Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - estelturin

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 08 Haziran 2016, 18:07:10 »
Harikasınız arkadaşlar. Maalesef İngilizce olmadığı için yardımcı olamiyorum . Ama eşimin İngilizcesi var.Bosluk bulabilirse bize yardımcı olacak.

32
Arkadaşlar çoğunluğun inançlı olduğu bir toplumda yaşıyoruz.Bu durum fantastik bir evren yaratmaya engel midir? Ya da bu inançlarınız sizi yazarken bazı şeylerden uzak tutuyor mu ? Not: İnançtan kasıt herhengi bir dine olan inanç.

33
Tartışma Platformu / Ynt: Ruh konusunda ne düşünüyorsunuz?
« : 07 Haziran 2016, 17:53:04 »
Abi nasıl bir tartışma ortamı anlamıyorum.Ruhu boyle bir sitede edebiyat üzerinden konuşmak varken neden evrim var mı yok mu muhabbeti dönüyor anlamıyorum.Kurtulun şu ergen benmerkezciliginden.
Ruh varsa bilimkurgu açısından. Yoksa fantastik açıdan değerlendirelim.
Ayrıca gerçekten sıktı artık evrimin amacı yokmuş.Neden yaşıyorsunuz arkadaş siz o zaman hicbir sey sizin elinizde değilse bir amaç yoksa neden sanat uretme derdindesiniz.

34
Tartışma Platformu / Ynt: Ruh konusunda ne düşünüyorsunuz?
« : 06 Haziran 2016, 18:58:29 »
Doğru hepimiz maymundan gelmedik.Atalarımız ortak.Sonuçta fantastik bir evrende yaşıyoruz.

35
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 06 Haziran 2016, 16:14:21 »
Ben okurken tıkandığım anlar olmuştu.Ama seri Zaman Çarkı olunca ve dünyaya hakim olunca pek önemsemedim.Sonuçta Hobbit filmindeki gibi elf cüce aşkı saçmalığı kadar özden kopuş yoktu.

36
Tartışma Platformu / Ynt: Ruh konusunda ne düşünüyorsunuz?
« : 03 Haziran 2016, 00:47:21 »
Arkadaşlar benzetme ile yapılan orneklendirmeler insanlara bir şey öğretirken aşağı yukarı akıllarında bir fikir oluşturmak içindir.Verdiğim bitkisel hayat örneği bu gözle degerlendirilmelidir.Bir insana "aslanım" dediğimizde ne alıyorsak verdiğim örnekte benzetmelerden yola çıkılarak oluşturulmuş bir seydir.
Ayrıca o örneğin vurgusu bilgisayarı bilgisayar yapan iki kavramın arasındaki farktır.

37
Ben Zaman Çarkı serisini okurken Robert Jordan ' a bu konuda hayran olmuştum.Kitapta farklı karakterlerde bir çok kadın, harika bir şekilde oluşturulmuş. Yazar karakterlerin duygularını çok gerçekçi anlatıyordu. Bazılarında annemi bazılarında eşimi bazılarında ise arkadaşlarımı görüyordum.
Pek çok kitapta sadece bir erkek olarak, erkek karakterler sürüklüyor hikayeyi ve onların bölümlerini okumak istiyorum. Ama Zaman Çarkı 'nda kadın karakterlerin hikayesinde oldukça sürükleyiciydi.
Fırtınakıranın dediği gibi sanırım Robert Jordan da çift cinsiyetli bir beyne sahip.

38
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 31 Mayıs 2016, 09:51:19 »
Dünkü bölümden sonra Martın'ın Dany konusunda yanlış bir hikaye sıralaması yaptığına kesin olarak inanıyorum artık. Bence at efendilerinin en başta kendine bağlaması gerekiyordu. Böylece dizide sürekli insanı yıldıran sahneler olmazdı. 6 sezon boyunca Dany nin büyümesini ve olgunlaşmasını insanı sıkan bir biçimde izledik.

39
Bir eğitimcinin inançlarından bahsetmesini ben de pek doğru bulmuyorum, hele ki konuyla ilgisi yokken.

Nasıl oluştuğunun pek bir önemi yok, zira varlığı tamamen spekülatif olan metafizik bir kavramdan bahsediyoruz. Bir şeyin varlığı ortaya konmamışken nasıl oluştuğu sorusu bir anlam ifade etmez. Ayrıca elbette tesadüfen oluşmadık, böyle bir şey söyleyen olduğunu sanmıyorum. Evrim tesadüf değildir.


Hala inanç diyor.Ruh dediğimiz kavram bir fenomen. Benzetme yaparak bir konuyu anlatmak onun kesin varlığına delil getirmez.Ben tutup hiçbir öğrencim e dindar olun demiyorum.Bir konuyu günlük hayatta sürekli duydukları bir kavram üzerinden anlatıyorum.

Ama sizin beyniniz sürekli insanlara bir sablondan bakmayı söylüyor.Bu son yorumdu, kimse cevap vermek zorunda değil. İnsanları yaftalamayı bırakın.

40
Ben de planlarına göre on sene sonra akademisyen olacak biri olarak, ruh inancı olan akademisyenlere saygı duyuyorum, ama ruh inancı gibi dini motifleri dersteki örneklerle öğrencilerine empoze ederek, inançlı öğrenciler gözünde prestij kazanmaya yönelik ya da inançsız öğrencileri rahatsız etmeye yönelik hareket eden akademisyenlerden rahatsızlık duyarım.

Amatör olarak bile olsa beyin çalışmış biri ruhun olmadığını, beyin gibi karmaşık bir sistem varken ruh sistemine gerek duyulmayacağını fark edebilir. Mont üstüne kısa kollu tişört giymek?

Sizi tebrik etmek lazım.Yazdığım yazıdan insanlara bir şeyleri empoze etmeye çalıştığımı düşünecek büyük bir hayal gücüne sahipsiniz demekki.
Ben çocuklara ruhtan bahsettiğimde bana itiraz eden olmuyor.Durum tespiti yapmak ne zamandan bu yana insanlara bir şey empoze etmek oluyor.  

Ayrıca bedenin tesadüfen oluştuğunu soyleyen bir insan, ruhun da tesadüfen oluştuğuna inanıyor diyelim.Bu kişiye dini motif mi kullanıyor diyeceğiz.

41
Konuya bir eğitimci gözünden bakacak olursak şunları söyleyebilirim:
Yazılım ve donanımın ne olduğunu öğrencilere anlatırken sık kullandığımız bir örnek vardır.Örnekte : Donanım insan bedeni gibidir.Yazılım ise ruhumuz gibidir."
Bu örneği çocuklar çok yüksek orada anlıyor.Çünkü fıtratlarında bu var.Ama daha iyi anlaşılması için şunu da ekliyoruz:
"Bilgisayarda herhangi bir yazılımın olmadığını düşünelim.Bilgisayar elektirik olduğu sürece mekanik olarak çalışır.Ancak yazılım olmadığı için hiçbir işlem gerceklestiremeyiz.Ayrıca donanım gözle görülebilen bir şey dir.Fakat ruh aynı yazılımlar gibi elle tutulup gözle görülemez.
Yazılımsız bir bilgisayar bitkisel hayattaki bir insana benzer.Bütün organları çalışıyordur fakat o insan sizle konuşamaz ne dediğinizi anlayamaz. Kendisine bir silah doldurduğunuzda buna engel olamaz."
Sonuç olarak bence insanı insan yapan ruhtur.Ölüm beden ile ruhun birbirinden ayrılması olarak nitelendirilir.Bence bu durum bilim kurgu için oldukça uygundur.Hatta Kuran'da insanın uyurken aslında öldüğünden bahsedilir.Buda bence ruyalar ve ölüm konusunda ufuk acıcı bilimkurgu öykülerin yazılabileceğini göstermektedir.Tabi ruha bilmediğimiz yetenekleri atfetmek fantastik bir durum mu yoksa henüz ortaya çıkmamış bilimsel bir durum mu ortaya çıkarır onu bilemiyorum.

42
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 24 Mayıs 2016, 14:24:25 »
Karakterlerin tipine göre yorum yapılması bana tuhaf geliyor.Tipiyle ön plana çıkanları bunun dışında tutuyorum.

Arkadaşlar bu Bran dediğimiz çocuk zaten meraklı ve inatçı olduğu için sakat kaldı.Ayrıca öksüzluk, yetimlik ne ararsan var.Adam babasının ailesinin gençliğini görüyor.Psikolojik olarak sağlıksız yetişen bir adamdan daha ne beklenebilir.Birden erip "ooo ben kuzgun oldum he he" mi diyecek.

43
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Yabani Çizgi Roman Dergisi
« : 19 Mayıs 2016, 21:49:56 »
Ben cevabı sosyal medya üzerinden çizerinden aldım: "Bu kiyafetin süprizi var" dedi.😆

44
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Yabani Çizgi Roman Dergisi
« : 19 Mayıs 2016, 16:14:56 »
İyi hoş güzelde.Kapak resminde neden bu tür açık kadın motifi kullanılıyor.Üstündeki zırh hayati bölgeleri de korumuyor.Çıplak çizmeye cesaret mi edilemiyor merak ediyorum.

45
Genel Kültür / Ynt: Hayvan Yemek ve Vejetaryenlik
« : 18 Mayıs 2016, 14:35:32 »
Bir araştırmaya göre bitkiler arasında koku bazlı bir iletişim varmış.Ayrıca bitkiler, hayranları kendine çekmek veya uzaklaştırmak için koku salgılıyormuş.Dolayısıyla ilk bakışta bilmesek bile varlıkların kendilerine has bir canlılığı var.E o zaman bu dünyada hiçbir halt yemeden nasıl hayatta kalacağız.Hadi hayvan yemiyoruz diyelim.Patlıcan tutup demez mi: "Onunki can da benimki patlican mı?"

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10