Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Slyffindor

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
46
Müzik / Ynt: ~Moonspell~
« : 23 Ağustos 2008, 01:35:33 »
Ey Fernando Ribeironun ! Al ruhum senin olsun ulan! :ehi

Bir şarkılarında Ezan olan grup. Hastayım taparım biterim ölerim.Avatarımda bulundurmaktan uzuncana bir süre sıkılmadığım grup( Lan hiç değiştirmemişim harbiden :p)

47
Güncel / Ynt: Çağın fobisi "cep telefonsuz kalmak"
« : 23 Ağustos 2008, 01:16:25 »
Neee telefonsuz kalmak mı?! Hayır! Nomofobim var kesinlikle o zaman. Kontörsüzde kalsam aramasalarda sormasalarda onusuz yaşayamıyorum.1. müzik ihtiyacımı karşılıyor, 2. dışardayken ya da bilgisayar bulamadığım zamanlar MSN Messenger ihtiyacımı karşılıyor. Arada açıp komik absürt fotoğraflarıma bakmama yarıyor, saate, takvime, iğrenç matematiğim yüzünden hesap yapmama herbişeye... Vapurda açık bluetoothlulara dadanmama , derslerde ses kaydı yapmama yarıyor! Evet telefonsuz hayat olmaz. Şarj aletsiz uzak biyere gitmem filan. Hı hı hastayım ben.

48
Yazarlar / Ray Bradbury
« : 22 Ağustos 2008, 19:44:12 »
Roman, kisa öykü, deneme, senaryo, oyun ve siir gibi, edebiyatin mevcut her dalinda eserler veren çok yönlü bir yazar olan Bradbury, 22 Agustos 1920’de Illinois’de dünyaya geldi. Çocuklugu boyunca kendisini çok etkileyen Tarzan, Buck Rogers, Flash Gordon gibi çizgi romanlar ve Frankenstein karakteri, gelecekte üreteceklerinin sinyalini veriyordu. Henüz onbir yasindayken hikayeler yazmaya baslamisti.

1934'te ailesiyle Los Angeles'a tasindi. 1938’de liseyi bitirinceye kadar burada yasadi. Mezun olmasi, egitimine son verdigi anlamina gelmiyordu; gecelerini kütüphanede, günlerini daktilosunun basinda geçirmekteydi. Para kazanmak içinse sokaklarda gazete satiyordu. Bu çalismalarinin meyvelerini toplamakta gecikmedi. 1938 yilinda Imagination dergisinde kisa bir hikayesi yayinlandi. Düzenli olarak bilimkurgu yazarlari çevrelerine katilan Bradbury, tanistigi ünlü yazarlarla ufkunu sürekli genisletti. Bir yil sonra, Futura Fantazia adini verdigi dergisini yayinladi. Ancak ilk profesyonel çalismasi, 1941 senesinde basilan Pendulum olan sanatçi, The Lake ile kendi tarzini yakaladi ve nihayet gazete saticiligini birakip full-time yazmaya basladi. 1945’te, The Big Black and White Game ile En Iyi Amerikan Kisa Hikaye ödülüne layik görüldü.

Bradbury, 1947’de Marguerite McLure ile evlendi. Simdi yetiskin olan dört kizlari var.

1950'de basilan ilk önemli romani Mars Yilliklari , bilimkurgu klasikleri arasinda yerini aldi. Kitap, Amerikan toplumunun endiselerini temel alan konusuyla sosyal bir elestiride de bulunuyordu.

Bradbury’nin belki de en iyi taninan eseri olan “Fahrenheit 451”, 1953’te yayinlandi. Kitaplarin yasaklandigi bir gelecegi anlatan konusuyla, yeni bir “Büyük Birader” paranoyasini dile getirmekteydi.

Bugün Dünya'nin en büyük bilimkurgu ve fantezi yazarlarindan biri olan Ray Bradbury, yirmi yasindayken Weird Tafeî'de yayinlanan ilk öyküsünden bu yana, 500'e yakin öykü, roman, oyun ve siir kaleme aldi. John Huston'in 1956 yapimi Moby Dick'inin televizyon senaryosunu yazdi. Sonralari, Alfred Hitchcock Sov ve Rod Ster-ling'in Alacakaranlik Kusagi için senaryolar yazdi.

Apollo astronot grubundan biri Ay'a indiginde, Brad-bury'nin romani Dandelion Wine onuruna, bir kratere Dandelion Crater adini verdiler. Bradbury'den, Tokyo yakinlarinda bir 21. yüzyil kentinin tasarimi konusunda yardimci olmasi Istendi. Fahrenheit 451 operasi 1988 sonbaharinda sergilendi. Filmi versiyonu da, 1966 yilinda Fran-çois Truffaut tarafindan yönetilmisti.

ÖDÜL ZENGiNi
Yazar kariyerini, aldigi çok sayida ödül ile zenginlestirdi. Amerikan Kisa Hikaye ödülünü üç kez evine götüren Bradbury’nin aldigi diger ödüller arasinda O’Henry Memorial Memorial Ödülü, Benjamin Franklin Ödülü, Uzay-Havacilik Yazarlari Birligi En Iyi Uzay Makalesi Ödülü, Dünya Fantazi Edebiyati Yasam Boyu Onur Ödülü, Amerikan Bilimkurgu Yazarlari Büyük Usta Ödülü yer alir. Uçmanin tarihi hakkindaki animasyon filmi Icarus Montgolfier Wright ile Oscar ödüllerine aday gösterildi, ve The Halloween Tree ile Emmy Ödülü kazandi. Sanatçi, bütün bu ödüllerden daha anlamli bir sekilde onurlandirilacakti: Apollo uzay gemisinin Ay’da kesfettigi kratere, yazarin ünlü romani Dandelion Wine’dan yola çikarak Dandelion adi verildi.

Eserlerinde bireyin yalnizligini, çaresizligini ve hayatin monotonlugunu anlatarak siirsel ve karamsar ortamlar yaratan Bradbury, halen California’da yasamakta ve edebi kariyerine devam etmekte..



49
Yazarlar / Isaac Asimov
« : 22 Ağustos 2008, 19:37:04 »
Bilimkurgu türünün büyük ustasi Isaac Asimov 1920 yilinda Rusya'da dogdu. 1923'de ailesiyle birlikte B. Amerika'ya göç etti. Columbia Üniversitesine giderken babasinin öngördügü tip meslegi yerine, kimyager olmaya karar verdi. Kisa bir süre Amerikan Deniz Kuvvetlerinde görev yaptiktan sonra 1949'da kimya doktorasini alan Asimov, Boston Üniversitesine bagli Tip Fakültesinde biyokimya dersleri vermeye basladi. Bir yandan da nükleer asit alaninda arastirmalar yapiyordu. Kimya arastirmalarini yazarlik meslegiyle birlikte sürdürmenin giderek zorlasmasi sonucu, 1958'de tüm zamanini yazarliga adamak üzere üniversiteden ayrildi. Böylece bilim kurgu türünün dünyaya yayilmasini saglayan büyük bir yazar olarak edebiyat alaninin unutulmaz adlan arasina katildi.

Kazandigi Ödüller:
-------------------------------------
Nebula Best Short story nominee (1965) : Founding Father
Nebula Best Short story nominee (1965) : Eyes Do More Than See
Nebula Best Novel winner (1972) : The Gods Themselves
Hugo Best Novel winner (1973) : The Gods Themselves
Hugo Best Novellette nominee (1975) : That Thou Art Mindful of Him!
Nebula Best Novellette winner (1976) : The Bicentennial Man
Hugo Best Novellette winner (1977) : The Bicentennial Man
Nebula Best Novel nominee (1982) : Foundation's Edge
Hugo Best Novel winner (1983) : Foundation's Edge
Hugo Best Novel nominee (1984) : The Robots of Dawn
Nebula Best Short story nominee (1986) : Robot Dreams
Hugo Best Short story nominee (1987) : Robot Dreams
Hugo Best Novellette winner (1992) : Gold


50
Başka Kurgular / Kanatlar - Danielle Steel
« : 22 Ağustos 2008, 19:20:50 »
Cassie' nin babasının küçük bir havaalanı vardır. Babası çok iyi bir pilot olan Cassie de uçmayı istemektedir. Fakat, babası buna izin vermez. Babasının ortağı olan Nick ona gizlice uçmayı öğretir. Nick, Cassie' den yaşça büyük olmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar Cassie artık çok iyi bir pilottur babası da bunu kabul eder. Nick, Cassie' den yaşça büyük olduğu gerekçesi ile onunla evlenmeyi kabul etmez. Cassie ise, Desmond Wiliams adında çok zengin biri tarafından bir hava gösterisinde keşfedilir. Cassie bir havayolu şirketinin sahibi olan Williams ile kontrat yapar. Bir yandan uçuşlara, diğer yandan da reklam çalışmalarına devam eder. Sonra, Desmond Williams ile evlenir. Ama Desmond, Cassie ile havayolunun reklamı için evlenmiştir. Beraber bir Pasifik turuna çıkarlar. Bu arada Cassie, Desmond'un gerçek yüzünü görmüş ve ayrılmaya karar vermiştir. Cassie, kontratının bitmesi sonucu İngiltere'ye Nick'in yanına gider.

                              


     Havacılıkla ilgili bir roman! Ve gökyüzü bağımlısı bir kadının hikayesi, kitap tadı budur derim ve de tavsiye ederim.

51
Düşler Limanı / Ynt: İstanbul
« : 22 Ağustos 2008, 17:32:44 »
İstanbulluyum ama değerini biliyorum buranın , aşığım ki buraya.. İçtiğim su gibi ihtiyacım var buraya , anneme duyduğum gibi özlemim olur uzakken .. Buranın tadına varmak ayrı birşey, her saniyesine aşık olmak.. Mistiğinde kaybolursun.. Hele ara sokaklar yok mu insanların o en doğal halleri? Seviyorum burayı..

Bu aşık olduğum yer için yazılmış bir yazı plusrep i haketti diye düşünüyorum

52
Harry Potter / Ynt: en ilginç aşk hangisi(anket)
« : 22 Ağustos 2008, 14:39:59 »
Diğer dedim , hala Draco nun Hermione yi sevdiğini düşünüyorum ben , düşünmekten ziyade istiyorumdur belki

53
Harry Potter / Ynt: Rupert, Emma'yı öpmek istemiyor!
« : 22 Ağustos 2008, 14:37:46 »
Bas git Rup! Sen bir malsın!   |enayi-sucks-enayi-sucks|

54
Televizyon / Ynt: Pushing Daisies
« : 22 Ağustos 2008, 13:44:34 »
Dokunmadan sevmek ne garip bir şey , gerçek aşk buymuş gibi sanki. Tüm tensel kurguyu alt üst etmiş bir dizi bu. Ama dokunma dokunma nereye kadar değil mi?

55
Müzik / Ynt: KoЯn.*
« : 10 Temmuz 2008, 18:46:50 »
7. sınıfı hatırlattı, nasılda delice dinlerdim! Evolation albümü hoş olmuş.Twisted Transistor şarkısı favorilerimdendir

56
Buda konser afişi :P


57
Güncel / Ynt: 25 Haziran 2oo8 Almanya -Türkiye Maçı
« : 10 Temmuz 2008, 00:33:52 »
Alıntı
Bi de maçtan sonra şöyle bir şey döküldü ağzımdan;Ben bu lağımın,klozetin

Aa bir saniye, Lahm'a laf yok..Şu sıralar bütün sevgi böceklerim onun üzerinde kilitlenmiş durumda :lve :klp :melk :mlk :hihi

58
Müzik / Ynt: My ChemicaL Romance
« : 09 Temmuz 2008, 13:09:47 »
İnsanın en ama en yakın arkadaşının bu grubun fanı olması  beni buraya yorum yaptırtmaya itiyor. Gerard kendisini tatlı sanan yarmanın teki diye haykırmak istiyorum aslına bakılırsa, tepki gelecek neyse.. Nesiniz siz diye sormak istyiorum bu şahıslara, Emo musunuz? Her rock-punk-emo takılan şu takım elbiseleri giyip renkli kravatlar takıp eski çağ avrupasının kıyafetlerini giymiş bir kadını kliplerinde oynatmak zorunda mı? Hayır cidden sürekli birlikte olduğum bir insan  o kadar sık dinletiyor ki bu grubu bana sürekli canlı poerformans, stüdyo fotoğraf çekimleri, klipleri, şarkı sözleri..Her bişeyini biliyorum, ama ürettikleri şeylerde kendime haz alacak bir kısım hala bulamadım.

59
Müzik / Ynt: The Beatles.*
« : 09 Temmuz 2008, 13:03:53 »
Trajik ölümler...
Love me do, Paperback writer filan hoştur, ne bileyim güzel söylüyorlar

"Amerika'da hiçbir suçun işlenmediği gece:

The Beatles, 9 Şubat 1964 günü ilk defa The Ed Sullivan Show'a katıldı.1964, rock'n roll tarihi için kuşkusuz en önemli seneydi.73 milyondan fazla insan (televizyon izleyicisinin %60'ı) dörtlünün All My Loving, Till There Was You, She Loves You, I Saw Her Standing There ve I Want to Hol Your Hand şarkılarından oluşan performansını izledi.Söylenene göre şovun yayınlandığı o gece Amerika'da hiçbir suç işlenmemişti.The Beatles katıldıkları üç şov için 10 bin dolar almıştı (bu ve sonraki iki şov). Grup, iki gün sonra Washington'da konser verdi."

Buda cnbc-e dergisinde okuduğum bir yazı, ilginç gelmişti. Ülke emniyet teşkilatına bile faydası dokunmuş grubun :D

60
Müzik / Ynt: Şebnem Ferah
« : 09 Temmuz 2008, 12:58:58 »
Herkes pozitif yorumlar yapmış lan  :D
Kadın başarılı, yaşayarak yazıyor şarkılarını filan..Mesela vazgeçtim dünyadan ve ben şarkımı söylerken'i tecavüz edildiği için yazmış, keza diğerleride aşk yaraları için .. Ammavelakin şu bütün rockçı geçinenlerin kadına tapınma huylarını sevmiyorum, herkes bu kadına ölmek bitmek zorunda filan değil. Herkesin dilinde bir şebo,şeboist,şeboizm. Sevmem böyle şeleri bu kadının müziğini seviyorum, kendisini değil. Hatta biraz hafif bir kadın olduğunu düşünmüşümdür hep, sonra doğallığını bozup slikon taktırması etc. Yapmayın, yaptırtmayın,..Kötü örnek..

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11