Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cubor

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10
121
Tartışma Platformu / Ynt: Kitaplar ne işe yarar diyenlere
« : 19 Temmuz 2011, 15:58:08 »
Sevgili arkadaşlar,

Kitaplar ne işe yarar diyenlere cevabınızı kendi çocuklarınızla vereceksiniz. Bu nedenle ne ailelerinizden şikayet edin, ne de başkalarının bu konudaki umarsızlıklarına kızın. Bunun yerine, tüm bunları kendiniz birer ebeveyn olduğunuzda yapmamanız gereken şeyler olarak not alın.

İşte bunu yaptığınız zaman kitapların ne işe yaradığını en öğrenmesi gereken kişilere öğretmiş olursunuz.

Ben şu anda bunu yapıyorum ve bunun nasıl muhteşem bir duygu olduğunu kelimelere döküp anlatacak kadar iyi bir yazar da değilim :)

122
Ejderha Mızrağı / Ynt: Favori Karakteriniz?
« : 19 Temmuz 2011, 15:33:01 »
Sturm Brightblade'i tek geçerim :)

İlla da ikinci isim gerekirse Raistlin'i ekleyiveririm :)

123
Tartışma Platformu / Ynt: Bilim Kurgu/Kitap önerileri
« : 19 Temmuz 2011, 12:28:27 »
Bİlim Kurgu önerileri deyince niye kimse klasiklerden dem vurmamış diye şaşırdım. Bir bildiğiniz vadır deyip, yine de kendimce Bilim Kurgu'nun olmazsa olmazlarını yazıyorum:

1-) Arthur C. Clarke RAMA serisi

2-) Isaac Asimov VAKIF serisi

3-) Arthur C. Clarke 2001 serisi

4-) Orson Scott Card Ender serisi

5-) Frank Herbert DUNE serisi

6-) Douglas Adams Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi

7-) Larry Niven Halka Dünya Serisi

8-) Frederick Pohl Çıkış Kapısı serisi

Sıralamayı beğenime göre değil aklıma geliş sırasına göre yaptım. Ama bunların tamamı MUTLAKA OKUNMALI serilerdir bence. Bu arada seri olmayıp da yine de mutlaka okunmalı diyebileceğim bir sürü tekil kitabı da ihmal etmemek lazım. Ray Bradbury'nin bazı eserlerinden, çok beğendiğim Philip K. Dick'e, Robert Heinlein'a, Stanislav Lam'e kadar yine burda aklıma gelen ve gelmeyen bir sürü kitap çıkacaktır.

124
*ellerini ovuşturur..

Tamam tamam siz form hazırlayın ben ucundan bakarım şöyle  ;D

125
Yıldız Savaşları / Ynt: En sevdiğiniz Star Wars replikleri
« : 14 Temmuz 2011, 19:16:52 »
Senin baban benim daha çok Ekrem Kartal repliği gibi :P
Dövüşmezsen kaderine razı olursun'u CÜneyit abi de söylemişti.
Güç seninle olsun'u hepimiz söylüyoruz zati :D
İçinde hala iyilik vardı, Gülşen Bubikoğlu'ndan kalma :P

Amaaaaaaaaaa, geriye kalan son seçeneği bir tek Yoda söyler ! :)

126
Eğlence & Mizah / Ynt: Voldemort vs. Darth Vader
« : 14 Temmuz 2011, 19:12:22 »
Hmmms, 100 episode Clone Wars niye sayılmamış. Orda da Anakin olarak da olsa muhterem mevcut. Yok öyle yağma, Vader döver :)

127
Hmms, o serinin zati Türkiye'de telifi alınmıştı. Ben Goodkind'ların Türkçelerine bakmadığım için hangi yayınevi hatırlamıyorum.

Telifi alınmamış bişi bulup isteyin de gidip alalım :D

128
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejdergemileri Serisi
« : 12 Temmuz 2011, 18:33:47 »
Dragonships deki karakterler biraz çocuksu (ki zati 17 yaşında felanlar), bu ilginç bir tat katmış. Büyüklerin dünyasında çocukların zaferlerini ve bilgeliğini aramaya başlıyoruz. Tabii bizimkiler de zamanla büyüyorlar ama gerek nordic hikaye tarzı olsun gerekse tanrıların savaşı gibi heyecan uyandırıcı ara konular kendini sevdiriyor.

Genelde Weiss için bunu söylemem ama Eddings veya Feist tarzı sevip de bunu Weiss de görmeye alışık olmayanlar için bence eğlenceli bir deneyim :)

129
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejdergemileri Serisi
« : 12 Temmuz 2011, 15:30:23 »
Dragonships serisinin üçüncü kitabı bu yıl sonuna doğru baskıya girecek. Bundan çıkan sonuç, 2012 başında da bizde hazır olur. Yani biraz daha sabır :)

not: bu arada bence weiss hickmann ikilisinin çooook uzun süredir yazmadığı kadar iyi bir seri. Kahramanlar buffy deki tipleri hatırlatsa da :P o kadar gerçek geliyorlar ki gayri ihtiyari sevmeye başlıyorsunuz.

130
Taraflı da düşünüyor olabilirim. Zira oynattığım FRP oyunundaki baş karakterlerden biri bir BARD. Oysa genelde oyuncular bard oynamayı istemez. Gücü her zaman küçümsenmiştir. Kvothe "teknik" olarak bakıldığında bir bard! (nasıl bard'sa artık).

Bu yüzden ben özel olarak da gaza geliyor olabilirim. Ama okuyan milyon küsur insan da benimle aynı saplantılara sahip değil ya :)

131
Rüzgarın Adı için pek çok olağanüstü yorumun yanında, şöyle bir yorum yapılmış: "Toliken kitaplarınızı biraz yana itin, yanlarına bunu koyacaksınız".

Pek çok güzel eser okumuşsam da Tolkien'in bende daima özel bir yeri vardır. O yüzden ilk başta bu yorumu bir pazarlama çabası olarak görmüştüm. Kitabı okuduktan sonra fikrim değişmekle kalmadı, aynı zamanda alışmış olduğum "iyi roman" kavramımı değiştirmek zorunda kaldım.

Bu eser iyi romandan biraz daha fazlası. Tolkien'i kenara itip yanına bunu koyar mısınız bilmiyorum. Ama okuyan herkesin bu kitabı özel bir köşeye koyacağına eminim.

132
Yazarlar / Ynt: Raymond E. Feist
« : 08 Temmuz 2011, 19:09:11 »
Çok içimden gelmiyor. Zira bizim jimmy-boy'un pek bilinmeyen bir kısmı kalmadı. Bir de Legends of Riftwar'daki kitaplar aslında birbirinden farklı eserler oldukları için çok da ilgi uyandırmayacağını düşündük.

Ama tabii ki yayınevine "illa da isterük" konulu 5-600 tane mail attırırsanız, itinayla yayın planına sokarım :D

133
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 08 Temmuz 2011, 10:14:16 »
İlknokta sitesi çok ilginç bir kampanya ile, dediklerine göre, kısa bir süre için katlanarak artan bir indirim uyguluyor.

Bir kitaba %30, ikinci bir kitap alırsanız %40 ve üçüncü ve daha fazla kitap alırsanız da %50 indirim uyguluyormuş.

Meraklılarına duyurulur.

Hehehe, ben bizimkilere demiştim ki, aradan bir kitap seçin mesela yedinci, gidinm onu %80 indirimle felan verim. Gaza gelip bunu alan nasılsa öncesini ve sonrasını almak isteyecektir, onlarda da indirim filan yapmayınnnn ;D

şaka şaka :)

134
Yazarlar / Ynt: Raymond E. Feist
« : 08 Temmuz 2011, 10:02:56 »
İnanmayacaksınız ama, benim aralarında en çok hoşuma giden seri sanırım İmparatorluk Üçlemesi olmuştu. Kelawan aleminin tanımlanmasını her ne kadar tarihi japon kültüründen esinlenmiş bir tarzda sunsa da, Feist burda iyi iş çıkartmış.

Ayrıca geçenlerde son kitabını da yayınladığımız Gölgeler Meclisi serisi de oldukça başarılı, daha önce hiç bir Feist kitabında büyücüler arasında bu tarz bir savaş geçmediği için, bu serinin ardılı olan Karanlık Savaş Destanı daha da ilginç olacak.

Bu arada bir de müjde, bu serinin ilk kitabı olan Gece Şahinlerinin Uçuşu'nun çevirisi bitti. Ön okuması ve dizgisi yapılan kitap muhtemelen bugün veya Ptesi düzeltme için elime gelir. Bu da en fazla 20-30 gün içinde raflara gireceği anlamına gelir.

Yani benim çok beğendiğim bu seriyi okuyabilmek için öncülü olan Gölgeler Meclisi'ni mutlaka okumanız gerekecektir.

Bu nedenle, Gedik Savaşları serisinden sonra, beğenmeyip de Feist'i bırakanlar bence acil bir geri dönüş yapsınlar. :)

135
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Umbrella Academy
« : 07 Temmuz 2011, 14:09:58 »
Sevgili Amras, desteğin için teşekkür ederim ama Umbrella Academy'nin yayımcısı olan pek muhterem Jedmau kardeşim "bana yüz kişiye sordum doksandokuzu senfoni dedi valla" dediği için bu topiği açmıştım. Ama görünen o ki sen ve ben yüz kişinin içindeki biriz! Ama ben her zaman öyle olmaktan keyif almışımdır zati  ;D

Bu yüzden biz okurken senfoni gördüğümüz yerleri aklımızdan suit veya nota olarak değiştiririz olur biter :D

not: Bu arada notalar kulağa hoş gelse de hikayenin akışı açısından pek mümkün değil. Zira pek çok yerde "bir suit /senfoni besteledim" gibi laflar varken onları notalar besteledim olarak değiştiremeyiz.

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10