Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - M.K.Immortal

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 20
31
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 24 Nisan 2015, 11:36:09 »
Superman o kadar abartıldı ki güçleri konusunda artık çizerleri bile "yeter yahu diğer süper kahramanlar da yensin, hatta batman bile yensin ki onun da aslında yenilebileceğini gösterelim" moduna girdiklerini düşünüyorum.

Yahu Batman vs Superman mümkün mü? En güzel örneği şuradaki videoda var zaten:

https://www.youtube.com/watch?v=Qynapm-Rbgk

Hadi Superman iyi bir insan diye öldürmüyor Batman'i. Süper hızını kullanıp Batman'i soyup etkisiz hale getirmek de mi aklına gelmiyor? (ki Superman, Batman'den daha zeki bir karakter) Batman bunlara da bir çare bulmuş olsun hadi ama Superman'den bahsediyoruz. Hani serçe parmağıyla gezegen patlatabilecek kuvvveti olan adam (evet gücü o kadar abartılı). Hiç yolunu bulamıyor yani etkisiz hale getirmek için öyle mi?

Güçleri için de şuraya bakabilirsiniz:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Superman

Bu arada çizgi romanlarını okumadım, çizgi romanlarla pek aram iyi değildir. Belki orada daha mantıklı, daha güzel şekilde işlenmiştir olaylar ama filmlerinden, çizgifilmlerinden ve araştırmalarımdan yola çıkarak konuşuyorum. Az önceki linkteki düşmanları bile yenmiş bir karakter yahu bu :S

Superman aşırı abartısı nedeniyle sevmediğim bir kahraman. Batman'in onu evire çevire dövmesini görmek beni pek bi memnun edecektir ama yine de çok gerçekçi gelmiyor bu durum. Yahu adam o kadar abartı ki en zayıf yanı kriptonitin bile işe yaramadığı (yok güneşten güç alma yok rage durumuna geçme gibi) olaylar yaşamış. İşte en başta dediğim gibi bu abartısı yüzünden artık tepki alan Superman'in de, Batman kadar sade bir kahraman tarafından bile yenilebileceğini göstermek için bütün bunların yapıldığını düşünüyorum.

Ve son noktayı da koyuyorum arkadaş. Son Goku her halükarda hepsini döver :D

32
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 21 Nisan 2015, 19:08:38 »
Kendiminkileri de hatırladığımdan diyorum zaten. Gelince de feci iyi kart geliyor :D

33
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 21 Nisan 2015, 18:56:11 »
Şu an Amaz izliyordum :D Valla aralarında sinir olmadığım bi savj var. O da şu kartları çevirip durmasa :D Yahu bir dur kartlara bakıyorum tam o sırada faldır faldır döndürüyor :D

Trump kötü oyuncu demedim zaten ama oyunun temeli belli. Şans... Kaldı ki şöyle de bir teori ortaya atmak istiyorum:

Bildiğiniz gibi stream yayıncıları belirli oyun gruplarına bağlı. TSM, Archon, C9... Bunlar da bünyelerinde onlarca oyuncu barındıran ve bir sürü oyun turnuvalarına katılan gruplar. Ki bunların tek işi de bu değil kanımca. Oyun firmalarından belirli ücretler karşılığında bünyelerindeki stream yayıncılarına oyunlarını oynattırıp reklam yaptırıyorlardır diye düşünüyorum. Yani Amaz, Trump ve diğerleri (hepsi olmasa da bir kısmı hiç olmazsa) bu oyunları iş olarak oynuyorlar ki aldıkları bağışlar da cabası. Peki "benim oyunumun tanıtımını yap" diyen bir firma tanıtımını yaptığı oyuncunun berbat bir oyun çıkarmasını ister mi? Ben istemem, çünkü izleyenlere kötü izlenim olur. Şahsen ne zaman izlesem "yahu ben de oynayacam" diye gaza geliyorum. Çünkü adamlara el akıyor ve ben de bir an öyle olacak diye bekliyorum. Özetle bu adamlar bolca yensin diye hesapları özellikle de kurcalanmış olabilir diye düşünüyorum. (Mehmet'ten komplo teorileri dinlediniz. Şimdi reklamlar :D :P )

Daha önce de dedim adamların şansının yarısı lazım bana diye :D Elbette hiç yenilgisiz değiller ki öyle olsa dikkat çeker. Ama felaket güzel eller düşüyor ki bu kadarı da şans olmaz. Kötü el gelince bile karşı tarafa daha kötüsü geliyor. Misal ilk 2-3 el karşı tarafın bir şey oynamadığını görebiliyorsunuz.

Valla ne derseniz deyin bu bir ticaret ve adamlar bundan para kazanmak için her şeyi yapabilir. Oyuncuyu önemseyen büyük bir oyun firması diye bir şey yok. Adamlar bünyelerinde yüzlerce işçi çalıştırıyor, para kazanmasak da olur oyuncular mutlu olsun yeter demek gibi lüksleri yok sonuçta. Haliyle çok da masum olduğuna inanmıyorum internet üzerinden oynanan oyunların. E peki neden oynuyorum? Bağımlılık ulan bu işler bırakılmıyor işte :D

34
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 21 Nisan 2015, 15:21:59 »
Benim deste zaten druid ve shaman avcısı daha çok. Ama inat ya sürekli hunter, warlock ve mage geliyor karşıma :D Doğru kartlar geldiği sürece bunlara da kök söktürüyorum ama şans işte...

Dediğin gibi doğru kartlar elinde olduğu sürece legend kartlar önemli değil. Ama yine de bir dr. boom, ragnaros, sylvanas gibi gereğinden güçlü kartlar hele ki doğru zamanda ele gelince basit destelerin hiç şansı kalmıyor.

35
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 21 Nisan 2015, 13:48:17 »
Zaujas; önemli değil, ne zaman istersen :D :P

Basic kartlar işine varım ama kendi kurduğumuz basic desteler olsun. Misal ben Paladin'imde footman görmek istemiyorum yahu :D Grayswandir'in dediği gibi 10. levele kadar olan kartlar da basic olduğundan onlar da dahil tabiki. Kısacası kartların ortasında taş olmayacak arkadaş :D

Bu arada dün genel bir şansızlık vardı. 9'dan 11'e düştüm yenile yenile :/

Grayswandir; Trump bir ara izlerdim, iyice sinirimi bozmaya başlayınca bıraktım. (adam balık balık kartlar çekip "locikk loccikk" deyip sırıtması çileden çıkarmıştı en son :D ) Bir de karşısında oynayan birini görünce "aha kesin karşıdaki şunu oynar" diyorum ki bende hep onlar oynanıyor, ama ne hikmetse bu twitch fenomenlerine nadiren geliyor. Hatta çok sık "yahu bu aptal mıdır karşı taraf ya şunu oynarsa diye korkmuyor mu?" diye düşündüğüm ve yine karşı tarafın oynamadığı bi ton video izledim.

Bir ara yine basic deck ile yükselme videosu çekerken yaptığı kurnazlıkları da bambaşka olay. Adam sıfırdan hesap açmış (sözde 25. ranktan başlamak için) ama oyun size daha elinde kart olmayan insanları çıkarıyor karşınıza yeniyseniz. Haliyle oyunu bilmeyenlere karşı yenerim umuduyla girip de bir güzel sağlam destelerden dayak yiyince bırakmıştı o seriyi çekmeyi :D Legend'a ne zaman çıktı bilmiyorum. Kaldı ki mage'in basic kartları bile fazla iyi, daha geçende basic deste mage yenildim. Kısacası legenda Basic paladin veya basic Warrior ile çıksın eğer yapabiliyorsa :D

36
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 20 Nisan 2015, 09:43:44 »
DevilJACK#2383

takibe takip :D

37
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 19 Nisan 2015, 23:31:36 »
Nightmare daha ne kadar hızlı gelişeceksin :D Şimdiden 2 legend gelmiş. O da ragnaros deme sakın zaten :D

Grayswandir'in dediğini dinleyin. Yeniyim diyor ama baya biliyor oyunu o da :D

38
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 19 Nisan 2015, 01:11:57 »
Kaçamak cevaplar verip kaçanlar görüyorum :D Oynayanlar turnuvaya kaydolursa seviniriz. Maksat eğlence zaten, herkese uyan günlerde maçlarımızı yaparız arkadaşlar... İsimlerinizi yazdırmayı unutmayınız :D

39
Oyunlar / Stay Alive: Apocalypse
« : 18 Nisan 2015, 17:34:35 »


   Merhaba arkadaşlar. Sürekli takip halinde olsam da uzun süredir sitede çok aktif olamamıyordum. Ancak güzel bir iş için uğraştığımızı bu başlık altında hem belirtip  hem de siz değerli rıhtım ailesinin desteğini almaya geldim.

   Bir arkadaşım ile birlikte yaklaşık 8 aydır bir PC oyunu projesi üzerinde çalışıyoruz. Oyunumuzun adı Stay Alive: Apocalypse. Oyunumuzun türünü en kısa şekilde zombi temalı hayatta kalma simülasyonu olarak adlandırabiliriz. Diğer adıyla: RPG-Sandbox-Zombi-Survival Game.

---------------------------------------

   Oyunumuzda şu anda mevcut olan, geneli daha önce işlenmemiş sistemler hakkında biraz bilgi vereyim.

   (+)Oyunumuz sandbox şehir olarak tasarlandı. Oyuna her başladığınızda 25x25 km'lik bir alanda rasgele 4 ilçe ve 1 merkez ortaya çıkacak. Yerleşim yerlerinin konumları, binaların konumları, kat sayıları, renkleri, dairelerin iç mobilya dizilimleri, iç mobilya renkleri ve modelleri, dairelerden çıkacak olan nesneler dahi rastgele bir sistem üzerine kurulu şekilde meydana geliyor. Ayrıca oyunda her binanın her dairesinin her odasına girebiliyor, her cisim ile etkileşebiliyorsunuz.

   (+)Klasik zombi oyunlarının aksine, birkaç darbe ile ölebileceğiniz veya zombilik virüsü kapabileceğiniz zorlu bir oyun olacak. Yani gerçek bir zombi kıyameti simülasyonu yapmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız "bir zombi saldırısı olsa ne yapardınız" sorusuna "elime sopayı alır vururum kafalarına ve çıkarım dağa sırt çantamla" düşüncelerinin ne kadar gerçek dışı olduğunu gösterebileceğimiz bir simülasyon yapmak.

   (+)Gerçek zamanlı güneş döngüsü ve mevsimler. Gecelerin daha soğuk gündüzlerin daha acımasız olduğu bir dünyada hayatta kalmanın sınırlarını zorluyoruz.

   (+)Doldurulabilir kap, bardak, tabak gibi tüm nesnelerin içine benzin, su, çorba misali sıvı gıdalar, ispirto doldurulabiliyor olması. Ayrıca yağmurlu havalarda yağmur altına koyduğunuz kovaların doluyor olması.

   (+)Oyunumuzda her çeşit oyuncuya yönelik şeyler ekliyoruz. Örneğin gezgin bir karakter için gezilebilecek 625 km karelik bir alan ve yüzlerce daire, market, okul vs gibi binalar. Veya daha korunaklı bir hayatı seçenler için evlerini korunaklı hale getirebilecekleri, meyve kasaları veya saksılar içinde bitkiler yetiştirebilecekleri olanaklar.

   (+)RPG öğeleriyle bezendiğinden, oluşturduğunuz karakterler oyununuza yön verecek. Örneğin çok hareket ederseniz o kadar çok susar, yorulur ve acıkırsınız. Ancak metabolizma ve dayanıklılık özellikleri yüksek bir karakter bu sorunları diğer karakterler kadar çok yaşamayacak. Stat ve Trait'ler sabit kalsa da Skill ağacınızı zamanla geliştirebileceğiniz (ancak yavaş bir şekilde) bir sistem üzerinde de çalışıyoruz.

   (+)Yemek yapma sistemimiz gerçeğe yakın bir sistem ile işliyor. Tencereye su doldurup içine malzemeleri atıp çorba, pilav gibi yemekler yapabilir veya yağ içinde et pişirebilir ve bu eti iki ekmek arasına koyup hamburger yapabilirsiniz. Kullandığınız malzeme sayısı yaptığınız yemeklerin lezzetini, yani doyuruculuk, susuzluk giderici oranlarını etkiliyor. Şu an için 35 çeşit tarifimiz var ve zamanla arttıracağız.

   (+)Son zamanların neredeyse bütün hayatta kalma oyunlarında olan Craft sistemi bizde de mevcut. Tabi bina kurmak yerine (ki her yer bina zaten) Aydınlatma, tuzak, barikat gibi daha efektif craftları oyuna ekledik.

   (+)Yemek tarifleri, Craftlar ile ilgili bilgiler, tamir edilebilir eşyalar, çiftçilik üzerie bilgilerin olduğu kitapları oyunun her yerinden bulabilmeniz mümkün. Ancak rıhtım ailesinden biri olarak oyuna biraz daha renk katması amacıyla okunabilir kitaplar da eklemeyi uygun gördük. Daha doğrusu kitap adı altında öyküler bulup bunları okuması mümkün olacak oyuncuların. Oyun severleri biraz da olsa okumaya yönlendirmek için ufak bir çaba bizimkisi :)

   Bunların yanı sıra enerji üretecleri ile çalışan radyo, el feneri gibi cisimler, sesten, kokudan etkilenen zombiler, araç sürme, yakın ve menzilli silahlar oyunumuzda mevcut. Eklemeyi düşündüğümüz şeyler ise: NPC, hayvanlar, silah ve mermileri geliştirebilme, ingilizce dil seçeneği ve oyuna olan rağbete göre daha sonra ücretsiz bir DLC ile multiplayer seçeneği.

   Burada rıhtım ailesinden de bir ricam olacak ileriki zamanlarda. Oyun içerisine koyulmasını istediğiniz öykülerinizi bize gönderebilirsiniz ve sizin adınızla oyunda öyküleriniz yer alabilir. Tabi oyunun bitişine yakın bir zamanda bunu sizlere buradan duyuracağız.

   Oyunumuz hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Facebook sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.facebook.com/mehangames?ref=aymt_homepage_panel

   Twitter adresimiz:
https://twitter.com/mehangames

   Wikia sayfamız:
http://stay-alive-apocalypse.wikia.com/wiki/Stay_Alive_:_Apocalypse_Wiki

   (Web sitemiz henüz yapım aşamasında. Bittiği zaman buraya editleyeceğim.)


   Sizlere tanıtımımızı yapmamız için bize izin veren site kurucusu Hakan Tunç'a çok teşekkürler.

   Her türlü düşünce ve yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız oyunu geliştirmemiz açısından büyük fayda sağlayacağınızı da belirtmek isterim :)


40
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 18 Nisan 2015, 12:34:05 »
9 dayım :) bu ay 7 görmeyi hedefliyorum. Acelemiz yok yavaş yavaş ilerleriz :D genelde ayın sonlarına doğru sağlam desteler yükseldiğinden son 10 gün oyna ranked oyna bol bol. O sıralar daha hızlı yükselirsin.

edit: işte kaç kere denk gelir olayı bazen de çok sık denk gelebiliyor. İnsan gerçekten bir algoritma işin içinde diye şüphelenmiyor değil.

41
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 18 Nisan 2015, 12:17:13 »
Lordmuti; twitch izleyen birisi olarak söyleyeyim, oradaki adamların şansının yarısı lazım bana :D adamlar çok iyi oynamıyor, çok şanslılar. Ben destemde tek kart bulundursam hiç gelmez, oyunun başında büyük minyonlar gelir falan. Adamlar elinde 1 tane zombie chow bulundurur oyuna %50 onunla açılış yapar, karşı tarafı egale edecek kartlar hep ellerinde bulunur..... sayarım gider yani. Sonuçta bu oyundaki strateji okey veya batak oyununlarındakinden farksız. kart sayacaksın, karşı tarafı taşlayacaksın, gereken kartı çekeceksin :D He bir de komboları bileceksin işte... ve yine de bu olaylar face hunter geçeğini değiştirmiyor. Turnuvalarda bile artık her 2 kişiden biri face hunter oynuyor.

zauas; değil lagendary daha önce dediğim grim patron'lar bile can sıkıyor artık. Adam warrior ile 3 ve düşük atak olan minyonlara charge veren minionu oynadı sonrasında grim patron ile şov yaptı. Biriyle vuruyor yenisi doğuyor, gelip onla vuruyor yenisi doğuyor. Yahu kopyalara charge vermese bari. Warriror zaten güçlü deste idi iyice cılkı çıktı. Sözde Paladin Warrior'a karşı etkili hero olacak bir de.

Nightmare; karakterlerin de var, genel kartlarda da var legendary. Ortasında turuncu taş, etrafında ejderha resmi olan kartlar oluyorlar. Abartı özellikleri oluyor genelde o kartların.

42
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 17 Nisan 2015, 14:44:14 »
İlk aşamada kartları tanımak önemli. Ne kart ne işe yarıyor diye öğrenmek için bir ay kadar oynayacaksın, bol bol yenileceksin :D Sonra günlük görevleri bitir ve gold topla. Görevler en az 40 gold verir ve her gün 1 görevi yanındaki X işaretine basarak değişebilirsin. 40 gold görev görünce değiştir, yerine 60 veya 100 goldluk görev çıkarsa ne ala.

Arena işi tamamen şans. Stratejisi de daha farklı diğer oyunlara göre. O yüzden hemen atılma, önce kartları tanı. Arenada da ipucu mümkün olduğunca çok minion ile deste yapmak. Minimum büyü maksimum minion. 7-8 tane 1-2 manalık, 5-6 tane de ağır abi dediğimiz 7-8 saldırı gücü olan minion topladın mı keyfine diyecek yok :D

Deste aç bol bol ve oyunun başlarında onları dusta çevirme. Hangi heronun kartı çoğalırsa onun kartlarını toplarsın daha sonra. Ve 1-2 ay sonunda birkaç hero belirle kendine, ben bunlarla oynayacağım diyeceğin. Diğer hero kartlarını yakıp belirlediğin heroların kartlarını oluştur.

Legend çıkarmadan önce, legendlar ile başa çıkacak kartlar topla. Mesela Big Game Hunter. Paladin ile oynuyorsan misal Equality. Her heronun böyle ufak manalık ama büyük minionları yok edebilecek kartları var. Başlarda en güzeli bu yüzden Mage veya Shaman'dır. Hex ve Polymorph çok can sıkıcı kartlar bunlarda.

Sakın face hunter oynama :D %70-80 kazanma oranı var ama sen oynama :D çok sinir bozucu, zeka yoksunu bir deste :D (bir kişiyi bile vaz geçirirsem o desteden ne ala :D )

İlk aşamalarda Silence kartlar lazım olabiliyor. Zaten ilk destelerden çıkar Ironbeak Owl veya Spellbreaker. Bunları zor durumlar için elinde sakla. İlerki zamanlarda destende 1 tane olsa bile yeterli.

Oynadıkça ne zaman minionları takas etmeli ne zaman etmemeli diye öğreniyorsun zaten, onlar hakkında pek ipucu veremeyeceğim.

Aklıma gelenler bu kadar şimdilik.

43
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 17 Nisan 2015, 13:37:00 »
Ben de kuruş harcamadım oyuna ki aman diyim vermeyin zaten. Tıpkı oyunun kendisi gibi kartlardan ne çıkacağı da şansa bakıyor. Yine de uzun süre çöp çıkınca destelerden arada bir keyiflenin diye bile bile güzel kart veriyor gibi :D Bakmayın siz alex malex geldi diyorum ama kaç tane pack açmışımdır içinden çöp çıkan. Her gün düzenli oynayıp, sadece görev yapıp, nadiren arenaya giren biri olarak 3 legend'ım oldu. (Epic var ama sanırım 10 tane falan :P ) Dediğim gibi şans oyunu sonuçta, daha geçende basic deck Mage alaşağı etti beni. Mage'nin basic kartlarının da maşallahı var gerçi ama demem o ki; sabır dostlar sabır :D

44
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 16 Nisan 2015, 23:18:17 »
Valla bana bu aralar golden kartlar veriyor arada sırada, ben de yakıp yakıp kart çıkartıyorum :D Paladin destem bitti zaten bi eksiği yok bence. Diğer desteleri kuracam bundan sonra.

45
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 16 Nisan 2015, 23:01:36 »
T50'im de biraz ağır da olsa açılıyor ve ilk adroid cihaz ile galibiyet alınca verdiği desteden golden Alexstrasza çıkmasıyla da fazlasıyla mest etti :D Tabi Alexstrasza gidip Sylvanas geldi o ayrı mesele :D

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 20