Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Buzmavisi

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
61
Kurgu İskelesi / Ynt: 2012: Ölülerin İntikamı
« : 24 Temmuz 2012, 22:50:23 »
Öykünüzü okurken en başlarda eğlendiğimi söyleyebilirim. Özellikle ilk bölüm biraz "Ali Desidero" havasındaydı. Lakin sadede çabuk gelememeniz, bu desidero havasının devam etmesi ve sürekli giysi tasviri biraz sıkıcı oldu. İkinci bölümün ortalarında bıraktım.

62
Kurgu İskelesi / Ynt: Başlıksız - Giriş
« : 24 Temmuz 2012, 22:17:59 »
Kelimelerin güçlü kullanıldığı bir yazıydı. İkincisinden bahsediyorum. İlkine odaklanamadım bir türlü. Bazı yerlerde uzun tekrarlar yapılmış lakin yerinde olmuş. Derin bir meselenin aile içindeki huzursuzluğa dönüşmesi oldukça iyi yansıtılmış. Hem duygular, hem nesnelere verilen kimliklerin tasviri oldukça başarılıydı. Öykünün kötü yanları uzun ve hareketsiz olması.

Bu arada hikayeler indeksi için teşekkürler. Oradan A harfinden başlayarak öyküleri okumaya başladım.

63
Televizyon / Ynt: How I Met Your Mother
« : 24 Temmuz 2012, 21:44:40 »
Ben en çok bunda "Bir kızı aramak için üç gün beklemek zorundasın," kuralına gülmüştüm. Ne zaman kafayı boşaltmak ve gülmek istesem açar bir bölüm izlerim.

64
Bu biraz Cem Yılmaz'ın "Esprilerinizi nereden buluyorsunuz?" a dönmüş, "Ne biliyim ben." Balığa sormuşlar neden deniz diye, "ne biliyim ben," demiş.

Genel anlamda konuyu nereden buluyorsunuz diye soracak olursanız, cevabım yukarıyla aynıdır, ne biliyim ben :)

Sahiden şundan dolayı buldum diyebileceğim bir şey yok. Bir konu bulurum, onun içinde öykü gelişirken başka yerlerden esinlendiğim şeyler olur, onları nereden esinlendiğimi bilirim. Ama konuyu şuradan buldum diyemem. Belki o zamana kadar gelen birikimlerin oluşturduğu bir şeydir, belki ansızın ortaya çıkar. Hiç belli olmaz.

65
Kurgu İskelesi / Ynt: Mete Han
« : 23 Temmuz 2012, 17:46:54 »
Güzel başlangıç olmuş. Yalnız keşke "şaman" yerine eski bir Türkçe sözcük olan "Kam" ı kullansaydınız. Onun dışında tam benim sevdiğim tarz. Hem akıcı, hem efsane tadında. Devamını mutlaka beklerim...

66
Televizyon / Türk dizilerindeki karakterler neden donuyor?
« : 21 Temmuz 2012, 00:38:43 »
Bu ne demek şimdi? :)

Açıkçası ben Türk televizyon dizilerinden bir tanesini bile izlemiyorum. Nedenimi izah edeyim:  Şimdi anlatacağım şey neredeyse bütün Türk dizilerinde var, daha geçende "Suskunlar" adlı diziyi izliyorduk ablamlarla. İyi bir dizi olduğunu iddia etti. Belki iyidir bilmiyorum. Tek bölüm izledim sadece. Ama bu söyleyeceğim onda da vardı.

İki karakter kendi aralarında konuşuyorlar diyelim. Adları Selim ve Ahmet olsun. Selim Ahmet'e kışkırtıcı bir şeyler söylüyor veya öfkelendirici bir şeyler, hakaret ediyor falan. Ahmet'in bu olaya tepki vermesi yaklaşık 45 saniye ila 1 dakika arasında oluyor. Önce kamera hakaret edene zoomluyor, ardından hakaret edeni zoomluyor, etraflarında başka karakterler varsa onları da zoomluyor :) Zaten ne kadar çok karakter olursa cevap vermesi o kadar uzun sürüyor, 2 dakikaya kadar uzayabiliyor. En sonunda Ahmet cevap veriyor veya silah çekiyor. Silahı çektikten sonra da Selim'in silaha karşı tepki vermesi yine 1 dakika falan sürüyor. İzlediğim Türk dizilerinin geneli böyle. Mesela yabancı dizi izliyorum, sürekli bir aksiyon, tepkiler çok hızlı vs... Bizim senaristler ve yönetmenler süreyi uzatmak için ellerinden geleni yapıyorlar herhalde.

Bu karakterlerin pauselanması olayından artık vazgeçsinler :)

67
Televizyon / Ynt: Falling Skies
« : 21 Temmuz 2012, 00:22:54 »
Yaz dizileri bunlar, asıl dizi sezonunda tutunamayacağını bildikleri için yapımcılar bu zamanlarda yayınlıyor. Ben ilk sezonu da izledim, efektlerde falan biraz ucuza gidilmiş, malum bütçe sıkıntısı. Bu yaz günlerinde izlenebilir.

68
Sinema / Ynt: John Carter (2012)
« : 21 Temmuz 2012, 00:20:22 »
İzlemiş bulunuyorum. Konu vs... biraz fazla klişe ama yine de eğlenceliydi.

69
Sinema / Ynt: Snow White and the Huntsman 2012 (Pamuk Prenses)
« : 21 Temmuz 2012, 00:18:55 »
Pamuk prenses'in hip versiyonunu da yaptılar sonunda. Madem izlenebilir bir şey diyorsun dvdye geldiğinde bakayım.

70
Sinema / Ynt: Canavarlar Denizi 2013'te
« : 21 Temmuz 2012, 00:17:08 »
Kitabı bilmiyorum da film biraz Harry Potter'ı anımsatmıştı. En azından başları...

72
Oyunlar / Ynt: Oyunlardan Unutulmayan Replikler
« : 18 Temmuz 2012, 20:15:47 »
Bir tane de benden:

God of War 3, Kratos Gaia ile Olimpos Dağı'na çıkarken...

Zeus: Kardeşlerim. Bizler zaferle yoğrulduk. Öyle bir zafer ki Büyük Savaşı bitirip Olimpos Dağı'nın krallığını getirdi. Yeraltı Dünyası'nın derinliklerinden doğan, Ruhlar Nehri'nde kök salan dağımız kaosun içinden yükseldi. O büyüdükçe Olimposlular'ın gücü de büyüdü. Biz barış ve refah dolu bir dünya yarattık, dağımın gölgesi ve emniyeti altında yaşayan bir dünya... Öyle bir dağ ki mutlak gücün ve kudretin ölçütü oldu. İşte bugün o güç sınanacak. Bir ölümlü, Kratos bütün yarattıklarımı yok etme arayışında. Kardeşlerim! Bizi uzun zamandır birbirimizden ayıran ufak anlaşmazlıkları bir kenara bırakın. Biz birleşeceğiz, birlikte karşı koyacağız ve ben bu musibeti ortadan kaldıracağım. Olimpos ayakta kalacak.

Zeus: My Brothers. We were forged in victory. A victory that ended the Great War and brought forth the reign of Mt. Olympus. Born from the depths of The Underworld, rooted in the river of souls. Our mountain emerged out of the chaos. As it grew so too did the might of the Olympians. We created a world of peace, a world of prosperity, a world that lives in the shadow and safety of my mountain. A mountain that has come to be the absolute measure of strenght and power. Now, on this day that power is to be tested. A mortal, Kratos, seeks to destroy all that I have wrought. Brothers! Put aside the petty grieveances that have splintered us for so long. We will unite, we will stand together, and I will wipe out this plague. Olympus will prevail.

73
İster türkçe, ister yabancı, ister uydurma olsun isimlerin kişilere hoş görünmesi bence de çok önemlidir. Mesela en iyi, en ünlü, en afilli karakterlerin isimlerinin çoğunun üç heceli olmasına dikkatinizi çekeyim: Voldemort, Kratos, Maximus, Aragorn, Sauron, Saruman(pek afilli değildi ama), Kvothe, Darth Vader:)

74
Yüzüklerin Efendisi ağır bir kitap olsa da, ondan sonra yazılan birçok kitaba esin kaynağı olduğundan mutlaka okunması gerekenler arasında. Onun dışında Harry Potter'ı tamamlayıp bitirmenizi tavsiye ederim. King'in Kara Kule serisi var ama bazısı seviyor, bazısı sevmiyor. Her ne kadar çok uzun bir kitap olsa da Kral Katili serisini okuyabilirsiniz. Bunu ben de henüz bitirmedim fakat bitiren herkes ayılıp bayılıyor seriye. Bir de Türk yazar olarak Perg Efsaneleri'ni mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Muhakkak önerenler olacaktır ama (Taht Oyunları)Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi'ni okumanızı tavsiye etmem. Evet etmem dedim yanlış değil :) Bana pembe dizi gibi gelmeye başladı :)

75
Bana göre fantastik kurguda Türk isimleri kullanılabilir. Bunun kanıtı var :)

Ben daha çok ilk başta okuyucuyu ısındırmak için, çok fazla bilinmeyen isimler kullanılmasından yanayım. Ahmet veya Mehmet gibi isimler yerine en başta değişik isimler. Mesela kendi romanımdaki ana karakterlerin isimleri Peri, Melis ve Serkis. bunlardan sadece Serkis uydurma isim. Ama kitabın genelinde Recep, Zerrin, Halis, Veli, Ekrem gibi birçok isim kullandım.

Mesela isimleri çoğu zaman yalnız bırakmak yerine unvanlarıyla kullanabilirsiniz, o zaman çok tuhaf kaçmıyor. Vaiz Recep, Kızıl Cadı Melis Hatun, Ekrem Efendi veya Paşa gibi...

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9