Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cellox

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10
16
FRP Genel / Ynt: Zaman Çarkı Frp
« : 09 Nisan 2012, 19:02:50 »
Bence hala acele ediyorsunuz. FRP oyunu için ortam yaratmak her yiğidin harcı değildir. Bu işe zaman ayırmak ve üzerinde epey uğraşmak gerekir. Bence forumda var olan FRP oyunları izlemekle yetinin şu sıralar. Zira tekrar yarım kalan bir oyun pek hoş olmaz. -_-

17
Yıldız Savaşları / Ynt: Yeni sezon ile ilgili..
« : 22 Mart 2012, 19:20:38 »
Grevius aklıma gelince pek de imkansız gibi gelmiyor. Tek sorun o ayakları normalde karanlık jediların takması lazımdı. Yani biraz daha düzgün olması gerekiyorlardı. Fakat senaryoda hurdacıların işine benzetilmiş. Açıkcası biraz korkunç olmuş Maul.
Greviusun durumuyla açıklayamazsın bunu. Dertleri belli, nasıl uzatırız, kimi sokuşturalım araya. Hmmm... Hadi Maul ölmemiş olsun.

Dümdüz kolpalık işte...

Dostum bunları adamlar kafalarına göre koymuyorlar ki bölümlere. Genişletilmiş Evren'de her karakterin hikayesi, her gezegen, buluşlar vs. her şey güncelleniyor. Mesela Darth Maul başlarda öldü sanılıyordu. Sonra Lucas'lar ölmediğini açıkladı. Hatta Maul, Luke Skywalker ile de karşılaşıyor ve evrenden nihayet ayrıldığında bu kendi isteği ile oluyor.

Hem Klon Savaşları sezon finali de verdi artık. Beşinci sezon son sezon diye açıklandı ama bence dünyada son çizerde artık parmaklarını kaybedene kadar devam etmeli bu seri.

18
Yıldız Savaşları / Ynt: Yeni sezon ile ilgili..
« : 11 Mart 2012, 14:23:05 »
Grevius aklıma gelince pek de imkansız gibi gelmiyor. Tek sorun o ayakları normalde karanlık jediların takması lazımdı. Yani biraz daha düzgün olması gerekiyorlardı. Fakat senaryoda hurdacıların işine benzetilmiş. Açıkcası biraz korkunç olmuş Maul.

19
Duyurular / Ynt: Yeni Forum Teması
« : 10 Mart 2012, 22:53:14 »
Tema genel olarak iyi olmuş fakat açık renk göz yoruyor. Belki biraz daha koyu tonları olabilirdi diye düşünüyorum.


20
Yıldız Savaşları / Ynt: Yeni sezon ile ilgili..
« : 10 Mart 2012, 19:51:52 »
Bir şeyi 40 kere dersen olurmuş derler ya, Darth Maul dönecek dönecek dedim döndü. Fakat biraz böceğimsi olmuş, daha insansı olmasını beklerdim.

21
Sinema / Ynt: Açlık Oyunları'ndan İlk Trailer!
« : 08 Mart 2012, 20:33:02 »
Açlık Oyunları şu sıralar çevremdekilerin en çok okuduğu fantastik kitap. Şahsen kitabı okumayı denedim fakat oldum olası kadın karakterlerin kahraman olduğu kitaplardan zevk alamamışımdır. Bu seride de öyle oldu ve başlamadan bıraktım. Fakat yine de filmi vizyona girerse ki giriyormuş; izleyip anlamayı deneyeceğim.

22
Türkçe çevirisinin çıkmasını gerçekten heyecan ile bekliyorum. Keşke hepsi bir anda çevrilse de beklemek zorunda olmasak. Neyse Yüzüklerin Efendisi'nden sonra okuduğum en iyi seri için değer. Tabi yaşanan gelişmeler pek iç açıcı olmadığından kalbimin ufak bir köşesi; "Ne kadar geç çıkarsa o kadar çok yaşar!" diyor ama olsun.

Aslında yeri değil ve tartışma konusu da açmak istemiyorum. Ya da sırf yazdığım için yorum atılmasını; bence Westeros ile ilgili bir forum RP oynatılsa fena olmaz gibi...

Edit: Evet, benim karneye bir gelen İngilizce ile anladığım şeyler çok eksik ve yanlışmış. Bu vesileyle kafaları karıştırmamak için sildim.

23
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastikte Ayrımcılık
« : 02 Mart 2012, 18:46:07 »
İkinizde çok haklısınız.
Amras Ringeril, anlatmak istediğim fantastik eser bile olsa bazı gerçeklik unsurları vardır. Evet vücut hatları belli bir kadın daha ilgi çekici olabilir fakat şahsi görüşümce baştan aşşağıya zırh kuşanmış bir savaşçı kadın gerçekçilik yönünden ilgi çekebilir.
Amazon kadınları yarı çıplak dolaşıyorlardı, doğru. Fakat onların savaş felsefesi pusu kurmaya dayalıydı ve asla bire bir mücadeleye girmiyorlardı. Zaten hatırladığım doğruysa yerleşim yerleri sadece bir düzine zırhlı asker ile yakılıp yıkılmıştı.

OZ; o sözde demek istediğim, kadının düşünebilen bir varlık olduğunun unutulması. Yoksa gidip ata, eşeğe sulanmak değil yani. :)

24
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastikte Ayrımcılık
« : 01 Mart 2012, 22:11:59 »
Bence bu olay en iyi Buz ve Ateşin Şarkısı'nda belirtilmiş. Brienne karakteri tam bir kadın savaşçı örneği. Fiziği ondan daha iyi bir bayan karakter olamaz diye düşünüyorum. Tabi çağ ilerledikçe olabilir. On kiloluk bir kılıç ve kırk kiloluk bir zırh içinde manken gibi bir kadın yerden ayağa kalkamaz muhtemelen. Fakat beşer kiloluk iki tabanca ile rahatlıkla koşabilir.

Son sıralar fantastik eserlerde bayanlar cinsel obje gibi görülüyor. Tabi bu tür şeyler ile, yerleşmiş kesim değil yeni başlamış kesim ilgileniyor. Yine de çok kötü bir durum. Tamam, kadının tiplemesi "ucuz" ise sorun değil fakatmsabah on kişiyi katleden bir kadının akşam üç kişiye yem olması çok korkunç oluyor.

Ayrımcılık olarak algılamayın fakat; sanırım istisnalar dışında savaş erkeğin işidir. Neyse savaşı bırakalım. O büyücülüğün durumu ne öyle. Son sıralar ortalıkta ne kadar bayan büyücü varsa hepsi idaal kadın vücuduna sahip. Birde cadıları hep feminist olarak gösteriyorlar. Hadi bunada tamam, kusursuz kadın olsun ve büyücülük ile uğraşsın. Bare önüne gelen her erkeğe kur yapmayı bıraksınlar. Bir Galadriel kadar olamadılar.


25
Yaşadığım şehrin en iyi liselerinden birine gitmeme rağmen dersler ile birbirimizi pek sevdiğimiz söylenemez. Sürekli bu dünyaya ait olmadığımı düşünürüm, fiziksel ve ruhsal kusurlarımı bir yana bırakıp bir kağıda olmak istediğim kişiyi yazarım. Belki de 50 sayfa falan olmuştur.

175-185 boylarında (orta boylu olmak hep avantaj gibi gelmiştir nedense bana), 65-75 kilo (sıradan hayatımda memnun olduğum tek şey kilomun boyuma göre olması), siyah saç ve siyah göz rengi (Tolkien'in kitaplarını ilk okuduğumda; çok önemli karakterlerin genelde bu kombinasyona sahip olduğunu farkettim), açık/beyaz ten rengi (en sevmediğim şey melez bir ten rengine sahip olmak, esmer de değilim, beyaz da; ortası, garip birşeyim), vazgeçilmezlerimden biri de kirli sakal (derler ya erkeğin makyajı diye; bence çok haklılar). Son olarak duyu organları sıradanın üstünde iyi çalışıyor olması lazım (gerçek ile özdeşleşen nadir şeylerden biri de bu sanırım).

Davranışlarına gelince; genelde onurlu fakat umursamaz birini düşünüyorum hep. Bence şahısların başına gelen kötü olayların sebebi; onlara değer vermeyen insanlara fazla değer vermek.

Eğer barutun bulunmadığı bir dünyada ise karakterim, kesinlikle uzun ve ince bir kılıç kullanırdım. Siyah pelerini de unutmamak lazım. Modern çağda bir yerlerde bir dünya ise askeri bot, kalın ve bol cepli bir pantolon, balıkçı yaka ve kaban vazgeçilmezim olurdu. Bir de uyduruktan bir silah.

26
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 04 Şubat 2012, 00:17:51 »
Sun cheung sau (Sniper 2009). Keskin Nişancılık ile ilgili bir film. Aksiyon ve dram severlerin izlemesini tavsiye ederim. Hele sonu kahretti beni.



27
Kardeş afedersinde sözlüktekilerin çoğu (kendinizi diğer kesimden sayın) 10 yaşında ergenliğe yeni girmiş çocuklar. Okudukları kitaplar öğretmen zoruyla Polyanna, Beyaz Diş falan. Tabi bu kitaplarda mükemmel, severek okursan. Neyse oraya bunu yazan adamın bilim-kurgu ile fantastik edebiyatın arasındaki farkı bildiğini bile sanmıyorum. Gerçi bende biliyor muyum emin değilim ama SW kesinlikle bilim-kurgu. Yani tartışmaya açık bile değil. Zaten eser bilim-kurgu amacı güdülerek yazılmış.

28
Ben Hogwarts'da okusaydım muhtemelen Slyterin olurdum. O yüzden yine muhtemelen kendi ayak takımımı kurar Hogwarts Savaşı sırasında Harry'yi yakalar kötülerin kazanmasını sağlardım. Aslında hikayenin sonunda yine iyilerin kazanması beni üzmüştü, böyle olsa daha hoş olur bence.

29
Müzik / Ynt: Lady Gaga
« : 27 Ocak 2012, 21:20:30 »
Yazın güzel, kendi görüşün ile iyi tanıtmışsın.

Ben bu kadını bir türlü sevemedim. Aslında şarkılarını beğendirmek için fiziğini kullanan kişileri genel olarak sevmiyorum. Zaten artık insanlar giyinmiyor, kıyafetler sürekli göstermeye yönelik. İtici göründüklerinin (en azından bana göre) farkında değiller sanırım. Deri kıyafetler, çiğ etten kıyafet, yok zencilerle sahneye çıkmak falan bunlar boş. Şu sıralar favorim Adele, eğilmeden dikkat çekenlerden.

30
Kitaplar / Ynt: The Hobbit / Oradaydık ve Şimdi Buradayız
« : 23 Ocak 2012, 20:04:13 »
Hobbit kitabı uzun zaman önce benim ırklara bakış açımı değiştirmişti. Önceden Elfleri ilah gibi görüp çok büyütüyordum, insanlarda aynı şekilde. Fakat cüceler ve hobbitler sonradan dikkatimi çekmeye başlayınca durumun öyle olmadığını anladım.

Hikaye anlatımı falan mükemmel. Böyle bitecek diye okumaya kıyamıyorum. Şuan yeniden bir okuyayım dedim filmi çıkmadan.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10