Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - oguzkaan

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7
76
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ben, Efsane! - Richard Matheson
« : 02 Kasım 2013, 14:09:50 »

Alıntı
Gündüzleri sorun yoktur...
Ama geceyle birlikte sokaklar, karşı konulmaz bir dürtüyle arzuladıkları o kıymetli sıvı için; kan için, dünyadaki son insanın kaleyi andıran evine doğru uluyarak, sürünerek, yalpalayarak yürüyen ölülerin kemik beyazı bedenleriyle dolmaya başladığında çöker deşhet kentin üzerine...

Bence:

Richard Matheson İthaki Yayınlarından çıkan çevirinin önsüzünde de yazdığı gibi Ray Bradbury (Kendisi 20. YY en büyük yazarlarından birisidir benim için.) tarafından asrımızın en iyilerinden biri olarak görülür. Ben kimim ki buna karşı çıkayım. Sanırım kitabı okuyan kimsenin buna itirazı olmaz. Ben Efsane! aslında Hollywood'un temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu filmlere de defalarca ilham vermiş bir eserdir. Benim yaşımda olanlar Will Smith'in oynadığı filmi hatırlarken biraz daha yaşlılar Omega Man adı altında çekileni biraz daha yaşlı olanlar ise diğer adı aklıma gelmeyeni hatırlarlar. Her ne kadar bana kalırsa hiç bir zaman Matheson'ın aklında olan vermek istediği ana fikri yakalayamasalar bile tüm filmlerin vasatın üzerinde olduğunu düşünüyorum.

Her insan en az bir kez olsun tüm dünyada ki son kişi olduğunu düşünmüştür. Robert Neville işte hepimizin hayallerinde olduğu kişidir. Onun tüm dünyada ki tekliği, yalnızlığı, acısı, pişmanlıkları ve yaşama arzusu okuyan her insanı etkiler. Belki bazılarımız günümüzde leblebi gibi tüketilen ve tüm ihtişamı söndürülen vampir ırkını konu alması ile burun kıvırabilir. Sakın o hataya düşmeyin! Bu bir vampir, zombi, gece gezen, kan emici vs. kitabı değil. Bu Robert Neville adlı adamın nasıl olupta bir efsaneye dönüştüğünün hikayesidir.

İlk ksımında Neville'in yalnızlıkla başa çıkma şekli, arzuları ve dürtüleri hakkında iken, ikinci kısımda köpekle olan duygusal yakınlaşması beni en çok etkileyen parçası oldu. Son kısım ise artık çökmüş bir toplumun son kalan üyesi olan Neville'in yeni kurulan toplum için nasıl bir tehlike oluşturduğu üzerineydi. Onun toplumu için efsane olan vampirlerin kurduğu bu dünyada nasıl olupta kendisinin bir efsaneye dönüşmesi biraz hızlı olmuş gibi gelsede bu muhteşem esere gölge düşürecek bir durum değil.

77
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 28 Ekim 2013, 00:21:07 »
İki yayınevi arasındaki fark birinin İngiliz diğerinin Amerikan olması, çeviri gibi bir faktör olmadığı için çokta fark edeceğini düşünmüyorum. Hem neden paperback veya hardcover alıyorsunuz? E-book olarak gayet uygun bir fiyata tüm seriye amazon, b&n, kobo vs. bir çok yerden sahip olabilirsiniz.

78
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 24 Ekim 2013, 02:12:13 »
Yatacaktım ama şuraya iki satır bir şeyler karalamadan çıkmayayım, dedim.
Dikkat! Seriyi bitirmeyen okumasın!

Spoiler: Göster
Rand ve Egwene konusunda çok doluyum. Tüm kitap serisinde en hoşlanmadığım olay örgüsü bu iki karakter arasında meydana gelendir. Bu konuda Jordan'ın yanlış yaptığını düşünüyorum. Jordan Ejder'in tüm halklara ait olduğunu anlatmak istemesinden dolayı Rand'a kurduğu harem kişisel olarak pek hoşlanmadığım bir unsur oldu. Diyarın en güçlü devletinin varisi, Ejder'in halkının en güçlü Bilgesi ve sıradan ama Desen'in en manyak yaratıklarından olan kadın ile 3'lü bir bağ kurmaya çalışması itici ve zorlama geliyor. Hele Egwene'nin başına gelenler ve karakterinin gelişimi en fütursuzca olanlardan birisi tabii Ejder'den sonra...

79
Televizyon / Ynt: Hell on Wheels
« : 22 Ekim 2013, 20:43:33 »
Bu dizinin açılış sahnesi, müziği ve ambiyansı ile izlediğim en iyilerden birisi. Geri kalan her şeyiyle de western sever biri olmama rağmen izlettiriyor.

80
Ben de okudum bu seriyi ama hiç yarım kalmış hissi vermedi. Bayağı oldu okuyalı, yanlış hatırlıyor da olabilirim.

81
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kitaplar-Ankara
« : 07 Ekim 2013, 21:43:39 »
Bu kitaplar elinde olup satmak/takas etmek isteyen arkadaşlara kapım açıktır.
Anubis Kapıları - Tim Powers

Düzeltme:
Clifford D. Simak - Kent ve Hurin'in Çocukları- Tolkien angelofiori'ye satılmıştır. Mesajı düzenledim.

82
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 05 Ekim 2013, 23:07:10 »
Felina'den sonra kimse buraya bir şey yazmamış. Etkisinden çıkamamış olmalısınız yoksa hemen unuttuk gitti demiyorsunuz, değil mi? :elf
Finalden spoiler var.
Spoiler: Göster
W.W. yıllarca kanserle savaştı ama sonunda nasıl öleceğini seçme hakkına sahip oldu. Yaptığım her şeyi ailem için yaptım demedi. "Kendim için yaptım ve hoşuma da gitti." demesi ise gerçekten finali izlediğimi anlamama sebep oldu. 5. sezonda adamın şu sözcükleri söylemesini bekledim. Egosunu kabullenmesini, herkese hadi lan! çekip gidip bir köşede sessizce bu hayata veda etmesini bekledim. Beklentilerimi haklı çıkardı ve son kez labaratuvarında, en sevdiği mekanda gözlerini yumdu.

83
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kitaplar-Ankara
« : 03 Ekim 2013, 16:38:07 »
Vlad Taltos serisi Denaro Forbin'e satılmıştır. Üzerini çizdim. Kendisine iyi okumalar dilerim.

84
Affınıza sığınarak, bilen varsa çeviri orjinal dilden mi yoksa İngilizce'den mi?

Orjinal dilinden yani Rusça'dan çevrildi kitap.

Cevap için teşekkür ederim.

85
Affınıza sığınarak, bilen varsa çeviri orjinal dilden mi yoksa İngilizce'den mi?

86
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kitaplar-Ankara
« : 29 Eylül 2013, 23:20:32 »
Tek tek satarsam sanırım gerisi elimde kalır. Hem seriyi de bozmuş olurum. Lakin, Yeni Bahar'ı ayrı bir şekilde satabilirim.

87
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kitaplar-Ankara
« : 29 Eylül 2013, 22:21:47 »
Ejderha'da sete dahil oldu. Fiyatı değiştirmedim. Resim bile ekledim.

88
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kitaplar-Ankara
« : 29 Eylül 2013, 16:59:04 »
"Ejderha da var. Kutularda bir yerlerde olmalı, eve geçince bakarım, bulursam eklerim. Ki %90 bulurum. Yalnız söylemem gerekir Taltosların tamamında ismim yazar.
Okuduğum zaman aklımda satmak yoktu. Sonra tekrar okumayı düşünmediğim kitapları satmaya başladım. Artık aldığım kitaplara ismimi yazmıyorum.
Ankara yazmamın sebebi belirtmek içindi. Bazı arkadaşlar kargoya yanaşmıyorlar. Onlar içinde ön bilgi olsun diye yazmıştım.

89
Kraliyet Meydanı / Satılık Kitaplar-Ankara
« : 29 Eylül 2013, 00:26:16 »
Tüm Zaman Çarkı Serisi ↔ 360TL
*İlk 7 kitap ve Yeni Bahar ciltli
*8,9,10,11,12 ve 13. kitaplar ciltsiz
*R.A Salvatore - İblis Savaşları Destanı (I- II- III) Üç kitap takım halinde ↔18 TL.
*Clifford D. Simak - Kent ↔10 TL
*Hurin'in Çocukları ↔10 TL
*Vlad Taltos Serisi (Teckla, Yendi, Taltos, Jhereg, Phoneix, Athrya, Orca, Ejderha) set halinde  ↔ 45TL
*Işığın Anısı ↔ 30 TL
*Gustav Meyrink - Golem ↔ 6 TL
*Ejderha Mızrağı Efsaneler Üçlemesi ve İkinci Nesil (Laika Yayıncılık) ↔ 45 TL (4 Kitap set)
Fantastik Dışı,
*Paul Auster - Görünmeyen (Can Yayınları, 1. Basım)↔10TL
*Chuck Palahniuk - Görünmez Canavarlar (Ayrıntı Yayınları, 4.Basım)↔8 TL

Zaman Çarkının Yeni Bahar'ın ilk sayfasına adımı yazmışım. Geri kalan tüm kitaplar temiz, bir kez okundu.
Diğer kitaplarında bazılarında ilk sayfada adım yazıyor. Alın sizde yazın, satın, hediye edin verdiğiniz kişide yazsın ve tozlu depodan çıkan bu kitaplar farklı insanların isimlerinin dokunuşuyla hayat bulsun. ;D


90
Sinema / Ynt: İzlemeden Ölmeyim vl. Kayıp Rıhtım
« : 27 Nisan 2013, 00:13:06 »
3 Idiots
Mühendis veya mühendis olmaya çalışan meslektaşlarıma izlemelerini tavsiye ederim. Gerçek mutluluğun baskının veya korkunun etkisiyle değil, kendi yaptığımız seçimlerden ortaya çıktığını anlatıyor.

Like Stars on Earth
Çocuğu olanların ve olmasını isteyenlerin izlemesi gereken bir film. Hem kim çocukları sevmez ki! ;D

Spirited Away
Nasıl anlatsam, anime seviyor ve hala izlemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz. Sadece izleyin her dakikası için bana sonra teşekkür edersiniz.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7