Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - OZ

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 27
16
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 09 Kasım 2017, 22:18:57 »
Özel baskı Tolkien çıkaracak halimiz yok. :)

Şunu duyduğumdan beri merak ediyordum acaba hangi güzellik gelecek diye.

Bu güzellik geldi  :ohmy Valla şahanesiniz ne diyeyim :).
https://www.babil.com/tom-bombadilin-maceralari-ciltli-ozel-edisyon-kitabi-j-r-r-tolkien

Yani evet bu var, muhtemelen fuara da yetişecek ilk posta. Ama tabii bu kadar, özel baskı Tolkienler çıkaracak halimiz yok. :)

Hangilerini çıkarmayacaksınız acaba  :=) bu da bir sorudur.

17
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« : 09 Kasım 2017, 14:10:28 »
Ben buraya kötü şeyler yazacağım ama lütfen bunun için yapabileceğimiz bir şey olsun. Çıldırmak üzereyim.

https://twitter.com/icoblive/status/928196358133121025

Ben de facebookta görmüştüm babası oğlunun başını kesip odunluğa saklıyor irandan çevrilen çocuk kitabıydı. Sizin gösterdiğinizde de kosova masalları diyor.  Geçtiğimiz yıllarda da böyle kitaplar ifşa olmuştu. Bize yakın gibi gösterilen ama bize hiç uymayan kültürlerin (haklı ama haksız) masalları bir kontrolden bile geçirilmeden bizim okullarda çocuklara okutuyor. Gelişme çağındaki zihinler için çok tehlikeli. Ayrıca bunlar nasıl masal anlayabilmiş değilim ve ülkenin gidişatıyla ilgili yorum yapmayacağım burada.

18
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya Kitapları
« : 08 Kasım 2017, 21:07:20 »
Amanın  :wow

http://www.kitapyurdu.com/kitap/tom-bombadilin-maceralari-ciltli-ozel-baski/441570.html&path=145

“Elinizdeki kitap, bu ilgi çekici karakterlerin hikâyelerinin devamını bekleyen Hobbit hayranlarının kaçırmak istemeyeceği bir kitaptır.”
Elli yıl önce ilk kez basıldığında kitabın üzerine bu sözler yazılmıştı.
Yüzüklerin Efendisi’ndeki en ilginç karakterlerden biri olan eğlence dolu ve esrarengiz Tom Bombadil, Hobbitlerin yazdığına inanılan, Bilbo ile Frodo Baggins ve arkadaşlarının hikâyeleriyle beraber Kırmızı Kitap’a kaydedilen şiirlerde de yer almaktadır. Tom Bombadil’in Maceraları, bu şiirlerin yanı sıra Üçüncü Çağ’ın sonunda Shire’ın efsanelerini konu alan diğer şiirleri de bir araya getiriyor.
“Profesör Tolkien, Hobbit’in içerisine yerleştirdiği şiirlerde şarkılara, tekerlemelere ve baladlara yeteneği olduğunu bize göstermişti. Tom Bombadil’in Maceraları’nda bu yeteneğin deha seviyesinde olduğu anlaşılıyor.”
Listener
Bu özel edisyon Tolkien’in bazı şiirlerinin ilk kez yayımlanacak öncel versiyonları, Tom Bombadil’in nesir şeklinde yazılmaya başlanan hikâyesinin bir parçası ve Tolkien araştırmacıları Christina Scull ve Wayne G. Hammond’ın ayrıntılı notlarıyla genişletilmiştir.

19
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 07 Kasım 2017, 17:59:54 »
Bence sürpriz bilim kurgu. Ben "Çelik Mağaralar" bekliyorum :D

Neredeyse yaklaşmışsın :D umarım o da gelir.

20
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 27 Ekim 2017, 12:47:19 »
Sakata gelmeyelim  8)

21
Köpek Kalbi dışında Bulgakov kitapları çıkaracak mısınız merak ettim.

22
Dr. Kan Bedeli
Ya Da Bombadan Sonra Nasıl Geçinip Gittik


Uygarlığın sonunu getiren nükleer bombalar. Marin County’de saldırı sonrası yaşamlarını yeniden kurmaya çalışan bir grup insan. Mars’a gitmesi planlanırken Dünya yörüngesinde takılıp kalan bir adam. Olağanüstü güçleri olan bir mutant. Erkek kardeşini içinde taşıyan bir kız çocuğu. Mutasyon geçirmiş hayvanlar. Her şeyin eskisi gibi olmasını isteyen bir televizyon satıcısı. Bunlar Dr. Kan Bedeli’nde tanışacağınız karakterlerden bazıları. Geriye arkanıza yaslanıp her zaman ki beklenmedik Philip K. Dick dünyasının keyfini çıkarmak kalıyor.  Philip K. Dick bu kez bir kara komedi, ezber bozan bir kıyamet sonrası bilimkurgusuyla karşınızda. Kemerlerinizi bağlayın.

Alfa Yayınları

23
Röportajlar / Ynt: Scott Lynch Röportajı
« : 26 Eylül 2017, 19:18:11 »
Gözlerinden şimşekler çakar.

24
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 26 Eylül 2017, 19:17:20 »
Kışgörmez kitaplarından sonraki planınız nedir? Aradaki kitapları mı tamamlayacaksınız yoksa "bize göre yeni" kitaplara devam edecek misiniz?

Sıradaki kitaplar: Kışgörmez, Charon'un Pençesi, Son Eşik (ilk kez). Ardından dönüp Miras ile başlayıp arayı dolduracağız. "Bize göre yeni" kitaplar şu an çevirideler. O yüzden onlara 2018 yılında devam edeceğiz. Arayı doldurmayı bitirdikten sonra.

"İlk kez" ve "şu an çevirideler" için teşekkürler :D

25
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 25 Eylül 2017, 13:51:05 »
Kışgörmez kitaplarından sonraki planınız nedir? Aradaki kitapları mı tamamlayacaksınız yoksa "bize göre yeni" kitaplara devam edecek misiniz?

26
2004 yılında ithaki'nin davetiyle fuara gelmişti. Zaman ne biçim geçiyor.

27
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 20 Eylül 2017, 00:18:06 »
İdefix sitesinde Argos'taki Kanopus Arşivleri kitapları 1. kitap hariç çok indirimli satılıyor. Seri çok zor bulunuyordu sanırım yayınevi değişince depolarında kalanları değerlendirmişler.

28
Nasıl hiç tanışmamış büyük yazar türkiyeye kitap fuarına bile geldi :( insan amerikadaki kitaplarla ilgili etkinliklerde yan yana gelmişlerdir zannediyor, ki seriyi tamamladığını da düşündüğümüzde. Benim için tuhaf oldu.  :-[

29
Hainish okuma zamanı gelmiş. Yıl sonuna kadar planım belli oldu.

30
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 12 Eylül 2017, 14:21:08 »
Sizce soru hattındaki yayınevlerinin buradan kitap çıkarmışlığı var mıdır?

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 27