Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Buzmavisi

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
46
Sinema / Ynt: The Avengers 2
« : 22 Ağustos 2012, 20:32:07 »
Bir de Justice League çıksaydı ne güzel olurdu.

48
Kurgu İskelesi / Anatolya Efsaneleri - Devamı...
« : 16 Ağustos 2012, 13:31:28 »
....

49
Kurgu İskelesi / Ynt: Kara Maske ve GKB
« : 14 Ağustos 2012, 11:35:54 »
Potansiyeli olan bir yazı ancak bazı ufak tefek hatalar akışı bozuyor. Öyle her yere değinmeyeceğim. Sadece basitçe açıklayayım:

"O yaratıkların beyaz kanını dökmek istiyordu. Barmenin o uzun dayanıksız sandalye-sin- de oturuyordu. Çok dar bir alandı. Bardan kapıya kadar en fazla yedi metre ve birkaç masa vardı. Masa ve barda oturanların hepsi garip görünüyorlardı."

Paragrafın ilk cümlesi karakterin duygularından bahsederken öteki cümleler mekânı tanıtıyor. Burada akış bozulmuş. Bu cümleyi paragraftan ayırmak gerekiyor.

"Masa ve barda oturanların hepsi garip görünüyorlardı." : Anlatım bozukluğu var. Kimse masada veya barda oturmaz. "Masaların ve barın yanındaki sandalyelerde oturanların," diye düzelmesi gerekiyor.

         Barmen cevap vermeden James ‘’İki dakikaya dönerim.’’dedi. : Noktamala işaretleri yanlış. Şu şekilde olması gerekiyor: Barmen cevap vermeden James, "İki dakikaya dönerim,’’ dedi.

Yazılarınızın devamında başarılar dilerim.

50
Kurgu İskelesi / Nemrut'un Kılıcı 3. Bölüm
« : 08 Ağustos 2012, 23:25:46 »
....

51
Kurgu İskelesi / Anatolya Efsaneleri - devam
« : 01 Ağustos 2012, 19:41:33 »
....

52
Sinema / Ynt: The Dark Knight Rises
« : 30 Temmuz 2012, 15:37:12 »
Açıkçası ben bu film serisini hiç beğenmiyorum. Sebebi filmin çok donuk ve durgun bir havasının olması, artık seslerden mi, müziklerden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama filmde, çizgi roman havasını çöpe atmışlar, ikincisi Batman bir dedektiftir, burada dedektiflik namına yaptığı hiçbir şey yok. Ayrıca Batman çoğu zaman kendisinden güçlü olan düşmanını zekasıyla alt eder, bunda o da yok. Sonra kullanılan araçlar ekipmanlar, batmanin havasından çok uzak. Arabası olsun, jeti olsun hepsi orijinalden çok daha değiştirilmiş. Sonra nerede batclaw, batbumerang gibi batmanin her zaman kullandığı ekipmanlar?

Açıkçası ben bu serinin ikinci filmini izlerken sıkılmış ve uyumuştum. Bu üçüncüsünde de aşırı sıkıldım da işte sonunu zar zor getirdim. İnsanlar neyini seviyorlar anlamıyorum. Çok durgun havası var, aksiyon sahneleri bile çok durgun. Burada Batman aklını, bilimi ve kimyayı ve kas gücünü kullanarak suçlara karşı savaşan biri yerine sadece araç kullanıp adam döven birisi olmuş.

53
Sinema / Ynt: The Amazing Spider-Man
« : 25 Temmuz 2012, 16:16:22 »
Ben de gittim. Film yine patlamış mısır havasındaydı. Yani sinemadan çıktıktan sonra filmin ne hakkında olduğunu bile unuttum. Elijah yazmamış olsa hayatta hatırlamazdım.

54
Tartışma Platformu / Ynt: Ne ile yazarsınız ?
« : 25 Temmuz 2012, 16:12:31 »
Ben ipad ile yazıyorum ayıptır söylemesi. Yani çok rahat, yatıp uzanırken falan da yazdığım için.

56
Müzik / Ynt: en çok hangi çalgı aletini çalmak istersiniz?
« : 24 Temmuz 2012, 23:39:57 »
Üniversitede okurken pop-rock grubum vardı çok şükür :) Gitar, klavye, bas çalıyordum. Üçüncüsünü klavyeden çalıyordum. Silivri'de, Sinanoba'da iki, üç yıl barlarda müzik yaptık. İlk adam gibi çalmaya 2002 de başlamıştık. O zamanı çok iyi hatırlıyorum çünkü Silivri'de çalıştığımız barda Türkiye-Senegal maçı oynuyordu. Dünya kupasını hatırlayanlar bilir.
Kendi bestelerimiz bile vardı.

En çok hangi müzik aletini çalmayı istemişsindir diye soracak olursanız, bateri derim. Bir rock grubunda en havalı kişidir baterist :)

57
Kurgu İskelesi / Ynt: His
« : 24 Temmuz 2012, 23:30:13 »
Öykü güzel gibi ama iki karakterin aralarında konuşmaları inandırıcılıktan yoksun geldi bana. Yine de devamını merak etmedim değil. Ne olacak acaba?

58
Kurgu İskelesi / Ynt: Yaseldin
« : 24 Temmuz 2012, 23:22:36 »
Çok güzel yazılmış klişe konulu bir öyküydü. Devam ettirmemenize şaşırdım, bu klişeyi daha güzel bir hale getirebilirdiniz. Yani tamam "kıyamet sonrası dünya," yazmayan mı kaldı, ama kadının teki böyle bir dünyayı üç kitapla yazarak köşeyi döndü.

Yazım diliniz ve tasvirleriniz de oldukça ilgi çekiciydi. Tekniğiniz iyi ama biraz çalışma gerektiriyor. Başarılarınızın devamını dilerim.

59
Kurgu İskelesi / Ynt: Dunganga
« : 24 Temmuz 2012, 23:08:49 »
Esra Hanım, öykünüzü okumaya devam ediyorum ancak sizin öykülerinizde genelde rastladığım naçizane bir gözlemimi sunmak istiyorum. Hani bazen kitap okuruz, okuruz, okuruz ve okuruz. Yazar bir türlü sadede gelemez. Okumaktan bıktırır.

Sizin öykülerinizde ise bunun tam tersi bir durum söz konusu. Siz sadede alelacele gelenlerdensiniz. Amaç belki öyküyü kısa tutmaktır veya başka nedenler vardır bilemem lakin genelde yazılarınızda bununla karşılaşıyorum. Bununla birlikte öykünüz oldukça akıcı ve sürükleyici, devamını bekliyorum.

60
Kurgu İskelesi / Ynt: Amaterasu: Beyaz Kurdun Kaderi
« : 24 Temmuz 2012, 22:59:39 »
Daha evvelden de bir yazınızı okumuştum. Sözcükleri abartmadan, hem yalınlığıyla hem karmaşıklığıyla yansıtmayı iyi biliyorsunuz. Tasvirleriniz, yazmaya devam ettikçe bu mertebeden biraz daha olgunlaşacaktır. Bence de bu yazınızı devam ettirmelisiniz. Tabii iyi bir kurgu ve hareketli olması şartıyla. Okurken bizi yorarak hezimete uğratmayacağınıza eminim. Çalışmalarınızın devamını dilerim.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9