Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - muaet

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15
181
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 23 Mart 2014, 18:25:38 »
Kitabı temin ettim, Leibowitz İçin Bir İlahi'den sonra okumayı düşünüyorum. Büyük beklentilerim var, hayırlısı.

182
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 22 Mart 2014, 19:17:00 »
Emuk efsaneymiş arşiv. Beni altı ay boyunca eve hapsedebilir.

183
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 17 Mart 2014, 20:56:49 »
Eğer tüm kitapları ara vermeden okuma gibi bir şansın olursa, iblis döngüsünün 3. kitabının çıktığını fark etmeyebilirsin bile.

184
Umarım kitapları Işığın Anısı kadar muazzam (!) değildir. Okuyalım, öğrenelim.

185
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 17 Mart 2014, 17:57:13 »
D&R 'dan bugün Silo ve Leibowitz İçin Bir İlahi'yi sipariş verdim. Bekliyorum, sağ olun ilgilendiğiniz için.

186
Zaman Çarkı'nın dili Yüzüklerin Efendisi kadar yormaz insanı. Evet, betimleme çok fazladır Zaman Çarkı'nda ancak bir fantastik evreni betimleme olmadan nasıl anlayabilirsiniz, nasıl o evrenin içinde yitip gidebilirsiniz ki?

Yüzüklerin Efendisi'ne gelince o, farklı bir amaçla, mitoloji yaratmak amacıyla yazılmış bir kitap. Bunu da zaten hissettiriyor okuduğunuzda. Beni de sıkan bu anlatım biçimi oldu sanırım. Hikayeye çok bağlanamadım. Belki de evrene yanlış eserle girmiş olduğumdan olsa gerek. Acaba evvelinde Silmarillion falan mı okumam gerekiyordu?

187
Tartışma Platformu / Ynt: Yeni Bir Dünya Yaratmak
« : 16 Mart 2014, 12:43:13 »
Eğer özgün bir dünya yaratacaksan, Tolkien kafasından sıyrılman gerek. Ryuk'un dediği gibi, o kadar Tolkien kopyası var ki şu an piyasada, elf cüce ve insan arasında geçen bir eser gördüğümde hevesim kaçıyor.

Eğer Zaman Çarkı, Buz ve Ateş'in Şarkısı, Yerdeniz, Kralkatili Güncesi, Dune gibi kitaplar okuduysan çok farklı evrenlerin de yaratılabileceğini ve bunun başarılı bir şekilde yapılabileceğinin idrakına varmış olman mümkün.

Ayrıca acizane bir tavsiyem, bir evren ve ana karakter yaratıp oradan "hurra!" yürüme. Evrenin içini önce kısa hikayeler kurgulayarak katman katman doldur. Bunlar evreninin mihenk taşlarını oluştursun. Efsanelerden, yıkılıp giden ülkelerden, doğal ya da doğal olmayan felaketlerden, krallardan, ünlü ozanlardan, aşklardan, kahramanlardan vs. oluşan bir çok hikayeyle evreni önce kendi kafanda doldurmalısın. Ancak tam anlamıyla evreni oluşturduktan sonra, esas kurguda okuyuculara bir kaç bilgi çıtlatman okuyucuyu sürekli dikkatli tutacaktır kanımca.

188
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 14 Mart 2014, 22:09:15 »
Nasıl bir kitaptır kendisi, ilk defa duyuyorum zira.

Edit: D&R mağazalarında da aynı indirimler geçerli oluyor mu, yoksa oraya gittiğimizde etiket fiyatını kitliyorlar mı bize?

189
Dune Mesihi, ilk kitaba göre çok durağan. Paul'un taht üzerindeki mücadelesini, suikast girişimleri, yeni tarz ırkları falan anlatıyor. Şimdilik övülecek bir noktasını bulamadım. Haydi hayırlısı.

190
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 10 Mart 2014, 12:32:54 »
Başlamadan evvel ilk iki kitabı tekrar okumanı öneririm. Hayırlı olsun.

191
Tartışma Platformu / Ynt: Önerilerinizi Bekliyorum
« : 06 Mart 2014, 00:19:50 »
Zaman Çarkı. Tabii bütçeni sarsabilir, arkadaşlarından ya da kütüphanelerden falan ödünç almanı öneririm. Ve sanırım seri bittikten sonra fantastik kurguya 2-3 ay ara vereceksin. Etkisi geçene kadar diğer kitaplar tat vermiyor çünkü.

192
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
« : 06 Mart 2014, 00:13:23 »
Ölüm Kapısı'nın tek özgün yanı benim gözümde büyü tanımı ve işleyişidir. Kimsenin dil dolayısıyla herhangi bir edebi zevk alabileceğine yahut alabildiğine inanmıyorum. Kurgu konusunda da yukarıda değindiğim gibi tamamen yüzeysel işlenmiş bir evren var. Tabiri caizse, yazarlar 7-8 ayrı iple grift bir düğüm oluşturmuşlar, sonrasında bu düğümü çözemeyip makasla ipleri kesmişler gibi. Tüm olayların sebebini en basite indirgeyip ortaya yüzeysel, ya da sizin kabul edeceğiniz şekilde "yavan" bir eser çıkmış.

Bir de uyku problemi yaşıyorsanız ilk kitap epey işinize yarayabilir, haberiniz olsun.




193

Sabahattin Ali, gerçek olduğunu hissettirdiği bu kurgusuyla adeta ruhuma işledi. Raif Efendi ve Maria Puder, asla unut(a)mayacağım karakterler olarak hafızamda yer etti. Özellikle Raif Efendi... Zaman zaman kendimden de bir şeyler buldum Raif Efendi'de.

Son sayfayı da kapattıktan sonra göğsüme bir yumru oturdu ve kalkmaya da niyeti yok sanırım.

Noktası virgülüne.

Kitabı kapattıktan sonra dedim ki, keşke ön yargılarım etten kemikten bir uzva dönüşse de, ne acı pahasına olursa olsun kesip atabilsem. Çok daha evvel okumalıydım bu kitabı...

194
Ugur, Yüzüklerin Efendisini sıkılmadan bitirebilen var mı ki? Üç aydır ikinci kitapta takılıp kaldım resmen.

195
Tek kitapta şu anki durumun hepsini nasıl bağlayabilir diye merak ediyorum. Zira daha yanıtlanmamış ve bir sonuca ulaştırılmamış birçok konu var gibi duruyor. Tahminimce, Kvothe'un otobiyografisi bittikten sonra, yani günce üçlemesi bittikten sonra, kurgunun başka bir kişi gözünden ya da ilahi bakış açısından devamı gelebilir.

Kaldı ki ben sonrasına değil, öncesine yönelik bir hikaye istiyorum. Taborlin'in öyküsünü.

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15