Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Kaze

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 11
31
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 25 Ekim 2012, 21:44:26 »
A Good Year

İnsanın içini ısıtan, mutlu eden, sıcak bir film. Sırf Russell Crowe'u alışılmışın dışında bir rolde izlemek için dahi izlenilebilir.

32
Kitaplar / Ynt: Bitmemiş Öyküler
« : 24 Ekim 2012, 13:07:57 »
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim TheSpell.

Biraz daha araştırdım ve anladığım kadarıyla yanılgımın sebebi, bu kitabın daha önce Altıkırkbeş Yayınevi tarafından basılan Kayıp Öyküler Kitabı 1 ve 2'nin tek ciltte toplanmış yeniden basımı olduğunu düşünmüş olmammış. Başvurduğum kaynaklara göre söz konusu kitaplar TheSpell'in de dediği gibi birbirinden farklı kitaplar.

Yalnız belirtmeden geçmeyeyim, Türkçe sitelerde bu konuda bir karmaşadır gidiyor. Bu kitap Kayıp Öyküler'in yeniden basımıdır, hayır değildir. Bu kitap Orta Dünya Tarihi'nin ilk 2 cildidir, hayır ilk cildidir, hayır bahsettiğiniz kitapların birbiriyle alakası yoktur, vs. Dolayısıyla konuyla ilgili yetkin bir kişi çıkıp şu şudur diyebilirse kafası karışık okurlar Türkçe kaynaklarda da doğru bilgiye ulaşma imkanına sahip olabilirler derim.

33
Kitaplar / Ynt: Bitmemiş Öyküler
« : 23 Ekim 2012, 22:58:46 »
İthaki Yayınları Soru hattından bir alıntı;

Peki geriye kalan 12 Ciltlik The History of Middle-earth'ün sonraki 10 kitabının(Kayıp öyküler Kitabı 1 ve 2 çevrilmişti yanlış bilmiyorsam) çevrilme ihtimali nedir?

Sanırım iki ya da üç yıllık bir plan içinde hepsi çevrilecek. Yalnızca yurt dışından düzeltilmiş kopyaları bekliyoruz. (her ne demekse...^^)

Bu sebepten tamamının çevirisinin yapılacağını umuyorum. ^^

Bir de sorum var, Bitmemiş Öyküler The History of Middle Earth'ün ilk cildi mi? Yoksa İkisi birbirinden tamamen ayrı kitaplar mı karar veremedim. Konu hakkında bilgisi olanlar bu konuyu açıklığa kavuşturabilir mi? :)

34
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 22 Ekim 2012, 21:03:44 »
Hansi Kürsch'ün insanüstü vokali eşliğinde Mordred'i konu alan 2 şarkı;

Blind Guardian - Mordred's Song

Demons & Wizards - Winter Of Souls

Not: Mordred'i konu alan başka şarkıları yok diye biliyorum. Yanlışın var Kaze, elbette var diyorsanız buradan paylaşabilirseniz ya da en azından özel mesaj yoluyla beni haberdar edebilirseniz çok mutlu olurum. :)

35
Tartışma Platformu / Ynt: Eleştirmekten Utanmak
« : 22 Ekim 2012, 15:50:41 »
O zaman buradan, "doğru eleştiri nasıl olmalıdır" odağına gelmek lazım bence. Zira esas merak ettiğim, müspet, iyiye yönelten/evrilten, samimi eleştirinin tanımı ve usülü nedir kafanızda?

Buradan başlamak isterim. Mecbur kalmadıkça beğenmediğim şeye yorumda bulunmamakla beraber genelde cümlelerimin, her ne kadar negatif anlam içerseler de pozitif görünmesine dikkat ediyorum. Bunun en basit örneği "kötü" demek yerine "iyi değil" demektir sanırım. Anlam aynı ama karşı taraf için daha az rahatsız edici.

Bence doğru olan yakınlarımızı gerektiğinde eleştirmek, yalnız bunu yaparken gerekirse (hatta mütemadiyen) eleştirilerimizi törpüleyerek yapmak. Mesela Malkavian'ın kişiliği kötüye kötü demeyi gerektiriyor, benim kişiliğim ise yakınım ya da hiç tanımadığım biri dahi olsa eleştirilerimde ölçülü olmama neden oluyor. Yani bana sorarsanız olay daha çok kişilikte bitiyor.

Buradaki gibi söz konusu mutlak doğru yerine yöntem olunca, bunun kişiden kişiye değiştiğini, üzerinde durulması gerekenin de kullanılan yöntemin içe sinmesi olduğu görüşündeyim.

36
Henüz çıkmamış hatta yayınevi Epic'in ardından henüz başka bir kitap basmış değil.

37
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 21 Ekim 2012, 21:32:01 »
Bilimkurgu üstatlarını ayırmamak adına Asimov diyeyim de seri tamamlansın.

Solaris'in henüz çok başında olmama rağmen listeyi Stanislaw Lem'siz tamamlamış olmamız ustaya ayıp olmuş demek geliyor içimden. Bu listeye girmesi gereken, ayrıca ülkemizde hak ettiği ilgiyi görmeyen yazarlara örnek teşkil ettiğini düşündüğümden adını anmak istedim. :)

Ayrıca ülkemizde isim yapmamış yazarların kitaplarını bulmak gerçekten zor iş, burada adları anılan Henri Loevenbruck, Bernard Cornwell, Larry Niven gibi yazarların serilerinin ilk kitaplarının baskısı tükenmiş ve yeni baskılarıyla ilgili de herhangi bir gelişme yok gibi görünüyor.

38
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 20 Ekim 2012, 23:54:45 »
Unutulmuş Diyarlar'ı basit bulduysanız onunla aynı kulvarda görülen Ejderha Mızrağı'na hiç başlamayın derim. Daha önce okuduğunuz kitaplar konusunda fikir sahibi olmadığımdan, UD ve EM serileri ortak paydasında düşünerek;

- Yüzüklerin Efendisi başta olmak üzere,
- Zaman Çarkı
- Kralkatili Günceleri
- Buz ve Ateşin Şarkısı
- Kara Kule serilerini incelemenizi öneririm.

39
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Koralin Ve Gizli Dünya
« : 20 Ekim 2012, 22:57:12 »
Onu almayın bunu alın.

Ben de ODTÜ baskısını okumuştum. Kitap diğerinin üçte biri fiyatına. Hem kapak tasarımı da yanılmıyorsam orijinaliyle aynı olup kitaba diğerine kıyasla çok daha fazla yakışıyor.

40
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Yıldız Tozu
« : 20 Ekim 2012, 22:42:23 »
Konu pek ilgi görmemiş, filminin çekilmiş olması bu durumun baş sorumlusu olsa gerek. :)

Yalnız filmi de izledikten sonra net olarak söyleyebileceğim, filmle kitap arasında pek çok fark olduğu ve kitabı okumayanın çok şey kaçıracağıdır.

Yaratılan dünya ince bir zekanın ürünü. Sadece ve sadece perili ülkenin tasvirlerini okuyup Gaiman'ın muhteşem zihninde yarattığı bu güzel dünyayı düşlemek için dahi edinilip okunmalı.

41

Yazar: Theodor W. Storm
Yayınevi: Bordo Siyah Yayınları
Çeviri: Osman Yavaş
Sayfa Sayısı: 180

Tanıtım Yazısından: Olayın geçtiği yer, Kuzey Denizi'nin kıyı şeridi. Bir yanda, her zaman son sözü söylemeye inat eden doğa, öte yanda ise, denizin saldırılarına karşı koymak ve ondan mümkün olduğunca fazla toprak 'çalmak' için çaba harcayan yöre insanlarının direnci ve mücadelesi. Doğaya meydan okumanın sembolüne dönüşen bir set inşa etme projesi ve bu projenin arkasındaki ödünsüz, kibirli bir insanın trajediye dönüşen hayatı. Kuzeyin sisli karanlık denizlerine gizlenmiş ürpertici, akıl almaz, doğaüstü güçlerin yuttuğu bir insanın, hayalet olarak geri dönüşü. Fantastik korku edebiyatının olduğu kadar modern bireyin trajedisinin düz yazı biçimindeki bir örneği.

Yorum: 1888 tarihinde ilk baskısı yapılmış, tanıtım yazısında da değinildiği üzere modern bireyin trajedisini fantastik unsurlarla buluşturan, vurucu bir finale sahip, ülkemizde pek bilinmeyen bir klasik.

Kitabı okumamın üzerinden 4-5 sene gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen, yazarın ustalıkla işlediği baş karakter Hauke tüm hırsı ve kibriyle hafızamda ilk günkü canlılığını koruyor. Farklı bir şeyler okumak adına gönül rahatlığıyla alınıp okunabilir.

42
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 18 Ekim 2012, 23:40:08 »
Dövüş tasvirinde Salvatore'nin üstüne pek yoktur, doğru. Yalnız ilk mesajı tekrar gözden geçirecek olursanız aslında bu konuyu tam da Salvatore'nin zıttı yazarları gündeme getirme amacıyla açtığımı göreceksiniz.

Başlıktaki tasvir kelimesinden kastım kavga dövüş tasvirlerinden ziyade yaratılan dünyanın, çevre ve mekanın tasvirleridir ki ilk 17 kitabını okuma gafletinde bulunduğum Salvatore'yi bu konuda başarısız buluyorum.

43
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Yüzüklerin Efendisi
« : 18 Ekim 2012, 23:16:27 »
Yüzüklerin Efendisi'nin ilk baskısının kapak tasarımlarını Tolkien kendisi yapmış, merak edenler için;

Spoiler: Göster

44
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 18 Ekim 2012, 20:55:30 »
mbd: Şu durumda hikayesi gayet ilgi çekici olduğu halde aldığı olumsuz yorumları bahane ederek seriye başlamamış bir okur olarak ilk kitabı fuar listeme eklememek için bir sebep göremiyorum. Ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

kahlan amnell: Bildiğim kadarıyla 4. kitap bir geçiş kitabı ve ikinci üçleme 5, 6 ve 7. kitapları kapsayacaktı. Yalnız son kitap yazılamadığı için seri yarım kalmış.

45
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 18 Ekim 2012, 20:27:20 »
mbd: Rama yalnızca ilk kitabı okunup bırakılabilir mi yoksa konu bütünlüğü serinin tamamı okunduğu takdirde mi sağlanıyor merak ettim. Çünkü seriyle ilgili yapılan yorumlar genelde pek iç açıcı değil, bu sebepten yalnızca ilk kitabı okuma fikri ilgimi çekti.

Daarlan Gardan: Weis & Hickman'ı görünce fakat? dedim içimden yalnız gelişimlerinden bahsetmişsiniz ki zaman içerisinde kendilerini geliştirdiklerini sıkça duydum, yalnız Ejderha Mızrağı ile fantastik edebiyat maceramın başında tanışmadığımdan olsa gerek, serinin ilk kitabını okuduğumda hayal kırıklığına uğramıştım. Bu sebepten kendilerine karşı hep mesafeli oldum. Ölüm Kapısı'nın çok methini duyuyorum, dolayısıyla bu ikiliye karşı er ya da geç ön yargılarımı bir kenara bırakıp seriyi okuyacağım gibi görünüyor.

Denaro Forbin: Henri Loevenbruck'ı ilk defa duyuyorum. Şansa bakın ki serinin ilk kitabının baskısı tükenmiş. Bir de kitap Doğan Kardeş etiketiyle piyasaya sürülmüş. Genelde çocuk & gençlik edebiyatı üzerine yoğunlaşan bir yayınevinden çıktığı için serinin özellikle hitap ettiği bir yaş grubunun olup olmadığını merak ettim.

LegalMc: Dune serisinin ilk 3 kitabı kitaplığımda okunmayı bekliyor. Yorumunuzu okuduktan sonra okuma listemde neden bu kadar gerilere bıraktığımı şöyle bir düşünmedim değil.

Yalnız size bir sorum olacak. Yazarın ilk üçlemeden sonra bir geçiş kitabı yazarak ardından ikinci bir üçleme yazmaya giriştiğini fakat ikinci üçlemeyi tamamlayamadan öldüğünü okudum bir yerlerde. Yarım kalan üçleme oğlu veya bir başkası tarafından tamamlandı mı yoksa ilk üçlemeden sonrasına hiç bulaşmamak daha mı mantıklı?

Ha bir de Gaiman'ı gördüğünüzde kendisinin iyi tasvir yapan bir yazar olarak görülmesini garipsediğinizden mi yoksa hakkının verildiğini düşündüğünüzden mi hoş oldunuz merak ettim. :)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 11