Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - oguzkaan

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7
61
Televizyon / Black Sails
« : 23 Mart 2014, 00:33:28 »
Tarih 1715...Korsanlığın altın çağıdır. New Providence kanunsuzların, hırsızların, fahişelerin kol gezdiği korsanların ülkesi konumundadır. Ve bu korsanların içinde en korkulanı, Kaptan Flint...
İngilizlerin adalarını almak için geri dönüşlerinin ayak sesleri duyulurken Flint ve adanın yasadışı mallarını satan tüccar Eleanor, zorlu bir vurgun için plan yaparlar.


Disney Karayip Korsanları ile insanları korsanların sevilebilir karakterler olabileceği bir evren sundu. Denizde dolaşan bu kanunsuzlar iyi insanlar değiller. Dünyayı kurtarmak gibi bir dertleride yok. İstedikleri para, kadın, güç... Medeniyetin köşeye ittiği korsanlar onun ayak seslerinden kaçıyorlar.

Dizi tam benim istediğim aksiyon dozuna sahip şekilde ilerledi. Assassins Creed Black Flag oyununu oynayacak sisteme sahip olmamam ve "Define Adası"nın hafızamdan silinmesi ile konu olarakta beni yer yer şaşırttı. Politik oyunlar, ihanetler, çıkarlar, ölümler vs. vs.

Ayrıca, Bear McCreary'ye Galactica'dan beri hayranlığımın katlanarak arttıyor. Black Sails'in müzikleri konusunda da harika bir iş çıkardığını söylemeliyim. Son söz, Black Sails şans verilmesi gereken bir dizi...


62
Sinema / Ynt: Para Avcısı (The Wolf of Wall Street - 2013)
« : 16 Mart 2014, 21:03:33 »
Alandan çok almayan konuşulduğu için oscar alamaması DiCaprio için daha iyi bir reklam malzemesi demek. ;) Neyse, filmi yeni izleme şansı buldum ve oldukça başarılı bir film olduğunu söylemeliyim. Belford'un biyografisi üzerinden giden hikayenin başlangıcı, gelişmesi ve sonucu iyi bağlanmıştı. Sıkılmadan rahat rahat izledim.
Bu arada çeviriye laf etmeden geçmek istemiyorum, film isimlerinin çevirilmesi olayına baştan karşıyım, yine de eğer çevirecekseniz biraz daha orjinal başlığına sadık kalsalar daha iyi olurmuş. 

63
Pekala, genel olarak savaşı galip devletlerin Alman milletini canavarlaştırması gözü ile izledikten sonra bu eser insanda harika bir karşıt bakış açısı oluşturuyor.  Misal, savaşın tüm acımasızlığını, insan ruhuna yaptığı yıkıcı etkiyi, savaşmayı reddetmenin hainlik sayılmasını, hayatta kalmak için yaptıklarımızı, inancından utanmayı, vs. üzerinde saatlerce tartışabileceğimiz konuları, kendisine alt metinler olarak seçmiş muhteşem bir eserdi. Dünya savaşlarına ilgi duyan ve tarafsız bir bakış açısı kazanmak isteyen, her sinema severin izlemesini şiddetle tavsiye ederim.

64
Televizyon / Ynt: Vikings
« : 13 Mart 2014, 00:02:04 »
2. sezonun ilk bölümünü izledim. Böylece dudağıma balı çalıp, tüm sezonun bitmesi için bekliyorum.
2x01
Spoiler: Göster
O savaş sahnesi beni benden aldı. Gerçekci ve acımasızdı.

65
Kraliyet Meydanı / Ynt: ALINIK - Uzayda Piknik
« : 09 Mart 2014, 00:20:48 »
Vay, çok güzel bir haber oldu. Ellerinize sağlık. Umarım diğer kitaplara da el atarsınız.

66
Haklısınız yarım bırakılan birçok seri var. Keşke başladıkları işin sonunu satış miktarlarına bakmadan getirebilseler ama düzen bu şekilde işliyor. Lakin ben yanlış anlaşıldım, sanırım. Kitapları satın alıyorum, kütüphanede bekleyecekler. Kastettiğim buydu.

67
Bu hızla devam ederlerse, kütüphane süsü olarak biraz daha bekleteyim. Daha 3 kitap var. Büyük olasılıkla 1,5 yıl içinde tamamlanır. Bende o zaman, seriye rahat rahat gömülürüm.

68
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 08 Mart 2014, 21:37:00 »
Bu seri için e-kitap olarakta çıkarmayı düşünürler mi? Pek umutlu değilim ama bilen vardır belki...

69
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 19 Şubat 2014, 20:26:25 »
Benim de bir sorum diğer yayınevi konularında da sorabilirdim ama burası daha aktif geldi. Yayınevleri bir yazarın veya kitabın telif haklarını almadan önce nasıl bir talep yoklaması yapıyorlar? Hangi kitabın telifinin alınacağına karar veren birkaç kişi mi veya bir kurul mu?

70
O fiyat ne öyle! :ne
Tuğladan hallice, ülkemizde tanınmamış bir yazarın kitabını, reklamsız biçimde o fiyata satabiliyorlarsa, helal olsun. Geçen bir indirimde Elmas Çağını aldım, - daha doğrusu yangından mal kaçırır gibi alıp kaçtım.- onu bir okuyayım, sonrada stoklar erimeden bunu uygun fiyata bulup okumak lazım.

71
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: DEX Kitap Soru Hattı
« : 02 Şubat 2014, 05:28:52 »
Merhabalar öncelikle Steelheart gibi süper bir kitabı Türkçeye kazandırdığınız için çok teşekkürler. Size bir iki sorum olucak. Öncelikle seride Steelheartla Fireflight arasındaki olayları anlatan kısa öykü olan Mitosis i de çevirmeyi düşünüyor musunz? 2. sorum başka Sanderson kitaplarınıda çevircek misiniz örneğin Mistborn? Son olarak diğer çevirmeyi düşündüğünüz seriler nedir acaba? Malazan Book of Fallen'ı Türkçeye çevirmeyi düşünür müsünüz?
Malazan serisine Türkiye'de bulunan yayınevlerinin hiçbirinin el atacağını düşünmüyorum.  Erikson'dan ana serinin tamamlanmış 10 kitabı ve Esslemont'dan ise şu anlık 5 kitabı olan kacaman bir seri. Diğer novella vs. saymadan. Ayrıca bir diğer etmende serinin yetişkinlere hitap etmesi. Umarım bir gün, Guy Gavriel Kay, Scott Lynch, Carlos Ruiz, Gene Wolfe, Glen Cook gibi yazarların kitaplarını da güzel dilimizden okumak ayrıcalığına ulaşırız.

72
spoiler olabilir...
Spoiler: Göster
Jon Snow ölürse ve dirilemezse teorilerin %90'ı çöp oluyor. ;D Martin'den bu hamleyi bekliyorum. 

73
Bende bulunan baskı İthaki'den 2003 yılına ait, filmde sanırım 2007'de gösterimdeydi. O yüzden filmle alakalı değilde, yayınevi ile alakalı bir durum olmalı. Zaten, "I'm Legend" özgün adının Gecenin Konukları olarak çevrilmesi akla yatkın değil. Ekleme ve çıkarma konusunda diğer baskıyı okumadığım için karşılaştırma şansımda olmadı.

74
Çizgi & Anime / Ynt: Ghost İn The Shell
« : 01 Ocak 2014, 02:28:02 »
GitS: SAC serisinin yönetmeni, hikaye yazarı kısaca serinin beyni olan Kenji Kamiyama Twitter'da, çok isteyen
olursa seriye devam edeceğini söylemiş. Kaynak: http://redd.it/1u3yli

75
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kitaplar-Ankara
« : 04 Kasım 2013, 13:07:49 »
Zaman Çarkı ve İblis Savaşları @zekican5'e satıldı. İyi okumalar, dilerim. Satılan kitapların üzerini çizdim. Elde kalanların satışına devam edelim.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7