Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Oghertay

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Siparişimizi verdik efenim. Büyük bir merakla bekliyoruz :)

2
Eğlence & Mizah / Ynt: Elijah Wood Hakkında Bir İki Şey
« : 24 Şubat 2014, 18:36:48 »
Cem Karaca'yı dinlemediğini görünce anında gözümden düşmüştür kendisi. :P
Keşfetmesine ramak kalmıştır belki de..

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Gri Gözlü Lanet - (Kitap Girişi)
« : 03 Şubat 2014, 00:46:32 »
Güzel bir yazı olmuş. Eline sağlık. Tabi ki yine biraz eleştireceğim seni  :)

İlk başta şu insan tasvirleri konusunda bir anlaşma yapmamız gerekiyor. Bir hikaye anlatıyorsun ama bu adamlar kim? Ne boyları, ne saç renklerini biliyoruz. Hiç tasvir yok. Direkt olarak hikaye anlatılıyor. Bir hikayeyi insan zihninde canlandırmak istiyorsan tasvirlerden faydalanmak zorundasın. Geçen yazdığım eleştirimde de bunu belirtmiştim ama dikkat etmemişsin anlaşılan.

Hikayeyi farklı bir boyuta sokmayı başardın benim gözümde. ( Koyu kahverengi benimkiler, kimsenin korkmasına gerek yok :) ) Yalnız bu su olayını nasıl çözeceksin. İnsanoğlu 3 gün su içmezse ölür. Bu genel geçer, geri dönüp tekrar geçer bir gerçektir. Belki bununda çaresini bulmuşsundur.

Geçen ki eleştirimde yazdığım ama sonradan silip göndermediğim bir tespitim vardı. Hocam bu acele niye? Neden ardı ardına bölümleri paylaşıyorsun? Niye dinlendirmiyorsun yazdıklarını? Bırak yazdıkların bir dinlensin, biraz toparlansın ve sende sakin bir kafayla son kez gözden geçir ve paylaş.

Kalemine sağlık..


4
Kurgu İskelesi / Ynt: Gri Gözlü Lanet - (Kitap Girişi)
« : 01 Şubat 2014, 03:38:06 »
Evet, şu an farkettim o çözümü. Benim eleştirilerim hep 'İyi olmuş' şeklindedir. Sen kitap çıkarma düşüncesine sahip olduğunu belirtince biraz daha detaylı irdeledim. Kitap çıkarmayı herkes ister buna şüphe yok. Madem ki kitap çıkarma düşüncen var bizim yardımımız da bu eleştirilerle olacaktır. Yeni bölümü bekliyorum artık. Kalemine kuvvet..

5
Kurgu İskelesi / Ynt: Gri Gözlü Lanet - (Kitap Girişi)
« : 01 Şubat 2014, 03:06:28 »
Sevgili M.K.Immortal, hikayeni okudum ve çok ağır eleştirilerim var. Beni yanlış anlamayacağını ümit ediyorum.

İlk bölüm beni nedense şaşırtmadı. Ağlayan kadının bir canavara dönüşeceğini, hikayeni üç ayrı bölüme ayıracağını söylediğin için kestirdim hemen. İlk bölüm güzeldi. Yazarın bizi şaşırtabilecek bir hikayesi olduğu izlenimi uyandırdı bende.

İkinci bölüme gelince biraz endişelendim. Şimdi herkesin bildiği bir 'The Walking Dead' olayı var. Yazdığın hikayen ona doğru kayarsa başarılı olamazsın. Ben biraz sıradan buldum 2. bölümü. Yani, malum dizinin ana karakterlerini saymazsan, diğer insanların yaşadığı klasik bir Zombi (gri gözlüler) saldırısı şeklinde.

Adamlar bunu yazmış yani. Sen bunu daha değişik şekilde sunmalısın bize. Her şey bir anda olmamalıydı. Hemencecik grigözlü'ye dönüşen insanlar var hikayede. Bu nasıl oluyor hemen? ( O malum hikayede bile adamlar 1 gün falan süre tanımış.) Asya falan yıkılıyor ama bizim ülkeye onlar yıkıldıktan sonra sıra geliyor. Bizim farkımız ne?

Bu hastalığın ya da virüsün neden bulaştığına dair hikayenin sonunda verdiğin ipucu ise ümit verici. Dünyadaki tüm insanların kullanmak zorunda olduğu bir şey. (adını söylemeyeyim spoiler olmasın). Ama unutma ki insanlar o şey olmadan yaşayamaz.

Farklı bir şeyler okutmalısın bize. Bizi ikna etmelisin hikayeye. Belki de ben önyargılıyımdır bilmiyorum. Belki, ilerleyen bölümlerde bunu düzeltebilirsin. Belki de beni öyle şaşırtırsın ki bu yorumumdan dolayı utanırım.

Saldırı betimlemelerin iyiydi ama karakterlerin saç rengini bile bilmiyoruz. Yasin uzun boylu bir adam mı? Pelin sarışın bir bayan mı? Bunları sen yazmazsan ben nereden bilebilirim ki?

Benim yorumum böyle. Yazım yeteneğin konusunda eleştirim yok ama hikaye çok tanıdık. Zombi hikayesi yazmayacağım demiştin ve senden zombi olmayan bir hikaye bekliyoruz.(gri gözlüler azınlıkta ama güçlü olabilirlerdi. Diğer eserlerde mal gibiler ama seninkinde çok daha güçlenmiş olabilirlerdi.) Umarım beni diğer bölümlerde şaşırtırsın ve kaleminin gücüyle beni ikna edebilirsin. Unutma ki bende bir okurum sadece ;)

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Paranoa
« : 31 Ocak 2014, 17:33:32 »
Hikayenizi baştan sona okudum. hikayenizde bir çok karaktere yer vermeniz hikayenin seyri açısından çok iyi bir şey. Bu açıdan bakarsak bu hikayeyi uzun bir seriye dönüştürme şansınız var.

Tanıtım olarak yazdığınız ilk bölümdeki karakterlerin kişilik analizlerinin yapılmasına bende çok takıldım. Bence o bölümü değiştirmelisiniz. En azından yeni okuyacaklar açısından faydalı olacaktır.

Rachel isimli karakterin anlatıldığı o bölüme bayıldım(tasvirinize). Çok güzel anlatmışsınız kızı. Bunun dışında diğer karakterlerin tanıtımında bir takım eksiklikler var.

Konu çok güzel bir konu. İşin içinde aşk imgesi de var. Olayları biraz daha detaylı anlatırsanız, hem hikayeniz daha uzun olacak hem de biz okuyanlar hikayeye tam olarak odaklanabileceğiz.

İmla kuralları hakkında konuşmayacağım.

Son olarak dikkatimi çeken bir şey var. Olayı anlatan kişi yazar mı yoksa karakter mi? ilk bölümde yazar anlatıyor. Sonra Rachel anlatıyor. anlayamadım bu durumu. Atladığım bir yer mi var acaba?

7
Freylerin mottosunu bilmiyoruz. Kitaplarda geçmiyor. Hatta bu bilinmezlik üstüne teori kuranlar bile var. Spoiler içerir, açıp okuyan dikkat etsin.

http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/1j1sm0/
bende görmemiştim kitaplarda ve bunu küçük hanedanların motto'su yoktur diye özümsedim. Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim.
Spoiler: Göster
Forgive and Forget

8
 Bunu bilmiyordum. Freyleri araştırdım ama göremedim herhangi bir motto:)

9
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 31 Ocak 2014, 00:04:06 »
Patron Mutlu Son İstiyor: Tolga Çevik'e pek gülmeyen ben, ilk defa kendisini izlerken zevk aldım ve güldüm. Filmin konusunu çok özgün bulmasam da Ezgi Mola ile güzel bir ikili olmuşlar ve iyi bir film ortaya çıkmış diye düşünüyorum. İzlenebilir.
Tolga Çevik ve Ezgi Mola çok iyi bir ikili olmuşlar. Aile ile izlenebilecek bir film olmuş. Ama beklentilerimin altında kaldığını da belirtmeden geçemeyeceğim.

10
Gezginler Kamarası / Kendimce...
« : 30 Ocak 2014, 20:23:05 »
Sistem mi? Öyle bir şey yok ki. 6tem var.
Spoiler: Göster
6 sayısını ingilizceye çevirmeyi denemeyin lütfen


'Eğitim konusu çok derin bir konu. Bu konuyu açmaya yüreğim dayanmaz. Eğitim sistemimiz daha yeni değişti. Acısı taze, söylemeye dilim varmaz.' dedi Eğitim diyarından Oghertay. Elini kalbine doğru götürdü ve usulca başını öne eğdi.

Torpilizm felsefesi ise çok sevdiğim bir felsefe dalı. İnsanların en sevdiği tür. Dayı isimli ermiş insan (İstari) bir hareketi ile yeğenlerini bir yerden bir yere transport eder. Bu sayede senin yıllarca emek verdiğin (emeği geçtim Hak ettiğin) şeyin üstüne otururlar. Keşke sen orada otururken otursalar ama sen o koltuğu bile göremeden ışık hızıyla oturuvermişlerdir. Sen de ''Kader'' dersin.

Bu yazımı da güzel bir hikaye ile sonlandırmak isterim. Yaşanmamış olmasını isteyeceğin bir hikayedir kendisi. Daha doğrusu duyup da yazmak istemeyeceğin türden birşey.

- Abi senin şu akademisyenlik işi ne oldu ?
- Valla abim yarın son mülakat var. İki kişi kaldık. Bir kız, bir de ben.
- Kız nerede okumuş abi?
- Ne okuması olum. Kimin torpili guvvetliyse onu alacaklar.
- Abi sen okudun mu bir yerde. Emin miyiz bundan??


11
Oyunlar / Ynt: Lord of The Rings: War in the North
« : 30 Ocak 2014, 17:32:52 »
Lord of The Rings: War in the North
  Evet bu oyunu oynadım. 4 kere bitirdim ve çok beğendim. Oyun modları biraz değişik. Normal modda başladığımız oyunu bitirince karşımıza çıkan ekrandaki soru şöyle; Bu oyuna bir üst zorluk seviyesinde karakterinin leveli böyleyken tekrar başlamak istermisin? ( tam olarak böyle sormuyor tabi :D)
  Sizde elbette diyorsunuz çünkü karakterinizin skilleri ve elindeki silahları bırakmak istemiyorsunuz. Oyun çok güzel arkadaşlar ben beğendim. Düşünün Gandalf'la konuşabiliyor, Gloin'e mal satabiliyorsunuz. Elrond'un oğulları ile konuşup annelerinin nerede olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Orta Dünya için yapılmış ve kuzeyde geçen bir oyun. Bir şans tanıyın pişman olmazsınız  ;)

12
Kurgu İskelesi / Ynt: Turmalin'in Çizmeleri
« : 30 Ocak 2014, 14:08:41 »
Bu tarz yazıları pek okumuşluğum yoktur. Benim için farklı ve güzel bir deneyim oldu. İlk okumamda 'Olmamış bu' dedim ama ikinci bir şans daha verip okuduğumda çok başarılı ve eğlenceli bir şiir olduğunun farkına vardım.

Yazdığınız şiirin oluşturulma aşamasını hayal bile edemiyorum. Uzun ve anlamlı, yer yer komik, aksiyon dolu bir şiir olmuş. Tebrik ederim..

13
Gezginler Kamarası / Kendimce...
« : 30 Ocak 2014, 01:14:09 »
Ben şanslı bir çocuktum. Babam otogarda kahve işletiyordu ve aynı zamanda da gazete bayiliği yapıyordu. Bunun bir çocuk için ne anlama geldiğini bilirmisiniz? Gazeteler birşeyler dağıttıklarında bizim evimizde de kesinlikle oluyordu. 2 ayrı ansiklopedi serisi vardı yani oradan pay biçin. Annem bu ansiklopedikçikleri koyacak yer bulamıyordu. Benim için ise en güzeli Yeniyüzyıl gazetesinin hediye ettiği o canım kitaplardı(bilmem hatırlayan varmıdır?) O kitaplar beni edebiyata, hayal kurmaya, düşünmeye ve düzgün konuşmaya teşvik ettiler. Ne kadar güzellerdi. Ne güzel kokuyorlardı.

İlkokulda öğretmenlik yapmakta olan bendeniz ise bu edebiyat sevgime bu kitap aşkıma rağmen çocuklarıma(öğrencilerim) kitap okuma alışkanlığını kazandırmakta çok zorlanıyorum. Ufacık çocuklar için bile akşam okunacak kitaplar yerine diziler var. Ebeveynlerini defaatle, ısrarla, hiddetle uyarmama rağmen çocuklarım Tv'nin sihirli dünyasında 'Arka Sokaklar' da azılı suçluların peşinden koşmaktalar. Peki bu neden kaynaklanıyordur sizce?

Ben kendi fikrimi söylemek istediğmden açtığım için konuyu, naçizane fikirlerimi söylemek istiyorum. Bana göre televizyon, insanlık tarihinin en önemli 5 icatından biridir. Kültürel aktarımın sağlanmasında çok büyük faydaları olmuştur fallan filan. Ama haddini aşmıştır. Kendini bilmez şekilde hareket etmekte ve beyinlerimizi sulandırmaktadır. Düşünmemizi engellemekte, gözlerimizi yormakta ve bizi öldürmektedir. Kitapların düşmanıdır Tv'ler. Her kanalda şifacılar, izdivaçcılar, entrika dolu diziler, vesaire, vesaire. Ne yapıyorsunuz yahu? Ne yapıyorsunuz?

Bir çocuk büyülerle dolu bir kitabı okumak yerine niye dizi izler ki?(Çizgi film olsa canım yanmayacak.) Üstelik öğretmeni, yana yakıla ona kitaplar verirken ve bu kitapları (masal diyeyim daha doğrusu. O kitaplara da çok eleştirim var, onlarada sıra gelecek.) okuyanlara ödüller dağıtırken? Her gün kitapların büyüsünden bahsederken?

Bakın ben ilkokul öğretmeniyim ve doğuda görev yapmaktayım. Benimkilerin face'miş tivit'miş falan bunlardan daha haberleri yok allaha şükür. Birileri bu koca kayanın altına elini sokmalı. Neslimiz 3 kelimeyi bir araya getiremeyen, cümle kuramayan canım Türkçemizi kısaltarak bir halt yediğini sanan gençlerden oluşmakta. Peki biz ne yapmaktayız?
 
Benim buradan yaptığım gibi nutuk mu çekiyoruz? Benim burada anlatmak istediğim şey sadece olan bitenin farkında olup olmadığınızı merak etmemdir. Yazımı küçük bir hikaye ile bitirmek istiyorum. Benden tüm insanlığa gelsin..


-   Hoca, Şimdi bu çocuklar bu kitabı okuyunca meslek sahibi olacak mı?

-   İnsan olacak abi.

-   Ne yani hoca, kitap okumayan hayvan mıdır?

-   İnsan olmayı bilmeyen hayvandır, abi.

14
freylerin mottosu ne? yani hane sözleri?
Frey'ler büyük bir hane değil ki. Freyl'er Tully'lere bağlılık yemini etmiş küçük bir hanedanlıktır.

15
Kara Kule / Ynt: Yeni Başlayanlar İçin "Kara Kule"
« : 28 Ocak 2014, 23:07:40 »
Sıkıtabilir seni.
yeni bir deyim buldun hocam. Tebrik ederim bence Tdk ya gerekli başvuruları yap :)
Yanlış anlamayın çok beğendim bu deyimi;)

Sayfa: [1] 2 3 ... 10