Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - feanor

Sayfa: [1]
1
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Yüzüklerin Efendisi
« : 28 Aralık 2009, 12:31:52 »
7 sene sonra tekrar okudum da,
gerçekten efsane bir seriymiş bir kez daha idrak ettim.

normalde okuduğum bir kitabın birkaç sayfasını tekrar okumaya dayanamazken, bu 3 kitaplık seriyi 1 haftasonunda okudum bıraktım.

hala kitapları okumayan arkadaşlar var ise kesinlikle tavsiye ediyorum.

gidin, 2.elden filan uygun fiyata alın, eve dönün, okuyun.


2
Çizgi & Anime / Ynt: Naruto
« : 28 Aralık 2009, 12:25:40 »
animesi efsanevi bölümlerle ekrana geliyor haftalardır
pain vs jiraiyanın şokunu atlatamamışken deidera vs sasuke, arkasından sasuke vs itachi

gerçekten bu kadar heyecanlı bölümlerin ardı ardına yayınlandığı başka bir dönem olmamıştı narutoda sanırım.

bu arada anime n.s 141 e kadar izlemeyenler için spoiler olabilir, okumasınlar
----
Spoiler: Göster
sasuke, katıksız malsın.

lan adam 3 saat abinin kendini niye feda ettiğini anlattı, dinledin dinledin, en sonda "konoha yı yok edeceğim!!" dedin.

ulan idiot. nerenle dinledin anlatılanları.

en kısa zamanda kafanda rasenganlar patlasın inşşşş.

3
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Melkor
« : 21 Ağustos 2008, 16:33:38 »
Yazık Feanor'a tek başına koca melkorun onunde. Fingolfinde olabilir tabi oda melkorun bacağını ezmişti. Ama ateş gibi parlayan gözler bana feanor'u anımsatıyor.

Feanor olamaz zira orta dünya üzerinde Melkor la hiç karşılaşmadılar. Hatta denir ki elfler ortadünya ya ayak basıp, Feanor birkaç arkadaşı ile birlikte Angband önlerine geldiğinde Morgoth korkusundan yerin kat kat altına saklanmıştır.

Feanor ve arkadaşları onlarca balrog arasında kalmış ve hepsi Angband'ın önlerinde düşmüştür.

ki kanımca, Feanor silmarilleri ve babasının kaybettikten sonra o hırs ve öfke ile bir şekilde Morgoth ile karşılaşma şansı bulabilseydi, elimizde bu kadar geniş bir orta dünya tarihi olmazdı = ).

4
Ejderha Mızrağı / Ynt: Raistlin Majere
« : 31 Temmuz 2008, 11:58:11 »
inanılmaz sıkıcı bulduğum dl serisini tek okuma sebebimdir.

okuduğum bunca fantastik eser içinde beni feanor ile birlikte en çok etkliyen karakterdir. hatta yazılmış olan en iyi karakter bile diyebilirim sanırsam :).

idealleri için dünyada onu seven tek insanı gözünü kırpamadan öldürmesi, kendisinden başka hiçbir insanı elfi cüceyi dengi görmemesi, yaptıkları, yapmak istedikleri ile önünde saygıyla eğiliyorum üstadın :).

5
Çizgi & Anime / Ynt: Avatar
« : 31 Temmuz 2008, 11:49:45 »
madem ki finali yapılmış, o zaman oturup ciddi bir yorum yazılmayı haketmiştir.

spoiler deryasına dalmadan önce hakkında şu söylenebilir

şüphesiz ki tarihin gelmiş geçmiş en süper finaline imza atmıştır.

lost, prison break, süper baba, how i met your mother 1*final... avatar'ın finali hepsinden daha mükemmel olmuştur. hakkında sayfa sayfa yorum yazılsa azdır. gecenin 2 sinde uykusuzluktan geberirken, download işinin ardından, ufak kardeşle birlikte "bir bakalım girişine, yarın akşam izleriz" dedikten bitirmeden başından kalkmak nasip olmamıştır.
bittikten sonra ise yaklaşık 2 saat kritiği yapılınca tüm uyku yalan olmuştur, olsundur, değerdir.

senaristlerinin, müziklerini yapanların, çizenlerin, seslendirenlerin hepsinin eli öpülmelidir, insana öylesi bir 90 dakika yaşaattıkları için.

Spoiler: Göster
-- final spoiler --

plajda salak salak vakit geçiren avatar grubu ile başlıyor bölüm.
"sizler gerzekmisiniz, babam dünyayı ele geçirme planlarını uygulamaya koymuş siz hala ne derdindesiniz" diyen zukonun aang'e çılgınlar gibi saldırmasıyla eğlenceli bir hale geliyor. idmanın ardından babasının planlarını aang e anlatması, aang in trans halinde iken gruptan ayrılması, zuko'nun babası olacak dangalak ozai nin, ateş ulusunu kızına bırakıp, ben dünyayın içine etmeye gidiyorum demesi, aang i arayan grubun, kendi alanlarının yaşayan en iyi ustaları ile buluşması(eski sorunlu dostları bumi de oralardadır.) bumi'nin çılgın zekası ile birlikte hayvani gücünü konuşturduğu, ba sing se den kurtuluş öyküsü derken nasıl olduğunu anlamadığınız bir 40 dakika geçiyor.

ve sonrasında dizinin şu ana kadar ki en süper sahnelerinden birisi gelir.

zuko amcasına gidip gözleri dolu bir şekilde af dilemeye çalışırken, irohun daha fazla konuşturmayıp, oğlu yerine koyduğu
< flashback # aç parantez
---yanılmıyorsam 2*13 spoiler
iroh, ba sing se de kaçak, mütevazi bir yaşam sürerken bir tepeye çıkar, güneşe doğru bakarken, kaybettiği oğlunun resmini çıkarır "happy birthday my son. if only i can help you" dedikten sonra zuko ya sarılır
flashback #kapa parantez >
yeğenine ağlayarak sarılmasının ardından
"lan manyakmısın gece gece, izlediğin şey çizgi film. ya abi ne ağlıyorsun çocuklar gibi " diyen 13 yaşında bir kardeşiniz yoksa dakikalarca ağlayabilirsiniz o sahnede.

ardından grup ikiye ayrılır, soka, suki, toph, aang e yardım etmek için bir tarafa giderken, zuko ile katara , azula ile yüzleşmek için diğer tarafa gider.
bu esnada azula nın yavaş yavaş sıyırmaya başladığına şahit oluruz.

ve sonunda beklenen olur
azula - zuko
aang - ozai, eş zamanlı karşılaşırlar.

burada revenge of the sith te ki hava vardır, yoda vs palpatine, anakin vs obi wan da olduğu gibi sahne bir savaşı bir diğer savaşı gösterir.

azula - zuko ya gelirsek, daha önce 3*16 da görüldüğü gibi zuko eskisi gibi değildir, kız kardeşi karşısında ezilmeden, kafa kafaya mücadele etmiştir, bu bölümde ise açık bir şekilde daha iyi olan taraf iken, kardeşi olacak kevaşenin (çok affedersiniz), orada izleyici olarak bulunan katara ya fırlattığı yıldırımın önüne geçeceğim derken şaftının kayması olayı gerçekleşir.

kuyruklu yıldızdan aldığı hayvani güçle ortalığı cehenneme çeviren ozai karşısında aang, ilk anlarda aslanlar gibi mücadele etse de, ilerleyen zamanlarda ezilmeye başlamıştır.

zuko dan hayır gelmeyeceğini gören katara, azula denen şıllığı (valla tutamıyorum kendimi), birkaç saniye içinde halleder, gider şifalı elleriyle zuko yu tedavi eder.

iyiyce köşeye sıkışan aang ise sonunda avatar halini alır, 4 elementi birden kullanarak koca ateş kralına dakikalara resmen tecavüz eder. kendisinden bekleneni yapar, öldürmez ama bakar ki adam rahat durmayacak, tüm firebender yeteneğini elinden alır.

sonunda zuko tacını giyip mai ile, aang de katara ile birlikte mutlu günlere yelken açarlar

-- final spoiler --

6
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 31 Temmuz 2008, 11:33:12 »
hımm.

bir tarafta hayal aleminin kapılarını, dünyaya ardına kadar açan, fantastik edebiyat dediğimiz türün öncüsü, mükemmel bir dil bilimci, ebebiyatçı, eserlerini okurken satırları içerisinde kaybolacağınız jrr tolkien

diğer tarafta ise ilk kitabı tuttuktan sonra 27 tane editörün yardımı ile sırf ticari amaçla kitap yazan, ortalama bir yazar kadar bile akıcılığı sağlayamayan, yazdığı seride 65 milyon tane kendi içinde mantık hatası barındıran rowling.

oldukça zor bir soru haliyle. yanıt vermek güç.

ps: çok abartmışsın etmişsin diyen arkadaşlar için şimdiden şunu söyleyim.
önce harry potter serisini alıp kendi dilinde okuyun.
arkasından lotr u kendi dilinde okuyun.

ondan sonra da gelipte, "abi hala abartıyorsun" diyen olursa msn vereyim : P

7
Yalnız bütün bunlar yazarların tercihidir.
üstad, kimin tercihlerine göre bir kanıya varacağız yazarlardan başka :), yahu tartıştığımız varlıklar, yazarın (sadece tolkien in, zira ondan sonrakiler sonuçta onun yazdıklarını alıp kullanmışlar kaynak olarak) hayalinde oluşturduğu, karakteristik özelliklerini, fiziksel güçlerini vs.vs., oluşturdukları ırklar.

eğer ki tolkien eflerin insanlardan çok daha kudretli, yüce, güçlü filan olduklarını yazıyorsa ben onu doğru sayarım, ona göre konuşurum.

ama senle birbirimizi anlayamıyoruz galiba karşılıklı, saygılar dileyip susayım ben :).

8
Efendim; elflerin zayıf yönleri kuvvetli yönleri var (misal dayanıklılık eksikliğini çeviklikle kapatmaları), insanların var. Böyle bir yargıya varamazsın bence, oldukça göreceli ve durumuna göre değişkendir.

Sıradan bir elfin, dünya üzerinde ki yürüyen en kudretli insana karşı sahip olduğu bir üstülünlükten bahsetmiyorum elbette  lakin okuduğunuz tüm fantastik serileri bir düşünün. 
kendi halkları içinde ortalama aynı statüde bir elfle bir insan bir tutulabilir mi ?

misal f.r de bildiğimiz en iyi kılıç kullanan insan artemis değil mi ? eşit şartlarda ki mücadelede (sadece birebirden bahsediyorum) artemis in, drizzt ya da zak a karşı galip gelebileceğine inanan var mı :).

gerçi yazarken fark ettim, en iyi insan artemis olmayabilir. wulfgar olabilir. gerek gücü, gerek drizzt'ten aldığı dersler, gerek gençliği sayesinde belki de odur bilemiyorum. (cidden niye hiç entreri vs wulfgar olmadı ya :) ) drizzt karşısında wulfgar ın bir şansı olur mu ?

m.e de hurin (yada turin) vs feanor, fingolfin, fingon olsa, kaçımız galip çıkan tarafın insan olacağına inanırız ?

ya da lotr' da yanında gandalf boromir legolas gimli gibi canlılar varken, khazad dum da gördüğü balrog karşısında şekilden şekile giren aragorn un, glorfindel e karşı durabileceğine ?

demek istediğim buydu.



9
Kitaplar / Ynt: Silmarillion
« : 24 Temmuz 2008, 16:34:51 »
bahsi geçen 400 senelik kuşatma, aslında hiçbir zaman tam bir kuşatma olmamıştır. morgoth un hizmetkarları istedikleri zaman kuzeyden çıkıp, elfler insanlar arasına nifak tohumlarını serpmişlerdir. onun dışında akraba kıyımından dolayı elfler arasında ki derin intikam duyguları hiçbir zaman tam olarak unutulmadığından, elfler birlik olamamış, adam gibi savaşa hazırlanamamışlardır. e haliyle onca boş yıl boş durmayan melkor, yüzyıllar içinde değişime uğrattığı yaratıklarla ile elflerin karşısına çıkmış, yıkıp geçmiştir. 

10
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Karanlığın Kuşatması
« : 24 Temmuz 2008, 16:27:29 »
drizzti öldürürse 100 yıllık esaretten kurtulacak errtu ondan bahsediyor.

ve işkence edilen wulfgar evet. hem de ne işkence!. ileri ki kitaplarda anlatıyor.


11
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Favori Karakteriniz?
« : 24 Temmuz 2008, 16:23:14 »
şüphesiz ki bruenor.
öldüğünü sandığımda gözlerim dolmuştu hehe.

drizzt gerçek olamayacak kadar fazla mükemmel bir karakter. o yüzden onu hiç saymıyorum.

12
İkisininde kılıç konusudnaki ustalıkları ile karsılastırma yapmamalıyız bence.Mükemmel çünkü ikiside :D
entreri menzoberranzan dan sağ çıkmış bir insan olması bize gösteriyorki enteri drizzt ten daha iyi hayatta kalma becerisine sahiptir.Drizzt de karanlık altında uzun süre yasadı ama menzoberranzan da insan olmakla karsılastırılınca küçük kalıo bence.Ayrıca jarlaxle ile kurduğu ortaklık sayesinde sadece drizzt ile deil çetesi ilede baş edebilir konuma gelmiştir.Biraz yaşlandı ama olsun.Kristalin hizmetkarında edinmiş olduğu kılıçda (unuttum ismini) yabana atılır bisi deil yani :D Ayrıca kendini çok iyi geliştirmiştir.Bir dark elf olsaydı kimbilir nasıl gizlenirdi ve nasıl bir assassin olurdu tahmin edin.Sonuçta cevabım entreri.

drizzt, entreri ile eşit şartlarda mücadele ettiği 2 düelloda da galip gelmişti hatırlatırım. ki değil 2, 22 defa karşılaşsalar gene drizzt tereddütsüz alır. sonuçta herzaman için elf > insan. f.r dünyasında da lotr dünyasında da bu böyledir.


Sayfa: [1]