Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - M.K.Immortal

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 20
76
Kurgu İskelesi / Ynt: Bir Adamın Öyküsü
« : 22 Nisan 2014, 14:51:29 »
Azizhayri'ye katıldığımdan başka söyleyecek söz bulamıyorum :D Elinize sağlık

77
Kurgu İskelesi / Ynt: Kharon'un Rüşveti
« : 22 Nisan 2014, 14:44:55 »
Serdar'ın kadının değişimiyle etkilenmesini daha detaylı anlatsaydınız iyi olurdu. Yani bir anda büyülenmesi geçiyor ama orada betimleme olarak mı veriliyor yoksa gerçekten mi büyü var diye sonradan anlıyoruz. Tek eleştirim de bu :D

Öykü en başından okuyucuyu yakalıyor, okutuyor. Cümleler akıp gidiyor. Anlatımınız yine çok güzel, konu güzel. Loial arkadaşımız Kharon ismini beğenmediğini dile getirse de Kharon'u bilen birisi için öykünün sonu daha anlamlı oluyor.

Elinize sağlık.

78
Kurgu İskelesi / Ynt: Anadolu'nun Ejderhaları
« : 22 Nisan 2014, 14:39:34 »
Tırnaklar, -de ekleri, -ki ekleri ve aynı kelime tekrarları öykünün akıcılığını ciddi anlamda bozuyor. Bu konulara biraz çalışıp bol bol yazarak akıcılığınızı geliştirmenizi öneriyorum. Her ne kadar yazımda sıkıntılar olsa da bu sorunlar gidince akıcı olacak bir üslubunuz var.

Öykü şimdilik Evis arkadaşımızın dediği gibi günlük olmuş. Devamı gelecek mi diye sormak istiyorum bu yüzden. Haliyle konu tam olarak oturmamış gibi geldi.

Şahmaranı ilk Türkan Şoray'ın filmiyle tanımıştım, öğrenmiştim. Hatta bahsettiğiniz resmin el dokuma şeklinde yapılmışını görmüştüm çocukluğumda.Şahmaran hakkında daha fazla yazıp öyküyü ilerletmenizi isterdim ki tekrar devamını yazacak mısınız diye sormak istiyorum bu yüzden :D

Elinize sağlık.

79
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Elli Sekizinci Ay
« : 18 Nisan 2014, 20:57:18 »

Ya ikinci dünya savaşı hiç bitmeseydi? Petrol olmasaydı ve balinalar, yakıt üretmek için yapay tanklarda çoğaltılsaydı? Su buharı dünyaya egemen olmaya devam etseydi? İnsanlar yüzyıllar boyunca yaşamanın yolunu bulsalardı? Bizler sonuçlarını düşünmesek de punk akımlarının temellerini atan Alfred Bester, Jules Verne ve William Gibson gibi birçok yazar uzun yıllar boyunca bu soruların dünyaya nasıl şekil vereceğini düşündü. Böylece Cyberpunk, Steampunk ve Biopunk akımları hatırı sayılır bir kitle oluşturmayı başardılar. Özgürlük ve ahlakı hedefleyen ancak bunların sonuçlarını da gayet iyi yansıtan Punk akımı, METUCON işbirliği ile bu ayki seçkinin de teması oldu.

Seçkimiz, görseli hazırlayan Erdal Gencer’in çizimi ve toplamda 13 yazarın öyküleriyle hayat buluyor. Erdal Gencer’e anlamlı ve güzel çizimi için teşekkür ediyoruz.

İşte bu ayki “Punk” ve “Siber” temalı öykülerimiz:

     - Geçit adlı öyküsü ile Ahmet A. Sabancı

     - Telesuikast adlı öyküsü ile Alper Kaya

     - Robotizm Düşü adlı öyküsü ile Bahri Doğukan Şahin

     - Kuyu adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - Aziz Geleceğin Öyküsü adlı öyküsü ile Erdal Gencer

     - Ölümsüzlük Projesi adlı öyküsü ile Hacı İmrağ

     - Çelikkale adlı öyküsü ile Mehmet Kardaş

     - Yaşam Projesi adlı öyküsü ile Mehmet Kayhan

     - Toprağın Çocukları adlı öyküsü ile Mümin Can

     - Virüs adlı öyküsü ile Nursena Ataseven

     - İstim Üstü adlı öyküsü ile Sefa Tursun

     - Evren Ağı adlı öyküsü ile Suat Vural

     - Yapaydünya Federasyonu – Yaltakçılar Konseyi adlı öyküsü ile Ufuk Ali Kaftanlı

Seçkiye öykü gönderen tüm yazarlarımız METUCON’un düzenlediği kostümlü partiye ücretsiz katılma şansına erişebilecek ve yine yayımlanan öykülerden kura ile seçilecek iki tanesi fanzin olarak etkinlikteki yerini alacak.

Gelecek ayın teması “ASA” olarak belirlendi. Mayıs ayının ikinci haftasına kadar öykülerinizi oykuseckisi@gmail.com adresine yollayabilirsiniz. Bolca teknoloji tüketeceğimiz bu ayın ardından, büyücülerin, druidlerin, dövüşçülerin, hatta belki de ASA adındaki teknolojik aletlerin geçtiği bir seçki okumak dileğiyle.

Herkese keyifli okumalar,
Mehmet “M.K.Immortal” Kayhan

80
Özellikle ilk paragraftaki kelime tekrarının dışında ufak tefek sıkıntılar vardı. Ama akıcılık yine yerindeydi.

İkinci bölüm merak uyandırıcı. Sorular sarıyor insanı okudukça. Acaba Evane'nin başına iyi bir şeyler mi geliyor yoksa bu güzel görünen etkenlerin sonucu kötü mü olacak dedirtiyor. Devamını okumak dileğiyle. Elinize sağlık.

81
Her ne kadar köreldiğinizi söyleseniz de gayet okunaklı ve akıcı bir öyküydü. Uzun süre yazmamak ile gelen yetersizlik hissi sanırım sizinki :)

Kısa bir öykü olsa da güzel bir konusu olduğunu düşündürdü. Geleneksel devamı var mı sorusunu sorduruyor bu yüzden :D Üzerine yazılacak çok şey olabilirmiş gibi hissettiriyor çünkü.

Elinize sağlık.

82
Okunaklı ve akıcı olmasına rağmen çok fazla bilinmeyen olması rahatsız ediyor. Kısa süre içinde bu bilinmeyenler hakkında bilgi verilmezse roman kendinden soğutabilir.

Diliniz gayet güzel ama birkaç yazım hatası mevcut, onlar da görmezden geliniyor zaten dilin güzelliği karşısında. Konu nasıl ilerleyecek merak ettiriyor. Kısa roman için iyi bir giriş ancak yine de çok fazla gizemli ilerlememesini tavsiye ederim :)

Ellerinize sağlık.

83
Tartışma Platformu / Ynt: Yazarların İsimleri
« : 12 Nisan 2014, 19:54:22 »
Uzun süre benim de düşündüğüm bir konuydu bu. Muhtemelen o boşluğa düşüp, yani "aa yabancıysa iyidir" diyerek alanlar olacaktır. Ama çok büyük bir etkisi olmaz sanırım. Sonuçta kitabı sattıran önce reklam, sonra okuyanların birbirine anlatması şeklinde olur.

Ben de kitabımda "M.K.Immortal" ismi kullanmayı isterdim fakat yazarın Türk olduğu ortaya çıkınca da "Özenti", "Türkçeyi mahvediyor", "Edebiyatçı bile Türkçeye sahip çıkmıyor" gibi eleştirilerin gelmesi de muhtemel olurdu.

Yine de kitabın az da olsa daha fazla satacağına inanıyorum yabancı isimle çıkarsa.

84
Kurgu İskelesi / Ynt: Bırak kurşunlar uçuşsun
« : 11 Nisan 2014, 15:25:44 »
Anlatımınız ve hatta bazı cümleler çok güzel olsa da gerek konunun karmaşıklığı gerekse irdelemeler rahatsız etti. Tanrı hakkında atıp tutmayı fazla kibirli bir yaklaşım olarak görürüm genelde. "Neden böyle yaptı, ben olsam şunu yapardım" gibi sözlere oldum olası haz etmemişimdir. Sonuçta koca bir evreni, fotonundan galaksisine kadar yaratmış bir varlıktan bahsediliyor...

Tabi benim bakış açımdan dolayı rahatsız oldum. Başkaları için güzel gelebilir yazdıklarınız. Ancak konunun karmaşıklığı genel bir eleştiri. Ne oldu, nasıl oldu, niye oldu soruları bırakıyor öykünün sonunda.

"Altı patlara dört mermi koydum. Altı patlar, şansa son bir şans vermemi sağlayacak olandı. İki kurşun, bir boşluk; iki kurşun, bir boşluk. Olasılığa her zaman inanırım. Ölmeme ihtimalim yüzde elli. Topuzu çevirdim. Kendime bir el ateş ettim. Ölmemiştim."

buraya kadar güzeldi mesela (%50 şans değil de 3'de 1 şans olması gereken yeri saymıyorum :D ) Ama sonra ne oldu yahu dedim bi an. Adamın aklından geçenler miydi sadece onlar? Mor deniz nereden çıktı? Kafam baya karıştı, daha sonra tekrar okursam görmediğim şeyleri görür müyüm diye de düşündüm :D

Daha iyi bir konu ile bu anlatımınız bir araya gelirse güzel şeyler çıkabileceğine inanıyorum. Elinize sağlık.

85
Kurgu İskelesi / Ynt: Gün Doğan İller
« : 10 Nisan 2014, 21:35:57 »
Sanki okuduğunuz bir şeyden heveslenip yazmak istemişsiniz izlenimi verdi bana. Daha doğrusu bu tarzda yazmayı denemek için yazmak istemişsiniz gibi geldi. Özellikle anlatıcının "Görelim .... ne söyledi:" kalıbını kullanma isteği ağır basmış sanırım :D Tabi bana düşündürdüğü bunlar.

Bazı yerlerde noktalama eksiklikleri vardı. Ama okunaklı bir öyküydü. Yine de duhan arkadaşımızın dediği gibi yorum yapmak için erken.

Şu cümlede biraz tıkandım:

"Bakışları, yaylayı güvercinleştirircesine şahinleşmişti."

İlk okurken "güvercinleştirircesine" kelimesini iki kere okudum. "Acaba yanlış mı okuyorum yahu" dedim önce ama sonra gelen kelimeyle "vaay güzel benzetme" dedim :D Okunması zor ama vurgusu güzel bir cümleydi.

Elinize sağlık.

86
Kurgu İskelesi / Ynt: Köyün Delisi
« : 09 Nisan 2014, 23:30:52 »
Neden böyle bir giriş yaptı, kimle konuşuyor gibi sorular bıraktı öykü. Daha açıklayıcı olsa daha güzel olurmuş izlenimi verdi.

Tabi öykü bu haliyle de güzel. Sade, okunaklı, anlamlı, akıcı, tebessüm verici... Betimlemeleri sevdiğiniz de anlaşılıyor :D Elinize sağlık.

87
Kurgu İskelesi / Ynt: Henry
« : 09 Nisan 2014, 23:24:48 »
Yaşanmış olaylar notu insanı iyice iğrendiriyor. Elbette bunun gibi hatta daha da beter şeyler yaşanıyor dünyada fakat sanırım "dünyada yaşanıyordur" düşüncesiyle yazmıyorsunuz bunları. Ki bu düşünceyle aklıma gelenler bir yandan da daha kötü hissettiriyor.

İlginç bir giriş olmuş. Polis ifadesi veya deliler hastanesinde doktor ile konuşan bir hasta izlenimi verdi bana bu öykü. Devamı merak konusu haliyle. Daha az iğrenç olması dileğiyle :D

Elinize sağlık.

88
Kurgu İskelesi / Ynt: Misafir Odası
« : 09 Nisan 2014, 23:17:26 »
Betimleme çokluğu sıksa da çocukluğumda yaşadığım evimizdeki misafir odasını hatırlamadan da edemedim :D

Sona doğru olay heyecan kazanmışken, ahan da ne olacak acaba diye meraka kapılmışken bitmesi üzdü sadece. Anlatımınız güzel, cümleleriniz akıcıydı. Elinize sağlık.

89
Kurgu İskelesi / Ynt: ne olabilir ki?
« : 09 Nisan 2014, 23:09:23 »
Konuşmaların bir anda konu anlatımına dönmesi biraz sıkıntıya neden oluyor onun dışında yapısal olarak bir eleştirim yok. Belki konuşmaları tırnak içinde kullanırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz diyerek tavsiye vermek istiyorum.

Eğlenceli bir yazıydı. Ama içindeki eleştirisel yan rahatsız etmedi de değil. Tabi temaya bir şey diyemediğimden bu rahatsızlığın tamamen şahsi olduğunu da vurgulamalıyım.

Sonuç olarak iyiydi. Elinize sağlık.

90
Kurgu İskelesi / Ynt: Hırtık
« : 09 Nisan 2014, 22:58:52 »
Keşke isimlerin bir anlamı var diye belirtmeseydiniz. Okuyucunun bunu çözmesi daha fazla zevk verecektir ki az biraz dini hikayeler bilen insanlar eminim anlayacaktır göndermeleri. Sadece Lilith sanırım çok fazla bilinmez ama onu da merak edip araştıranlar eminim hikayeye olan katkısını anlayacaklardır.

Öykünüz güzeldi, ancak okunaklı değildi ne yazık ki. Bolca yazmanızı hatta bir sürü öykü okumanızı tavsiye ediyorum. Çoğu zaman kendi yaptığımız hataları başka öykülerde görebiliyoruz ve böylece kendimizi geliştiriyoruz. Eminim ki bol bol yazıp diğer örnekleri okuyup ders çıkararak akıcılığınızı geliştirebilirsiniz.

Elinize sağlık.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 20