Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Neases

Sayfa: 1 [2]
16
Harry Potter / Film hataları
« : 15 Ocak 2008, 20:49:11 »
Harry Potter Filmleri Hataları








>1. kitapta Dudley sarı saçlı olarak tasvir ediliyor fakat filmde siyah saçlı.

>1. kitapta Harry, Ron ve Hermione dev satranç tahtasını geçince karşılarına ifrit ve iksirli tuzak çıkıyor. Ama filmde satranç tahtasından sonra Kelid Ayna'sının bulunduğu odaya geliyoruz.

>1. kitapta Harry bileti aldıktan sonra Dursley'lere geri dönerken filmde geri dönmeden direk Hogwarts'a gidiyor.

>1. kitapta Dursley'ler mektuplardan kaçmak için önce otele geliyor ama filmde direk denizin ortasındaki kulübeye.

>1. kitapta Harry Malfoy'la ilk başta Cüppe dükkanında karşılaşırken filmde okulda karrşılaşıyor.



--------------------------------------------------------------------------------


>2. kitapta Harry'nin kırılan gözlüğünü Mr. Weasley düzeltirken filmde Hermione düzeltiyor.

>2. kitapta Malfoy'la olan düelloda Harry ona gıdıklama büyüsü olan Rictusempra'yı yaparken filmde bu büyüyü yaptığında Malfoy takla atıp yere düşüyor.

>2.Filmde Serseri Bludger'' adlı bölümün sahnesinde Harry'nin sol kolunun yaralandığı gösteriliyor, ancak hikayede Harry'nin sağ kolu zarar görüyor.

--------------------------------------------------------------------------------


>3. filmde Harry Privet Drive 4 numarada büyü yapıyordu ama okul dışında büyü yapmak yada dışı.

>3. kitapta Crookshanks Sirius'un köpek haliyle arkadaş oluyor, aynı zamanda Şamarcı Söğüt'ün durmasını sağlıyor ama filmde bu sahneler yok.

>3. filmde Dumbledore son zilden öne geri dönmelerini söylüyor ve onlar 3 saat geri dönünce saatin 7:30 olduğunu görüyorlar. Yani 10:30'da geri dönmüşler. Ama Hogwarts'ta son zil 11:00'da çalar.

>3. kitapta Harry Ateşoku'nu aldıktan sonra maç yapıyor fakat film Harry'nin Ateşoku'nu almasıyla bitiriliyor.

>3. kitapta Malfoy'a yumruk atan Hermione filmde tokat atıyor.

>3. kitapta Harry ve Hermione kurtadamdan kaçmak için Hagrid'in kulübesine giderken
filmde Yasak Orman'a gidiyorlar.

>3. kitapta Harry Ron, Hermione, Sirius ve kendisini ruh emicilerden kurtarırken filmde sadece Sirius ve kendisini kurtarıyor

>3. filmde Hermione'nin bağırarak kurtadamın dikkatini çekerken kitapta böyle bir şey yok.

>3. filmde Cho yok.

--------------------------------------------------------------------------------


>4. filmde Harry Cho'ya baloya gitme teklifini baykuşhanenin çıkışında yapıyor. Halbuki kitapta okul koridorlarından birinde yapıyordu.

>4. filmde Dursley'ler yok


Seherbaz.NeT ' ten alıntıdır..

17
Harry Potter / Dumbledore un Ron a Mirası
« : 10 Ocak 2008, 16:41:43 »
Dumbledore un Ron a miras bıraktığı ışıkemeri hepimiz biliyoruzdur Felsefe Taşına tekrar göz gezdiriyordum da birşey çarptı gözüme.

Aradığı şeyi iç cebinde buldu. Gümüş bir çakmaktı bu. Kapağını açtı, havaya kaldırdı, çaktı. En yakındaki sokak
lambası püf diye sönüverdi. Yine çaktı - bir sonraki lamba da karanlığa gömüldü. On iki kere çaktı Püfür'ü, sokakta
sadece iki ışıltı kalıncaya kadar - kendisini gözetleyen kedinin gözleriydi bunlar



herşeyin başladığı yerdeki o çakmak bence o ışıkemer yani saçma kaçtı biraz belki ama paylaşmak istedim.

18
Sinema / Emily Browning
« : 04 Ocak 2008, 20:31:47 »








Çok güzel kız ya !!!

19
Harry Potter / Modifikiyeler!
« : 01 Ocak 2008, 13:26:09 »
Şimdiye kadar Romer Hatemodan tut Demet Akalın'a Hepsi'den Athena'ya pek çok şarkıcının şarkılarına Harr yPotter'a göre uyarlamıştım ve modifikiyelerime burada da devam etmeyi planlıyorum.

20
Çizgi / Esra'nın Ofisi !
« : 31 Aralık 2007, 19:46:36 »
Boşuna mı grafiker olduk ya zaten hakan pabucumun grafikeri diyo  ;D  bişeyler paylaşalım artık dimi?







21
Kurgu İskelesi / Claire ve Geçmişte Saklananlar
« : 31 Aralık 2007, 18:04:55 »
Umarım sevilir ve uzun süre yazmaya devam ederim henüz bir ismi yok hikayemin ve birkaç bölüm daha olacağınıda sanmıyorum buyrun kısa başlangıç yazısını yorumlarınıza açıyorum (=


İSİM YOK!


Simsiyah bir caddeydi.Yol boyunca iki tarafında uzanan ağaçlar,karanlığın etkisiyle öyle ürpertici duruyorlardı ki anlatamıyorum.İnce bir sis tabakası vardı havada ve epeyce soğuktu o gece.Sanki dünyadaki tüm mutluluk uzun bir seyahate çıkmıştı.Kimsecikler görünmüyordu ortalıkta.Hafif hafif yağan yağmur da hızlanmaya başlamıştı artık.Saat gece yarısı 03:00 a yaklaşmıştı.Caddenin diğer ucundan silueti belirsiz bir gölge gördüm.Bir an için o da beni görmüş müdür diye tedirginliğe kapıldım ama daha sonra hemen bunun olanaksız olduğunu hatırladım.Çünkü ben;Görünmeyen bir varlıktım...
Sahi,size kendimden bahsetmedim değil mi?Ben görülmeyen bir varlığım.Ruh değilim,ölü değilim,doğmadım,hiçbirşeye karışamam,yemek yemem,ihtiyaçlarım olmaz,arkadaşlarımda olamaz çünkü ben bu dünyadaki bu türün tek örneğiyim.Bundan 99 yıl önce geldim buralara.O simsiyah ve yağmurlu gecede o silueti belirsiz adamın g,zemini çözmek için biraz durmak istemiştim aslında sadece.Fakat,olayların o kadar da basit olmadığını;bu kadar basit kalamayacağını gördüm.O caddede yaşayan insanlar ve onların tanıdıkları yüzlerin yaşadıkları öyle tuhaftıki gidemedim.Aradan 99 yıl geçti fakat hala  buradayım.Yine yağmurlu,yine ıssız bir gecede süzülüyorum cadde boyu...
Şimdi gidiyorum fakat buralardan...Çünkü olayların sonu geldi...Herşeydeki gizemi gördüm...Buraya gelene kadar asla karşılaşmadığım pek çok şeyle karşılaştım ve bunları anlatabileceğim hiçkimse yok...Sen,sen beni dinler misin?Deep Street insanlarınjın yaşadıklarını anlatsam sende benim kadar şaşıracaksın...Tuhaf tuhaf bakma lütfen.Biraz okumaktan ne çıkar?

22
Düşler Limanı / Benim Açımdan TSD
« : 31 Aralık 2007, 17:23:12 »
Talihsiz Serüvenler dizisi ; ailesi öldükden sonra sahilde kara haberi aldıkları günden sonra  başları felaketten ayrılamayan 3 kardeşin birbirinden talihsiz öykülerinden oluşan 13 kitaplık bir seridir.
Violet(14),Klaus(12) ve Sunny(2) ailelerinden kalan serveti her fırsatta ele geçirmeye çalışan kötü kalpli uzakdan bir akraba olan Kont Olafla pek çok serüven yaşarlar fakast hepsi çok talihsizdir.
Snicket kitaplarını tanıtırken her tanıtımda eğer mutlu sonla biten bir kitap okumak istiyorsan bu kitapdan vazgeç demiş,haklı.Eğer mutlu sonla biten öyküler okumayı seviyorsanız bu seri size uygun değil.
Violetin icatları ve Klaus'un kitap sevdası onları herşeyden kurtarmaya yetiyor fakat çok ince ayrıntılara dikkat etmekte onlar bile güçlük çekiyorlar.
Bavul taşımak veya yemek yapmak onlara göre ağır işler.Aslında çok da anormal görülmüyor size belki fakat hiç sevmediğiniz dedeniz yaşında bir adamla sırf sizin mirasınızı istiyor diye evlenmek zorunda kalmak ve tüm kurtuluş yollarının tıkanmış olması hiçde kolay bir durum değildir eminizki.
Öneriyorum!Size gerçekten öneriyorum bu seriyi aslında bende okumaya yeni başladım ve kendimi çok şey kaybetmiş olarak görüyorum.

Sayfa: 1 [2]