Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - OZ

Sayfa: 1 ... 24 25 [26] 27
376
Noir stilin sade ve gıcırdayan kontrastları ile yazılan 'Wayne of Gotham' kitapları aynı anda hem bugünü hem de 1950 ve 1960′ların çalkantılı yıllarını konu alacak: paranoyanın, protestoların, HUAC (Soğuk Savaş döneminde ABD Temsilciler Meclisi'nde oluşturulan anti-komünist komite)'ın, yozlaşmış polislerin ve daha da yozlaşmış politikacıların, ütopik idealizmlerin, cinayetlerin, toplumsal kargaşaların ve Vietnam Savaşı'nın olduğu bir zaman dilimi.

Harika, Hickman'a güvenim tam.

377
Kapak çok hoş ama ülke imajı bu görüntülerden kurtulamayacak gibi.
Spoiler: Göster



378
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Gormenghast Üçlemesi
« : 06 Mayıs 2011, 01:21:54 »
Biraz daha bekleyecek olsam da sonunda ikinci kitabı okuyabileceğim. Ben de 1 ve 3 vardı ve inanılmaz bir eser. Çevirmenin değişmemesi de doğru bir tercih olmuş :)

Dünyanın burgacıyım ben, tanrılar gülerken;
O saklı denizin içindeki tutkuların girdabı ki dalgaları tüm zamanların, kıyılarımı yalar.
Ve küçük bir daire içine sıkışır karanlık sular - Mervyn PEAKE 1941 - Sesler ve Şekiller

379
Sonra okul kütüphanesinde bir Üç Silahşörler kitabı buldum, kitap 80 sayfa, bir sayfa okuyorum benimkinin 10sayfasına denk geliyor filan neyse...

Adamlar öyle bişey yapmış ki, D'artagnan olarak yazılacak olan isim direk 'dartanyan' şekinde yazılmış, Rochelle yerine röşıl mı ne öyle bişey yazmışlar. Bence gayet berbat olmuş.

Ülkemizde yabancı dil eğitimi ilkokul seviyesinde başlasaydı özel okullar hariç (gerçi başladı mı bilmiyorum okul biteli asırlar oldu :P ) belki çocukların anlayacağını bildikleri için orjinal şeklinde bırakırlardı. Daha ömründe ilk kitaplarını okuyan genç dimağlar için kolaylık sağlanmış. Adı üstünde çocuklar için düzenlenmiş kitap.

Ve, Amras Ringeril'e katılıyorum.

Ejderha Mızrağı'nı o kadar sevmeme ve örneğin Caramon'un okunuşunu her seferinde merak etmeme karşın bir türlü elim gidip de araştıramadığımı fark ettim. Adının kökeni "caring", "özen gösteren, şefkatli vs." kelimesinden geliyormuş ve "care-a-mon" diye okunuyormuş :)
http://www.dragonlance-movie.com/forum/go/topic.asp?TOPIC_ID=377

Dandik animasyon filminde nasıl diyorlardı ki? Hatırlamıyorum bakmak lazım

380
Aşağı doğru uzayıp giden sayfaları daha çok sevsem de yeni katılan özelliklerle güzel olmuş ve bayağı(oldukça) uğraşılmış. Tebrikler!

381
6:45 demişken, Kaybedenler Kulübü filminde ne dediği anlaşılmayan bir eleman konuşurken altyazı geliyor ekrana: adam s... git derken altta "yeniden bekleriz" diyor. Yanlış anlaşılmasın filmin orjinali böyle.
Herneyse 6:45 çevirilerini severim. Phoenix en özenli işi çıkarmıştı, çevirmenlerinin biyografilerini bile ekliyorlardı kitaplara. İthaki'nin çevirilerini de severim. En beğendiğim çevirmen ise Çiğdem Erkal İpek.
Bir ara ismi lazım olmayan bir çevirmen yüzünden 2-3 yıl kitap okumayı bırakmıştım. O adam gözden kaybolunca ben de okumaya geri döndüm.

Çeviri ciddi bir iştir.

382
Ejderha Mızrağı / Ynt: Kum Saati Büyücü Ejderhaları
« : 21 Nisan 2011, 19:33:34 »
Artık yeni DL kitapları yazılmazken umarım Weis & Hickman bir kenara itilmez :(

383
Üçüncü kitap Osmanlı'da geçiyormuş... Tarihle fantastiği harmanlayan bir yazar, okunacaklar arasında ama liste uzun  :mlk

384
Eğlence & Mizah / Ynt: Beslediğiniz hayvan var mı ? :)
« : 18 Nisan 2011, 01:07:48 »
5 yaşında erkek beyaz ankara kedim var

385
Tüm tartışmaları okumadım ama şimdi Entlerede mi kötü diyeceğiz? Saruman ağaçları kesip sanayide kullanıyor idi... Tabii ki Tolkien'in sanayi karşıtı olması beni şaşırtmaz.
Kötüleri ben daha çok severim o ayrı. Sauron & Morgoth el ele Gandalf kümeye :P

386
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 14 Nisan 2011, 21:36:55 »
Evet onları okuyalı asırlar oldu... asırlardır devamını bekliyoruz  :hömm:

387
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 14 Nisan 2011, 20:38:25 »
Kitabın devamını okumadan diziyi izlemeye düşünmüyorum :(

388
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Alfred Bester ve Kitapları
« : 13 Nisan 2011, 07:44:39 »
En sevdiğim yazar ülkemizde çok az tanınıyor ama usta bilimkurgu yazarları tarafından 'Büyük Usta' olarak kabul görüyor.
Cyberpunk'ın ilk örneklerinden Yıkım'a Giden Adam ve Kaplan! Kaplan! romanları dilimize çevrildi.

The Demolished Man kitabı:
Yıkıma Giden Adam (Altıkırkbeş -2000)
24. Yüzyılda Cinayet (Deniz Kitaplar - 1983)
Anarşist (Okat - 1971) isimleriyle yayınlandı.

The Stars My Destination kitabı: Kaplan! Kaplan! ismiyle yayınlandı...
Bilimkurgu Öyküleri Seçkisi 1 (Atılgan - 1999)da kısa bir hikayesi yayınlandı.*

Kitaplar genelde tek bir adamın çevresinde döner, intikam, polisiye tarzı vardır. Konuları basit bile kaçabilir. Ama anlatım tarzı ve birikimi çok büyük övgülere layıktır! Toplum, sistem ve sosyoloji konuları ağırlıktadır.  

*Başka yazarlar tarafından akıl okuma, ışınlanma, zaman yolculuğu gibi konularına değinilse kesinlikle bayat, taklit, sıkıcı görüleceği halde Bester bunları orjinal hale getirmeyi başarmıştır ve önünde eğilme nedenidir.

İyi bilimkurgu iyi edebiyattır. Gerçek bilimkurgu budur. Aslında bu kitapları belli bir türe sokmak ayıp olur. Bester ilahtır :)

Kitapların 1950'lerde yazıldığını hatırlatır, daha fazla kitabının çevrilmesini dilerim.

389
Alıntı
Okumaya başladığımız anda bizde hemen bir Ursula Le Guin etkisi yaratıyor. Bunu sana söyleyen başkaları da olmuştur eminim. Le Guin sevdiğin bir yazar mıdır?
Çok sevdiğim bir yazardır. ‘Kadınlar Rüyalar Ejderhalar’ kitabına çok özel bir övgüm de olmuştu. Dünyaya yaklaşımı, dünya dışılığımız birbirine çok benziyor. Bir de benden önce zaten ‘Yerdeniz Üçlemesi’ni yazmıştı. Büyük bir yazar, birçok kitabını çok seviyorum. Mülksüzler’in bende ayrı bir yeri var. Ama ben daha çok bu coğrafyanın malzemesini de taşıdım romana.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetayV3&ArticleID=1045625&Date=11.04.2011&CategoryID=40

390
Ejderha Mızrağı / Ynt: Tanis Yarı-Elf
« : 11 Nisan 2011, 20:27:26 »
Tanis'in liderliği "Mutfaktan" dediğinde başlıyor.
Spoiler: Göster
Aslında iç çekişmeler yaşayan ve sıradan kalmak isteyen biriydi. Hep lider olmak isteyen Sturm'du ve tam bir lider gibi öldü. Fantastik alemde en sevdiğim karakter Tanis olmasına rağmen nasıl öldüğünü bile hatırlamıyorum. Bunu hatırlamıyor olmamın sebebiyse tam da Tanis'in böyle isteyeceğini anlamına geliyor olsa gerek.

Sayfa: 1 ... 24 25 [26] 27