Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - NeziiWizardy

Sayfa: 1 [2] 3
16
Genel Kültür / NeSmile..
« : 19 Şubat 2008, 10:17:22 »
Smile nedir? Smile sanal ortamda yazı dilinin yüz ifadelerini yansıtabilen en iyi araçtır..şimdi diyceksiniz ki ne alaka..Biz Smile sayesinde resmimize efekt vericez..Evet farklı smile şekilleri ile yaptığımız her hangi bir resme renk vericez.. :D

Başlıyoruz bakalım  :uhe bu benim icat ettiğim bir resim stilidir..Bu dersin adı NESMILE çok basit ve çokta harika bir ders..

Önce şuan ekranda görünen kırmızı kalbi Bilgisayarınıza kaydedin..Kaydetme işleminden sonra Smile üzerine sağ tuş düzenle deyip paint sayfasında açın..



Daha sonra herhangi bir resmi yine paintte açıp istediğiniz kısmı kesip kopyala dedikten sonra Smile'ı açtığınız paint sayfasından Düzen/Yapıştır deyin..Resmi kaydetmek için Dosya/Farklı Kaydet/Jpeg ve istediğiniz ismi koyduktan sonra kayıt işleminizi tamamlayın..

Ben Luna üzerinde denedim..ışte sonuç;




Başka bir Smile üzerinde deniyelim..

Smile'ımız bu mavi zarf..Vee sonuç;



şimdi farklı bir stil yakalayalım..

Smile'larımız bunlar:

Resimlerde nasıl yaptığım ortada..Ne yaptığımı açık bir şekilde anlayabilirsiniz..













Vee sonuç:



şaşırdınız değilmi.. :D Resim nasılda değişti..Önemli olan doğru Smile'ın elinizde olması..Her Smile renk vermez..Nasıl anlayacağız derseniz kaydedin ve bu şekilde paintte üstüne resim yapıştırıp bakın.. ;) Bu dersin stili bana ait olduğu gibi NESMILE bir ders adıdır ve bana aittir....Paintin aslında içinde daha ne cevherler sakladığını görüyorsunuz..Göreceksinizde..

17
Genel Kültür / Photo Filtre/ Ders 5..
« : 19 Şubat 2008, 10:13:59 »
Wallpaper yapımı;

Programınızı açın..800x600 boyutlarında Wallpaper yapıcaz..File -> New deyin zaten programda ölçü yazılı direk tamam diyin..Beyaz bir sayfa açılacak..Ben onu boya kutumla lacivert renk yaptım..Çünkü ekleyeceğim resimdeki ağırlık renk lacivert..



İstediğim resmi lasso sayesinde yeni açtığım sayfama ekliycem..

hemen kayıt yapmadan Filter->Soften-> Blur diyorum..Sonra resmimi kaydediyorum..

Daha sonra kaydettiğim resmi açıyorum..Işıklandırmalarını yapıyorum..Koyuluk açıklık veriyorum..



Denizin içinde olan Kate'e deniz effecti verecek baloncuklarımız var..Resmin belli bi kısmını kare içine alıp Photomasque'den baloncuk effecti vericem..



Baloncuklarıma renk verdim ve tamam dedim..



Gelelim alttaki boşluğa resim eklemede..Kate'in resme uygun bir resmini ekliycem..Kate'in resmini lasso yardımı ile kestim..Kestiğim kısmı diğer resme kopyalamadan renk kuşağından öbür resme uyması açısından maviye boyadım..



Resme yine uygun bir effect kullanıp yapmak istediğim işlemleride yapıp bitiriyorum..Vee resmim bitti..Hepinize kolay gelsin..



Resme tıklayarak yüksek çözünürlü halini görebilirsiniz.. ;)

18
Genel Kültür / Ynt: Brush ve Font Yükleme
« : 19 Şubat 2008, 10:09:49 »
Harikasın tatlım   :uhe :hug ama şunu belirtmemde azda olsa yer var..Bir anda daha fazla indirme istek ve arzusuna kapılırsanız herşeyi kaydetmemenizde yarar var..Nasıl olacak diyeceksiniz..Şöyle ki;

İndirdiğimiz brushlarımızı dosyalayalım..Öyle beklemede dursunlar..Bir resim açtık kayıtsız brush kullanımı yapacağız..Fırça menümüzden Load Brushes dediğimizde PC mizde mevcut olan Brush Dosyamıza girip istediğinizi seçin ve tamam deyin..Bu şekilde rahat ve programa fazla yüklenmeden brush kullanımı yapmanız sizin için daha sağlıklıdır..!!

19
Harry Potter / Ynt: Emma Vanity Fair Parti'sinde
« : 19 Şubat 2008, 01:12:53 »
sırt dekoltesi enfes ve elbisesine bayıldım..Bacakları zaten süper..Emma bu süper her zaman :yup :yeho

20
Harry Potter / Ynt: Şok Video! Bu Gerçekten Emma Watson mı ?
« : 19 Şubat 2008, 01:10:10 »
yok artık yaa kızı ne hallere soktular bariz emma değil işte >:( bunu bu şekilde lansedenlerede ......... demek düşer..ahmaklık resmen emma bunu asla istemez o üniversiteye gidicek ve azimle ilerliyor.. :hemk sevmeyenlerde hemen kılıf giydirmesin ama ilk çıktığından seviyorum,takip ediyorum olanaklarımca ve asla da inanmıyorum   :-*

21
Genel Kültür / Ynt: Buraya Bakmadan Geçmeyin..!! Önemli..!!
« : 19 Şubat 2008, 00:30:07 »
Rica ederim inşallah hep beraber öğreneceğiz :ole

22
Genel Kültür / Photo Filtre/ Ders 4..
« : 18 Şubat 2008, 20:52:31 »
Banner Yapımı

File(Dosya) - New(Yeni)’e tıkladığımızda Önümüze bu menü çıkacak..



Burada sayfa boyutunu Width(Genişlik) ve Heigh(yükseklik)’den yapıyoruz.. Wallpaper’ın standart ölçüsü 1024x768’dir..Biz şimdi Banner yapıcaz..Bu nedenle göz kararı ama uygun ölçü birimi ayarlıyoruz..

Ben 405x260 yaptım..şimdi resme başlayabiliriz..
Bir resim seçip programda açıyoruz..Sağ tarafta ok’a basıp alta çıkan menüden kare alımını seçiyoruz..


Kırmızı ile işaretledim..

Kare ile istediğimiz kısmı aldık..Üzerinde sağ tuş Copy(Kopyala) diyoruz..Daha sonra banner sayfamıza gelip Sağ tuş Paste(Yapıştır) diyoruz ve istediğimiz yere bırakıyoruz..



şimdi istemediğim kısımları boya ila kapıyorum..



Daha sonra bannerıma uygun boyutlarda başka bir resim açıyorum..



Onunda istemediğim kısımlarını boya ile kapıyorum..Ama bu iki yeride aynı renk boyuyorum..



Boyama işlemim bitince Ok’a basıp bu sefer kare alım yerine Lasso (Kement) halka şeklinde ucunda ip olan şekli kullanıcam..

Kırmızı ile işaretledim..

Lasso size bir kalem gibi çizim yapmanızı sağlıycak..şimdi ben Lasso ile ikinci resmimin istediğim kısmını alıp ilk resmime yapıştırıcam..Sakin ve rahat olun..Kendinizi kasmayın..



Gördüğünüz gibi ben çizdim..Üzerinde sağ tuş copy ve diğer resimde sağ tuş paste diyorum..



Ten uyumsuzluğu görülebilir ama biz şimdi onu effect vererek kapıycaz..Ama onun öncesinde şimdi resmi kaydedelim..Kaydettikten sonra yine Lasso yardımı ile soldaki resmi işaretleyip Filter -> Soften -> Blur More diyorum..



Daha sonra koyuluk açıklık araçlarını kullanarak resme şekil veriyorum..Resmi başka bir isimde kaydediyorum..Eğer beğenmezsem diye yedek olarak diğer resmimi saklamış oluyorum..şimdi elimde bulunan süslü fontlarla bannerımı süslüyorum..



Vee resmim bitti..ısteyen istediği şekilde ama anlatım şekline uygun yapabilir..Kolay gelsin..



23
Genel Kültür / Paint 2.Ders...
« : 18 Şubat 2008, 20:47:14 »
Yine bir resim seçip istediğimiz gibi ayarlıyoruz..Ben bu sefer Tokio Hotel grubunu kullanayım dedim.. ;)



Başka bir paint sayfasında resmimize uygun boyutta bir başka fon ayarlıyoruz..Ben fon rengimi siyah yapıyorum..Grubun istediğim kısmını kesip aldım..



Fırça yardımı ile resmin kenarlarını siyahla boyıcam..Resmin kenarlarını boyarken rahat ve yavaş olmalısınız..Acele etmeyin..Yanlış yaptığınızda panik yapmayın..Düzenden 2 kez Geri Al’ma şansınız var..
Bu sizi biraz zorlayabilir ama önemli olan konsantre olmak..Programla da kenar boyamayı öğreneceksiniz ama biz paintte başarıcaz bunu..Size bir tiyo ilk denemenizde fonu siyah yaparsanız daha iyi olur..
;)



Gelelim asıl işleme..Stil oluşturmaca.. := Bunu elimizde olan bazı resimleri kullanarak yapıcaz..Ben başka bir resmin kenarlarından istediğim kısmı alıp bu resmime ek yapıcam..



şimdi sırayla bir şeyler ekliyorum..



Burada fark ettiyseniz istediğim kısmı kopyala yapıştır işlemi yapıyorum..Bana yardımcı olan Ctrl yani Kontrol tuşu resmi kopyalayıp yapıştırmamı sağlıyor..


Bu sefer resme öğrendiğimiz gibi kenarlık verdim..

Elimde Tokio Hotel’in arması var..Ve neden siyah kullandığıma bir tiyo daha..Çünkü alt kısma koyduğum şeritte siyah renkte var ve bu resmime uyumda getirecek ve göz yormayacak..







Daha sonra başka şekillerde ekledim ve resmimi bitirdim..Siz isterseniz resminize 8.dersten aldığınız tiyoları bu dersin resminde kullanabilirsiniz..

Vee resmimiz bitti.. ;) Programla yapılmadığını kim iddaa edebilir ki
:D



Hepinize kolay gelsin ;) Bu arada ekleme yaparken başkasının emeğini çalmayalım sadece gerçekten resmimize kolaylık sağlayabilecek kısımlardan yardım alalım..

24
Genel Kültür / Paint 1.Ders...
« : 18 Şubat 2008, 20:41:42 »


Paint bildiğiniz gibi paint kolay bir programdır..Her pcde vardır..Ama çoğu arkadaşımız painti biliyoruz desede paintin kolaylıklarından yararlanamaz..Paintin bize sağladığı bir çok kolaylık vardır..

Nedir istediğimiz renkli bir fona istediğimiz şekilleri yapma olanağı sağlar..Beraber Paintte resim yapıcaz..
Evet arkadaşlar deneme yanılma yöntemleriyle paintten bir deneme projesi yapalım..

ıstediğiniz ölçülerde ayarlayın paint resim sayfanızı ..Daha sonra koyu tek bir renge boyayın tüm sayfayı..Boyama işlemini boya kutusu şekline basarak tüm sayfayı aynı renge boyamış olursunuz.. Düzene tıklayın..Oradan Dosyadan Yapıştırı bulup tıklayından sonra istediğiniz resmi sayfaya yapıştırabilirsiniz ama bize daha bir kolay yöntem lazım..Herhangi bir resmi seçin..Resmin boyutu atıyorum 256-180 gibi bir resim olsun..Resme sağ tuş tıklayıp Düzenle deyin..Resim başka bir paint sayfasında açılacak..Resmin istediğimiz kısmını almak için bize bu kare lazım..Bu kare ile resmin istediğiniz bölümünü çizin aynen resimdeki gibi ben Harry'nin dört etrafını çizdim
daha sonra çizdiğimiz resme sağ tuş deyip kopyala diyoruz..diğer boyadığımız sayfamızı açıp Düzen'den Yapıştır diyoruz.. ve sağ tarafa düzenli bir şekilde koyup hemen klavyadeki CTRL tuşuna basın böylece aynı resimden iki adet resim elde etmiş olduk..
biz soldaki Harry'nin şeklini değiştircez..Yüzü diğer resme dönük olacak..
Bunun için görev çubuğundan Resime tıklayın..Ordan Döndür/Çevir i tıklayın..Küçük bir menü oluşacak..Önce Dikey Çevir deyip 90 rakamını işaretleyip Tamam deyin..Tekrar aynı yeri açıp bu seferde Açılı Döndür deyip 180 rakamına onay verip tamam deyin..Resmi tam oturtmadan diğer resme yakınlaştırın..Birbirlerine bitişik olacak..


evet sıra geldi resme birkaç süs eklemede..Sayfanın ilk başına koyduğum resimde solda bulunan şekilleri gördünüz..şimdi bizde o şekilleri kullanarak resmimizi süsleyeceğiz..Ben Püskürtme Kabı adı verilen bu şekli kullanıcam..Benim resmimin arka fonu kahverengi..Buna uygun olarak bir kaç ton açığını kullanmak istiyorum..
En altta bulanan renk kutucuklarından koyu kahverengiye iki kez tıkladım..Sayfama başka bir menü açıldı..Özel renk tanımla dedim..böylece kahverengiye en uygun tonu yakalayabileceğim renk dünyası çıktı karşıma..istediğim rengi seçtim tamam dedim..


Zaten püskürtme kabı bana istediğim boyut için 3 seçenek sunuyor..en uygun olanını seçip onunla resmime süs verdim..

25
Genel Kültür / Ynt: Photo Filtre/ Ders 3..
« : 18 Şubat 2008, 20:36:23 »
uzun zamandır pf kullanıyorum benım gıbı kıtlar ıcın cok basıt ve cok kullanıslı bı program ozellıkle renklendırmede ve ısıklarda Levels kısmı fecı ıs goruyor.Yenı ıse baslıcaklar ıcın cok guzel anlatımlar ellerıne saglık ;)

Rica ederim..Umarım ki grafikçi olma yolundakilere küçükte olsa katkım olur..Ayrıca şunu belirtmeliyim..PF yi bilen birisi Adobeyi çok çok rahat kullanabilir..!!

26
Genel Kültür / Photo Filtre/ Ders 3..
« : 18 Şubat 2008, 20:20:05 »
Resme Arka Plan Oluşturma

Programda istediğimiz bir resmi açıyoruz..şimdi resmin belli bir arka kısmına arka plan vericez..Yani istediğimiz şekilde boyıycaz..

Bize gerekli olan araç düzeneği bu arkadaşlar..



Burada fırçamız var istediğimiz boyutlarda ayarlayabileceğimiz boyut kısmı var..Boya kutumuz,resme buğuluk veren blur damlamız,püskürtücü yani paintteki araç düzeneği gibi.. ;)

Benim resmim bu;



şimdi ben üstte kare içinde görünen kısımdan bir renk seçicem..Ve sol taraftaki fırçamla resmın arkasını boyıycam..Ama rahat boyamamı sağlayan şey büyüteçle oluyor..Resmi görüş hizama uygun bir şekilde büyütüp boyama işlemine başlıyorum..



Arka plan boyamak aslında çok zevklidir..ben bu zevki paintte tattım ama programla daha fazla keyif alıyorum diyebilirim çünkü göremediğim noktaları büyüteç sayesinde bulabiliyorum.. ^^;

Evet gelelim resme farklı bir görüntü yakalama..

Evet arka planı boyadık resme açıklık yada koyuluk verdik..Daha sonra resmin dışına slayt effecti verdik..



Evet gelelim resme farklı bir şekil eklemeye..Programızda Photomasque adlı bir bölümümüz var..Buradada çok güzel resim önüne şekil veriliyor..Ben Snowflake adlı şekli seçtim..Bu şekle koyuluk açıklık kalınlık hatta boyut ve renkte verebilirsiniz...



Ben bir yılbaşı kartını anımsatacak bir resim yapmak istedim.



Gelelim resme eklenti eklemeye..Nasılmı araç çubuğundan resmin al kısmına istediğimiz gibi şekil veriyoruz..Ben kareyle işaretliyorum..Filter'den resmime uygun olan effecti seçiyorum tamam diyorum..



Daha sonra yine filterden bir effect daha seçip resmi bitiriyorum..Hepinize kolay gelsin..



Dipnot: Görünen site ismini anladınız sanırım o sitede ders verdiğim için ilk orada yapılan derstir bu..Bu nedenle aklınız karışmasın..!!

27
Genel Kültür / Photo Filtre/ Ders 2..
« : 18 Şubat 2008, 20:16:27 »
Photo Filtre'de Resme Efekt verme..

şimdi programı açıp istediğiniz bir resmi seçin..Efetklerimizin muhafaza olduğu yer Filter Burada çeşitli resme efekt vericek araç düzeneği var..Burada resme açıklık koyuluk verilebilir..Mesela resmin rengini açar yada buğulu bir görünüm sağlar..Programı tam resmi dilde anlatamam..Bu hem yasak hemde ben tam doğru bilgi veremem.. ^^; Kendim ne öğrendiysem onu aktarıcam.. ;)



Ben resimde gördüğünüz seçeneklerden birini kullanıcam..Resmime Visucial Effecten Artistic Blur'u seçtim..Yine Filterde bulunan Color bölümünden Revive Colors dedim..



Bu sayede resmimin rengi daha bir canlılık kazandı..

Sadece bu kadar mı hayır ??? Resmime yine Filter bölümünden effect ekliycem..

Benim resmim büyük olduğu için büyüterek gösteriyorum..Ben resme ikinci effect olarak Filter'den Texture -> Buble'ı onayladım..



Size ilk anlattığım Renk Verme şıklarıyla son kez resme ışık verdim..şimdi siz diğer derslerle bunu birleştirebilirsiniz..Herkes istediği effecti kullanabilir ben sadece örnek verme amacı ile böyle anlatmayı uygun gördüm..Resmin ilk hali ve son halini arka arkaya ekliyorum..Hepinize kolay gelsin.. :=




28
Genel Kültür / Photo Filtre/ Ders 1..
« : 18 Şubat 2008, 20:12:28 »
Photofiltre çok basit bir programdır..Resme istediğimiz herşeyi eklememizi sağlayan basit ama bir okadarda gösterişli.

Başlıyoruuuuuuuzzzzz :D

Photo filtreyi açtık..




Ekranda görünen sarı dosyaya tıklayın..Bilgisayarınızdan bir resim seçip aç deyin..Ekrana resminiz gelecek..



Evet şimdi bu resme koyuluk açıklık vericez..

Resminizi daha net görebilmek için sağ üstte buluna büyüteçle büyütebilirsiniz..



10 adet renk efekti veren butonumuz var..Aydınlık,parlaklık,karşıtlık(- +),resmin rengin ton açıklığını yada koyuluğunu sağlayan araç düzeneği..Bunları deneme yanılma ile yapabilirsiniz.

Ben resmime siyah beyaz bir ton getirdim..





Resmime ışık efekti verdikten sonra tümünü aynı renk yada iki ayrı renkle şekil vermek istiyorum..

Bana lazım olan butonlar..





Resimde görüldüğü gibi gökkuşağı şeklindeki butona tıkladım..Önüme renk menüsü çıktı..ıstediğimi seçip tamam diycem..



Yada diğer mavi butona tıklayıp resme çift renk vermek istiyorum..



Buradanda istediğiniz herşeyi deneme yanılma yöntemi ile keşfedebilirsiniz.. ;)



Gördüğünüz gibi ben bu şekilde yapmaya karar verdim..Baktım ışık gene boğuk yine ışık ayarlarından düzelttim ve resme renk verme işlemini tamamladım..Resminizi kaydetme işlemini File--> Save as yada Disket şekline tıklayıpta yapabilirsiniz..Ama resim önemli ve bir kere daha kullanacaksanız File_Save as deyin..Yoksa elinizdeki resim şuan yaptığınız resim uygulaması haline döner..Bunu asla unutmayalım..

Resmim bitti..Konumuz sadece renk vermek olduğu için bu şekilde anlattım..Hepinize kolay gelsin.. ;)



Dipnot: Imageshack bazen sorun çıkarınca resimler görünmeyebilir ama endişelenmeyin açılır ;)

29
Genel Kültür / Ynt: Buraya Bakmadan Geçmeyin..!! Önemli..!!
« : 18 Şubat 2008, 20:08:30 »
Tşkler tatlım..Evet Esra da aynı şekilde sizlere benim gibi yardım edicek.. ;)

Photo Filtre yazdığınızda Google'a download sitelerinden hemen bulma imkanınız mevcut..Kb ı küçüktür ve fazla yer kaplamaz freedir..Aynı aşamada 2.bir Photo Filtre programı daha vardır..Photo Filtre Studio..Bu şifrelidir..Şifresini bulursanız ömrünü uzatma şevkine nail olabilirsiniz..

30
Genel Kültür / Ynt: Renk Değişimi (Tutorial) - PsdLer
« : 17 Şubat 2008, 23:16:36 »
Herkes psd yapabilir..Ama hazır kalıplarla başlanması en iyisi tabiki..!!

Sayfa: 1 [2] 3