Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 37
451
Televizyon / Disko Kralı
« : 11 Ekim 2008, 14:21:20 »

"Okan bizi diskoya götür" meselesi bu Cumartesi çözülüyor!
Okan Bayülgen'in merakla beklenen yeni programı “Disko Kralı” bu gece başlıyor.

Talk show’un ustalarından Okan Bayülgen cumartesi geceleri Kanal D’de, “Disko Kralı” adlı yepyeni bir şovla tiryakileriyle yeniden buluşuyor.

Dinamik, eğlencesi bol, sürprizi bol, yepyeni bir şov!

“Disko Kralı”nın bu sezon gece şovlarına getireceği en büyük yenilik, tek bir stüdyo içinde üç ayrı dekor kullanması olacak. Taşınabilir olarak tasarlanan bu dekorlar yayın sırasında değiştirilebilecek. Programın üç ana bölümünü; dört konuklu sohbet masası, üç konuklu talk-show kanepesi ve Bayülgen'in tek bir konukla başbaşa kalacağı alan oluşturuyor.

Disko Kralı'nın diğer yenilikleri ise Hakkı Devrim, Aydın Boysan ve Erol Günaydın'dan oluşan "İhtiyar Heyeti" ile Makina muhabiri Özgür Çakıt'ın program içinde hazırlayıp canlı olarak sunacakları "Özgür Show" adlı küçük talk show bölümü.

Konuklara yapılacak psikoloji testi "Heboköbe", sert sorulardan oluşan "Cevap Hakkı" ve telefon konuklarına yöneltilecek "Malumatfüruş" soruları ise Disko Kralı'nın bölümlerinden bazıları.

Makina’nın "Medya Arkası" bölümü “Disko Kralı”nda  "Medya Canavarı" olarak yer alacak. Hakkı Devrim'in Medya Arkası ise devam edecek.

***

Disko Kralı, yepyeni oyuncuları, canlı ve bant skeçleri, orkestrası, araştırma dosyaları, canlı performansları ve akla hayale gelmedik tüm delilikleriyle bu gece yarısı Kanal D'de başlıyor. Sakın kaçırmayın!

452
Sinema / Fragmanlar Oscar ödül törenine de giriyor
« : 10 Ekim 2008, 13:03:18 »
Oscar ödül törenlerinin televizyonda yayımlanmaya başlandığı 1950’lerden bu yana ilk kez, yayın sırasında, yeni gösterime girecek filmlerin tanıtımı yapılabilecek.

Oscar ödüllerini veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl başlayacak uygulamada, her reklam arasında sadece bir filmin tanıtımının yapılacağı, her dağıtımcı firmanın yalnızca bir filmin reklamını yapabileceği kaydedildi.

Haksız rekabete yol açmamak için, Oscar’a aday gösterilen filmler ile gösterimde olan filmlerin reklamlarının yayımına ise izin verilmeyecek.

Oscar ödülleri töreninin canlı yayınının izlenme oranlarında son yıllarda düşüş yaşansa da tören hala reklamcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

453
Miras Döngüsü / Brisingr Arka Kapak Yazısı..
« : 23 Eylül 2008, 17:46:14 »
İşte taze çıkmış olan kitabımızın arka kapak yazısı;

Yeminler edildi... Sadakatler sınandı... Güçler çarpıştı

Burning Plains'ta imparatorluğun askerlerine karşı yapılan savaştan sonra, canlarını güç bela kurtarmayı başarmışlardır. Ejderha ve süvarisi için hala yapılacak çok iş varken, Eragon kendini tutamayacağı sözler arasında bulur.

Eragorn'un ilk sözü kuzeni Rroran'a, Roran'ın sevdiğini, Katrina'yı, kral Galbatorix'in ellerinden kurtarmak. Fakat Eragon'un diğerlerine de sadakat borcu var. Vardenlıların onun hünerlerine ve gücüne ihtiyaçları olacak -elfler ve cüceler olarak. Huzursuzluk ve tehlikeler asilere dört bir yandan vurduğunda, Eragon seçimler yapmak zorunda kalacak- O seçimler ki onu İmparatorluk toprakları ve ötesine götürecek, hayal bile edilemeyen fedakarlıklar yapmaya zorlayacak.

Eragon zulümlerle dolu bir ülkedeki en büyük umut. Acaba bu basit çiftçi çocuk, asileri bir araya getirip kralı yenebilecek mi?

Ve Orjinal yazısı, merak edenlere...

OATHS SWORN . . . loyalties tested . . . forces collide.

Following the colossal battle against the Empire’s warriors on the Burning Plains, Eragon and his dragon, Saphira, have narrowly escaped with their lives. Still there is more at hand for the Rider and his dragon, as Eragon finds himself bound by a tangle of promises he may not be able to keep.

First is Eragon’s oath to his cousin Roran: to help rescue Roran’s beloved, Katrina, from King Galbatorix’s clutches. But Eragon owes his loyalty to others, too. The Varden are in desperate need of his talents and strength—as are the elves and dwarves. When unrest claims the rebels and danger strikes from every corner, Eragon must make choices— choices that take him across the Empire and beyond, choices that may lead to unimagined sacrifice.

Eragon is the greatest hope to rid the land of tyranny. Can this once-simple farm boy unite the rebel forces and defeat the king?

454
Televizyon / Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu
« : 22 Eylül 2008, 17:27:31 »

Bu yıl Altmışıncısı düzenlenen Emmy Ödülleri Los Angeles’ta sahiplerini buldu. İzleyenler eminim keyif almışlardır. En iyi drama dalında ödülü alan Mad Men oldu ki bu beni şaşırttı. Mini Dizi dalında -ki yapımcıları arasında Tom Hanks’de var.- "John Adams" ödüle layık görüldü. Ayrıca bununla beraber John Adams 5 ödül birden aldı.

The Daily Show with John Stewart da En İyi Eğlence, Müzik, Komedi Programı ödülünün sahibi oldu.

Komedi dalında ise en iyi dizi ödülünü kapan "30 Rock" oldu...

İşte 60'ıncı Emmy Ödülleri ve sahipleri;

Drama dalında En İyi Senaryo: Matthew Weiner (Mad Men)
Drama dalında En İyi Yönetmen: Greg Yaitenes (House)
Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu: Glenn Close (Damages)
Drama dalında En İyi Erkek Oyuncu: Bryan Cranston (Breaking Bad)
Drama dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Dianne Wiest
Drama dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Zeljko Ivanek (Damages)

Komedi dalında En İyi Yönetmen: Barry Sonnefeld (Pushing Daisies)
Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu: Tina Fey (30 Rock)
Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu: Alec Baldwin (30 Rock)
Komedi dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jean Smart (Samantha Who)
Komedi dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Jeremy Piven (Entourage)

En İyi Mini Dizi: John Adams
Mini dizi dalında en iyi kadın oyuncu: Laura Linney (John Adams)
Mini dizi dalında en iyi erkek oyuncu: Paul Giamatti (John Adams)

En İyi Eğlence, Müzik, Komedi Programı: The Daily Show with John Stewart

En İyi TV Dizisi: Recount

En İyi Senaryo: Kirk Ellis (John Adams)

Eğlence programı dalında En İyi Yönetmen: Louis J. Horwitz

En İyi Reality Yarışma Programı: Jeff Probst (Survivor)

455
Miras Döngüsü / Brisingr Kasım'da Sizlerle!!! (Çıktı)
« : 22 Eylül 2008, 12:52:48 »
DUYURU!

Altın Kitaplar Yayınevi resmi sitesi, kitabın Kasım'ın ilk haftası okuyucuları ile buluşucağını açıkladı.

Sitedeki açıklama:


Christopher Paolini'nin tüm dünyada satış rekorları kıran Eragon adlı eserinin son macerası Brisingr, Kasım ayının ilk haftası Türk okurlarıyla buluşuyor.

Habere buradan ulaşabilirsiniz...

456
Miras Döngüsü / Brisngr // Tartışma Platformu
« : 20 Eylül 2008, 15:39:23 »
Fanlarının merakla beklediği Miras Üçlemesi serisinin üçüncü ve son kitabı olan Brisingr nihayet çıkmış bulunmakta. Dilimize çevrilmesine daha zaman olmasına rağmen aşırı fanların bekleyemeyeceği hemen hemen belli oluyor. İngilizce bilen arkadaşlar kitabı bir an önce edinip okuyacaklardır.

Şimdi internet üzerinden alıveriş yaparım diyorsanız;

Amazon.com için tıkla
Randomhouse.com için tıkla

***

Son kitap Brisingr hakkında tartışmlar bu başlık altında yapılacaktır. Kitap hakkındaki beklentileriniz doğru mu, hayal kırıklığı yaşadınız mı, istediğiniz doğrultuda bir son ile mi karşılaştınız vs. vs. Lakin spoiler modunu kullanmaya lütfen dikkat edelim, öğrendiğiniz veya okuduğunuz önemli bilgileri spoiler kutucuğunun içine almayı unutmalaylım. Şimdi seri hakkındaki düşünceleriniz ve tartımalarınız için söz sizlerde...

457
Sinema / Kayıp Sırlar Adası
« : 19 Eylül 2008, 08:56:50 »
Posteri aşağıda;
Spoiler: Göster


Yönetmen : Nikolaj Arcel
Senaryo :Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Oyuncular : Sara Langebæk Gaarmann, Lucas Munk Billing, Lasse Borg, Nicolaj Kopernikus, Lars Mikkelsen
Filmin Türü :Aksiyon, Fantastik
Orijinal Adı :De Fortabte Sjaele
Yapım Yılı :2007
Orijinal Dili :Danimarkaca
Resmi Sitesi : www.fortabtesjaele.dk
Vizyon Tarihi :30.11.2007

Film her zamanki izlediğimiz senaryolar ile aynı bir başlangıç yapıyor. Anne ve baba boşanıyor. Anne de çocuklarını alıp Danimarka'da sıkıcı bir yere taşınıyorlar. Çocuklardan büyük olanı Lulu sihir ve mistik güçlere inanıyor, kısaca dünyada ruhların olduğunu düşünüyor. Buraya kadar hikaye diğer bir çok filmin başlangıcı ile aynı gibi. Sonra geçmişten gelen bir ruh (Hurman Hurtman) Lulu'nun kardeşi Sylvester'ın içine giriyor. Lulu ve yeni tanıtştığı arkadaşı Oliver bu olayı keşfediyorlar. Hurtman onlara kendisinin şeytana karşı savaşan bir locanın üyesi olduğunu söylüyor. (Şeytanla Savaşanlar Locası-ki biraz daha orjinal olabilirlerdi isim konusunda...) Kendisi gibi bir çok ruhun diğer tarafa geçemediğini, gidebilmek için gerekli olan köprüyü bulamadıklarını anlatıyor. Daha sonrada Lulu, Sylvester'in bedeninde Hurman, Oliver ve bu dalda çalışan bir bilim admı olan Richard, ruhları ve dünyayı kurtarabilmek için keşiler adasına gidiyorlar. Asıl macera da bu andan itibaren başlamış oluyor..

Tamamen izleyecek film kalmadığından izlemiş bulunuyorum bu filmi. Neden derseniz tanıtım yazısı bunun için yeterli bir sebep. Harry Potter ismini kullanarak, bu şekildeki yapımları piyasaya sürmek etik açıdan çok yanlış bir durum. Ön yargılı davranmaya sebep olacakken iki üç HP fanından para kazanabilmek için bu şekilde tanıtım yapmaları hiç hoş değil. Ayrıca Harry Potter ile uzaktan yakından alakası yok.-Bir kaç film müziğini saymazsak..- Kurgu diğer bir çok sinema filmine göre kailteliydi. Görsel açıdan da masraftan pek kaçmamışlar gibi. Oyuncu seçimleride iyi. Dilimize çevrilen dublaj pek olmamış sanki. Fakat öyle dublajlarda gördümki buna da şükür...

Kısaca boş bir zamanınızda kafanızı dağıtmak için iyi bir seçim olabilir. Arşivinizde saklayacağınız kadar iyi bir yapımdır diyemem tabii ama bu tür sinema severler içinde boşa gitmeyecek bir, iki saat olacaktır.

458
Bu konuyu da uzun süredir açmayı planlıyordum. Çok basit, hangi kitabı okurken heyecan olarak doruk noktasına ulaştınız. Fakat burada sizden istediğim seri olarak söylemeniz. Örneğin; "Hükümran Taş Üçlemesi süperdi." demenizi değilde, "Ölüm Kapısı Serisinin ikinci kitabı olan Elf Yıldızı kitabını okurken bayağı bir heyecana kapılmıştım." demeniz gerekiyor.

Kendi adıma GedikSavaşları'ndan Sethanon, DL serisinden ikizlerin -zamanı, savaşı, sınavı-, Belgariad serisinden Efsuncunun Son Oyunu ve Eleniumdan Safi Gül. Bunları okurken heyecan olarak üzerimde büyük etki yaratmayı başarmışlardı. Sizlerinde hangi serilerin hangi kitaplarında bu adrenalin patlaması olayının yaşandığını görelim bakalım..

459
FRP Genel / iCON 2008 !!
« : 17 Eylül 2008, 09:47:10 »
Ne zamandır açmak istiyordumda kısmet olmadı.  İstanbul Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantezi Kulübünün 2005 yılından beri yaptığı, ülkemizdeki en büyük Fantastik ve Bilim-Kurgu Convention'ı olma özelliğini taşıyan iCON, 2008 yılında da bizlerle.

Vakit nasıl da hızla akıp geçiyor değil mi? Bir sene daha geldi geçti ve bir iCON ile daha karşınızdayız. İstanbul Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantezi Kulübü (İÜBKFK) iftiharla sunar, İstanbul Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantezi Şenliği, nam-ı diğer iCON 2008! 2008'in bu son "convention" etkinliği ile kulübümüz sizlere yeni dönemin koşuşturmacaları başlamadan önce şöyle güzel bir oyun şenliği yaşatmayı amaçlıyor. iCON 2008, diğer iCON'larda olduğu gibi masaüstü ve canlı etkileşimli rol yapma oyunlarını, geniş bir konu ve tema yelpazesi eşliğinde katılımcılara sunmayı amaçlamakta, sadece İstanbul'un değil, ülkenin dört bir yanından tüm hobi, rol yapma, FRP, fantezi ve bilim kurgu severlerin hem destek, hem katkı hem de katılımlarını dört gözle beklemektedir. iCON 2008, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'nde 18-19 Ekim 2008 tarihlerinde düzenlenecektir. Mekan ile ilgili detaylar yakın bir gelecekte açıklanacak olup, GM Kayıtları başlamıştır, iCON'da oyun oynatmak istiyorsanız http://www.iubkfk.org/icon adresine bakabilirsiniz. iCON 2008 ile ilgili detayları da bu adresten öğrenebilir, oyuncu kayıtları başladığında buradan kayıt olabilirsiniz. iCON, her seferinde olduğu gibi İstanbul dışından gelecek misafirlerine kapılarını açmaktadır, henüz bürokratik konaklama opsiyonları kesinleşmemiş olsa bile etkinliğimize katılmak isteyen herkese konaklama ve ulaşım hususlarında sonuna kadar yardım edilecektir. Gelin, hep birlikte bir rekor kıralım ve İstanbul da art arda en çok düzenlenen convention olalım birlikte. Geleceğe iCON ile hazırlanın!

460
Ravenloft / Ben Strahd, Azalin'le Savaş
« : 12 Eylül 2008, 14:18:23 »

Kitap ile ilgili detaylı tanıtıma buradan ulaşabilirsiniz.

461
Laika yayınevinden Ejderha Mızrağı serisinde yeni bir kitap;
Cüce Derinlikleri Ejderhaları

Tanıtım yazısı:
Alıntı
Raistlin, Skullcap olarak bilinen lanetli kaleye doğru tuhaf bir şekilde çekilirken, Tanis ve Flint, Thorbardin'deki cüce krallığına girmenin yolunu ararlar. Sturm, efsanevi Kharas'ın Çekicini ararken; Tika sevdiklerini ölümden kurtarmak için tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkar.

Ama asıl kritik sınav, Flint Fireforge için... Kahramanlar, ejderanların tehdidi altındaki savunmasız kaçakların hayatlarını kurtarmak için zamana karşı yarışırken; Flint herkesin geleceğini etkileyecek bir konuda zor bir seçim yapmak zorunda kalacak...

Ve tüm bu yolarkadaşlarının tatlı belası bir kender, korkusuzluğu, hareketliliği, yaramazlıkları, her daim dolu keseleri, hiç durmayan çenesi ve elleri ile Tasslehoff Burrfoot...

Yolarkadaşları geri döndü.!

Kapak Resmi:
Spoiler: Göster


Çeviren: Çiğdem Çoygun
Editör: Kayra "Keri" Küpçü
Redaksiyon: Deniz Dülgeroğlu Altıparmak
Sayfa: 465
Yayınevi: Laika Yayıncılık

Kitap Güz Alacakaranlığın Ejderhaları ile Kış Gecesi Ejderhaları kitapları arasında geçen macerayı anlatıyor.

YAKINDA!!

frpnet.net'ten, laika.com.tr'den daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz...

462
Tartışma Platformu / Favori Yayıneviniz?
« : 06 Eylül 2008, 12:09:02 »
Bir çoğumuz için fantastik kurgu dünyasında yayınevlerinin önemli bir yeri vardır. Siyasi bir kitap, polisiye, günlük, biyografi, felsefi vb. tür kitaplar okuduğumuzda, kitaptan geriye aklımıza genelde bir tek yazar ismi kalır. Lakin olay fantastik edebiyata gelince yayınevleri ilk bakacağımız yerlerden biridir. Arkadaşınız size kitap ismini söyleyince soracağını ilk sorulardan biri "Hangi yayınevi tarafından çıkmış?" olabilir.

Siz fantastik severler hangi yayınevi kitaplarını daha bir önemsiyorsunuz? Hangisinin sizin için özel bir yeri var?

Kendi adıma 6:45 Yayıncılık dedim. Yayınevinin benim için çok özel bir yeri olmasından dolayıdır bu da.

463
Röportajlar / Barış Müstecaplıoğlu ile Röportaj !!!
« : 04 Eylül 2008, 18:42:23 »
İşte merakla beklenen Türkiye'nin ilk fantastik kurgu ve Perg Efsaneleri yazarı Barış Müstecaplıoğlu ile yaptığımız röportajımızı nihayet yayınlıyoruz. Bir çırpıda okuyacağınız bu heyecanlı röportajda Müstecaplıoğlu hakkında bilinmeyenleri öğrenecek, Perg Efsaneleri'ni ne şekilde yazdığını görecek ve önümüzdeki projelerine dair ipuçları bulacaksınız....

Röportaj linkini vermeden önce kısa bir alıntı yapmak istiyoruz. Barış Bey'e "fantastik edebiyat" kavramının kendisi için ne ifade ettiğini sorduğumuzda bize sadece bir cümleyle belkide açıklanabilecek en güzel cevabı verdi;

Alıntı yapılan: Barış Müstecaplıoğlu
Bence fantastik edebiyat tek bir şey değil, yeri geliyor dünyanın rutinliğini kırmak için bir yol oluyor, yeri geliyor gerçeği özgün bir şekilde ifade etmenin renkli bir aracı.

Kendisine röportaj için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Seriyi okumayan arkadaşlarımıza da en kısa zamanda perg dünyasına adım atmak için bir kitapevine koşması tavsiyesinde bulunuyoruz.


Röportajı sizlere iki şekilde sunuyoruz.

     - Normal portalda okuyabilirim, benim için farketmez diyenler buraya,
     - Sade ve yazıların tam ekrana yayıldığı bir şekilde okumak isteyenler için de buraya tıklamalarını rica ediyoruz.

İçinizdeki fantastik dünya ateşinin hiç sönmemesi, ve bu yoldaki ışığınızı hiç bir zaman kaybetmemeniz dileğiyle,

Sevgilerle...

464
Bilim & Teknoloji / Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?
« : 01 Eylül 2008, 10:16:03 »
Evet bakalım Kayıp Rıhtım üyeleri hangi tarayıcıyı tercih ediyor. Ben ne bulursam onu kullandığımdan karışık dedim.

465
Uluslar Arası Hayran Birliği SWORA’nın (Star Wars Outer Rim Alliance) Türkiye temsilcisi, 501. Lejyon Türkiye’nin kurulmasında rol alan ve yildizsavaslari.com'un kurucusu Ateş Çetin ile Star Wars üzerine hoş ve keyifli bir röportaj yaptık. Röportajda Clone Wars galasında yaşananları, kostümler hakkında bilgiler gibi bir çok merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Röportajı okuyabilmeniz için sizlere iki seçenek sunuyoruz.

İlk olarak portalımız bünyesinde okumanız için yapmanız gereken buraya tıklamak.

İkincisi de röportajı sade ve tam sayfa okumak içinde buraya tıklayınız.


Güç sizinle olsun

Röportaj: Hurin

Sayfa: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 37