Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 37
31
8. Yıl / Kayıp Rıhtım 8 Yaşında!
« : 01 Ocak 2016, 21:11:21 »
Edebiyatta kaybolanların adresi KAYIP RIHTIM, 8 Yaşında! Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmamış tüm okurlara selam olsun! Yakın zamanda, sekizinci yıla özel projelerimizle karşınızdayız.


32
Diğer Fantastik Eserler / Arayış Ormanı - Göktuğ Canbaba
« : 03 Aralık 2015, 23:53:29 »

Göktuğ Canbaba yeni serisinin ilk romanı “Arayış Ormanı” ile bir kez daha aramızda!

Alıntı
Deniz, henüz on iki yaşındaydı. Okulda hiç ama hiç arkadaşı yoktu. Çünkü herkese göre o, hayaller gören bir kaçıktı! Tüm bunların sorumlusu ise, küçüklüğünden beri oğluna gizemli hikayeler anlatan babasıydı. Birbirinden tuhaf yaratıklarla dolu bir dünya yaratmıştı ve efsaneye göre saklı bir kapı sayesinde geçiş yapılan bu diyar, İstanbul’un ikiz kardeşiydi. Ve bu kapı bir bekçi tarafından denetleniyordu.

Deniz, bu masallara inanmalı mıydı? Oysa Deniz’in bilmediği bir gerçek vardı. Babası, her iki diyarı biribirinden ayıran bu kapının bekçisiydi. Ve bir gün, bu zor görev oğlunun olacaktı.

Deniz, Arayış ormanı’na doğru çıkacağı tehlikeli yolculukta kendini hayal bile edemeyeceği bir maceranın içinde bulacaktı!

Yazarla kitaba dair yaptığımız kısa röportaj ve ön okuma için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yorum:

Kitaplarını severek okuduğum Göktuğ Canbaba'nın bu yeni dünyası beni oldukça heyecanlandırdı. Çünkü ilk defa bizim edebiyatımızda da bir çocuk kahramanın serisel macerasına tanıklık edecektim. Hem de tanıdığım, sevdiğim bir yazarın elinden.

Nihayet kitap elime geçti ve başlamamla bitirmem -özellikle şu günlerde yaşadığım yoğunluğa rağmen- bir oldu neredeyse. Ve son sayfayı biraz heyecanla, biraz da üzüntüyle kapadım. Bu yeni dünyaya adımımı atmış ve oldukça sevmiş, ama tadında doyamadan bitirmiştim. Üstelik yeni kitabın ne zaman çıkacağı da belli değil. Neyse, serzenişleri bırakıp kitap hakkındaki düşüncelerime geçeyim hemen.

Sürükleyici oluşu tam da beklediğim gibiydi aslında, daha ön okumadan belli etmişti kendisini. Kurgusu, kahramanın yaşına göre verdiği duygusal tepkiler, yolculuk temasının işlenişi, yeni bir dünyaya atılan adım ve kitaba adını veren Arayış Ormanı macerası... Her bir an gözlerimde canlandı ve özellikle Üst İstanbul'un daha ne gibi sırları sakladığını merak etmeme yol açtı. Sonraki kitaplarda bu yeni diyarı daha fazla tanıyacağımıza inanıyorum, hem konu itibariyle de çok müsait. Yani lütfen olsun bu!

Nihayet uzun süredir beklediğimiz, hem genç hem de yetişkin fantazya okurlarını içine alacak bir ruha sahip seriyle karşı karşıyayız. İnanıyorum ki devam kitapları da benzer sürükleyicilikte ve eh... biraz daha kalın olarak çıkacaktır karşımıza!

33
Duyurular / Rıhtım'da "Edebi Dönem" Başlıyor!
« : 26 Kasım 2015, 21:31:59 »
Selam sana yolcu!

Bildiğiniz üzere yaklaşık 10 aydır portalımızda çok geniş bir haber skalası sunuyoruz. Edebiyat haberlerinin yanı sıra ağırlıklı olarak geek türünden dizi-film haberleri yazıyor ve detaylarıyla süslüyor, hatta benzeri birçok haber yapıyoruz. Fakat aldığımız yeni bir kararla artık bu tür haberleri yapmayacağız. En azından portal bünyesinde.

Sitemizin "Edebiyatta Kaybolanlara" sloganına uygun olarak bundan sonra -ekstrem durumlar dışında- edebiyat içerikli haberler paylaşacağız. Dergi/fanzin, yazar görüşleri, listeler, yeni kitaplar, çizgi romanlar ve alışılmış türlerimiz dışında genel edebiyat haberleri de göreceksiniz. Fakat bunlarla sınırlı mı kalacağız peki? Boşluğu nelerle dolduracağız? Onlar için de çok güzel yeni uygulamalarımız olacak.

Öncelikle, İnceleme-Tanıtım ayrımını belirgin hale getireceğiz. Böylece okuduğunuz yazıda spoiler var mı yok mu korkusu olmadan metinleri irdeleyebileceksiniz. Bahsettiğimiz "tanıtımlar" nedir peki? Bizler tarafından hazırlanan ve spoiler içermeyen kitap yorumları olacak kısaca. Portal bünyesinde tanıtım yazılarını sıkça görecek ve çok daha fazla kitaptan haberdar olacaksınız. Kayıp Rıhtım, sloganının hakkını vererek, sizleri edebiyatta kaybolmaya davet edecek.

Peki bu yazıları yazanlar arasında kimler olacak? Yazarlar, çevirmenler, editörler, yayınevi yetkilileri, bizler ve hatta sizler! İşin mutfağındaki isimler birinci ağızdan yazdıklarını, çevirdiklerini, düzenlediklerini ve daha fazlasını bizlere anlatacak. O an için "okur" kimliğindeki "bizler", yazıların tadına varmakla meşgul olacağız.

Radyomuzu daha fazla ön plana çıkaracağız. O haftanın yayınlarını portalda da duyuracak, edebi konuların çokça kişiye ulaşmasını sağlayacağız. Kayıtlara da kolayca ulaşmanız için yine benzer yönlendirmeler sağlayacağız.

Peki geek türündeki haberlerimiz ne olacak? O tür haberleri seven ve takip eden okurlarımızı da düşündük elbette. Onlar için sosyal medya hesaplarımızda, kısa ve konuyu anlatır cümlelerle gerekli paylaşımları yapacak ve yine bu alandan da tamamen kopmamış olacağız. Böylece bu tür mecralarda bizleri takip eden okurlarımız, önemli gelişmelerden yine hızlıca haberdar olacak.

Alıntı yapılan: Sosyal Medya Hesapları
Facebook: https://www.facebook.com/KayipRihtim
Twitter: https://www.twitter.com/KayipRihtim
Instagram: https://instagram.com/kayiprihtim/

Kayıp Rıhtım, sekizinci yaşına yaklaştığı şu günlerde, başladığı ama hiç kopmadığı alana daha sıkı bir dönüş yapacak. Umuyoruz siz okurlarımız da bu değişimde bizlere destek verecek ve hatta katkıda bulunacaksınız.

Yeni ve "edebi" bir döneme, hep birlikte merhaba diyelim!

34
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Üç Cisim Problemi - Cixin Liu
« : 08 Kasım 2015, 19:51:19 »

Gelin, En İyi Roman dalında bu yılki Hugo ödülünü kazanmış Üç Cisim Problemi'ne (The Three-Body Problem三体 ) hep beraber kısaca göz atalım.

Alıntı
Gizli bir askeri proje, uzaylılarla iletişime geçmek için sinyal göndermektedir. Bu sinyali yakalayan, yıkımın eşiğindeki bir uygarlık ise kurtuluşunu Dünya’da bulur.

“Olağanüstü bir kitap, bilimsel ve felsefi tartışmaların eşsiz bir karışımı.”
–George R. R. Martin

“Cixin Liu, bilimkurgunun süperstarı.”
–John Scalzi

“Türünün en iyilerinden, alışılmış ama aynı zamanda da tuhaf.”
–Kim Stanley Robinson

Bu yılın Hugo Ödülleri'nde oldukça tartışmalı bir süreç yaşanmış ve tam beş kategoride, tarihinde görülmemiş "Ödül Yok" sonucu almıştı. Puppies hareketi bir bakıma mağlup olmuştu. Fakat gelin ben bu detaylara hiç girmeyeyim, sizleri öncesi ve sonrasını anlatan M. İhsan Tatari'nin yazılarına alalım.

Gelelim En İyi Roman dalında, adı sanı pek duyulmamış Çinli bir yazarın son anda iki yazarın adaylıktan çekilmesiyle, biraz da şans eseri girdiği listede ödülü nasıl kucakladığına bakalım. Hugo tarihinde ödül yoklar ile bir ilk yaşanıyor olabilirdi, ama bir tane daha vardı: İlk defa bir Asyalı yazar bu ödülün sahibi oluyordu, tüm o Amerikan sektörünün gücünü elinde bulunduran yazarlarını alt ederek, adını Hugo tarihine yazdırıyordu.

Peki kitap bunu hak ediyor muydu? Yoksa hem Puppies hareketinin, hem de diğer yazarların beğenisini kazanan eser, biraz da yaşanan bu keşmekeş sayesinde mi ödülün sahibi oluyordu?

Bana sorarsanız, aldığı ödülü sonuna kadar hak ediyor!

Bugün itibariyle kitabı okumayı tamamlamış bulunuyorum. İsmiyle bütünleşik kurgusu, yazarın dili ve çevirinin akıcılığı ile uzun zamandır bir kitabı bu kadar keyif alarak okumamıştım. Gerek Üç Cisim sorununa kendi içinde cevap araması, gerekse farklı bir akıllı yaşam formunun tekniklerini de içine katarak yoluna başarılı şekilde devam etmesi, ortaya önemli bir eser çıkarmış.

Kitap Çin'in Büyük Proleter Kültür Devrimi sonrası yaşanan olayları kurgusunda yer ederek başlıyor ve bu aşamada bizleri biraz da Çin tarihine yönlendiriyor. Daha çok bilim adamları ve kadınları üzerinden yürüyen kitap, hem farklı teknolojileri hem de dünyanın üzerinde bulunan tehdidi sayfa sayfa anlatıyor.

Farklı karakterlerin gözünden baktığımız kitabın ana karakterlerini Ye Wenjie ve Wang Miao olarak tanımlayabiliriz. Ye Wenjie, Kültür Devrimi sırasında babasını kaybetmiş ve  ardından bir bakıma hükümlü olarak Çanak Tepesi'nde çalışmaya başlamış bir kadındır. Wang Miao ise nanomateryal adlı çok güçlü bir malzeme üzerinde çalışan bir profesördür. İlk başta Ye Wenjie'nin gözlerinden okuduğumuz kitap, daha sonra Wang Miao üzerinden devam eder. Zaten belli bir aşamadan sonra bahsettiğimiz isimler bir araya gelecek ve hikayeler farklı gözlerden devam edecektir.

Üç Cisim Porblemi'nde hem eski zamanı hem de yakın geçmişi görüyor, belki çok fazla tanımadığımız Çin'e, biraz daha yakından bakma fırsatı buluyoruz. Yeni bir türle tanışma ve insanlar arasında yaşanan çatışma da cabası oluyor.

Bundan sonra anlatmak istediğim şeyler var ama ne yazsam spoiler'a gireceği için kısa kesiyorum. Tekrar edeceğim belki ama kitap okuması gayet zevkli, aldığı ödülü hakeden bir eser.

Son olarak kitabı çeviri olarak başarılı buldum ama son okuma sırasında biraz daha özen gösterilseydi kelime hataları daha az olabilirdi. Rahatsız olduğum tek konu bu olabilir.

Üstüne konuşacak çok konu var. Okuyunuz ve tartışmaya başlayalım!

35
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Altıncı Yıl
« : 23 Haziran 2015, 03:26:58 »

Buraya nereden geldik? Yüzyıllar hangi ara geçti? Halk hikâyeleri, XIII. yüzyıl, Dede Korkut… Tarih işlemeye devam ediyor. Bakın, bunun en büyük ispatı işte bu sayı. Evet evet, Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 6. yılında.

Yıllar önce bu yola çıktığımızda… diye başlamayacağım. Çünkü yıllar önce bunun bir yol olduğunu bile bilmiyorduk. Yıllar önce bunun hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Buraya gelirken geçen yetmiş bir sayıda kaç yüz öykü yayınladık, ne kadar yazarla bir araya geldik; ipin ucu tamamen kaçtı. İpin ucunu yakalamaya hiç çalışmadık. Kaybetmek, kaybolmak, aramak… İşimiz bunlarlaydı. Bildiğimiz bir şey vardı ve ona sıkı sıkıya sarıldık: Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi alt kültür edebiyatı için önemli bir konuma geldi, bunu tırnaklarıyla kazıyarak yaptı. Onu orada tutmaya devam etmek zorundayız.

Kanayan tırnaklar bu defa edebiyatımızın, hattâ Dünya Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden olan Dede Korkut Hikâyeleri için sızladı. 12 hikâye, 12 yazara pay edildi. Hepsi olağanca serbestliğiyle yüzyıllar öncesinin söylencelerini yeniden yorumladı. Bozkırlarda at koşturanlar da vardı, robotlarla aşk yaşatan da. Bulutlara kral olup kadınlarıyla güreşen de, hortlaklarla kırklara karışan da.

Böylece Seçki’nin en özel sayılarından birisini gerçekleştirmiş olduk. Görselimiz de Devrim Kunter‘in mahir parmaklarından çıktı. Eksik olmasın.

İşte on iki Dede Korkut Hikâyesi:

     - Bo-A3000 adlı öyküsü ile A. Orçun Can

     - Begil Oğlu Emren adlı öyküsü ile Burcu Durukan

     - Çağrı adlı öyküsü ile Can Karadeniz

     - Hiç Bilmeyenler İçin Salur Kazan Öyküsü adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - Şevval’in On Dokuzu adlı öyküsü ile Funda Özlem Şeran

     - Düzmürd adlı öyküsü ile Gökcan Şahin

     - Hortdan Dumrul Destanı adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

     - Nefis Bir Uğultu adlı öyküsü ile Onur Selamet

     - O ve O adlı öyküsü ile Ruhşen Doğan Nar

     - Sonsuzluk Hapishanesi adlı öyküsü ile Mümin Can

      - Beni Kimse Uyandıramaz adlı öyküsü ile Özgürcan Uzunyaşa

     - Uşunların İlk Sonuncusu Z-ER’in Hikayesidir adlı öyküsü ile Seran Demiral

Rıhtım’ın çarkları dönmeye devam edecek, tırnaklar umurumuzda bile değil.

Gelecek ayın temasını geçen aydan duyurmuştuk: “BAYKUŞ” Öykülerinizi oykuseckisi@gmail.com adresine temmuzun üçüncü haftasına kadar gönderebilirsiniz.

Tekrar görüşelim,
Onur “DarLy OpuS” Selamet

36
Yayınevleri Soru Hattı / Yordam Kitap Soru Hattı
« : 20 Mayıs 2015, 18:32:23 »

Bastıkları kaliteli China Miéville kitaplarıyla tanıdığımız, fakat bunun ötesinde önemli eserleri dilimize kazandıran ve bu yolda devam eden Yordam Kitap da artık yayınevleri soru hattımızda bir başlığa sahip.

Yordam Kitap'a sormak istediklerinizi bu başlık altına yazabilirsiniz.

Yayınevi Yetkilisi: Günnur Aksakal (haziran)

37
Oyunlar / Agar.io
« : 20 Mayıs 2015, 01:03:04 »

Yeni popüler çılgınlık. Online olarak tarayıcı üzerinden oynadığımız bu oyunun amacı, baloncukları toplayarak büyümek, büyüdükçe kendimizden küçük olan diğer rakipleri yemek. Tabii bu sırada yem olmamak. Ben son iki-üç gündür oynuyorum, inanılmaz bağımlılık yapıyor.

Çoğu kullanıcı takımlar halinde çalışarak oldukça güzel işler çıkartıyorlar. Bence bizler de deneyebiliriz. Ne dersiniz?

Son olarak, adres: http://agar.io/

38
7. Yıl / Hugh Howey ile Röportaj
« : 13 Mart 2015, 21:55:29 »

Geçtiğimiz İstanbul Kitap Fuarı‘nda Hugh Howey ile gerçekleştirdiğimiz video röportaj şenlikler kapsamında yayında!

Kayıp Rıhtım Video Röportajları serisinin ikinci ayağını geçtiğimiz kasım ayında, İstanbul Kitap Fuarı zamanında gerçekleştirdik ve MonoKL Yayınları‘ndan çıkan harika kitabı “Silo“yu konuşmak için kasvetli bir akşamüstü Pera’da, Büyük Londra Oteli‘nde yazarımız Hugh Howey ile buluştuk. Söyleşi kitaptan başladı ve oradan yazma serüvenine, seyahatlerine, hatta İstanbul’a kadar uzadı.

İddia ediyoruz, belki de kendisiyle şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı röportaj da bizim tarafımızdan gerçekleştirildi. Biraz uzun oldu; ama umuyoruz ki izlerken keyifli bir yarım saat geçireceksiniz.

Röportaja BURADAN ulaşabilirsiniz. Herkese iyi seyirler.

39
Yazarlar / Yaşar Kemal
« : 28 Şubat 2015, 18:05:53 »

Bugün Türkiye Edebiyatı’nın yaşayan en büyük ismi hayata veda etti.

Yaşar Kemal bir süredir tedavi gördüğü hastanede 28 Şubat tarihiyle aramızdan ayrıldı. Geriye daha kötü bir dünya ve daha çirkin insanlar kaldı.

Alıntı

“O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler; demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.”
- Demirciler Çarşısı Cinayeti


40
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Altmış Yedinci Ay
« : 23 Ocak 2015, 00:31:17 »

Dünyanın manyetik alanı, güneşten gelen parçacıklarla etkileşime girer ve gökyüzünde ışıklar saçar. İnsanın görüp görebileceği en harika şölenlerden biri böylece ortaya çıkar. Kuzeye gidip, bu olaya bizzat şahit olmak, çoğumuzun istekleri arasındadır. Hoş, böyle bir şeyi görmeyi kim istemez ki? Bizleri gerçekliğin sınırlarına taşıyacak, dünyadaki doğal sihri gösterecektir nihayetinde. Hayallerin ötesini, farklı dünyaların da var olabileceğini bir kez daha hatırlatacaktır belki de…

İşte gözlerin gördüğü bu büyülü olayı, yazıya taşıyalım istedik ve temamızı Kuzey Işıkları olarak belirledik. Yazarlarımız da birbirinden güzel öykülerle kendi hayallerini anlattılar.

Bu sayının illüstrasyonu Evren İnce’den geldi. Kendisine bu şahane görsel için bir kez daha teşekkür ediyoruz!

Şimdi de hep birlikte bu ayki öykülere göz atalım.


     - Aurora’nın Şarkısı adlı öyküsü ile Arda Demircioğlu

     - Yol adlı öyküsü ile Arif Anıl Özdil

     - Yeni Dünya adlı öyküsü ile Burak Haşmet Budak

     - Kara Kutu adlı öyküsü ile Hilal Onay

     - Aurora’nın Sesi adlı öyküsü ile Kutay Batuk

     - Tırtıl Hattı adlı öyküsü ile Mehmet Kayhan

     - Gök Kam adlı öyküsü ile Melih Önder

     - Ruh Göçü adlı öyküsü ile Mustafa Güngören

     - İkircikli Bir İntihar adlı öyküsü ile Mümin Can

     - Eos ve Boya Çuvallarının Macerası adlı öyküsü ile Nursena Ataseven

     - Gün Batımında adlı öyküsü ile Okan Akıncı

     - Kuzey Yıldızı adlı öyküsü ile Pınar Kumsal Başdağ

     - Bohça adlı öyküsü ile Selçuk Gökhan Kalkanoğlu

     - Sonsuzluğa Ağıt – Bölüm 1 adlı öyküsü ile Suat Vural

Gelecek ayın teması “SANDAL” olarak belirlendi. Öykülerinizi her zaman olduğu gibi oykuseckisi@gmail.com mail adresine gönderebilirsiniz.

Herkese bol ışıklı okumalar!

Sevgiler,
Hakan “magicalbronze” Tunç

41
7. Yıl / Wool 2: Vardiya Ön Okuması Yayında!
« : 22 Ocak 2015, 11:58:41 »

Yedinci Yıl şenliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz ve her zaman olduğu gibi bugün de farklı bir içerikle karşınızdayız.

Geçen yıl MonokL Edebiyat tarafından dilimize kazandırılan ve tıpkı yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de büyük bir beğeni kazanan Wool serisinin ikinci kitabı Vardiya’nın sadece Kayıp Rıhtım okurlarına özel olarak paylaşılan ön okuması var sırada.

Ellerinizin ön okuma linkine doğru hevesle kaydığını hissedebiliyoruz fakat ondan önce kısa bir süreliğine bana katlanmaya devam etmenizi rica edeceğiz. Zira okumaya başlamadan önce bilmeniz gereken çok önemli bir husus var.

Hepimizin çok sevdiği ve başlarına neler geleceğini deli gibi merak ettiğimiz Juliette ve Solo bu kitapta yer almıyor. Çünkü her ne kadar Vardiya kronolojik olarak Wool serisinin ikinci kitabı olsa da bu cildin sayfalarının arasında anlatılan olaylar onlar doğmadan yüzlerce yıl öncesini konu alıyor.

Silolar nasıl oluştu, dünya neden bu hâlde, bunun sorumluları kimler, gizemli Silo 1’in arkasında yatan sır ne? Hugh Howey, Vardiya vasıtasıyla bunlara ve çok daha fazlasına yanıt veriyor bu ciltte.

Ön okuma, kitapta önemli bir rol oynayan Troy ve Donald karakterlerini tanıtıyor bizlere. Ayrıca en az onlar kadar önemli olan Senatör Thurman’la da tanışmış oluyoruz. Ama en iyisi mi biz sözü fazla uzatmadan sizleri çevirisini ve düzeltisini karşılıklı olarak M. Rasim Emirosmanoğlu ile M. İhsan Tatari’nin üstlendiği Vardiya’nın ön okumasıyla baş başa bırakalım.

OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

Keyifli okumalar…

42
7. Yıl / Sizce Kayıp Rıhtım Dosyası Yayında!
« : 19 Ocak 2015, 20:54:49 »

İki yıl önce, beşinci yıl şenliklerimizde olduğu gibi bu yıl da üyelerimize Kayıp Rıhtım’ı sorduk ve cevaplarını aldık. Fakat bu sefer, yönetim olarak bizler de yazdık!

Acısıyla, tatlısıyla yedinci yılı geride bıraktığımız Kayıp Rıhtım’ı üyelerimize tekrar sormak ve duygularını öğrenmek istedik. Bunun yanında, üyelerimizin de isteğiyle yönetim ekibi olarak kendi duygu ve düşüncelerimizi de kaleme alıp sizlerle paylaştık.

Yönetim ekibinin cevapları için BURAYA, üyelerimizin cevapları içinse BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şenlik projelerimiz sürpriz dosyalarla devam edecek!

43
7. Yıl / En Gerçekçi Bilimkurgu Filmleri Yayında!
« : 17 Ocak 2015, 23:56:40 »

Ve nihayet, uzun süredir beklediğiniz Kayıp Rıhtım 7. Yıl Şenlikleri başlıyor!

Şenliklerimize, Okan Akıncı’nın hazırladığı “En Bilimsel Bilimkurgu Filmleri” dosyamızla açılış yapıyoruz. Bu dosyada sizlere bilimsel verilere dayanan, en azından yakın tarihe kadar bilimsel yönüyle  mümkün gözüken konuları ele alan filmleri derledik.

Alıntı
Bu yılki şenliklerimizde katı bilimkurgu sevenler için özel bir çalışma yapmak istedim. Nedir katı bilimkurgu? Katı bilimkurgu, gerçekçi bilimkurgudur. Bilimsel gerçeklere en uygun şekilde tasarlanan bilimkurgu türüdür. Ayrıca benim de en sevdiğim türüdür. Bu tür eserlerde titizlikle araştırma yapılır, bazen bilim insanları danışman olarak görev alırlar, hatta bazen bilim insanları yapımcının kendisi olurlar.

Sizleri daha fazla bekletmiyor ve dosyamıza ulaşmanız için BURAYA davet ediyoruz! Herkese iyi okumalar.

44
Çizgi & Anime / Shingeki no Bahamut: Genesis
« : 08 Ocak 2015, 23:26:24 »

Tanıtım Metni:
Alıntı
Mistarcia, insanların, şeytanların ve tanrıların iç içe olduğu bir yer. Geçmişte, siyah ve gümüş kanatlı Bahamut bu yeri yok etmek için tehdit unsuruydu ancak insanlar, şeytanlar ve tanrılar farklı yönlerini bırakıp birlikte savaştılar ve Bahamut'un gücünü mühürlediler. Mühür iki parçaya bölünmüştü; biri şeytanlara, diğeri ise tanrılara emanet edilmişti. Böylelikle hiçbir zaman bir araya gelemeyeceklerdi ve Bahamut asla ortaya çıkamayacaktı. Şimdi -2000 yıl sonra- dünya barış çağında... Ta ki bir kadının, tanrıların yarım anahtarını çalıncaya kadar.

Yorumum:

İlk 7 bölümünü izledim ve oldukça güzel gidiyor. Birinci bölümdeki açılış sahnesi ile sizleri zaten kendine çekecektir hemen, eğer benzer animelerden hoşlanıyorsanız. Baş karakterlerimizin adları sırasıyla Amira, Favaro, Kaisar ve Rita. Çizim kalitesi ve konu itibarıyla hem sürükleyici hem de bir bazı bölümler bir anda bitiyor gibi gelebilir sizlere de.

Toplamda 12 bölümden oluşan anime aslında pek beğenilmeyen bir mobil kart oyunundan uyarlanmış. Yönetmen Keiichi Satou da ilk defa böyle bir şey denediğini, zaten farklı bir şey yapmak istediği için bu işe girdiğini yazmış. İyi ki de yapmış.

Sizlerin de anime hakkındaki yorumlarını bekliyorum. Kısaca yazıp bilgi vermek istedim, fakat daha detaylı yazı hazırlayacak arkadaşlar da olabilir elbet.

45
Başka Kurgular / Valiz - Alper Kaya
« : 06 Ekim 2014, 22:37:10 »

Yakın arkadaşlarımızdan Alper Kaya bu sefer bir aşk kitabıyla geliyor karşımıza. Ozan Yayıncılık etiketiyle çıkacak kitap nihayet ön siparişe verilebilir durumda.

Valiz; dedesinin vefatıyla hayatında yeni bir döneme geçtiğini düşünen bir gencin, başlangıcı Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı günlerine dayanan aşklara dair izsürümü sırasında kendi eski aşkına ulaşmasını anlatıyor.

Bu duygusal hikayenin satırlarında gezinirken, cümlelerin içine gizlenmiş müzikleri QR Kod ile siz de dinleyebilecek ve bu hikayeye müzikal anlamda ortak olacaksınız.

Türk Edebiyatı’nda Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı’na dair yazılmış ender yapıtlardan birisi olan Valiz’i okurken, İstanbul’un büyüleyici sokaklarında gezineceksiniz. Yalnız, kulaklıklarınızı takmayı unutmayın; çünkü müzik de hikayeyle birlikte akıp gidecek.

Kitabın ön okuması için buraya, sipariş içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni kitabı için kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz :)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 37