Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Beyaz Gölge

Sayfa: 1 2 3 [4]
46
John Katzenbach - Psiko Analist

Kitap gerçekten süper. Fantastik kitap seven birisi olarak söylüyorum, fantastik öğe taşımasa da bu kitap sizi büyülüyor. :) Tuhaf sırlar, ilginç bilmeceler ve bitmeyen aksiyon.Kahraman en başında hiç beklemediğim bir şeyi yapacak şimdi. Bitince bütün gözlemlerimi yaparım inşallah.

47
Harry Potter / Ynt: Umut 8. Kitap
« : 27 Kasım 2010, 20:01:13 »
Bu röportaj ne zaman yapılmış yaa :) Yeni bir seri mi, hem de Harry Potter'la devam. . Süper

48
Harry Potter / Ynt: Hangi Kitap En İyi??
« : 23 Kasım 2010, 22:37:22 »
Ölüm Yadigarları!!!!

Bütün parçalar o kitapta oturdu yerine. Okul yok filan müthişti bence. Özellikle Hogwarts Savaşına bayılmıştım. Ve yazar, serinin başından beri bahsettiği herkesi kullanmıştı. Neredeyse sadece ilk bölümdeki o asacıyı bile. Cincüce filan, müthiş bir kurgu, süper bir kitap. :)

Sadece, bence evlenmeleri, düğün filan yani. Onlar da yazılsa daha güzel olurdu diye düşünmüşümdür hep. :) Artık filmde olur inşallah.

49
Tartışma Platformu / Ynt: Favori Fantastik Kitabınız?
« : 23 Kasım 2010, 22:07:25 »
Harry Potter serisi :) Hayatımda en hızlı okuduğum kitaplar. Bütün seriyi tam bir ayda bitirdim. Belki sizler için uzun ama bana göre oldukça kısa bir süre(O zamanlar kitap pek sevmezdim de).

Onun dışında okumama hız kazandıran Açlık Oyunları serisi oldu. O da muhteşemdi. :)

50
İlk kitap büyüleyici ve sürükleyiciydi. İkincisi daha da süperdi. Öyle ki, son kitabı aylarca bekleyip, çıktığı ilk gün gidip alamama neden oldu. Ama son kitapta ilk iki kitapta verdiği doyumu verememiş gibi geldi bana.

Yani tabi ki muhteşemdi son kitap da ancak ilk iki kitapta daha da ileri daha da iyi olduğu için son kitapta da bunu bekledim açıkçası. Bunlara rağmen muhteşemdi kitap. Bir buçuk günde bitti. Dershanede sınavım olmasaydı sabahlardım da, sınav için birde filan uyudum. :)

Oldukça ilham verici, müthiş bir seri. Gençlik tarzı diyebiliriz. Başkaldırış... Bence süper. Okumanızı tavsiye ederim.

51
Tartışma Platformu / Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 21 Kasım 2010, 14:34:25 »
Evet, yok edilmeli. Ve emin olun bu iş mümkünatı yok tek kişiyle olmaz. Kimse yapamaz. Bu işi bu tür yani fantastik edebiyata yönelik sitelerdeki herkesle yapmalıyız. Bence yani. Sen yap diyip izlemek olmaz. Elimizden geleni de biz yapmalıyız.

Neden bu ön yargıyı kıran nesil BİZ olmayalım? Olmalıydı bence :)

52
Tartışma Platformu / Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 21 Kasım 2010, 13:43:53 »
Çok teşekkür ederim. :) Engeller aşılmak için vardır. :) Ben de şansımı denerim. Sonuçta illa ki birisi bu engeli aşacak dimi?

53
Tartışma Platformu / Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 20 Kasım 2010, 18:17:22 »
Tavsiyelerin oldukça yapıcı, çok teşekkür ederim.

Daha önceden kısa kısa hikayelerle başladım zaten yazmaya. Ama ne kadar düşünsem de vampirlerle ilgili kısa bir hikaye bulamadım. Hep uzun şeyler geliyor aklıma. Uzun oldukça not filan aldım işte. Öyle oluştu zaten kurgum. Başlangıç noktam ile şuan arasında dağlar kadar fark var.

Ve romantik bir vampir filan düşünmüyorum. Gayet duygusuz, insanlıktan nasibini almamış, gaddar, bencil bir vampir düşünüyorum. Vampirler hakkında henüz on kitap filan okuyabildim. Eski efsaneleri, oluşumlarına dair çeşitli söylentileri filan da okudum. Bulabildiklerimi yani. Ama genel vampir bilgisi konusunda bir arkadaşıma güveniyorum. Çocuk vampir hastası. Bir sürü seri bitirmiş. Yardıma da açık. Ondan yararlanıyorum. Daha çok orjinaliteye dikkat ediyorum. Ama ne yazık ki hiç denenmemiş bir şey bulmak oldukça zor oluyor.

White Wolf'u bilmiyordum ancak biraz önce şöyle bir ufak göz gezdirme yaptım. Cidden ingilizcem ona erişemeyecek kadar kötü. Hayatta bir inglizce kitap yazamam. En azından şimdilik. Yani yazsam bile düz cümlelerle olur. Tasvirler vs. eksik kalır. Ondan ben Türkçeden ayrılmayayım şimdilik.

Zaten benim amacım da yabancı ülkelerde bastırmak değil. Onlar zaten fantastik edebiyata alışıklar. Amacım ülkemizde de fantastik edebiyat adına bir şeyler yapabilmek. Ve elimden vampir kurgusu geldi ilk olarak. Ben de onu yapmak istiyorum.

Elimden geldiğince de kısa kısa hikayeleri deneyeceğim. Teşekkürler.

54
Filmi ilk gün gidip izledim. Yer bulabilmek için sabah onda kalktım :D Ona rağmen son bir kaç yer kalmıştı(ön satışta da salonun yarısı satılmıştı).

Film müthişti. İki buçuk saat nasıl geçti inanın anlamadım. Oyuncular müthişti. Gerçi nedense bu filmde sadece Harry, Ron ve Hermione göz önündeymiş gibi geldi bana. Harry önceki performansları gibiydi bence. Ama Ron ve Hermione oldukça ilerlemişler gibime geldi. Özellikle Ron süperdi. Ama Emma da muhteşemdi. Voldemort gereğinden az gösterildi gibi geldi bana. Kitaptan birçok şeyi daha anlatabilirlerdi mesela. Örneğin Deli-Göz nasıl öldü? Kitabı okumayan nasıl bilsin bunu? Ama yine de iyiydi yani. 

55
Tartışma Platformu / Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 20 Kasım 2010, 15:32:13 »
Yazılılardan 4-5 alabilecek kadar idare ederim. Ama daha çok kelime eksiklerim yüzünden kötüyümdür. Bir sözlükle oldukça iyi sayılırım. Yani birkaç tana yabancı mail arkadaşım filan var işte. Ama alakayı anlamadım? :S

56
Tartışma Platformu / Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 20 Kasım 2010, 15:22:05 »
Ben zaten sadece meraktan dolayı soruyorum. Kim ne derse desin, yazın tasarımı bitirip, azıya dökmeyi planlıyorum. En azından şansımı deneyip birkaç yayınevi dolaşmalıyım diye düşünüyorum. Bence bu bile gelişimdir.

Ve konuyu vampir+kurtadam diye değil de, "Aşkın ve Sadakatin Ölüm Manasına Geldiği Bir Şehir" olarak tasarladım. Bana göre de bazı arkadaşlarıma göre de ilginç bir kurgu kurdum. Tabi kimse henüz tamamını bilmiyor. Ama şansımı denemeliyim bence.

57
Tartışma Platformu / Ynt: Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 20 Kasım 2010, 13:49:36 »
Açıkçası korkuttunuz şimdi beni :) Onca emekten sonra okunmaması bir yazar için çok kötü bir şey olsa gerek. Ama dediğiniz gibi basılıyorsa, birisinin bir bildiği vardır. Ve şunu belirteyim ki, Alacakaranlık çakması diyebilecekleri bir kurgu yok. Ya da benim okuduğum herhangi bir vampir kitabına benzetmeleri filan. He, benzer elbet. Sıfırdan yapacak kadar yetenekli değilim. Ama direk de kopya almam hayatta. En azından öyle düşünüyorum.

58
Tartışma Platformu / Vampirleri Ne Kadar Seviyorsunuz?
« : 19 Kasım 2010, 20:44:01 »
Kendi çapımda bir şeyler karalardım öncede. Sonra baktım en kısa hikayelerim bile oldukça uzun olmaya başladı, dedim romanı deneyelim. Bir tane denedim. Sadece düşüncede canlandırdığım bir şeydi. Bitmedi, yarıda kaldı. Çünkü profesyonel bir şeye başlamaya karar verdim.

Ama baktım da konuma yönelik pek fazla Türk kitabı yok. Konu da anladığınız gibi Vampirlerle ilgili. Aslında daha çok vampir-kurtadam-insan üçgeni. Biraz avrupalı vampirlerden, biraz Türklerden filan özellik aldım, ortaya karışık bir şeyler yaptım. Yani yapmaya çalıştım. Ama kendime sormadan da edemiyorum şimdi. Bastırabilirsem kitabı, kaç kişi merak eder okur ki? 

Ortaya Türk Vampir, Türk Kurtadam çıksa nasıl olurdu sizce? Gece Evi'ne, Vampir Günlükleri'ne, Alacakaranlık'a meydan okuyabilir mi? Yoksa çoğu kişi "Türk vampir kitabı mı yazar, salla!" mı der?

Cevap verirseniz sevinirim. 

Sayfa: 1 2 3 [4]