Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Narr

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9
91
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 10 Temmuz 2011, 23:54:45 »
Tuvaletten çıktığında düşündü; "Vay be, bunun farklı versiyonları da varmış."

92
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Seçimi Kriterleriniz
« : 10 Temmuz 2011, 23:48:31 »
Özellikle yayınevi, yazarın hayatı, kitabın kurgusu önemlidir benim için.
Arka kapakta anlatılan bir kaç cümle karar vermeme yeter.

93
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 10 Temmuz 2011, 23:46:34 »
Transformers; Dark of the Moon
Görüntü ve efektler: 10 puan efendim.
Konu: 0 puan efendim.

Ama vazgeçemiyorum, her filmde aynı son ve aynı kurguya razıyım. Görüntüler gerçekten şahane. 2.30 saat boyunca, koltuğumda mest olmuş bir şekilde izledim filmi.
Sonunda alkışlamadım elbette.

İmdb kritikleri arasında yer alsaydım benim puanım: 7.1
Metacritic içinse puan: 50

Teşekkür ederim, Optimus Prime.

94
Mitolojiler / Ynt: Odysseus(kısaltılmış)
« : 10 Temmuz 2011, 23:41:13 »
Bakın, lütfen türkçeyi doğru bir şekilde kullanın ve istismar etmeyin. Sizden rica ediyorum. Ne noktalama işaretleriniz doğru, ne de anlatımınız. Yazdığınız yoruma bakıyorum; emin olun ki yunan mitolojisinden de, ağır dilden de haberim var ama siz bunlar bizlere, -forumdaki insanlara- doğru bir türkçe ile aktaramıyorsunuz. Niyetinizin iyi olduğundan hiç kuşkum yok; fakat düşüncelerinizi bu şekilde, özensizce sergilemeniz yanlış.

"Sonra Sirenlerin olduğu bölgeye vardıkve adamlarımın kulağını" ben yunan mitolojisi ile dolup taşsam, ve ağır dillerin çözümleyicisi olsam, bu cümlemsi kelime birikiminden ne anlayabilirim?
Lütfen sizi incitmek istemiyorum, fakat özen gösterin. Özen gösteriyorum diyorsanız, özür dilerim, o zaman, biraz türkçe öğrenin.

Ayrıca dili bence ağır değil, düzgün yazarsanız, düzenlerseniz, yazmak çok güzel bir türkçe seçtiğinizi düşüneceğim.

İyi günler.

95
Kurgu İskelesi / Ynt: Ada Geçişi (Çok Yakında 1. Bölüm)
« : 10 Temmuz 2011, 23:33:00 »
Benim görüşüm, -ki söylüyorum buraya yazdığınıza göre, yoruma açık olması gerekir- türkçe dersleri alın, ciddi bir şekilde. İhtiyacınız var. Yaracılığınız ve hayal gücünüze hiçbir sözüm yok çünkü onlar size aittir, fakat türkçe bizlerin konuştuğu lisan ve kuralları olan bir dildir. Bundan dolayı dikkatli davranmanızı öğütlerim yoksa kendinize yazık etmiş olursunuz. İyi günler dilerim.

96
Harry Potter / Ynt: En Sevdiğiniz Profesör / Öğretmen?
« : 09 Temmuz 2011, 14:44:28 »
Horace Slughorn. Gevşeğin önde depar atanı fakat, ağzının tadını kendisi çok iyi biliyor. Hele seralardan aşırdığı yeşillikler çok düşündürücü.

97
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 09 Temmuz 2011, 14:39:24 »
şaklaban

98
Kurgu İskelesi / Ynt: Ada Geçişi (Çok Yakında 1. Bölüm)
« : 08 Temmuz 2011, 17:36:42 »
KİMSE GÖRMEDİ O KAPIYI, kapıldıktan sonra güzel adanın büyüsüne. Sadece seçilmiş olan açar o kapıyı ölümleri?n? dünyasından. Ölümlerin dünyasından yani? ÇOK TEHLİKELİDİR KAPINI?N? ARDI, BUNUN için kimse kapıyı açmamalı. Nereden açmayacak o kapıyı?? Bir şey tezat ama ne olur birisi anlatsın lütfen. Kapı kim?? Kapı neden var o zaman? Neden kapı???
Of anlayamadım. Yardım.

Öykü başlamadan yorum gelsin o halde.

Yan yana smiley, yani ifade koymak göze hoş görünmüyor. Vurgu yapılmak istenen yerin büyük harflerle yazılması bir Türkçe kuralı değil, ayrıca okuyucu gözünde hoş da değil. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılması önemli bir kural, ayrıca aksinin göze hoş görünmeyeceğini tahmin edebilirsiniz.

Neden mi gıcıklık yapıyorum? Çünkü ilk denemenizin kimsenin okumaya dahi vakit ayırmayacağı çarpık bir yazım tarzına sahip olmasını ve belki de daha başlamadan bazı şeylerden veya yerlerden soğumanızı istemiyorum. Kurgu İskelesinde nice öyküler var ki arkasında müthiş bir hayal gücü ve hikaye saklı fakat yazım kurallarına dikkat edilmediğinden hiç kimse okumuyor bile.

Yazınızın selameti açısından, her şeyden önce Türkçe'yi olduğu gibi/olması gerektiği gibi kullanmaya özen göstermenizi şiddetle tavsiye ederim.

Öykünüzde başarılar.

Teşekkür ederim.

99
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Umbrella Academy
« : 08 Temmuz 2011, 12:55:06 »
Donate now -> Kıyamet Senfonisi

100
Liman Kütüphanesi / Ynt: Nasıl kitap okursunuz?
« : 08 Temmuz 2011, 12:52:18 »
otobüs, tren, jip, bip.

101
Düşler Limanı / Ynt: Kahraman Kanatsız, Bach Dinleyen Adam
« : 08 Temmuz 2011, 12:06:56 »
Okuyucuyu yormayan, gayet sade bir anlatım şekli olduğu için teşekkür ederim. Yerinde fırıldak gibi dönen cümlelerin birbirine bağlantısı olmadan yan yana sıralanması sanırım bir çok yazmaya çalışan kişinin sorunu, fakat sizin bu sorunu yaşamadığınızı görüyorum. Basit ve sade, ve yaratıcı. Olması gereken aslında bu. Tebrik ederim.

102
Harry Potter / Ynt: Pottermore
« : 08 Temmuz 2011, 11:17:26 »
Ah, anlıyorum. Bence merakınızı sizin gibi rol oyuncularına danışmanızda fayda var, diğer türlü sürekli merak ederseniz ne olur haliniz. Ve yine bence, Pottermore için bu kadar da meraklanmayın, öyle bir olasılığı hayal etmek yerine kendiniz yaratın. Böylelikle çok daha mutlu olursunuz. İnsanın Pottermore için bu kadar kendini heba etmesi çok gereksiz. Boşverin. İyi Günler.
Not: Olasılıksız kitabını sakın bu işe karıştırmayın.

103
Mitolojiler / Ynt: Odysseus(kısaltılmış)
« : 08 Temmuz 2011, 11:07:45 »
Ben anlamadım.

104
Kurgu İskelesi / Ynt: Elanor'un Şüphe Uyandıran Hikayesi
« : 08 Temmuz 2011, 10:01:52 »
Düzeltiden sonra bir kaç anlatım ve yazım hatasının giderileceğinden kesinlikle eminim. Bunun dışında bunu 15-20 dakikada yazman gayet harika, üstüne üstlük konusu da inginç. Ellerine sağlık.
Not: Sonrasında neler olacağının açıklığa kavuştuğu -en azından birazcık- "devam"ı haftasonu işe gitmediğinde yazabilirsin. Çünkü öyle bir kesmişsin ki, insan deli gibi merak ediyor. Aslında devamı olmasa bile hoş bir son.

105
*Joey Goebel - Vİncent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri

Kitap aşağıdaki cümleyle başlıyor, konusu gerçekten ilginç, anlatmak istemiyorum, fakat bir insanın hayatının birşeyler yaratabilmesi için bir kaç insan tarafından sürekli alt üst edilmesi, ve bundan da o insanın habersiz olması. Aşk acıları, yalnızlıklar yaşadıkça yaratıcılığının tetiklenmesi ve bunun doğrultusunda mükemmel eserler ortaya çıkması. İthaki Yayınlarına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Spoiler->
Spoiler: Göster
Bunu sana söyleyen kişi ben olduğum için üzgünüm ama sen hiçbir zaman mutlu olmayacaksın... Dünyayı asla kurtaramayacaksın... Gerçek aşkı asla bulamayacaksın... Gündüzlerin uzun ve eğlencesiz olacak. Gecelerinse yalnızlıktan ibaret… Olur da mutluluğu andıran bir duygu hissedersen, kesinlikle sonuna kadar yaşa... Çünkü sürmesine izin vermeyeceğiz...


*Novalis - Geceye Övgüler

Açıklamıyorum bununla ilgili hiçbir şey.

*Dune Çöl Gezegeni

Furyaya ben de katıldım.



Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9