Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - emuk

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 15
31
Kitaplar / Ynt: Tolkien’den Hobbit Resimleri Raflarda
« : 30 Aralık 2013, 14:05:55 »
75 liraya satiliyorsa bir yanlislik var demektir.

32
Filmler / Ynt: Smaug'un Çorak Toprakları
« : 15 Aralık 2013, 23:14:55 »
Film 48 fps ile çekilmiş normal filmler 24 fps ile çekilir. Sanki hızlı çekimde izlemiş gibi oluyorsunuz :)
Evet, teşekkürler buydu sanırım. Haddim mi bilmiyorum ama 48 fps işinden hazzetmedim. Eski tarz çekselerdi daha çok beğeneceğimi düşünüyorum.

33
Filmler / Ynt: Smaug'un Çorak Toprakları
« : 15 Aralık 2013, 22:55:57 »
Sinema terimlerine hakim değilim; filmin çekim yönteminden midir, kullanılan kameralardan mıdır, 3D olduğundan mıdır(değildir, ilk kez izlemiyorum sonuçta), yoksa bugün az uyuduğumdan mıdır nedir açıklayamadığım garip bir şeyler vardı filmde. Konu ile alakalı değil, çekimle alakalı. O kadar kıt ki bilgim, bunun terminolojiye az buçuk hakim başkasının da gözüne çarpmış ve burada bizimle paylaşacak olmasını ummaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

Genel olarak filme gelirsek, ilk filmi daha çok beğenmiştim ben. Bu filmde özellikle mekan tasvirleri(Erebor) çok üst düzey olsa da epik yönünün(belki de "Misty Mountains" in eksikliğindendir) yeterinden az aksedildiğini düşünüyorum. İlk filmdeki Moria savaş sahnesi ve Thorin'in "Misty Mountains" i söylerken bende oluşan ürpertiyi bekliyordum en azından, ancak pek olmadı.

Tasvir dedim ya, Ejderha mükemmeldi. Hiçbir filmde bu kadar kudret saçan ve ürkütücü bir ejderha izlememiştim. Kadim ve derin sesiyle(Benedict Cumberbatch seslendirmişti sanırım, yanlışsam düzeltin.) tam bir ejderhaydı perdedeki.

Tauril'i ben de sevmedim. Kimyam tutmadı. Uyuz oldum, tipini sevmedim. Olmamış Tauril. Ama Legolas'ın "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesindeki halinden çok daha dominant ve güçlü olması pek bir hoşuma gitti.

Martin Freeman(Bilbo Baggins) çok iyi bir oyuncu zannımca ve mimikleriyle, hareketleriyle, konuşmasıyla tam bir Hobbit. Onu bir kez daha Bilbo olarak seyretmek çok güzeldi.

Film güzeldi, ilki daha güzeldi, umarım üçüncüsü en güzel olur.

34
Spoiler: Göster
1-Kayıp Sembol/Dan Brown
5-Yüzyıllık Yalnızlık/Gabriel Garcia Marquez

 diye tahmin edeyim ben de.

35
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 26 Kasım 2013, 01:22:52 »
Az önce elime Suikastçının Arayışı'nı aldım biliyorum büyük ihtimalle cevap alamayacağım ama sormazsam içimde kalacak. Niye kitabın arka kapağındaki tanıtım yazısında kitabın özeti var?
Hazır konusu açılmışken, neden böyle güzide bir eserin devam kitapları çevrilmiyor?
(Bu bir soru değil aslında, serzeniş.)

36
Duyurular / Ynt: 32. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı Buluşması
« : 11 Kasım 2013, 17:37:31 »

Yine akılda kalan anlardan birisi olarak şunu hatırlıyorum. Çıkışta servisle Bakırköy'e geldikten sonra deniz otobüsüne yetişmemiz için tam 6 dakika kalmıştı. Şoför amca bizi ters bir yerde bıraktığından ve akşam karanlığında yönümüzü de bulamadığımızdan bir an orada kalıp 1 saat boyunca bekleyeceğiz sandık. Kapıyı gördüğümüzde vapurun kalkıyor olduğu anonsunu duyduk. Tabii o ara biz de depara kalktık. Yosun Abla'nın arkadamızdan "Ben daha koşamayacağım," deyişini duyduk, pes etti sandık. Fakat ben bir an sonra kendime gelip cebimden akbilimi aradığımda Yosun Abla'nın çoktan içeriye girmiş olduğunu ve çabuk olun der şeklinde elini sallayışını gördüm. Ne ara pes etmekten vazgeçti, ne ara içeri girdi anlamadım. Allahtan o anki şaşkınlığımı çabucak attım da Bengü ve Bahri'yle beraber içeri girdim. Bir saat beklemekten yırttık.

Abi sanırım bizi benzincide bırakan ve diğer servise yetişmeliyim diyerek, arkadaşımla beni deniz otobüsüne ölümüne koşmaya zorlayan şoför size de aynı kaderi yaşatmış. Bkz:"Yok yeaaaa, şurdan 50 metre yürüyünce varırsınız."

 Kader ortağıyız, ne diyeyim.

37
Sinema / Ynt: M is for Mobile
« : 09 Kasım 2013, 00:41:37 »
Tebrikler çok beğendim. Umarım daha üst sıralara çıkarsınız :)

38
Duyurular / Ynt: 32. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı Buluşması
« : 07 Kasım 2013, 18:58:40 »
Ben ve bir arkadaşım da geleceğiz çok büyük ihtimalle.

39
Şişedeki Mısralar / Ynt: 5-7-5'likler
« : 30 Ekim 2013, 18:59:26 »
Hiç yorum yazmadım fakat arada bir okuyorum yazılarını. Oldukça başarılısın bence. İyi şanslar.

40
 Ben de gönülden kutlarım seni Mercan :) Forumda pek aktif göremiyoruz artık seni. Kötü yazmanın sırlarına da erişemiyoruz uzun zamandır. Muhteşem geri dönüş falan mı yapsan, ne?

41
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 30 Eylül 2013, 03:26:24 »
  Angela, "Saf kanatları olan bir melekle eşit halde mücadele edebileceğini mi sandın? Siz iblisler yere bağlısınız."

  Sebastian, "Eğer bu doğruysa siz de gökyüzüne sıkışmışsınız demektir."

  Kuroshitsuji.

42
Televizyon / Ynt: Dexter
« : 24 Eylül 2013, 01:18:21 »
 Böylece bir devir daha sona erdi. Bir kötü oldum ya. House bitince de böyle olmuştum.
 
 Mükemmel olmamakla beraber ortalamanın üzeri bir finalle veda etti Dexter. Bazı yerlerde gözlerimin dolmasına engel olamadım. Anın duygularıyla yazdığım için parmaklarım pek gitmiyor tuşlara.

  Ah be Dexter.
"Tonight's the night."

43
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 18 Eylül 2013, 02:06:38 »
Ayrıca yayınlanan son bölümün imdb de 10 üzerinden 10 alarak rekor kırdığını da söyleyelim. Efsaneydi gerçekten de.

44
   Bize kalsın mantığıyla bakmaya devam ettiğimiz sürece birkaç eser bize kalacak, dilimize çevrilmemiş ham cevherler de yabancılara. Eğer Game of Thrones ergenlerin diline düşmeseydi belki de devam kitaplarını dilimize kazandırılmış olarak göremeyecektik. Umarım Kralkatili'nin dizisi çıkar da ülkemizde daha çok yabancı kitapların çevrilmesine vesile olur.

   Yaşasın ergenler.

45
Televizyon / Ynt: Rome
« : 30 Haziran 2013, 03:48:54 »
  3 gün önce başladım diziye, şu an 2.sezonun 5. bölümündeyim.

  Dizi imdb puanını hak ediyor gerçekten. Olayların yanı sıra karakterler de hayranlık uyandırıcı. Özellikle Dexter'dan tanıdığım Ray Stevenson(Titus Pullo) ile tam bir disiplin ve sadakat abidesi bir askeri oynayan Kevin McKidd(Lucius Vorenus). Gerçi benim en sevdiğim karakter forumda duyuru okuyan adamdır, o da başka konu.

  Dizi her ne kadar Gaius Julius Caesar'ın yükseliş ve düşüş dönemini anlatsa da, Ceasar baş karakter olmaktan uzak. Daha çok bir yan karakter gibi. Ana karakter olarak sayabileceklerimiz ise, daha önce isimleri geçen Titus Pullo ve Lucius Vorenus'un yanında Julli ailesine mensup birkaç üye.

  Dizi hemen hemen aynı dönemleri anlatan ve bir Starz yapımı olan Spartacus'ün aksine, aksiyondan daha çok politika ve stratejik konular üzerine eğilmiş. Peki ben bu durumdan rahatsız mıyım? Hiç de bile. Bilakis öyle siyasi manevralar öğreniyorsunuz ki, ilk FRP oyununuzda denemek için can atıyorsunuz.
 
  Son olarak dizinin ana fikrine gelelim. Dizinin verdiği mesaj çok açık: Devletleri kadınlar kurar ve kadınlar yıkar.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 15