Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Amras Ringeril

Sayfa: [1] 2 3 ... 137
1
Gezginler Kamarası / Ynt: Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
« : 09 Eylül 2016, 01:48:33 »
Küçük Parmaktan Sıkılanlar #1

Başını yastığa koyduğunda yatak başlığını kesmek istiyorsun. Kafanla. Dişlerini geçirip burnun kanayana kadar. Yumruk yumruğa bir kavgaya tutuşmakla bitmiyor sözler. Karşıdan karşıya geçiyorsun bir gün. Oradan bakıyorlar sana. Yolun karşısındaki börekçiye kıvrılmışlar. Aha işte buydu, şöyle şöyle dedi. Gülüyorlar. Sen onları görmüyorsun. Sonra bir gün dolmuşta… Selamlaşma el sıkışma bir gün bir şeyler içelim.

Sonra yine başka birileri başka bir yerde şöyle şöyle dedi gülüşmeler. Öyle dedin diye ne kazandın. Ne gerek vardı. Çarşafı yaksan nolur yakmasan nolur? Şu kafa kaşımaya lüzum var mı şimdi. Uyurken de düşünürmüş ya insan, dişlerini sık bol bol. Geceleri çok gıcırdarmış. Gündüzleri başka tondan gıcırdıyor. Yatarken başka tondan. Uyurken de işte olsun bir şeyler. Yoksa ne lüzumu var yaşıyorsun bilmemkaç yıl uyuyorsun bilmemkaç yıl. Hesaba kalksam şimdi… Anca hesap yaparsın. Hesap iyi oluyor ama. İnternete yazı yazmak gibi. Uçası var. Senin gibi kanatsız mı?

Belki vardır kanadın. Uçarsın sanıyordun yıllar yılı. Sadece hiç uçmaya gerek olmamış. Yatağa atlayarak denemeler yapıp da yanılınca işleyen demir ışıldar. Işıldamayınca n’olur. Satır alırsın vurursun küçük parmağa. Gerek yok.

Yetmedi değil mi? Kocakafa sığmaz küçük parmağa.

2
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 07 Eylül 2016, 22:01:29 »
Üniversite sınavıma 7 ay kaldı ve ben hala çalışmaya başlamadım. Nasıl çalışacağımdan pek emin olmamakla birlikte hala hedefimi tam olarak seçebilmiş değilim. :(

Çok zorlama bu forumda ODTÜlüleri banlıyorlar!!!!

3
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 01 Eylül 2016, 01:03:46 »
İtiraf: En son 8 ay önce yazmış olmak biraz rahatsız ediyor.


4
Çizgi & Anime / Ynt: Pokémon
« : 26 Ocak 2016, 17:43:22 »
Böyle insana gerçekmiş gibi hissettirdiklerinde üzülüyoruz :(

5
Sinema / Ynt: Sinemaların Sadece Amerikan Filmi Yayımlaması
« : 23 Ağustos 2015, 02:40:34 »
Bu filmler dışında kalan filmlerin de dandik olmadığının bir garantisi yok. Arthouse filmleri anaakım sinemalarda görmek istiyorsanız, festivaller dışında bir şansınız yok. İstanbul'da birkaç sinema var bu tarz filmleri yayınlayan (Yeşilçam ve Beyoğlu'nu biliyorum). Bir de Başka Sinema böyle filmleri getiriyor ülkemize.

Bunun dışında ülkeye Avrupa sinemasından gelen filmler de var. Örneğin bu sene Relatos Salvajes oldukça popülerdi. Ama Yalnızca altı bin kişi izlemiş filmi. Düzenli olarak uzakdoğudan gelen korku sineması var. Bu tamamen gişeyle ilgili bir durum. Bu filmleri de dağıtımcılar bir nevi eşantiyon olarak veriyorlar ve sinemalar yayınlamak zorunda kalıyor. (Bunun bir hikayesi vardı ama tam bilmediğim için yanlış yönlendirmeyeyim. Elbet daha iyi bilen biri vardır.)

Yani adamlar en azından projeksiyon masrafını karşılayamıyorlarsa bu filmler istememeleri normal. Bildiğim kadarıyla aynı durum Amerika'daki sinemalarda da var. Bence yerli filmler gösterildiği sürece sıkıntı yok. Diğer filmleri festivaller ve Başka Sinema kapsamında da izleyebiliyoruz. Küçük şehirde yaşıyorsanız halinize küfredip internetten izleyeceksiniz maalesef:/

6

- Feminizm hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Siz olsanız nasıl bir değişiklik yapardınız?


Tüm iticiliğinin yanı sıra bazen mantığını anlayabiliyorum. Negatif bir değeri 0'a eşitlemek için o değere negatif olduğu ölçüde pozitif değer verirseniz sonuç elde edemezsiniz. Negatif değere en yakın yüksek pozitif değerler eklemeniz gerekir. Bu yüzden feminizm insani bir temele dayanıyor gibi geliyor bana.

7
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 14 Temmuz 2015, 22:19:21 »
Fragman müziği biraz dramatik diye tüm film dramatik olacak değil bence en çok güleceğimiz iki süper kahraman filminden biri bu olacak. Diğeri hiç şüphesiz Deadpool :)

Komedi filmleri de güzel dramatik oluyor.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Dramatik_yap%C4%B1

8
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 14 Temmuz 2015, 21:45:04 »
Konunun bayat olacağını dşünmüyorum. Doğru bir dramatik altyapı kurulmuş gibi duruyor. Sanıyorum ki bizi şaşırt(may)an şey fragmanda hikayeye dair çok fazla şey olması. Ama açıkçası Batman v Superman'e göre daha çok hoşuma gitti benim. Zack Snyder'in Allah'ın filmini yapıyorum havası yok en azından.

9
Bunları görmek beni sadece bir açıdan üzüyor; o da Rowling'in de Lucas gibi kendi yarattığı dünyaya hapsolacağı gerçeği.

10
Eğlence & Mizah / Ynt: bıttım sabunu
« : 21 Haziran 2015, 16:27:07 »
Bir şey soracağım. Bıttım Sabunu isimli mucizevi ilaçla Uruk Hai'leri yıkayınca tekrar elf oluyorlar mı?

11
Oyunlar / E-Spor, E-Spor Federasyonu ve Olimpiyatlarda E-Spor
« : 21 Haziran 2015, 00:35:59 »
Evet arkadaşlar sıkça tartışılan bir konudur e-spor ve e-spor aktiviteleri. Bunların resmileşmesi üzerine forum ahalisinin düşünceleri nedir merak ettim.

Ben kişisel olarak e-sporun bir federasyonu olmasına ve resmileşmesine karşı değilim. Ancak olimpiyatlar gibi köklü bir etkinlikte yeri olmadığını düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

12
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Haziran 2015, 01:45:50 »
Kitabı okumuş birisi spoiler verip içimizi rahatlatabilir mi LÜTFEAAAN!

13
Gezginler Kamarası / Ynt: Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
« : 12 Haziran 2015, 23:22:26 »
Ne rüzgar esiyor memlekette yahu. Yukarılara çıktıkça böyle mi esiyor yoksa derdi başka mı anlamadım. Biraz nikotin alacağız şunun şurasında bu işkence ne menem bir şey. Kapılar çarpıyor. Tak tuk tak tuk. İçeriden öksürük sesleri geliyor. Yaşlı bir adam yatağında dönüyor. Hepsini duyuyorum.

Hepsi senin yüzünden rüzgar bozuntusu.

Benimle kal.

Benimle kal gitme diyorum sana oralara buralara. Hava geçecek boşluk mu buldun kapıdan? Hemen fırlayıp çıkıyorsun. Neden başkalarında gözün var. Benimle kal.

Kapının önüne engeller koyuyorum sırf rüzgarı odama hapsetmek için. Deliriyor. İyice şiddetleniyor dışarıda. Koskaca Üsküdar'da tek derdin ben miyim? Neden kapımı kapattım diye iyice hızlanıyorsun.

İnsanın küçüklüğü bu kadar da yüzüne yüzüne vurulmaz ki. Kapatıyorum camı bacayı. Kal dışarıda.

**

Benden bir bardak su istedi. Suyu doldururken çeşmeden Gary Oak düştü. Uzun süre aç kaldıktan sonra ağır bir akşam yemeği yemiş. Üzerine bir rehavet çökmüş. Su içmek için çeşmeye ağzını dayamış çok emdiği için içine kaçmış. Bardağı bu haliyle ona verdim. Çay kaşığıyla biraz karıştırınca Gary suda çözünmüştü.

14
Düşler Limanı / Ynt: Son Sigaram
« : 17 Nisan 2015, 00:29:06 »
Bence son sigara biteli çok oldu. Mutsuzlukları yenilemek lâzım.

15
Sinema / Ynt: Kung Fury
« : 30 Mart 2015, 13:10:30 »
Yüz yıldır yapacaklar ya :/

Sayfa: [1] 2 3 ... 137