Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Crawley

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Çizgi & Anime / Ynt: Bleach
« : 10 Nisan 2013, 11:53:26 »
Hikaye mangadan devam ettiği için sonu çok da son değil bu arada.

2
FRP Genel / Ynt: MetuCON 2013′e Hazır Olun
« : 10 Nisan 2013, 03:48:24 »
İnsan kendi düzenlediği etkinliği de övemiyor ya. Gelin yani güzel olacak, güzel :D

3
Duyurular / Ynt: Hugo Ödülleri
« : 31 Mart 2013, 13:07:14 »
En iyi kısa metraj'da her zamanki gibi Doctor Who (ya da Moffat) yardırmış. O 3ünden birine giderse The Snowmen'e gider umarım. Fringe'i de görünce baya şaşırdım 5.sezonda öyle aday olacak bir bölüm varmıydıki diye ama 4x19'muş aday ve taş gibi bölümdü, bakalım.

4
Çizgi & Anime / Ynt: Bleach
« : 30 Mart 2013, 15:25:53 »
Tam neden bittiğini anlayacak yerlere gelmişsin aslında :D

5
FRP Genel / Ynt: İzmirCON 2013 Geliyor
« : 16 Mart 2013, 13:37:49 »
Eğlenceli olacak gibi ya geçen sene gidememiştim ama gidiyorum ben de bu sene.

6
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 20 Şubat 2013, 10:49:45 »
Bu aralar ilginç bir şekilde yoğun geçiyor hayatım bu yüzden bir türlü oynayamadım. Turnuvadan çekiliyorum.

7
"Willamette'nin altından dokuz tren ve kamyon tüneli geçiyordu, üstünde on altı köprü vardı ve her iki kıyısı boyunca kırk üç kilometrelik betonarme bir sahil uzayıp gidiyordu. Bölgenin asıl büyük nehri olan ve Portland'ın merkezinden üç-dört kilometre aşağıda kalan Columbia nehri de, Columbia'nın bir kolu olan Willamette de öyle gelişmiş bir taşkın denetim teknolojisiyle donatılmıştı ki, en uzun süreli sağanak yağmurlardan sonra dahi..."(Bu bir sayfa devam ediyor.)

Buralarda makale okuyormuş gibi oluyorum. Tabi toplasak tüm kitapta 10 sayfayı geçmez ancak bazen çok sıkıcı olabiliyor.

Ben de tam tersine bütün bu şehir betimlemelerini büyük bir zevkle okudum. Benim biraz sıkıldığım kısım ise Arttırıcı (adını doğru hatırlamışımdır umarım)'dan uzun uzun bahsettiği yerler. Sanki bakın bu bir bilimkurgu kitabı demek ya da bir bilimkurgu kitabında bir alet varsa o uzun uzun anlatılmalıdır düşüncesiyle yazılmış gibi geldi. (Çok fazla bilimkurgu okuyan biri olmasam da aynı durumu mesala Vakıf'un Sınırı'ndaki uzay gemisiyle ilgili yaşamıştım. Hikayenin odak noktası olmasa da (ki kitabın çoğunda olmasını beklemiştim) bir icadı uzun uzun betimlemek.) Bunun sebebi aklına gelen ve sevdiği bir icadı anlatmak da olabilir tabi (İlk başta rüyaları gerçekleştiren bir makine fikrinden yola çıkıp sonrasında bu olay değişse de makineyi senaryodan çıkarmamak, olsa olur :D ).

Bunun dışında kitaptaki durum çok korkunç değil mi? Bir adam var, rüya görüyor ve "sizin" gerçeklik dediğiniz şey bu adamın "rüyaları" sonucu değişiyor, sanki hiç bir şey yokmuş gibi. Sanki yaşadığınız tüm hayat onun rüyasıymış gibi, siz varsınız çünkü o sizi düşlüyor. Kitapta kendi varlığını ispatlamak için George'u öldürmeye çalışan bir karakter olmasını isterdim. (Çok güzel son sahne de olur bundan.)

Bir de kitap bir şeyleri olduğu gibi bırakmayı öğütlemiyor da, bir şeyi hmm dışardan bir güçle onun tercihi dışında, kişinin kendi isteği doğrultusunda değiştirmesin eleştiriyor gibi. Sorun dünyayı -onun içinde yaşayarak- değiştirmek değil de sorun dünyayı dışardan bir tornavidayla :D değiştirmek (gibi gibi)

8
Mitolojiler / Ynt: 13
« : 10 Şubat 2013, 17:45:01 »
.13 , islamiyete inananlar için  uğurlu bir rakamdır ve cuma günleri bayramdır.
13'ün İslamiyette uğurlu bir rakam olmasıyla ilgili bir kaynak var mı?

Bir de şu 1453 olayını bana yakın zamanda uydurulmuş bir şey olarak geliyor direk.

9
Vakıf Serisi / Ynt: Önerileriniz
« : 02 Şubat 2013, 23:20:16 »
Ben de Vakıf'la başladım ve böyle başladığım için mutluyum aslında. Vakıf Kurulurken'de öğrendiğimiz bir şey var ve bunu işte orada değil de ilerde öğrensek daha güzel bence. Bir de Hari Seldon hakkında o kadar şey öğrendikten sonra bir de onu tanıyalım şeklinde ona geri dönmek daha hoş geliyor bana. Portaldaki sıralama gayet güzel bence.

10
Vakıf Serisi / Ynt: Önerileriniz
« : 02 Şubat 2013, 22:34:28 »
Hiç Asimov okumadan Vakıf'a başladım ve hiç bir sorun yoktu bence. Bir kitap kaldı sonrasında da Robot serisini aramaya başlıycam :D Serinin ilk 3 kitabı zaten daha önce bir dergide yazdığı hikayelerin toplamaları zateni o yüzden okunması da rahat bence baya. 3.kitaptan sonra ise Robot serisini okumak çok çok hoş olabilir :D

11
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 31 Ocak 2013, 17:25:54 »
"Yürü" ne kadar da basit bir emirdi onun ölümünü sağlayacak olan, yürümek ve düşmek. Bu muydu yani hayatının sonu. Durdu. "Vurun" Bu daha iyiydi, daha önemli biri gibi hissettirmişti kendini. Daha karizmatikti sanki ama en önemlisi kendi ölüm emri ona verilmememişti.

12
FMA ilk çıkan seri ve 7.bölüm gibi bir yerden sonra mangadan ayrılıp kendi senaryosunu devam ettiriyor.
FMA:BH ise direk mangaya uygun şekilde devam ediyor.

Aralarında bir devamlılık durumu yok ama ilk çekilen o diyip önce FMA'yı izleyebilrsin bence. Önce grafikleri daha kötü olanı izlemek mantıklı geldi :D

13
Zaman Çarkı serisi. The Eye of the World Hardcover olarak bekliyor evde bakalım tatil başlamadan başlarım umarım.

14
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 26 Ocak 2013, 01:32:34 »
Geçen sene Finarfin'le maçta ne gerilmiştim ve eğlenmiştim ya. Varım ben de.

15
Televizyon / Ynt: Bugün hangi diziyi izlediniz?
« : 24 Ocak 2013, 00:52:09 »
Yorum yapmadan yazınca anlamsız olmuyor mu sanki biraz?
The Walking Dead, 3x3'ü izledim az önce hiç bir şey olmayan 2.sezondan sonra diziye can geldi güzel oldu. Governor abimizle de tanıştık sonunda :D Böyle devam inş.

Sayfa: [1] 2 3 4