Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - dekadans

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
46
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 06 Nisan 2014, 13:41:22 »
Sezon finaliyle ilgili spoiler içerir.
Spoiler: Göster
Terminus'ta yaşayanların insan yediğini düşünüyorum. Bir tane bile besili hayvan görmememize rağmen, herkesi girişte mangal köfteyle karşıladıklarını görüyoruz. Ayrıca insan kemikleri falan da gördük son bölümde. Bence yamyamlarla karşı karşıyalar. Ki eğer öyleyse, senaristlerin çok güzel bir ironi yakaladığını söyleyebilirim. Dışarıda insan yiyen zombiler, içeride insan yiyen insanlar. Mükemmel fikir!

47
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 24 Ekim 2013, 10:19:43 »
Aradan biraz zaman geçtikçe ve kitaba ara ara göz gezdirdikçe beni kitapta en çok rahatsız eden şeyi bulmayı başardım.

Spoiler: Göster
Demandred savaş alanına indikten sonra insanların sırayla ona meydan okuması hakikaten epey saçma olmuş. İlk okuduğumda heyecandan çok takılmamışım buna. Ama önce Galad, sonra Logain, Lan vs... Sırayla karşısına dikilip meydan okumaları cidden garipliğin ötesine geçmiş. Yazarın neden tüm karakterleri Demandred'in karşısında sınadığını anlamakta zorlandım. Eşleştirecek rakip bulamamış heralde. Bir de Logain kitabın son bölümlerinde çok garip bir karakter haline gelmiş. O kadar az sayfada adamın ruh halini yansıtmaya çalışmış yazar. Ama onda da başarısız olmuş.

Kitabı biraz daha okursam muhtemelen nefret edeceğim. O yüzden rafa yerleştirdim. Bir daha da el sürmeyeceğim. Hatırası güzel kalsın bari. =)



48
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 22 Ekim 2013, 11:21:52 »
Sanırım Denaro Forbin'in söylemek istediği, Belgariad ile Elenium ve Tamuli serilerinin bağlantılı olmadığı. Malloryon ise Belgariad'ın devamı niteliğinde. Bence de Belgariad kadar iyi değildi ama "okumaya değer olmadığı" konusuna çok katılmıyorum. Keyifliydi =)

49
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 26 Eylül 2013, 09:38:12 »
İkinize de teşekkürler, o halde sırayla temin ediyorum. =)
Başka önerisi olan varsa, özelden mesaj atsın lütfen, başlığı laf salatasıyla kirletmeyelim =)

50
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 25 Eylül 2013, 17:48:35 »
http://www.ilknokta.com/index.php?p=FeaturedProductTypes&view=1

Fantastik kitaplarda %60'a kadar indirim diyor ilknokta.
Bu arada hazır indirimi de yakalamışken bir şey sorayım. Halihazırda iyi fantastik yapıtların çoğunu okudum. Amber Yıllıkları ve Ölüm Kapısı gibi iki seri daha var etraftan sıkça duyduğum. Onlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce okunur mu, iyi midir?

Buz ve Ateşin Şarkıları
Kralkatili Güncesi
Ejderha Mızrağı
Gedik Savaşları
Zaman Çarkı
Unutulmuş Diyarlar'ın bir bölümü
Belgariad
Malloryon
Shannara
ve şu an aklıma gelmeyen 1-2 seri daha olduğuna eminim. Bunlar okuduklarım. O listeden "şunu da mutlaka okumalısın" dediğiniz varsa onu da alayım.

"Bu muhabbetin yeri kesinlikle burası değil." diyen varsa, özelden mesaj atana da saygım sonsuz :D

51
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 06 Eylül 2013, 20:44:04 »
Maalesef bitti. Nerdeyse en başından beri takip ettiğim, aşık olduğum serinin sonunu görmek de kısmet oldu, o açıdan mutluyum aslında. Ama kendimi bu kadar bağlı hissettiğim bir hikayenin sona ermesine çok üzüldüm. Son bir kaç sayfayı çevirmek içimden gelmedi resmen.

Ama bir nokta var ki beni en çok üzen şey o: "Zaman Çarkı, Yüzüklerin Efendisi'nden daha efsane bir yapıt olmaya çok yaklaşmıştı. Ama kılpayıyla kaçırdı."

Çünkü bu kadar efsane bir hikaye, bence daha görkemli bir finali hak ediyordu. Yüzüklerin Efendisi'nde bu beklentim tamamen karşılanmıştı. Burada birazcık buruk hissettim kendimi. Yine de yapabileceğim tek olumsuz yorum bu. Robert Jordan'ın toprağı bol olsun. Umarım onun da ruhu, serinin böyle güzel tamamlanması sayesinde huzur bulmuştur.

52
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 26 Ağustos 2013, 15:13:49 »
Öncelikle şükür kavuşturana demek istiyorum. Henüz çok başındayım, ama ilk izlenimim şudur: Efsane, namına yaraşan bir sonla gelmiş gibi görünüyor. 2007'de elime almıştım ilk kitabı. Tam 6 yıl sonra son kitabını da okumak kısmet oldu. Hiç bitmesin istiyorum. 1 sayfa 1 sayfa okuyorum.

53
IMDB'de diziyle ilgili bir bilgi gözükmüyor. Bilgi kesin mi emin olamadım ama düşüncesi bile güzel.

54
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 02 Temmuz 2013, 10:01:06 »
Death Note'u haber verdiğin için sağol bu arada. İndirimin bitmesine 10 dakika kala siparişi verdim geçen gece :D

D&R'ın indirimi mağazada mı yoksa internette mi?

55
Denaro Forbin'e şu noktada katılıyorum. Kitapların ikiye bölünmesi tamamen para tuzağı. Kitap okumak artık hepimiz için resmen lüks haline geldi. Şu an bazılarımızın gözüne çok normal gelen 15-20 lira gibi fiyatlar, aslında bir kitap için çok büyük bir meblağ. Hele bir de iki kitap birden almak zorunda kalıyor oluşumuz daha büyük sorun.

Epsilon'un ve diğer yayınevlerinin ekstra para kazanmak için yaptığı bu küçük oyunlar artık iyice can sıkıcı olmaya başladı.


Yalnız kitap kapağı mevzusunda şöyle bir durum var anladığım kadarıyla. Epsilon 2. kitapları da bastıktan sonra, nasıl bir hata yaptığını eleştirilerden anladı. Ama 7 kitap olması planlanan bir serinin ilk iki bölümünü yayınladıktan ve aynı görsel dünyadan ilerledikten sonra geri dönmek ve yeni bir kapak çalışmak istemediler gibi geliyor bana. Seride bir bütünlük olsun diye uğraşıyorlar sanırım. Kötü olduğu gerçeği değişmez tabi.

56
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 28 Mayıs 2013, 11:28:50 »
Serinin yazarı Patrick Rothfuss, hayranlarının arsız soru yağmuruna tepki olarak kitabı 10 yıl sonra tamamlayacağını söyleyerek konuyu kapattı. Ama herkes bir kızgınlık anında böyle bir şey söylediğini düşünüyor. En azından öyle umuluyor =)

57
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 21 Mayıs 2013, 09:40:36 »
http://www.idefix.com/kitap/ulysses-james-joyce/tanim.asp?sid=A2ASXCCQX0V16876BQXC

James Joyce'tan Ulysses %50 indirimle 25 TL. Çok güzel bir indirim.

58
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 21 Mayıs 2013, 09:38:45 »
Fantastik Edebiyat türünde tüm eserler Yüzüklerin Efendisi'nden aşırmadır ayrıca, değil mi?

59
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 14 Mayıs 2013, 10:05:07 »
Shantaram

Aşk, kader ve yaptığımız seçimler hakkında bildiklerimi öğrenmem çok uzun sürdü, dünyanın pek çok yerini dolaşmam gerekti ama hepsinin özünü bir anda, bir duvara zincirlenmiş halde işkence görürken kavradım.

60
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 07 Mayıs 2013, 17:43:19 »
İndirim hakkaten çok cazip ama alacak bir şey bulamadım nedense. Ne çok şey okumuşum meğer. Okumadıklarımı almak da aklıma yatmadı.

Yalnız Kral Katili Güncesi'ni hala okumamış olan varsa, iki kitabın aynı kampanya kapsamında %40 indirimde olması çok iyi bir fırsat derim ben.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16