Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 37
466
Sinema / Türkiye Box Office
« : 29 Ağustos 2008, 18:14:26 »
Bir zamanlar uzun süre yapmakta olduğum box office ve yorumlar kısmı devam ediyor. Bu başlık altında haftanın en çok izlenen on filmi yanı sıra kendi yorumlarımıda ekleyeceğim. Tabii ki sizlerde kendi yorumlarınızı bizden esirgemeyip paylaşırsanız eminim çok daha eğlenceli geçecektir. Şimdiden her takipçiye teşekkürler...

---o---o---o---o---o---o---o---o---o---

BOX OFFICE HAFTA LİSTESİ











467
Yıldız Savaşları / Star Wars Thrawn üçlemesi
« : 29 Ağustos 2008, 18:06:22 »
Spoiler: Göster

Star Wars Thrawn üçlemesi 1.kitap

Jedi'nin Dönüşü'nden beş sene sonra...

Asiler, Ölüm Yıldızı'nı yok etmiş; Darth Vader ve İmparator'u mağlup ederek, İmparatorluk Kuvvetleri'ni galaksinin ücra bir köşesine sürmüşlerdir.

Bu sırada Prenses Leia, Han Solo ile evlenmiş, doğacak Jedi ikizlerini beklemekte ve henüz kırılgan bir yapıya sahip yeni Cumhuriyet'i tek parça halinde tutmaya çabalamaktadır. Luke Skywalker ise, uzunca bir süredir var olmayan Jedi Şovalyeleri'nin ilki olmak üzeredir.

Binlerce ışık yılı uzakta ise, İmparatorluğun savaş lordlarının sonuncusu, bir taktik dehası olan Amiral Thrawn, İmparatorluk Kuvvetlerinin başında onları savaşa hazırlayıp henüz temellerini sağlamlaştırmamış yeni Cumhuriyet' in merkezine yönlendirmiştir.

Star Wars efsanesi, Hugo ödüllü Timothy Zahn'ın heyecan dolu anlatımıyla devam ediyor.

468
Sinema / The Man from Earth - (Dünyalı Adam)
« : 29 Ağustos 2008, 10:26:23 »

Profesör John Oldman, 10 senenin ardından sürpriz bir şekilde üniversitede yaptığı tarih profesörlüğü görevinden ayrılıp başka bir yere taşınma kararı alır. Veda etmek için evine gelen profesör arkadaşları John'un taşınmasının altındaki nedeni merak eder.

Arkadaşlarının meraklı soruları üzerine gizemini korumaktan vazgeçen John, neden taşındığını açıklar: yaklaşık 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan bir ölümsüzdür. Ortaya attığı bu iddia arkadaşları tarafından sorgulanacak ve hepsi John'un delirmiş ya da kendilerini sınıyor ya da en kötüsü doğruyu söylüyor olma ihtimalleri arasında gidip geleceklerdir.

Düşük bütçeli ve tek bir mekanda çekilmiş olan Dünyalı, seyircisini de tüm film boyunca düşünmeye ve sorgulamaya iten, herhangi bir özel efekte ihtiyaç duymamış farklı bir bilim-kurgu.


Filmi dün şans eseri bir şekilde ne izlesem ne izlesem diye düşünüp gözüme filmin tanıtımı çarpınca alıp izledim. Olay yani neredeyse bir buçuk saatlik bir film bir evin (John Oldman'in evinin) içinde geçiyor. On yıl sonra kimseye bir mazeret sunmadan çekip gitmek isteyen profesör John, ünüversitedeki diğer arkadaşlarının ısrarlarına dayanamaz ve onlara gerçeği anlatmaya başlar tabii nekadar gerçek. Olaylar öyle bir noktaya gelirki filmin kurgusunu yapan kişiyi tebrik ediyorum. Bayağı başarılı bir film olduğunu söyleyebilirim ki imdb notu 10 üzerinden 8.2.

Oyuncular
   David Lee Smith   ...    John Oldman
   Tony Todd   ...    Dan
   John Billingsley   ...    Harry
   Ellen Crawford   ...    Edith
   Annika Peterson   ...    Sandy
   William Katt   ...    Art
   Alexis Thorpe   ...    Linda Murphy
   Richard Riehle   ...    Dr. Will Gruber

Tür :   Bilim Kurgu / Dram
Yönetmen : Richard Schenkman
Senaryo : Jerome Bixby
Görüntü Yönetmeni : Afshin Shahidi
Müzik : Mark Hinton Stewart
Yapım : 2007, ABD , 87 dk.

469
Çizgi & Anime / Favori Anime Karakteriniz?
« : 28 Ağustos 2008, 15:54:51 »
Aslına bunu anket şeklinde açmayı düşünüyordum da şimdi kendi izlediklerime göre açarım dolayısı ile adil olmaz dedim. Herkes buraya sevdiği anime kahramanını ve hangi animede oynadığını yazsın.

Örnek;
Alıntı
Alucard - Hellsing

şeklinde. İsterseniz üç tanede yazabilirsiniz ama en baştaki favori kahramanınız olacaktır unutmayın.



İşte benim favorim. Belki rutin olacak ama "yiğidi öldür, hakkını ver" derler. Bu yüzden Alucard - Hellsing diyorum.

Bir tane daha eklemek gerekirse Son goku - Dragon Ball Serisi...

470
Sinema / Fast and Furious 4 (Hızlı ve Öfkeli 4)
« : 28 Ağustos 2008, 13:08:57 »
2009 yılında çıkacak olan ve ilk üç filmi ile gişelerde büyük bir başarı yakalayan Fast and Furious fırtınası devam edyor. Fast and Furious 4’te Vin Diesel, Paul Walker ve Michelle Rodriguez başrolleri paylaşıyorlar.

Filmin fragmanı 27 Ağustos 2008 tarihi itibari ile çıkmış bulunmakta. İşte fragmanı izleyebilmeniz için yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak!!

471
Tartışma Platformu / Fantastik Edebiyat & Fantastik Kurgu
« : 27 Ağustos 2008, 19:38:25 »
Kavram karmaşası. Bir çoğumuzun hayatında belirli dönemlerinde -okulda, işte, arkadaşlarla beraberken- yaşadığımız bir durum. İşte bu konuda bu "kavram karmaşası" durumlarından bir tanesi ve belki bizler için önemli bir tanesi...

Şimdi, fantastik edebiyat nedir fantastik kurgu nedir. İki kavramda aynı yola mı çıkıyordur? Çıkmıyorsa aralarındaki farklar nedir? Neden bazılarımız fantastik kurgu derken bazılarımız fantastik edebiyat demeyi tercih eder. Genelleme yapacak olursak yani frp, okuduğumuz kitaplar bu şenlik tarzdı olaylar için ne isim veririz? Fantastik Edebiyat topluluğu mu, Fantastik Kurgu topluluğu mu demeyi tercih ederiz? Bir çok kitap türüne baktığımza Türü: Fantastik Edebiyat yazdığı halde kitabı alıp baktığımızda alt sağ veya sol tarafında fantastik kurgu yazar vs. vs. daha bir çok mesele...

İşin özü şu ki sizlerin kendi fikirleri nedir bu konuda? Bu iki kavramı bir bütün olarak görüpte olaydan sıyrlıyor musunuz, ayrı görüpte neden ayrı gördüğünüzü açıklayabiliyor musunuz ve işte yukardaki sorular. Sonucu çok önemli olacaktır bu tartışmanın...

472
Miras Döngüsü / Brisingr'a ....... kala !!!
« : 26 Ağustos 2008, 17:30:41 »

Buradan Brisingr kitabının çıkışına kaç gün kaldığını takip edebilirsiniz

473
Ejderha Mızrağı / Sevdiğiniz Ejderha Türü?
« : 26 Ağustos 2008, 17:16:59 »
Evet favorinizi belirleyin bakalım. Bilgi olsun diye burada hangi ejderha türü hangi grupta onuda yazıyorum...

Metalik Ejderhalar

- Altın Ejderhalar
- Gümüş Ejderhalar
- Bronz Ejderhalar
- Bakır Ejderhalar
- Pirinç Ejderhalar


Kromatik Ejderhalar

- Kırmızı Ejderhalar
- Siyah Ejderhalar
- Mavi Ejderhalar
- Yeşil Ejderhalar
- Beyaz Ejderhalar


Diğer Ejderhalar

- Gölge Ejderhalar
- Deniz Ejderhaları
- Amfibiyan Ejderhalar

***

Altın Ejderhalar favorim olduğundan Metalik Ejderhalar dedim. (Beyaz Ejderhaları da severim ama...)

474
Filmler / Yüzüklerin Efendisi // Çizgi Film
« : 25 Ağustos 2008, 08:12:58 »

Yüzüklerin Efendisi serisinin çizgi filmini izleyen var mı? Ben daha yeni duydum üstelik bir sitede gezinirken buldum çok şaşırdım. Hatta Türkçe dublaj bile yapmışlar. Vakit geçirmeden bende edindim ve izledim (ama ne izledim... :hemk)

Şimdi çizgi filmi izlemden bir gün önce de LOTR 1 Extended versiyonunu izlemiştim. Extended şeklinde izlemediyseniz eğer kesinlikle bir yerlerden bulup edinmelisiniz, böyle bir şaheser kaçırılamaz çünkü. Neyse konuya geri dönecek olursak çizgi film kelimenin tam anlamıyla berbattı!! Daha yirminci dakikada kapattım. Hani Ejderha Mızrağı, Yerdeniz gibi serilerin çizgi film - animelerine laf atıyoruzya "Ay ne biçim yapmışlar böyle, mahfetmişler güzelim seriyi!" diye. Şu çizgiyi izledikten sonra 10 kat daha iyiymiş diyerek dua edeceksiniz. Artık çizimleri mi dersiniz, anlamsız anlamsız senrayoyu mu dersiniz, dublajı mı dersiniz.. Rezillik diyorum sadece. Belkide dalga geçmek amacı ile yapılmıştır, üstelik yapımcı şirket Warner Bros!!! Hiç beklemezdimya neyse. İzleyenleriniz varsa bana hak verecektir eminim.

475
Televizyon / Nihat'la Maksimum Curcuna // Alem FM
« : 23 Ağustos 2008, 16:25:27 »
Hafta içi her sabah 07:00-09:00 Alem fm de yayınlanan progamdır. Gazete haberleri üzerinden yapılan konuşma iktidara muhalefet yapanlardan daha çok muhalefetçi izlenimi uyandırır. Önüne gelen her haberin arkasında hükümete yapıştıracak laflar arar, ki çoğu zaman cahilliğinin örneğini teşkil eder bunlar.

Özellikle okula giderken dinlemekten keyif aldığım bir programdır. Gezbe-İzmit arasındaki iki saatlik yol sayesinde geçer. Bir anda kopabilirsiniz ki etrafınızdaki insanlar size deiye bakıyormuş gibi bakabilirler. Şu anda tatilde midir bilmiyorum (bayadır dinleyemiyorum) ama radyoda keyifle ve uzun soluklu olara tek tekip ettiğim programdır diyebilirim...

476
Sinema / Labirent - Labyrinth
« : 21 Ağustos 2008, 17:38:23 »

Türü: Fantastik - Macera
Yönetmen: Jim Henson
Oyuncular: David Bowie (Goblin Kralı Jareth) , Jennifer Connelly (Sarah) , Toby Froud (Toby) , Shelley Thompson (Üvey anne) , Christopher Malcolm (Baba) , Natalie Finland (Peri) , Frank Oz (Ermişin sesi) ,
Yapım: 1986 - İngiltere
Senaryo: Dennis Lee

Konusu:

On beş yaşındaki genç kız olan Sarah, küçük bir bebek olan erkek kardeşinin kaybolmasını diler. Ahı tutup da küçük Tobey gerçekten de goblinler tarafından kaçırılınca, onu bulmak için maceraya atılmak başa düşer.Yollara düşen genç kız, fantastik bir labirentin göbeğindeki goblin şatosuna ulaşmak ve büyücü kralın esir ettiği kardeşini kurtarmak zorundadır. Bu yolda tuhaf yaratıklar ve sayısız tehlike onu beklemektedir. Birbirinden zor bilmeceler de cabası.Kukla ustaları Jim Henson ve Frank Oz'a ek olarak bir başka efsane -Monty Pyton'dan- Terry Jones'unun da katkılarıyla on yıllara direnen unutulmaz bir film. Her dahil olduğu filme ışıltısıyla değer katan David Bowie'yi ise goblin kralı rolünde izlemek ve şarkılarını dinlemekse eşsiz bir deneyim.

477
Sinema / Ejderha Avcısı - George and the Dragon
« : 21 Ağustos 2008, 17:10:58 »

Yönetmen : Tom Reeve
Oyuncular :  James Purefoy , Piper Perabo , Patrick Swayze , Michael Clarke Duncan , Bill Treacher
Senaryo : Michael Burks, Tom Reeve
Müzik : Gast Waltzing
Yapım Yılı : 2004

Konusu:

George İngiltere'den Şövalye olarak ayrıldı. Efsane bir ejderha avcısı olarak geri döndü...

Kutsal topraklara düzenlenen sefer sona ermiştir. Savaştan bitap düşmüş şövalyeler, paralı askerler Avrupa'yı geçerek evlerine dönmektedir. İngiltere'nin yakışıklı şövalyesi George (James Purefoy) da Filistin'de tanık olduğu korkunç katliamın ardından sessiz sakin bir hayat sürme hayalindedir. İngiltere'ye döndüğünde Edgar (Simon Callow) adında bir kralın hüküm sürdüğü bereketli topraklara doğru yola çıkar. Ancak Kral Edgar zor durumdadır. Kızı Lunna (Piper Perabo) ortadan kaybolmuştur. George, kralın sadık hizmetkârı Elmendorf (Bill Treacher) ile Lunna'yı bulmak için harekete geçer. George, Prensesi ve kaybolmasının ardındaki sırrı anladığında, aşk, yalan ve bin yıllık efsanenin açığa çıkması ile son bulacak bir macera başlar.

478
Sinema / Yerdeniz Öyküleri
« : 21 Ağustos 2008, 13:04:34 »

Orjinal Adı: Gedo Senki
Yönetmen: Goro Miyazaki
Seslendirenler: Junichi Okada, Aoi Teshima, Bunta Sugawara, Yûko Tanaka
Senaryo: Ursula K. Le Guin, Goro Miyazaki
Sanat Yönetmeni: Yôji Takeshige
Müzik: Tamiya Terajima
Tür: Fantastik
Süre: 115 Dk.
Yapım: 2007 - Japonya
Gösterim tarihi: 22 Haziran 2007

Konusu:
Yerdeniz’de denge bozulmuştur. Ekinler bozulmakta, hayvanlar ölmektedir. Son olarak insanların diyarında ejderhalar belirir. Dünyanın dengesi alt üst olmaktadır.

Bu yıkımın nedenini araştırmaya koyulan başbüyücü Ged, sürgün edilmiş genç prens Arren’le karşılaşır. Arren içine kapanık sessiz bir genç gibi görünse de içini kemiren karanlık bir yanı vardır. Kendisini birden bire acımasız ve nefret dolu birine çeviren yanı aynı zamanda Arren’in en zayıf yanıdır.Arren ve Ged birlikte yola düşerek yıkıntıya uğramış topraklardan geçerler. Ged, baş düşmanı büyücü Cob’un sonsuz yaşama ulaşmak adına canlıların dünyasıyla ölülerinkini ayıran kapıyı açtığını öğrenir. Cob, Ged’i altetmek için sinsi bir planı vardır. Kötü büyücü amacına ulaşmak için Arren’in korkularını kullanmayı planlamaktadır.

479
Televizyon / Matthew FOX'a bölüm başı 225bin dolar...
« : 21 Ağustos 2008, 11:44:20 »
Dünyanın en çok izlenen dizisi LOST'un yeni sezonu her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Bu arada oyuncular ilede sözleşmeler yenileniyor. Dizide Doktor Jack karakteri olarak gördüğümüz Matthew Fox 5. sezonda bölüm başına 225 bin dolar alacak. (El sallasam adada demek bi kaç milyar kazanacağım.. :P )

Geçen sezon bölüm başına 150 bin dolar alan Fox'un artık dizide olacağı kesinleşmiş oldu. Ayrıca Kate rolü ile tanıdığımız güzel oyuncu Evangeline Lilly ise bu sezonda bölüm başına 150 bin dolar alacak. Hepimiz merakla yeni sezonu bekliyoruz. Bakalım neler olacak neler...

480
Televizyon / TV'de Bugün?
« : 19 Ağustos 2008, 16:18:04 »
Burada televizyon kanallarında ilginizi çeken neler var neler yok ya da bugün kesinlikle izlemelisiniz dediğiniz film, dizi, program vs. vs. hakkında konuşacağız, neler olduğunu öğreneceğiz falan filan...

Başlıyorum. Bugün benim için ilgi çekici olan filmin ismi Ejder Savaşları. İzlememiştim, merak ediyordum iyi oldu bu. İlgilenenler saat 20:40'ta ATV kanalını açsınlar..

Sayfa: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 37