Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Sophié

Sayfa: 1 2 [3]
31
Sinema / Corpse Bride~Ölü Gelin|Tim Burton
« : 19 Şubat 2008, 17:43:36 »
Tür :   Müzikal / Fantastik / Animasyon  / 3D
Gösterim Tarihi : 18 Kasım 2005
Yönetmen : Tim Burton , Mike Johnson
Senaryo : Pamela Pettler , Caroline Thompson
Görüntü Yönetmeni : Pete Kozachik
Müzik : Danny Elfman
Yapım : 2005, İngiltere , 76 dk.
Seslendirenler :  Emily Watson (Victoria)  , Helena Bonham Carter (Ceset Gelin)  , Johnny Depp (Victor)  , Albert Finney  , Richard E. Grant  , Christopher Lee  , Joanna Lumley
19. yüzyılın sıkıcı Viktorya çağında, Avrupa... Victor adlı genç bir adam, yanlışlık eseri, bir iskeletin parmağındaki yüzüğü takıp sonra da şakayı biraz fazla ileri götürünce, bir cesetle evlenmiş olur.

Victor yeraltındaki hayatı keşfettiğinde buranın, kendi kasvetli yaşamına göre ne kadar renkli ve eğlenceli olduğunu görür. Oysa yukarıda, onu gerçek karısı, Victoria beklemektedir. Genç adam, zor bir karara doğru adım adım yaklaşırken, hem hayat hem de kendisi hakkında bir kaç şey öğrenmek zorunda kalacaktır.


*milyonlarca kez izleyebileceğim filmdir.Zaten Tim burton yapmış başka ne denebilir ki :P

32
Başka Kurgular / Simyacı - Paulo Coelho
« : 08 Şubat 2008, 11:45:43 »

Simyacı (özgün adı O Alquilmista), Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho'nun, yayınladığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir fenomen olarak değerlendirilen üçüncü romanıdır.

Simyacı, altı yılda kırk iki ülkede yirmi altı dile çevrildi ve yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez'den bu yana görülmemiş bir olay. Roman, yüreğinde çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir klasik kimliği kazanmıştır.

Paulo Coelho'nun Mevlana'nın ünlü Mesnevi'sinde yer alan küçük bir öyküden esinlendiği Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitleri'nin eteklerinde hazine aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir nasihatname: 'Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğu nasıl kuracaksın?' sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu.

Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı'yı okumak, herkes daha uykudayken, güneşin doğuşunu seyretmek için şafak vakti uyanmaya benziyor.



*benim severek okuduğum ve insanı derinden etkileyen bir kitap herkese tavsiye edebilirim :P

33
Televizyon / Chuck
« : 07 Şubat 2008, 20:16:42 »

İlk bölüm, tam bir "computer geek" olan chuck'ın sosyalleşmesi için elinden geleni yapan kızkardeşinin onun için verdiği doğumgünü partisiyle açılır. chuck partide etrafındaki kızların muhabbetine zorla ayak uydurmaya çalışırken, çılgın aksiyon sahneleri yaşamakta olan genç bir casusu da izleriz bir yandan. tanıyoruz da kendisini: geçenlerde iptal olan traveler'ın jay'i matthew bomer'ın canlandırdığı bryce.

partinin bitiminde bilgisayarının başına dönen chuck, eski arkadaşı bryce'tan bir mail geldiğini görür. maili açtığı zaman korkunç bir hızla akan karmakarışık görüntülerle karşılaşır. insanı hipnotize eden bu görüntülere kendini kaptıran chuck'ı, sabah en yakın arkadaşı morgan yerde bulur ve ayıltır. birlikte, çalıştıkları teknoloji mağazasına giderler. telefonunu göstermek için gelen güzel sarışın, chuck'a alışık olmadığı kadar ilgi gösterir ve kartını bırakır. morgan'ın desteklemesiyle kadını arayan chuck'ın bir randevusu vardır artık.

morgan ile eve dönen chuck, siyahlar içinde bir hırsızın bilgisayarını çalmaya çalıştığını görür. havalı dövüş sahneleri yaşanır, hırsız bizim kafadarları alaşağı eder ama bu arada makine de düşüp parçalanır. arabasına atlayıp kaçan siyahlı hırsız başlığını çıkardığı zaman altından tahmin edebileceğiniz üzere chuck'ın buluşacağı sarışın kadın çıkar.



anlaşılan chuck'ın beynine birtakım gizli devlet sırları download edilmiştir. dolayısıyla artık peşinde onu ele geçirmeye çalışanlar vardır. nsa'dan john casey (Adam Baldwin) ve cia'den Sarah Walker (Yvonne Strzechowski) chuck'ı paylaşamamaktadır. bundan sonra chuck'ı ilginç bir casusluk kariyeri beklemekte olduğu açıktır.



NOT:dizi 22 şubat salı 20:00 da başlıyor.

*bence çok güzel eğlenceli [gerçi bana göre bütün yabancı diziler öyle (bkz: pushing daisies)] bir dizi konusu insanı sarıyor
**ayrıca benim zevksizliğimden mi bilmiyorum ama chuck'ta tatlı çocuk :P



34
Televizyon / Pushing Daisies
« : 07 Şubat 2008, 20:07:37 »

Bu yeni drama, ilginç bir adam olan Ned’in yaşamını gözler önüne seriyor. İlginç derken o kadar ki, bu adam kendine has dokunma gücü ile ölüleri hayata döndürebiliyor. Ama ne var ki dokunduğu kişi sadece bir dakika hayatta kalabiliyor ve eğer olurda dokunulan kişi ölmezse ona yakın bir kişi ölüyor. Ned de bunun üzerine yeteneğini cinayetleri çözmek için kullanmaya karar veriyor. O ve yerel ajan Emerson katili bulmak için kurbanları tekrar hayata döndürüyorlar. Buraya kadar herşey normal ve tıkırında. Ama Ned bir kızı -çocukluk aşkı Charlotte- ölümden geri döndürüp onun yaşamasına karar verince, işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Dizi, “Wonderfalls” ve “Dead Like Me” gibi dizilerinin yönetmeni Bryan Fuller‘ın elinden çıkmış. Aniden komikleşen ve ağır bir duygusallık içeren Muller’ın eski dizileri ile de benzerlik göstermekte. Ölüm ile yaşam arasındaki bağın bu dizide ki işlenişi de “Dead Like Me” ile hemen hemen aynı. Ned rolünde Lee Pace ve ajan Emerson rolünde ise Chi McBride var. Anna Friel ise karşımıza Charlotte Charles olarak çıkacak.


kısa bir reklam şeysi :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RlwYZW-38So=related[/youtube]


*bence baya güzel olacak bu dizi :P burdan bakınca öyle gözüküyor[bekleyip görelim]


Sayfa: 1 2 [3]