Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Baal Adramelech

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 113
61
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 22 Mart 2012, 18:11:17 »
Bacak yoksa bende yokum.

62
Tartışma Platformu / Ynt: Acaba?
« : 14 Mart 2012, 01:57:23 »
Çok basit bir sebebi var.

Hayatlarını 60 kiloluk demir zırhı giyebilecek kasa sahip olmaktansa büyü öğrenmeye adamışlardır. Büyücü-Savaşçı karması olan sınıflar vardır Arcane Warrior gibi, onlar ikisini dengeli yaparlar mesela. Ama ağırlık, onu giyindiğinde taşıyabilecek olmak gibi etkenler en büyük sorundur. Çünkü ciddi bir ağırlık o, az buz değil hani. Yerinde kalıyor hareket edemiyor insan böyle bir baskının altında.

63
D&D oynatan birisi olmadığımdan detayını bilemiyorum, ama genel olarak frp alt kültürünü takip etmeyi ve öğrenmeyi seven bir adamım. Eğer 5th Ed güzel olmazsa (ki büyük ihtimalle olur, çok iyi adamları işe aldılar + community feedback'e ilk defa bu kadar önem veriyorlar), Pathfinder go go go.

64
5th Edition bunu değiştirecek deniyor aslında. Adamlar biraz toolbox modunda yapıyorlar oyunu, her oyun yöneticisi istediği kuralları kullanacakmış ve kurallar tüm sistemlerin iyi noktaları olacakmış.

Hatta şöyle bir şey deniyordu, "Dövüş sanatlarının detaylı olmasına gerek yok, ancak 4 monktan oluşan bir grup oynatıyorsanız bunu eklemek oyunu daha güzel hale getirebilir. Detay seviyesi oynatan ve oynayanların elinde olacak." gibi gibi. Bir de "5 dakikada karakter yaratabilirsiniz ancak detaylı bir sistem istiyorsanız bu süreyi 60 dakikaya da çıkarabilirsiniz." diyorlardı sanırım. Tam hatırlamıyorum ama aşağı yukarı böyle bir şeydi.

O yüzden, 5th edition için garip bir ümit var içimde. Umuyorum dedikleri gibi parça kurallar yaparlar ve DnD sisteminde en çok sinir olduğum şeyleri çıkarabileceğim ve isteklerimi ekleyebileceğim bir tarza sahip olur.

65
D&D 3th Edition ile D&D Player's Rulebook 3 aynı şeyler değil biliyorsunuz değil mi? Her Edition birden fazla Rulebook'a sahip.

Şu dakikadan sonra 2 veya 1 oynarsanız pek fazla oynatan veya oynatıcı bulamayacağınızı da belirtmek lazım. Hala 2nd Edition oynayan küçük bir topluluk olsa da, bu topluluk Türkiye de toplanıp bir barı dolduramayacak küçüktür herhalde (tamam abartmış olabilirim).

Eğer başlayacaksanız Pathfinder veya D&D 3.5 Ed ile başlamanızı tavsiye ederim. 4th Edition'u, her ne kadar çok güzel toparlamalara ve güzel fikirlere sahip olsa da, hiç var olmamış sayıyor herkes.

Yakın vakitte (bir sene içerisinde sanırım), 5th edition çıkacak, bakalım neler olacak...

66
Sinema / Ynt: Akıllara Kazınan Replikler
« : 22 Şubat 2012, 23:31:48 »
"A building has integrity, just as a man and just as seldom. It must be true to its own idea, have its own form, and serve its own purpose." - Howard Roark

"The Fountainhead"

67
Sinema / Ynt: Fetih 1453
« : 22 Şubat 2012, 23:24:42 »
Çok duygusal bir filmdi. Kendimden geçtim.

68
Oyunlar / Ynt: Diablo III
« : 22 Şubat 2012, 23:24:00 »
Bayık bir oyun olmuş zaten, çıksa da kurtulsak artık.

69
new World of Darkness / Ynt: World of Darkness - Genel Başlık
« : 02 Şubat 2012, 02:06:21 »
oWoD mu nWoD mu oynuyorsunuz?

70
new World of Darkness / Ynt: oWod Hakkında
« : 02 Şubat 2012, 02:05:29 »
Hikayeleri Kurgu İskelesi (veya Kurgu bişeyi, emin değilim) kategorisinde paylaşabilirsiniz. Bilgilendirici yazıları bana ulaştırın, portal'da yayınlanmasını sağlayabilirim eğer yeterliyse. Değilse üzerinde oturur konuşuruz. (:

71
new World of Darkness / World of Darkness - Genel Başlık
« : 30 Ocak 2012, 23:33:51 »


Bu kategori artık World of Darkness genel kategorisi. Bu oyun evreninde oynanan tüm oyunlar, gerek alt sistemlerin kendi kategorilerinde, gerek burada açılan başlıklardan oynatılacak. Her türlü forum/sesli/msn oyununu bu kategorilerden yürütmek daha düzenli bir frp kategorisine ev sahipliği yapılmasına sebep olacaktır.

Genel World of Darkness tartışma konusu da burası aynı zamanda, sistem/oyunlar hakkında sorularınızı da bu konudan alabiliriz sanırım.

Şimdi sadece Changeling, Geist, Mage, Promethean ve Vampire kategorileri açık, çünkü bu sitede çok fazla oyun oynatan yok ve ben sadece bu sistemlerde oyun oynatacağım. Diğer alt sistemlerde oyun oynatmak isteyen olursa direk söylesin, diğerlerini de açmak zor değil.

Ek olarak, eski/yeni World of Darkness karakter yaratma programı olarak burayı tavsiye ederim.

Tekrardan hoşgeldiniz.

72
Promethean the Created / Rules of Goddamn Prometheans
« : 30 Ocak 2012, 23:03:53 »

73
Changeling the Lost / Rules of Goddamn Changelings
« : 30 Ocak 2012, 23:01:50 »

74
Kurgu İskelesi / Perde
« : 30 Ocak 2012, 15:03:50 »
(+18, sanırım)

Elinde, pek de beceriksiz bir şekilde sarılmış yarı-ıslak otu kurcalıyordu çocuk. On sekiz yaşlarındaydı, üzerinde garip bir deri ceket ve kot pantolonu vardı. Geçen sene tuttuğu ev kolay kolay ısınmadığından giysileriyle yaşıyor ve olabildiğince kalın giyiniyordu ev içinde bile. Pijama giyinmeyi özlemişti.

Otla biraz rahatladıktan sonra, kız arkadaşının iç çamaşırını karşısındaki koltukta unutmuş olduğunu fark etti. Çok hızlı ve sinirli çıkmıştı evden, nasıl çıktığını pek önemsemediği belliydi.

Telefonuna gitti eli. Eski tuşlu bir telefondu ve oldukça iyi dayanmıştı. Orasında burasında çizikleri görülüyordu tabi, eskiydi. Yine de hayatı boyunca unutmayacağı kişilere ulaşmasını sağlamıştı. Sertti, yıllarca düşmesine rağmen hiç bozulmamıştı. Sanki ne zaman düşse biraz daha alışıyordu buna, her seferinde daha az çiziliyordu.

Telefon hakkında bu kadar düşünmek onu gülümsetti. Kilidi açtı ve rastgele bir numara çevirdi. Telefon üç kere çaldı; neredeyse on dakika sürmüştü bu. Nefesinin sesini dinledi. Sonunda telefon açıldı.

"Gelsene, bir iki bira var ve karşılığında beni dinleyebilirsin. Evet. Beni dinlemek zor, biraya ihtiyacın olacak."

Telefonu kapattı, ottan bir nefes daha aldı ve beklemeye koyuldu.

***

Sabaha kadar sohbet ettiler. Coup de Grâce'den Danse Macabre'ye kadar ölümün her dalını anlattılar birbirlerine. Fotoğraflar gösterdiler, ölümle alakalı. Obsesyonları duvarları süsledi ve gecenin sonunda uyumaya yüz tutmuşken duvarları boyadılar. Siyah ve kırmızı boyaları tükürükleri ve spermleriyle karıştırdılar, duvarları boyarken bir yandan boyayla seviştiler. Hayalleriyle orgazm oldular ve sonunda yerde, boyaların içinde uyuyakaldılar.

***

Joseph ağlayarak uyandığında başı ağrıyordu ve Gregory ortalıkta yoktu. Üstünde bir örtü vardı, ikinci defa bakınca perde olduğunu anladı. Gözlüğünü el yordamıyla aradı ve kısa bir süre içince bulup gözüne yerleştirdi.

Odada taze bir kahve kokusu vardı. Gregory büyük ihtimalle uyanıp kahve yapmış ve dışarı çıkmıştı. Joseph ayağa kalktığında, camdan giren küçük bir rüzgar üşümesine sebep oldu. O zaman, çıplak olduğunu ve vücudunda boya ve çeşitli kurumuş sıvılar olduğunu fark etti. Bir kısmının meni olduğuna emindi.

İyice gerindi ve yerdeki perdeyi ittirip, çıplak ayaklarla ahşabın üzerinde yürüdü. Banyonun suyunu açtı ve dolmasını beklerken aynada yüzüne baktı. Çok yakışıklıydı. Gülümsedi.

75
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dresden Dosyaları
« : 27 Ocak 2012, 18:47:15 »
Çok büyütmemek lazım böyle "kitabı daha iyiydi" muhabbetini. Dizi kendi açısından oldukça başarılı ve güzel bir yapımdı çünkü. Hiç bir kitap olduğu gibi aktarılamaz zaten, gereksiz yoğunluk ve karmaşaya sebep olur.

Bir kitabın filmini veya dizisini kitabın kendisinden bağımsız olarak yorumlamak daha doğru olacaktır. Sonuçta sanat biçimleri farklı olduktan sonra, ikisinin de aynı yolları izlemesini bekleyemezsiniz. Mesela Yüzüklerin Efendisi'nin filminde de olması gereken ama olmayan, değiştirilen ve düzenlenen bir sürü şey vardı. Kitaba göre bakıldığında oldukça salakça kalırdı ama kimse öyle bakmaz ve bakmamalı. Film olarak aşırı derecede başarılı ve anlatmaya çalıştığı şeyi oldukça iyi bir şekilde anlatan bir yapımdı.

Subjektif bakış açısı vs Objektif bakış açısı.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 113