Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - HoLier

Sayfa: [1] 2 3 ... 9
1
Bilim & Teknoloji / Ynt: microsftun yeni arama motoru
« : 21 Haziran 2008, 17:11:38 »
Bu ne ya balık mı yakalıor napıor :P Tıtıtı sevmedim cok yavas :\

2
Güncel / Ynt: Türkiye-Hırvatistan Maçı
« : 21 Haziran 2008, 16:48:44 »
Imh bu arada Hırvatlar ve Türkler arasındaki kavgada 2 Türk hayatını kaybetmiş Ailelerine bas sağlığı dilioorm. Ya Almanya çok iyi oynuoor keske Almanya yerine Portekiz kazanaydı macı :P Nese biz iyi de kötü de oynasak kimsenn bişe diceni sanmıoorm.Nihat ne demiş: Biz hep kötü oynayarak kazandık  :P

Yokmus böle bişey yalan habermiş hiç bi Türk ölmemiş.Hırvatlar gözaltına alınmış sadece

3
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 21 Haziran 2008, 16:45:16 »
Immh coğu sezon arası yaptı ama gene de sayim; Pushing Daisies, Chuck, how i met your mother, cold case, Yaprak Dökümü bi de arada bi Arka Sıradakiler var onu izlerim.Genelde bunların tekrarlarını izlerim kumanda daima babamın elindedir.Ama olsn tekrarlarını kacırmadan izlerim :P

4
Güncel / Ynt: Türkiye-Hırvatistan Maçı
« : 21 Haziran 2008, 16:09:39 »
2. yarıda berbat oynadılar tamam kesin yiicez bi tane oh olcakdediydim.Nese ki [böle seyler pek olmaz aslında] ama şans bizden yanaydı.Attılar vurdular oyunun yarısı bizim kale etrafında gecti ama ııh atamadılar ki :P

Uzatma dakikalarında çok güzel oynandı kanımca.Rüştünün hatasıyla gol yedik ama iyi oldu bence yoksa biz atamazdık o golü Semih 12o+2 :ole [Gol yemeden gol atamıoorz ben bunu anladım :P] Hırvatların teknik direktörü de az itiraz etmedi hakeme ha nie macı bitirmedin die.

Penaltılarda Hırvatların morali bozuğun ötesindeydi bizimkiler habaley hubaley atıor onların suratlarından düsen bin parca ;D Rüştünün son kurtarısıysa mükemmel :=) Farkettim de Ardayı koruma altına aldılar yazık maç boyunca cocuk bi düzgün oynayamadı. Neyse işte harika bi maçtı ::)

5
Müzik / Ynt: Amy Winehouse
« : 21 Haziran 2008, 15:30:12 »
Su sıralar cok dinlioorm bu kadının parcalarını Rehab'ı da özellikler sevioorm "I said no, no, no "  :P

6
Harry Potter / Ynt: 18 yaşındaki Tom Riddle...
« : 21 Haziran 2008, 14:19:32 »
Bu şeker surattan Tom Riddle mı oLurmuş peh :P

7
Harry Potter / Ynt: Ölüm Yadigarları En İyi Kitap
« : 21 Haziran 2008, 13:49:04 »
Ateş kadehi; Melez prensten daha güzeldi bence :P

Neyse Ölüm yadigarları hakketti bunu =)

8
Çizgi & Anime / Ynt: Pokémon
« : 20 Haziran 2008, 22:26:59 »
Pek severdim hiç bi bölümünü kacrmadan izlerdim.kediye biterdim ya bi de pikachu var tabi..Pika pika :P

9
Harry Potter / Ynt: Matthew Lewis Yeni Fotoğraf
« : 20 Haziran 2008, 15:46:25 »
Ah be 2. resme tutuldum neymiş be bizim Matthew :P

10
Müzik / Sagopa Kajmer
« : 20 Haziran 2008, 13:13:16 »


Sagopa Kajmer (d. 1978, Samsun) DJ, prodüktör, turntablist ve Türkçe Sözlü Rap Müzik sanatçısı.

Asıl adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer, müzik yaşantısına kişisel meraklarının ardından Samsun'da yerel bir radyoda djlik yaparak başladı. Bu sırada Rapper M.C. (Rapper Mic Check) müstear ismini kullandı. Öğrenim hayatında 1997'de İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanması dolayısıyla İstanbul'a geldi. İstanbul'a gelişinden bir yıl sonra 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama (compilation) albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla peşpeşe "Sözlerim Silahm" ve "İhtiyar Heyeti" isimli 2 albüm çıkardı. 2006'nın Ağustos ayında Kolera ile hayatını birleştirdi.


Sagopa Kajmer'in doğuşu

Sagopa (Yunus) uğraşlarının sonucunda rapçı olmuştur. Özyavuz, 'Sagopa Kajmer' stilini oluşturdu. Silahsız Kuvvet üzerine bir süre suskunluğunu koruyan Özyavuz artık Silahsız Kuvvet döneminin bittiğini belirtti. Yine aynı yıl içerisinde yeni mahlasının adını taşıyan Sagopa Kajmer albümünü çıkardı. Bu albümden sonra 2. albümü olan 10 Kurşun'u çıkardı. Çalışmalarında farklı üslubu ile dikkat çeken Özyavuz bunu "Rap Yaparken Günahamı Girdim" şarkısında '...Bir yatakta 3 kişi yatarız. 1 Silahsız Kuvvet 2 Mic Check 3 Sagopa Kajmer...' şeklinde dile getiriyor. Silahsız Kuvveti tarihe gömmesinin ardından bu sayı 2'ye düşmüştü. Dj olarak Mic Check mahlasını kullanan Özyavuz, Türkiye'de turntablizm akımını başlatmıştır. Yine 2002 yılında Cezanın 'Med Cezir' albümündeki prodüksiyonuyla adından söz ettirdi.

2004'te çıkardığı 'Bir Pesimistin Göz Yaşları' isimli albümüyle yepyeni bir tarzın öncüsü oldu. Daha öncesinde "10 Kurşun" albümünde pesimist stilden izler vardı ancak pesimist stilin doğuşunun 3. albümüyle kabul edilmesi daha doğru olacaktır. Pesimistin Türkçe karşılığı karamsardır. Daha önceki 2 albümde sokak/battle tarzına ağırlık veren Sagopa Kajmer 3. albümde karamsar bir havada hayatı ele alıyor, savaş ve insanlık üzerine şarkılar yapıyor.

DJ'lik yönü

Mic Check 2004'te Cezanın Nefretteki grup arkadaşı Dr Fuchs'un 'Huzur N Darem' albümünün prodüktörlüğünü yaptı. DJ'lik yönüyle kendini her zaman geliştiren Özyavuz 'Turntablizm' denilen olayın Türkiye'deki öncüsü olarak kabul edilir. Ayrıca Özyavuz Türkiye'nin köklü radyolarında DJ'lik ve müzik direktörlüğü yaptı. Türkiye'nin en iyi beatmakerı olarak da bilinir.

Bir yandan dj'lik diğer yandan sanatçı olarak sürekli çalışmalarını sürdüren Sagopa Kajmer 2004'te Türkiyenin en çok izlenen filmlerinden olan G.O.R.A'ya müzikler ve soundtrackler hazırladı. 'Al Bir de Burdan Yak' isimli parçasına video klip çekildi. Bu gelişme Sagopa Kajmeri tarzının dışındaki dinleyici kitlesine ulaştırdı. Türkiyede birçok insan Sagopa Kajmeri bu kelime ile tanıdı. 2005'te Koleranın 'Karantina Embriyo' albümünün prodüktörlüğünü yapan Sagopa Kajmer yine aynı yılda İrem Recordstan çıkardığı 'Romantizma' isimli albümüyle kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. Bu albümün ilk video klibi olan 'Vasiyet' Kral Tv'de 2005 yılının 'en iyi klip' ödülüne layık görülmüştür.2006 yılında Kuvvetmirayla beraber Kafile isimli albümü çıkardı.2007 yılında Kolerayla düet albümleri olan İkimiz Anlatan Birşey'i dinleyicileriyle buluşturdu,çift cdlik özel koleksyon basımı büyük ilgi gördü.Ayrıca Mc Salazar ile birlikte İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim parçasını çıkarmıştır.

Sagopa Kajmer ve eşi Kolera (Esen Özyavuz) birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Bu ikili ve Kuvvetmirada yer alan diğer rap müzik yapanlar Melankolia müziğin ilk albümü 'Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğü yine Sagopa Kajmer'e aittir.


Diskografi

EPler

* Pesimist Ep 1
* Pesimist Ep 2
* Pesimist Ep 3
* Disstortion Ep
* Pesimist Ep 4
* Kuvvetmira Megamix-Tape Radio Mic Beatz'de albüm kutlaması yapılırken canlı olarak doldurulmuş olan sadece internet üzerinden indirilen 62 dk. albüm.

Prodüksiyon

* Silahsız Kuvvet - İhtiyar Heyeti
* Silahsız Kuvvet - Sözlerim Silahım
* Sagopa Kajmer - Sagopa Kajmer
* Ceza - Med Cezir
* Sagopa Kajmer - Bir Pesimistin Gözyaşları
* Dr Fuchs - Huzur N Darem
* Sagopa Kajmer - Gora Soundtrack
* Kolera - Karantina Embryo
* Sagopa Kajmer - Romantizma
* Kuvvetmira - Kafile
* Abluka Alarm - Ahenk
* Sagopa Kajmer & Kolera - İkimizi Anlatan Bir Şey

Albümler

* Sözlerim Silahım (2001)
* İhtiyar Heyeti (2002)
* Sagopa Kajmer (2002)
* 10 Kurşun (2002)
* Bir Pesimistin Gözyaşları (2003)
* Romantizma (2005)
* Kurşun Asker (2006)
* Kafile (2006)
* İkimizi Anlatan Bir Şey (2007)

Alıntı.

11
Müzik / Ynt: Aslı
« : 18 Haziran 2008, 12:21:47 »
bi ara severdim seni su gibe eçmeye geldim dior sanki bi de öle demese =P

12
Müzik / Ynt: Robert Nesta Marley (BOB MARLEY)
« : 18 Haziran 2008, 12:19:54 »
I wanna Love you.. Is this Love is this love? =P

Tüm sülalesini severim bu bob marley'in ziggy felan =P

13
Harry Potter / Ynt: Emma 6 Milyon $ Kaptı :P
« : 18 Haziran 2008, 11:40:26 »
Pöff.. Herlde uğraş oLsn die yapıor yoksa 6 milyon dolarcık için girişilmez böle bi işe =P Merak ettim şimdi parfümLeri =P

14
Çizgi & Anime / Ynt: Sailor Moon ~
« : 17 Haziran 2008, 20:02:59 »
Pek severdim Ay Savascısını ayrıca chibi-usa en kücük savascı denmiş birde chibi-chibi vardı.O da savascıya dönüsüor die hatırLıoorm =\ Chibi chibi'yi hatırLamayanLar için tık Ami'nin bende oyuncağı vardı hala kırık-back ve kola sahip olmasına rağmen duruor.Keske tekrar yayına verseler  :üü

15
Güncel / Ynt: 12 Yıl cıkolata yedı
« : 15 Haziran 2008, 14:54:26 »
Oh be..Ne güzel diye düsündüm önce ama bi süre sora böğk gelir ya  :P

Sayfa: [1] 2 3 ... 9