Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Narr

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
46
Düşler Limanı / Ynt: Eşekten adam olur, bizden olmaz.
« : 29 Temmuz 2011, 08:57:02 »
Haklısınız.
Daha sonra da uyandırmak için kullanılmış bir kavram. Can damardan vuran bir kavram galiba. Hırs ve gururu tetikliyor.
Evet asla mükemmel bir eşitlik olmamıştır, olduğunu sansak bile bu sadece eşitlik varmış gibi davranıldığı içindir.
Eşitliği yaratan bizleriz.

47
Genel Kültür / Ynt: Felsefe kulübü
« : 27 Temmuz 2011, 19:15:06 »
Genetik mühendisleri kendilerine pay çıkarmaya çalışıyor. Fİfty fifty'e getirip rant sağlamaya çalışıyorlar. Psikoloji zaten nredeyse çevreyle alakalı bir şey. Bu yüzden ilk açıklarken %75 demişler, genlerden çok anlamadıkları için de %25 demişler. Sonradan bilim alanındaki teknolojik gelişmelerde olunca Mühendisler farkı kapatmışlar. Bu konuyla ilgili düşüncelerim bunlar:)

48
Harry Potter / Ynt: Sizin böcürtünüz?
« : 27 Temmuz 2011, 19:04:00 »
Halam, çok korkunç.

49
Eveeeet, yeni bir Avatar serüveni izlemek ve karakterin tamamen zıt bir karaktere sahip olması eğlenceli olacak gibi. Tenzin'in nasıl bir varlık olacağını çok merak ediyorum.

50
Eğlence ve Mizah bölümünde olması gerçekten onur kırıcı olmuş. Bence hak ettiği yer burası değil, nasıl olursa olsun aşağılamak kötü bir şey. O kişiye danışıldı mı buraya alınırken bilmiyorum, danışıldıysa sorun yoktur. Fakat danışılmadıysa gerçekten üzücü; Kim ne derse desin bir insan zaten örnekte görüldüğü durumdaki gibiyse daha fazla üstüne gitmek bana göre terbiyeli bir tutum değil. Hoş değil. Sadece fikrim bu benim. Ayıp bu bana göre.

51
Eğlence & Mizah / Ynt: Üstteki üyeye şarkı armağan etme
« : 27 Temmuz 2011, 18:46:46 »
Cypress Hill - Hits from the Bong

52
Düşler Limanı / Ynt: Eşekten adam olur, bizden olmaz.
« : 27 Temmuz 2011, 18:41:22 »
Evet doğru haklısınız. Artık kavram ya da ideoloji olan şey bir zamanlar gerçekti, belki. Belki diyebiliriz çünkü vahşi bir eşitlik gerçekten eşitlik midir, değil midir tartışılmalıdır. Doğanın kanunlarına bağımlı bir yaşam varken, eşitlik birazcık arka planda kalıyor gibi. Doğadaki tüm canlılar eşit mi acaba? Herneyse konuyu saptırmayayım. Cevabınız için teşekkür ederim.
İyi günler.

53
7. Oğul - Orson Scott Card

Fantastik kurgu. Alvi Maker Serisi 1. Kitap. Gayet hoş ve yine tamamen orijinal bir kurgu. Çok sevdim.

54
Müzik / Ynt: 123
« : 27 Temmuz 2011, 12:21:03 »
Çok beğendim, çok güzel.
Paylaştığınız için teşekkür ederim.

55
Düşler Limanı / Ynt: Eşekten adam olur, bizden olmaz.
« : 27 Temmuz 2011, 11:14:21 »

Ama bu metini neden böyle yazdım, ilk başta yazdıklarım ne içindir, en sonda yazdıklarım ne içindir, neden böyle oldu, bunları bir sorgulaman gerekir. Sorgusuz yargı ile sorgusuz infaz arasındaki tek fark, birinin yeterince iyi sorgulanamamış olması, diğerinin ise zaten önceden yanlış sorgulanmış olmasıdır.


Af edersiniz, tartışmanızı bölüyorum. Darly Opus'un sizin neden bu şekilde yazdığını sorgulaması gerektiğini söylüyorsunuz, fakat sizin de Darly Opus'un ne demeye çalıştığını sorgulamanız gerekmez mi Raisor?
Aradaki farklardan bahsediyorsunuz ve buna göre hareket edilmemesinden şikayetçisiniz. Darly Opus ile aranızdaki tek fark ne Raisor?

Sorgusuz yargı ile sorgusuz infaz arasındaki tek farkın bu kadar basit olduğundan emin misiniz?
Ben de şöyle diyebilirim o zaman: Ölü bir insan ile canlı bir insan arasındaki tek fark soluk alıyor olmalarıdır. Yanlış olmam. Bunlar anlatmak istediklerini anlatmanıza yardım edebilecek kadar güçlü cümleler değil, çok fazla basitler ve çok açıkları var. Evet belki 3, 4 kişi evet güzel yazsaydı o zaman bir manası olurdu bu anlattıklarınızın. Kitleye hitap etmek yerine kendinizi anlatmaya çalışmak sizi doğru ve erdemli kılar.

Ve size son bir soru sormak istiyorum: Eşitlik kavramı gerçekten var olan bir kavram mı yoksa ideoloji mi? Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Teşekkür ederim.

56
Tartışma Platformu / Ynt: İsim karmaşası...
« : 26 Temmuz 2011, 12:35:10 »
Kendimi asla sınırlamam. Nasıl istersem öyle olur. Yaratan benim.

57
Tartışma Platformu / Ynt: Kapaklar sizi ne kadar etkiler?
« : 26 Temmuz 2011, 12:28:01 »
Çok etkiler, zaten kitap kapağını beğenir, sonra arkasını okur öyle alırım genelde. Çünkü baktıkça okuma isteği uyandırır bende kitabın kapağı. Bazı yayın evlerine buradan teşekkürlerimi fışkırtıyorum. Bazı yayın evlerine de üzgünüm ama olmuyor diyorum.

58
Sinema / Ynt: Inception | Başlangıç (2010)
« : 26 Temmuz 2011, 12:09:45 »
Belki çok büyük beklentiler içindeydim gidip izlediğimde, bilmiyorum ben beklediğim kadar randıman alamadım. Dahiane bir şeyler bekliyordum fakat film o kadar hızlıydı ki, çıktığımda hala insepşın mı diye etrafıma bakınıyordum. Rüyaların içine nasıl girdikleri vesayre bir çok bizim kendi kendimizn aydınlatmak için uğraşması gereken yerler var. Daha sakin ve daha kafa bir film olabilirdi, bunun yerine daha aksiyon ve daha hızlı, görsel bir film geldi. Yine de güzel fakat çok daha güzel olabilirdi, şahsımın düşüncelerince. Bu fikir onun yarattığı bir fikir değil bu daha önceden var olan bir fikir, bunu da belirtmek isterim. Yani 8.7 değilde, 7.9 civarında birşeyler alabilirdi.

59
Harry Potter / Ynt: Umut 8. Kitap
« : 26 Temmuz 2011, 11:44:32 »
Harry Potter 30: Hala Harry ve bizim aslında bilmediğimiz Voldemort'un ölüm yiyenlerden peydahladığı oğlu arasında yaşanan savaş ve Harry'nin küçük oğlunun bunlardan tamamen ilgisiz ve alakasızmış gibi davranarak barlarda sabahlaması, bunun üzerine Harry'nin savaşmadığı zamanlarda, evde tıkılı kalmaktan, Harry'nin onunla hiç ilgilenmemesinden ötürü depresyona girip oğlunu da göremediği için uyuşturucuya başlayan Ginny'e destek olmaya çalışması... Gibi şeyleri mi okuyalım yani? Gereği ne anlamıyorum 8. kitabın. Matrix içinde böyle olmuştu. İlk film çekildikten sonra herkes o kadar çok beğenmişti ve baskı yapmıştı ki adamlar da herkesi ti ye alıp saçma sapan filmler çekmişlerdi. Sonra da neden böyle oldu deniyor. Bir şeyi tadında bırakmak ile doyumsuzluk arasındaki savaşı neden hep doyumsuzca savaşan doyumsuzluk kazanıyor anlamış değilim. Siz kendinizi bir yer değiştirtin bakalım. Tasarladığınız ve çok güzel olduğunu düşündüğünüz bir şeyi, insanlar kendileri istedikleri için, Tamamen yapboza dönüştürmenizi istiyor. Ne güzel ya. Herneyse.

60
Sinema / Ynt: Kehanet | Knowing
« : 26 Temmuz 2011, 11:32:26 »
Orta sınıf Cage filmleri arasında belki en izlenebilri olanlarından. O adamı nasıl oluyor da barındırabiliyorlar hollywoodda anlayamıyorum. Cüneyt Arkın'la birlikte bir film projeleri olsa keşke. Filme gelecek olursak; Oyunculuklar vasat, kurgu vasat. Hatta katolik inancının her yerde ön plana çıktığı bir propaganda bile diyebilirim. Belki başrolde farklı biri olsaydı, azıcık daha ilginç olabilirdi. Çocuklara dikkat ettim; hele küçük kız berbat bir oyunculuk sergiliyor, göze batmayan bir karakter olduğu için kimse de umursamıyor. Herneyse.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9