Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Demigod

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15
166
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 13 Temmuz 2011, 15:49:01 »
Catch Me If You Can
Leonardo Dicaprio ve Tom Hanks muhteşem bir iş çıkarmışlar. Gerçek bir hayat hikayesini anlatan eğlenceli bir yapım. Tavsiye ederim.

167
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 12 Temmuz 2011, 20:42:20 »
Kitap matbaadan gelmiş. Gözümüz aydın :D

168
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 12 Temmuz 2011, 14:05:12 »
Geçen günlerde Akıl Oyunları'nı izledim. Russell Crowe harika bir iş başarmış. Film o kadar içine çekiyor ki insanı, kendimi şizofren gibi hissettim. :D

Limitless (2011)

Yeni çıktı ve Türkiye'de sinemalara geldi mi haberim yok. Ama gelmemesi yazık olur. Gerçekten güzel bir filmdi. Konusu ve işlenişi çok sağlamdı. Gözüme çarpan ikinci durum ise kamera çekimlerinin filmde de göreceğiniz iki duruma yönelik çok güzel kullanılması. Soluk ve sıradan renklerle başlayıp ikinci durumda inanılmaz canlı renklerle güzel çekimler ve akıcı konu.

Spoiler vermemek için baya debelendim ama başardım sanırım. İzleyin derim. İzlememek kayıp olurdu. Ha bu arada filmdeki durum keşke gerçek olsaydı :)
Limitless'ı da geçen haftalarda izlemiştim. Kesinlikle katılıyorum.
Spoiler: Göster
 Zekayı bir hapa sıkıştırmak gerçekten yaratıcıydı.

169
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Umbrella Academy
« : 06 Temmuz 2011, 15:59:12 »
Bana kalırsa kitabın ismi Kıyamet Senfonisi olsa satışlar daha iyi olur.

170
Eğlence & Mizah / Ynt: Yüzüklerin Beyefendisi
« : 06 Temmuz 2011, 15:54:08 »
Bazı yerleri sıktı ama komikti. Şu hap yeri acayipti. Bir de sakız koymuşlar kırmızı hap diye.  Hele "converse" i telaffuz edişi bir ayrıydı. :D Ben yine de Matrix sahnelerinden çok Yüzüklerin Efendisi kısımlarını sevdim.

171
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Umbrella Academy
« : 06 Temmuz 2011, 15:29:28 »
Bence de Kıyamet Senfonisi daha iyiymiş. Kıyamet Suiti itici geldi.

172
Duyurular / Ynt: "Biz Bunu İstiyoruz!" Projesi Başlıyor!
« : 29 Haziran 2011, 21:00:56 »
Muhteşem. Bize böyle imkanlar sunmanız çok güzel. Emek isteyen bir iş ve şimdiden ellerinize sağlık diyorum :) Takipte olacağım.

173
O dizilerden sadece Game of Thrones ve Merlin'i sürekli takip ediyorum. Bunun dışında bazılarını da rasgeldikçe izliyorum ve bence aralarında en iyi yapım Game of Thrones. Geri kalanında pek olmazsa olmaz bir dizi yok benim için.

174
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 16 Haziran 2011, 18:25:38 »
Salı günü kıyamet gecesi diye bir filme gittim ve de hayatımda böyle saçma film görmedim. Film birçok soru işaretiyke bitti zaten. Bilmiyorum belki devamı vardır ama daha kalitesiz bir film izlediğimi hatırlamıyorum.

175
Tartışma Platformu / Ynt: Dilimizin Geldiği Nokta
« : 16 Haziran 2011, 17:39:44 »
75 ile 85 yanlış yerlerde bence.
Aslında ben de öyle düşünmüştüm ama bütün sitelerde öyle. Belki o sırada dille ilgili bir çalışma yapmışlardır. Veya estetik konuşmayla ilgili bir akım falan ortaya çıkmıştır. Ya da yanlış yazılmıştır :D

176
Tartışma Platformu / Dilimizin Geldiği Nokta
« : 16 Haziran 2011, 15:47:11 »
Facebook'ta Okey oynuyordum. Bir masaya girdim. 10-11-12 yaşlarında 3 kişi vardı. Neyse oynuyoruz. Bir iki konuşuyorlar. Ramazan(10) adlı çocuk "el nsıl?" dedi. "Sesli harfleri yutmayalım" dedim. Ordan kızın biri "v" yerine "w" yazdı. Ayrıca üzerine "yha" diye saçmalık bir kelime kullandı. Bu insanlar "Sesli harfleri neden yazmıyorsunuz" deyince "Ona mı uğraşalım?" demeyi biliyorlar buna rağmen "ya" yazacakları yerde araya "h" harfini sıkıştırmaya üşenmiyorlar. Uyarınca bana ne dedi biliyor musunuz? "Sen face dili bilmiyon mu? Çocuk bana geçmiş face dilini bilmesiyle hava atıyor(!) Ne diyorlar şimdi. "Ezikliyor". Şaşırdım. Biraz utanma olmalı değil mi? Ama tabi bu tür konularda hassas olmak geri kafalı olmak demek.
Dilin ne demek olduğu hakkında bir fikirleri var mı acaba?

Yine okludan bir kız Facebook'ta beni arkadaş olarak eklemiş. Kabul ettim. Etmez olaymışım. Anasayfamı rezil ediyordu. Ben de geri sildim. Kızın profilinden alıntılar:

# ~ Saq CiqMaq MùMqúN MúDúR ßi a$qTaN.. MaLuM HéPiMiZ óLúMúNé SéwioRuZ... ♥

# ~ TúRLú oYuNLaR oYNaMaNa qéRéq Yoq.. Su iqi qéLiMéYi SóYLéMéN YéTéRLi..: "SéNi SéwioRuM" ♥ ♥

~ YanLızLıkLa ; iLişkim var ♥ Uzak Duur

 # ~ éN Coq ZoRuMa qiDéN Né ßiLioR MuSuN.. SaßaH uYaNDiqiMDa MéSaJ aTMaDiqiNi ßiLDiqiM HaLDé TéLéFoNa SaRiLMaq.. ♥ ♥

5-6 sene önce kütüphanecilik kolundaydım. Öğretmen bir şey okumuştu. Bundan bir kaç sene sonra bile unutmamışım. Araştırdım ve internette o metni buldum. O zaman bana saçma görünmüştü ama  şimdi o kadar da imkansız bir şeymiş gibi görünmedi gözüme.


Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,
yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra
kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."

Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..
Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."

Yıl: 2005
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,
baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"

Yıl: 2025
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..

177
Tavsiye üzerine almıştım. Bugün başladım ama 100. Sayfaya zor geldim. Okurken gülesim geldi. Bu kadar kalitesiz, özenti bir kitap görmedim hayatımda.

178
Düşler Limanı / Ynt: Kırmızı
« : 31 Mayıs 2011, 17:20:41 »
Evet güzel olmuş.  Yalnız başlık kırmızı olmasına rağmen buna basit ayrıntılarda yer verilmiş. Sanırım devamında üzerinde durulacak. Merakla bekliyorum. Ellerine sağlık.

179
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 31 Mayıs 2011, 17:01:45 »
O konuda çok haklısın. Kitaba 3-5 vampiri kurtadamı koymuş.(vampir demeye bin şahit ister) sonra son kitapta aksiyonlu bir final yapacak gibi o kadar sıkıntıya sokuyor ana karakteri. Eh... Sonu da gerçekten aksiyonlu bitti yani soluksuz okudum(!)

180
Peki o zaman Kirill Yuryevich Eskov denen kişi kendi kafasına göre Gandalf şöyle kötü. Teknoloji karşıtı falan gibisinden şeyler mi uydurmuş. Çünkü Yüzüklerin Efendisi'nde böyle bir şeyden söz edilmiyordu. Yani bu birinin kalkıp aslında Voldemort iyi taraftı. Dumbledore çıkarlarını düşünmekten başka bir şey yapmazdı demesi gibi bir şey olmaz mı?

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15