Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Beyaz Gölge

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Harry Potter / Ynt: En Sevdiğiniz Profesör / Öğretmen?
« : 25 Temmuz 2011, 20:32:18 »
Son filmdeki sözüyle kesinlikle McGonagall. .  :)  "Bu büyüyü hep yapmak istemişimdir!!"

2
Hiç var mı bilmiyorum, varsa bilmediğim içim maruz görün ancak hiç rastlamadım. Narnia Günlükleri'nin kitapları oldukça kısa. Bunun için hiç bütün kitapları tek bir ciltte birleştirmeyi düşündünüz mü? Ya da en azından iki cilt filan?

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: April Yayıncılık Soru Hattı
« : 25 Temmuz 2011, 13:57:50 »
Selamlar,

Adam Fawer'ın bir röportajında 3-4 ay sonra yeni kitabını çıkarttığını söylediğini hatırlıyorum. Empati'den sonraki ve yanılmıyorsam Türkiye'deki bir röportajdı. Ancak oldukça uzun zaman geçmesine rağmen böyle bir kitap hala yok ortalıkta. Acaba yazar yazmayı mı bıraktı? Ya da başka bir sorun mu var?

4
Harry Potter / Ynt: Hortkuluk Meselesi
« : 21 Temmuz 2011, 22:32:26 »
Valla kafam dağınlık bugün kusura bakma Narr. . Malum, Açıklandı LYS'ler. . Anlayamadım ne yaptığını. . :)

Demek ki kitaptaki kalmış aklımda. .  Ve haklısın, fazla irdelemeyelim ama Rowling'in hataları da fazla be kardeşim. . :P

5
Sinema / Ynt: Şarkılarıyla Hatırlanan Filmler
« : 21 Temmuz 2011, 22:00:09 »
Titanik diyorum. . :D

6
Harry Potter / Ynt: Hortkuluk Meselesi
« : 21 Temmuz 2011, 21:58:05 »
Sen bacak demişsin Narr. . :) Yok mu tam hatırlayan? Ben sağ kol diyorum. . :D

Wanderer, Rowling'in o sözlerini hiç duymamıştım, ondan öyle bir düşüncem vardı. :) Ama senin de dediğin gibi hortkuluk sayısında bir bozukluk var. .

7
Harry Potter / Ynt: Hortkuluk Meselesi
« : 21 Temmuz 2011, 20:52:17 »
Part birde Hermione bir anda buldum diyerek kitapların başına koşuyor ve anlatıyor:
Gryffindor'un kılıcı emici özelliğe sahiptir. Harry pnu sırlar odasındayken Basilikse sapladığı için kılıç basilik zehrini emdi ve artık bir zehir gibi davranmaya başladı. . Ben de kolundan ısırmıştı diye hatırlıyorum. . :)

Ve bir nokta daha: Son bölümdeki bütün hortkuluklar dişlerin ya da kılıcın tek darbesiyle yok oldular. E Harry karbonfiber mi kardeşim? Diş koluna girdi ve en aşağı 2 dk öylece durdu ama hortkuluk sağlam kaldı? Tabi bu soruna ben şöyle yaklaştım:

Hortkuluk canlı bir bedene aitse, canlı beden canlılığını sürdürdüğü sürece varlığını sürdürür. . Böyle bakınca daha mantıklı geliyo. . :)

8
Harry Potter / Ynt: Hortkuluk Meselesi
« : 21 Temmuz 2011, 20:39:07 »
Gilderoy, inan benim aklımda dolaşn düşünce hep bu. . :) Bence Rowling ablamız ilk kitabı yazdı, baktı güzel oldu sonra ikinciyi yazdı. Sadece tek bir kitaplık konu içeriyordu ilk iki kitap. Oldu ve bitti. Sonra baktı tuttu bu iş, üçünkü kitaptan itibaren devamı gelecek mesajları vermeye, sonraki kitaplara yatırım yapmaya başladı. Tabi bu benim düşüncem. . :)

Ayrıca benim de aklıma takılan bir soru var;
Spoiler: Göster
Sırasıyla yok edilen hortkuluklar:
1- Günlük
2- Yüzük
3- Madalyon
4- Kadeh(Kasadaki)
5- Taç(İhtiyaç odasındaki)
6- Nagini
7- Harry

Peki, toplam 7 hortkuluk olduğuna göre Voldemortun kendisi hangi hortkuluğu kullanarak canlandı? Ateş Kadehinde Kazana atılan o iğrenç şey hangi hortkuluk? Yoksa sekiz tane mi bunlar?  :-[ :-\

9
Başka Kurgular / Ynt: Sil Baştan - Ken Grimwood
« : 08 Temmuz 2011, 11:56:28 »
Yazarda son yazamamak var bunu anladım :D Çıkan iki kitabını da okudum ve kurgu süper, konu süper ama son kötü :D

10
Güncel / Ynt: Gölge e-dergi
« : 07 Temmuz 2011, 13:28:13 »
Buraya mı yazılır bilmem ama mit, güne moralim biraz bozuk başlamıştım, sağ olasın şu an oldukça iyiyim. Tebrik ediyorum. Çok güzel bir eser olmuş.

11
Kara Kule / Ynt: Kara Kule Film Oluyor!
« : 06 Temmuz 2011, 21:22:57 »
Bekletsinler biraz filmi, yeni başladım seriye yaa. . :D Bitireyim, öyle çeksinler :)

12
Tartışma Platformu / Ynt: Tavsiye lütfen!
« : 06 Temmuz 2011, 20:11:26 »
Açlık Oyunlarından sonra "Yoklar" serisine başladım. Gerçi önce ikinci kitabı aldım, sonra ilkinia ldım bir saçmalık yaptım ama neyse. . :P Yani onu okuyabilirsin. .

Bir de mit, alttaki yorumu okumadan önce dedim ki içimden, la ne güzel tanıtım yazısı hazırlamışlar, helal olsun. . :D Kara Kule'ye başladım ama ara veresim geldi yani seriye. . :D

13
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Umbrella Academy
« : 06 Temmuz 2011, 20:06:33 »
Herkesle aynı fikirdeyim, suit deyince yani aklıma sadece oda geldi. Senfoni daha iyi. . Ya da Malkavian'nın Kıyamet Notaları önerisini de sevdim yani, ayrı bir hava katıyor, değerlendirmeye alın derim. . :)

14
Sihirbazın Çırağında bence çok güzel bir tanım var. Hem bir nebze bilimsel. .  :) "Büyücüler, normal insanların aksine beyinlerinin %100'ünü kullanırlar."  Galiba böyle bir şeydi :S

15
Tartışma Platformu / Ynt: En İyi Fantastik Türk Yazarı?
« : 06 Temmuz 2011, 10:32:16 »
Aslında düşününde realistsin gerçekten de. Daha üç gün önce kuzenlerimle d&r ı geziyorduk. "Aşk Tesadüfleri Sever" filmini gördüm. İzlemiştim. Çok güzel izleyin dedim. İlk başta kız kuzen elindeki "Tutulma" yı bırakıp şöyle bir baktı. Sonra "Türk Filmi" boşver diyip yerine koydu. Bu durum gerçekten içler acısı. Tamam bazı tarzlarda filmlerimiz, kitaplarımız hüsran ama kim direk zirveden başlıyor ki? Bunu anlatamıyoruz. Ama ben yine de onlara o filmi ve birkaç Türk Filmini daha izleteceğim. Çünkü bence dram dalında yabancılarla ciddi yarıştayız.

Ve filmin yanında kitapta da yarıştayız işte. Kendi adıma son zamanlarda en çok öne çıktı diye duyduğum "Kayıp Gül" var. Onu gördüm, genelde fantastik, bilim-kurgu okumama rağmen alıp okudum. Açıkçası gurur duyup, özendim. Demek ki yapılabiliyormuş dedim. Yani bence şuan hobi olması, asla öyle kalacağını göstermez. Biz durduğu yerde durmayı seven bir millet değiliz. İlla ki etrafı kurcalayıp, bir şekilde benzerini ya da daha iyisini yapmaya çalışacağız. ;)

Umarım aramızdan birileri bu çalışmaları başarıya ulaştırır. . :)

Sayfa: [1] 2 3 4