Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cellox

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Müzik / Ynt: Adele
« : 21 Ocak 2012, 19:52:42 »
İngiltere adına Eurovision'a katılacak kadın sanatçıdır kendisi. Çok yüksek bir ihtimal de birinci olacak.

32
Bu arada şunu farkettim George Martin karekterleri biraz fazla dibe vuruyor. Önce karakteri resmen pisliğin içine sokuyor; içinden çıkılamayacak durumlar, ölümler, yaralar falan. Ardından herşeyi düzeltiyor fakat sonraki kitaplarda. Bu sırada ne oluyor? Biz oturduğumuz yerde tüm karakterlerin kahırlarını çekiyoruz ve sonraki kitabın çevrilmesini bekliyoruz. :@

2.kitabın çok başlarında olmama rağmen spoiler lar beni hiç ilgilendirmiyor zira göster e tıklayıp duruyorum ve sizin tahminlerinizi okumaya baylıyorum :) evet ben kitabın asıl sonunu bilmek istemesem de genel olaylarla ilgili neler olacağını bilmeyi seviyorum ve garip bir şekilde bu heyecanımı geçirmiyor :) ama bu sayede şunu farkettim bana diziyi izlediysen 1.kitabı okumana gerek yok diye kim dedi hatırlamıyorum ama halt etmiş 1.kitabı okumamam şuan çok şeyi kaçırdığım hissine girmeme sebep oluyor.ne yapmalı ?

Aynı durum bende de var. Kuzenimin karşısına oturup beşinci kitaba kadar anlattırdım ve şevkim hiç kırılmadı. Bende azıcık okudum ama tek yaptığım sözlükte kelime bulmaya çalışmaktı.


33
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 18 Ocak 2012, 20:19:13 »
Er Ryan’ı Kurtarmak. Gerçekten mükemmel bir filmdi. Fakat şu olaya çok sinir oldum (izlemeyen bakmasın);

Spoiler: Göster
Şu çevirmeni neden kimse vurmadı ya. Böyle haysiyetsiz bir insan olabilir mi? Resmen adam tüm takımın ölümüne neden oldu. Adamlar dağa taşa sıkıyor, gidiyor en sevdiğim adamı indiriyor; bir türlü şu pisliği vuramadılar. Embesil herif ya. Nazileri severim. Yaptığı işlerden çok fazla haz etmesemde görevlerine bağlılıkları iyi birşey.


Sniper 4ever! :)

34
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 17 Ocak 2012, 09:31:38 »
Puss in Boots.
Shrek'in filmlerinde favori karakterim her zaman şu kızıl kedi olurdu. Sanırım yanlız değilmişim. Mükemmele yakın bir animasyon filmdi. Tek sorum hikayeydi. Çoğu filmdeki sorun gibi bunun hikayeside çok olağandı.
Filmi biraz düşük yaş kitlelerine göre yapmışlar ama Shrek 1'den beri takip eden, izleyen kitle şuan 16-17 yaşlarında falan. Biraz daha konuya dikkat edilseydi iyiydi. Ama yinede; ihanet, entrika ve macera... İzlenmesi gereken bir film.

War Horse

Güzel filmdi, teşekkürler.

35
Çok çok çok çok secret.

Spoiler: Göster
Sanırım Rhaegar Targaryen'in oğlu Aegon Targaryen ölmemiş. Beşinci kitapta Fırtına Burnu'nu işgal eden kişi oydu, yani VI. Aegon. Evet Robb Freylerin ihaneti sonucu ölüyor, Catelyn'de ölüyor fakat Beric Dondarrion hayatını feda edip büyüyle onu hayata döndürüyor falan.

Lütfen yapmayın bunu yazmaktaki amacınız nedir merak ediyorum. Hayır ben okumakta sakınca görmedim çünkü serinin Türkiye'de çıkan kitaplarını okudum. Bu düşünceyle göstere tıkladım ki ne göreyim. Görmemek için insan çabalıyor ama göz kayıyor bir şekilde. Heyecan falan kalmadı sayenizde.

:/ Biraz evrensel düşünmüşüm sanırım, afedersin. Tamam haklısın suçluyum ama metnin başını görünce gözlerini falan kapasaydın keşke.




36
Çok çok çok çok secret. (Beşinci kitap diye ekleyeyim de başka birinin daha başı yanmasın.)

Spoiler: Göster
Sanırım Rhaegar Targaryen'in oğlu Aegon Targaryen ölmemiş. Beşinci kitapta Fırtına Burnu'nu işgal eden kişi oydu, yani VI. Aegon. Evet Robb Freylerin ihaneti sonucu ölüyor, Catelyn'de ölüyor fakat Beric Dondarrion hayatını feda edip büyüyle onu hayata döndürüyor falan.

37
Aslında ben kitap bağımlısı değilim; sadece hobilerime biraz fazla zaman ayırıyorum diyelim. İstediğim bir hayata sahip olmadığım için hayallarimde veya kitaplarda yaşarım. Bu yüzden biraz fazla kaçırıyor olabilirim. Üç buçuk ayda beş bin küsür sayfa ve karnede üç tane zayıf. Ödenmiş sağlam bir bedel. :)

Ayrıca kitap okumak marifet değil. Kitabı yaşayarak okumak önemli. Çevremde sırf ''cool'' görünmek için kitap okuyan tipler var. Ben biraz asosyal bir kişiliğim, okul dışında hiç bir sosyal yaşantım yok. Bu yüzden Trabzon'u fazla eleştirecek durumda değilim ama çevrem hakkında konuşacak olursam; ciddi söylüyorum bir kişi var hakkı ile kitap okuyan. Ne tesadüfdür ki onlada aramızda derin bir nefret duygusu var ve bilgi alış-verişi dahi yapamıyoruz öyle bir durum.

38
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 11 Ocak 2012, 22:42:54 »
Conan: The Barbarian. Çok çocukca bir film gibi geldi bana. Kurguyu biraz fazla abartmışlar sanki. Böyle konu güzel ama hikayenin elerleyişi çok olağan. "Şurda kafasına saksı düşecek... ve düştü, evvet. Yoksa ben kahin miyim lan?" gibi dediğim bile oldu. Ama konusu bakımından izlenmesi gereken bir film.

Spoiler: Göster
Aramızda para toplayıp Conan'ın üstüne bir kürk falan mı alsak? Adam film boyunca çıplak...


39
Sinema / Ynt: Akıllara Kazınan Replikler
« : 11 Ocak 2012, 22:35:14 »
''Ben çocuk değilim, Lannister.'' Sanırım Game of Thrones dizisinde Robb Stark, Tyrion Lannister'a surdan döndüğü gün böyle demişti. Açıkçası etkileyici geldi bana.

40
Ben her kitapta olmak isterdim.  Yüzüklerin Efendisi'nde kuzeyli bir kolcu, Harry Potter'da bir Ölüm Yiyen, Buz ve Ateşin Şarkısı'nda omuzlarında porsuk kürkü olan bir pelerin giyen hürsüvari, Unutulmuş Diyarlar'da adalet ve doğruluk adına savaşan paladin gibi birşey olmak isterdim.

Aslında kendim dışındaki herkes olmak zevk verirdi. :)

41
Sinema / Ynt: Fetih 1453
« : 06 Ocak 2012, 21:55:49 »
Türkiye'de birşeyler ima etmeyen bir film yaptıkları zaman (objektif diyelim) film izlenebilir olabilir. Gerçi o zaman bile Türk yönetmenlerden beklentim düşük ama neyse. Yabancı yönetmenleri dizilerindeki 1 bölüm veya filmlerinde 15 dakika, Türk filmlerindeki 2-3 saate bedel olabiliyor. Bence şuan aksiyon filmlerini bırakıp psikolojik film yapmalıyız. Hem fazla zorlamayız hemde belki başarılı yapıtlar çıkar.
Ha birde siyasi görüş bildiren filmler yapılıyor; zaten onlar baştan kitlenin yarısını kaybediyor ve birşeyler anlatalım derken saçmalayanlar oluyor. Ha istisnalar var tabi...
Bu arada şu 'Yavuz Sultan Selim 2010' filminin fragmanı ne öyle. Sultan Selim'in kemikleri sızlamıştır. 300 Spartalı'nın yönetmeni intihar etmese bare...

Ayrıca şunu belirteyim hiçbir Osmanlı padişahı bir şehirde üç aydan fazla durmazdı. Bu yüzden harem olayları falan boş. Ha haremde olanları biri kaleme alıyorsa bilemem. Adam İslamiyet'in öncüsü, tüm dünya adamı izliyor. O da gidip müslüman olmayan veya eşi olmayan biriyle aşk yaşıyor. :) bkz: 'Klavyeci Tarihçi'

42
A Game of Thrones'u bitirdikten sonra diğer kitabı almaya gidene kadar geçecek olan sürede Yürüyen Şato'yu okumaya karar verdim ve dört beş bölüm kadar okudum. Öncelikle söylemeliyim ki okuması çok rahat bir kitap. Yalnız kitabı okurken hep çekilen anime film aklıma geliyor; karakterler, mekanlar vesaire hep anime doğrultusunda şekilleniyor. Pek şikayetçi değilim aslında; ancak önce kitabı okumak sonrasında Miyazaki'nin yorumunu görmek ve kendi hayalimde canlanan detaylarla karşılaştırmak daha güzel olurdu. 

Ups! Yorumu yeni gördüm. Yakın zamanda bitti ve aynı şey benim başıma da geldi. Aslında bu dizinin kitaba ne kadar iyi uyarlandığını gösteriyor. Bana kitapta artı olarak bir tek savaşları anlatan bölümler ve bir kaç özlü söz vardı gibi geldi.

Şuan okuduğum kitap; A Clash of the Kings. Kitap gerçekten muazzam. Aslında önce Silmarillion'u tekrar okuyacaktım ama dizinin 2. sezonu başlamadan aradan çıkarayım dedim. Birinci kitaba göre anlatım yönünden biraz farklı gibi geldi bana. Bir de çeviriden midir bilmiyorum ama cümlelerin bir kaçı düşük ve yazım yanlışları çok fazla. Hani binlerce bastıklarını bilmesem yayıncılığı arayıp söyleyeceğim. Mmmm, bir de şunu söyleyeyim birinci kitabı okumayıp sadece diziyi izleyen biri ikinci kitaba direk başlamaya kalkarsa yapamaz diye düşünüyorum. Küçük de olsa bazı ayrıntılar var kitapları birbirine bağlayan. Neyse genel olarak A Song of Ice and Fire serisi gerçekten sağlam.

43
Tartışma Platformu / Ynt: Favori Fantastik Kitabınız?
« : 31 Aralık 2011, 20:41:43 »
Bütün fantastik eserlerin kendilerine has bir güzelliği var. Lakin, tabii ki tercihim fantazyanın babası Tolkien'in Lord of the Rings yapıtı.

44
Oyunlar / Ynt: Lord of the Rings Online - F2P Oluyor!
« : 24 Aralık 2011, 19:27:43 »
Konuyu hortlaşmış gibi oldum ama yakın bir zamanda lotro başladım. Brandywine server'ında oynuyorum. Acaba oyuna hala devam eden var mı?

45
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 23 Aralık 2011, 20:16:39 »
Spoiler: Göster

Toy Story-3
Hep "Amaaan! Bozmuşlardır kesin." deyişim yüzünden izlemeyi ertelemiştim. Ama çok yanılmışım. Gerçekten güzeldi. Ve çok eğlenceli. 8/10 (2 puanı niye kırdıysam. :S )

En son izlediğim film o :) ve gerçekten mükemmeldi. Pazar sabahı mısır gevreği fantezisi yaparken izleyecek bir film lazım...

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10