kitaplarındaki bilgiler okuyucuyu sıkmaktadır. (Ben Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği'ni sıkılmadan okuyan tek bir kişi tanımıyorum ve ya Silmarillion'u eline alıp okumaya karar veren fakat daha kitabın başlarında okuyamadan bırakan çok kişi tanıyorum, fakat okuyan herkes bu kitabı beğeniyor) Bu gibi bir çok neden okuyucuları Yüzüklerin Efendisi ve Tolkien'in eserlerine değil, Harry Potter serisine yönelmektedir. Harry Potter'ı okuyan ama Yüzüklerin Efendisi hakkında bir bilgisi olmayan bir kişiye "Yüzüklerin Efendisi mi daha güzel, Harry Potter mı?" diye sorduğunuzda tabiiki Harry Potter şeklinde bir cevap alırsınız.


İnşallah söylemek istediklerimi tam olarak anlatabilmişimdir.

78
Harry Potter / Ynt: Harry Potter ve Büyülü taş :) :) :)
« : 15 Ocak 2008, 18:42:00 »
7. kitabın orjinal çevirisi "ölümün kutsadıkları" gibi bişe çıkarken "ölüm yadigârları"  olması kadar doğal bi durum ;D

hö? ;D Death's Hallows demiyor orada İslam, Deathly Hallows diyor :D

79
Filmler / Ynt: Filmleri Nasıl Buldunuz ( muştunuz=P) ?
« : 15 Ocak 2008, 18:34:30 »
Ben önce filmleri izledim, sonra kitapları okudum. Filmleri izlediğimde en sevdiğim filmler listemin en başındaydı vew uzun süre de orada kaldı, fakat kitapları okuduktan sonra hiç mi hiç sevmedim filmi.

Filmde en sevdiğim sahne Miğfer Dibi Savunması'ydı. Fakat kitabı okuduktan sonra nefret ettim. Filmde savaşa elfler ve Haldir geliyor, hatta Haldir orada ölüyor ama kitapta elfler gelmiyor bile. Filmde Eomer sürülüyor, fakat kitapta Eomer Kral Theoden ile birlikte Miğfer Dibi Savunması'na gidiyor. Yani filmde olduğu gibi Gandalf ile birlikte gelmiyor. Gandalf'ın getirdiği birlikler Miğfer Dibi komutanı olan Erkenbrand ve yanında bin piyadesi (yaya). Ayrıca Kral ve adamları Edoras'tan bin civarında kişi ile çıkıyorlar ve yanlarında kadın ve çocuklar falan yok. Onlar Edoras'ta kalıyor. Bu askerler Miğfer Dibi'ne gldiklerinde bin kadar askeri de orada buluyorlar. (Erkenbrand'ın daha önce yolladığı kişiler.) Başlarında da Gamling var.  Ayrıca düşmanın sayısı da on bin falan değil üç-dört bin civarında. Yani ilk başta savunmayı 300'e karşı 10.000 olarak dğil 2.000'e karşı 4.000 olarak yapıyorlar ve 1.000 kişi de Gandalf ve Erkenbrand ile geliyor. 3.000'e karşı 4.000. Yani aslında kazanmaları normal, düşmanın aptal olduğu göz önüne alındırılırsa.

Glorfindel yok, Tom Bombadil  yok. Ayrıca hiç olmayan bir sürü sahne var. Onları nerelerinden uydurmuşlar hayret ettim.

Ama filmin  en - ve tek - sevdiğim yönü bazı konuşmaları birebir almış. Mesela Gandalf'ın köprüde Balrog'a karşı koyması v.s.

Yani kısacası sevmiyorum filmi artık :D

80
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 15 Ocak 2008, 18:20:16 »
brave_prens'in demek istediği şey; Tolkien'in eserlerinde bulunan lisanlar (Özellikle de elf lisanı) eski dillerden kaynaklanmıştır. Yani bu lisanlar yoktan var edilmemiştir diyor, ve son derece haklı.

Konuya dönersek ben ikisi de değil diyorum :P

81
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 14 Ocak 2008, 22:45:29 »
Beowulf mu neydi :'( animasyon çıktı ya :'( ama korku olduu için ben gene bakamamıştım :P

Tam animasyon denemez aslında. Gerçek kişiler animasyonlaştırılmış demek daha doğru olur. Neresi korkunçtu filmin? Bir tane canavar gibi birşey vardı, ağlayıp duruyordu :D

82
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 14 Ocak 2008, 22:30:40 »
Yorumlarımızı da unutmayalım arkadaşlar ;)

Freinkeistein (yanlış yazmış olabilirim) : Korku filmi diyorlar ama ben çok güldüm bu filme. Adamların haraketleri, konuşmaları v.s. Helena Botham Carter (Bellatrix Black) de oynuyor filmde fakat hiçbirisinin rolünü beğenmedim. Ayrıca sanki bir ara Prof. Lochart'ı canlandıran kişiyide grür gibi oldum ama kesin o mu bilemiyorum :D Güzel değildi açıkçası. Eski sıradan filmlerden biri işte.

83
Sinema / En Son İzlediğiniz Film?
« : 13 Ocak 2008, 17:44:24 »
Bu başlık altında en son izlediğimiz filmleri paylaşalım. Ama yorumları da unutmayalım.

Benim en son izlediğim film: Ölümcül Deney 3 idi. Fakat hiç mi hiç beğenmedim. İlk filmdeki güzelliği ikinci film ile batırmışlardı zaten, bununla da içine etmişler. Kısaydı zaten.

84
Harry Potter / Ynt: Dumbledore un Ron a Mirası
« : 13 Ocak 2008, 17:41:45 »
7. kitapta  daha önce gösterilmeyen hiç bişi yok zaten

Yadigârlar nedir :)

85
Harry Potter / Ynt: Hangi Bina??
« : 13 Ocak 2008, 17:29:25 »
Karışık olsun ;D

86
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Yüzükler Hakkında
« : 13 Ocak 2008, 15:02:12 »
Evet Sauron bir maia'ydı ve karşısında en güçlü Vala olan Melkor'a karşı cesaretle savaşmış Noldor ve Dunadain bulunuyordu :)

Çok teşekkür ederim Hurin, bu konuda beni aydınlattığın için.

87
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: En sevdiğiniz karakter?
« : 13 Ocak 2008, 14:58:43 »
Diğer kitaplardan seçebiliyorsak; Beleg, Beren ve Finrod diyorum.

88
Subject bölümünü boş niye boş bırakıyo muşuz. Konu adını yazmak isteyenler orayı doldurabilirler. Yani illa boş bırakmanıza gerek yok  :P

89
Sinema / Ynt: Büyük Hazine:Sırlar Kitabı
« : 13 Ocak 2008, 13:52:41 »
Dreamcatcher , sanki senin resimler ilk filmden.

90
Müzik / Ynt: Müzik sizin için...???
« : 10 Ocak 2008, 22:09:12 »
hoş vakit geçirmek dedim çünkü hayat tarzı değil onu biliyorum..
her saniye kulağında kulaklık çuptısçuptıs müzik dinleyen arkadaşlarımı biliyorum ama sanırım ben onlardan değilim :D sadece kendimi mutlu hissetmek ve bazen anlatamadıklarımı anlatanları anlayabilmek içn dinliyorum ve bu bana yetiyo :D (ne cümle oldu be :D)

Alıntı yapsam kızmazsınız değil mi :D

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8