Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Daarlan Gardan

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 51
16
Müzik / Ynt: Saian Sakulta Salkım
« : 09 Mayıs 2016, 14:59:24 »
Y-İTÜ'lü olduğuna şaşırmadığım vasat altı sözde rapçi, über alles kulak tacizcisi. Parçalarındaki arabeske kaçan sokak ağzı sözleri yazacağına, kendisini üniversite sınavına daha iyi hazırlayarak Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent vs. kazansaydı kendisine ve ülkesine şimdikinden büyük yararları dokunabilirdi.

Y-İTÜ de üniversite olduğunu söylüyor, Caltech de üniversite olduğunu söylüyor. Bu tantuni de rapçi olduğunu söylüyor, kağıt üstünde dahiye yakın, şunu: https://www.youtube.com/watch?v=addABbm5VPo ve şunu: https://www.youtube.com/watch?v=Qb0tCgNzbjk yapan nerd kişi de rapçi olduğunu söylüyor.

Elitlik olmadan olmayacak şeyler var, Batı'yı yakalamak da bunlardan en önemlisidir.

NOT: İnsanları intihara teşvik eden parçaları olan birinin başlığının bu forumda bulunmaması gerekiyor, bu başlık ivedilikle silinmelidir.

17
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 27 Nisan 2016, 22:11:42 »
Ben lisedeyken bu dizi bekleneni veremiyordu, üniversite sınavına hazırlandığım, fizyolojik ve psikolojik olarak en verimli senemi geçirdiğim sene bu dizi en verimsiz sezonunu geçiriyordu, şu an üniversitedeyim ve bu dizi durulmayacağına inandığım sarsıntılar yaşıyor. Seneye Bilkent Electrical Engineering is Best Engineering motivasyonuyla hayalimdeki bölüm için okulu bırakıp tekrar üniversite sınavına gireceğim, ders çalışırken göz ucuyla bakarım ama artık başarısızlıklarını kanıksadığımız için seneye eksinin altına düşüşlerini tamamlayacaklardır. Game of Thrones, hayatımdaki değişimlere tanık olmuş cansız bir dostum isterdim, ama kapitalist şişko güçler, diziyi televizyon ekranlarına ana grup konumundaki Silicon Valley gibi cansız bir dost (bkz. https://media.giphy.com/media/K1ddjJNvKOUAU/giphy.gif) öncesi çıkan seyirci eğlendirici ön gruba çevirdiler.

Game of Thrones'u, hatırlayamadığınız bir tarihte size güzel bir iyilik yapıp, sonraları yaptığı iyiliği başınıza kakan, iyiliğin bin katlık bir geri dönüşü için baskı kuran, size iyilik yapmış halinden bu zamana manevi başkalaşım geçirmiş arkadaşa benzetiyorum. İlk iki sezonda topladıkları kredilerin tükenmeyeceğini sanarak final sezonuna kadar eksi pozisyonda gidemezler, serinin hayranı olmayan bilinçli seyirciler bunu kabul etmezler. Dizinin piyasadaki açık ara en kaliteli dizi olduğunu kabul ediyorum, ama piyasadaki en kaliteli dizinin nasıl olsa en kaliteli olanı biziz diyerek çıtayı yukarıları taşımaması anlamsız geliyor. Aksiyonsevergillerden değilim, sadece hikayenin geçtiği evren dahilinde mantıklı sahneler görmeyi bekliyorum. Bir hayran çıkıp, tazılar kurtlarla uzak akraba oldukları için ortamı terk ettiler derse sorgulamam, hikayenin geçtiği evren dahilinde mantıklı olduğu kabul edilebilecek açıklamalar kabulümdür.

18
Sinema / Ynt: Interstellar (2014)
« : 22 Nisan 2016, 17:39:04 »
''Yıldızlararası Bilimi'' isminde, Barış Gönülşen tarafından İngilizceden Türkçeye Hocam İngilizcesi vasıtasıyla çevrilmiş, Alfa'nın Bilim serisi tarafından çıkartılmış bir kitabı vardır. Dil olarak, ortaokul dördüncü sınıf öğrencilerine verdikleri okuma kitapları seviyesindeki bir kitap, ancak bu kadar kötü çevrilebilirdi. Hocam İngilizcesinin ne kadar yetersiz kaldığını biliyoruz, ama ne dersek diyelim bir ODTÜ mezunu İngilizcesinin, altı aylık RobCol Prep öğrencisi İngilizcesinden çoook daha kaliteli durumda olması gerekirdi.

Film için söyleyecek tek şey, çalışmanın arkasındaki beynin tüm engellemelerine karşın sosyal bilimci bakışıyla yazılıp sosyal bilimci bakışıyla çekildiği olur. MS, PhD, Postdoc geçmişi olan mühendis ve/veya fizikçi karakterlerin gezegenimizden bilmem kaç ışık yılı uzakta olmalarına rağmen serinkanlı olmaları gerekir. İzlediğimiz şartlar altında dahi olsa, alanlarındaki donanımları kuşkusuz insanların ölümler ve aşk acıları yüzünden gözyaşı dökmesi fantastique olaydır. Hollywood, yalnızlıktan dolayı akli melekeleleri kaybeden bir beyaza karşılık, yalnızlıktan dolayı akli melekelerini kaybetmeyen bir siyahla, siyahlara dönük pozitif ayrımcılığa göz kırpmıştır. Ben geçen hafta aralıksız ve iletişimsiz 27+ saat ders çalışma gafletine düşerek, senaryoya kıyasla minimum zaman ve minimum beyin gücüyle balataları sıyırıp hayal görme evresine eriştiysem, formüle uyku kabinlerini eklersek bile, senaryodaki o kısmın devamındaki abartılı dram sahnelerine temel olması gerektiği için geliştirildiği aşikardır.

19
ABD'deki politeknik araştırma ve eğitim kurumları, nasıl ülkelerindeki teknoloji enstitülerinin ucuz, basit ve başarısız birer kopyalarıdır[*]NYU Poly gibi sonradan üniversitelere katılan istisnalar genelleme dışı bırakılmıştır.[/*], Alper Canıgüz'ün serisi de Akif Pirinçci'nin serisinin ucuz, basit ve başarısız bir kopyasıdır.

Holmes: Avrupa'lı politeknik.
Pirinçci: ABD'li teknoloji enstitüsü.
Canıgüz: ABD'li politeknik.
Serbes: Türkiye'li endüstri meslek lisesi.

Bu da böyle bir bakış açısıdır. Püfff.

20
Güncel / Ynt: Ekşi Sözlük'de İsyan
« : 13 Mart 2016, 20:10:38 »
Bugün üniversite sınavından çıktıktan sonra, Türkiye'deki üniversite sınavlarının neden bu denli kolay olduğunu düşünmeye başladım, ama bu düşünme eylemi çok sürmeden buradaki vasıflı[*]Müstehzi değil, korkutucu olan da bu.[/*] bir üye sayesinde gerçeği kavradım. Girişimciye, insanlar üzerinden para kazanıyor diyen insanların seviyesini tespit etmek için kapasite zorlayıcı sınavlara da gerek yokmuş, görünen o ki Stanford-Binet verilecek görevi kotarırmış.

Girişimciler neden insanlar üzerinden para kazanıyorlar? Basketbolcular neden topu sektirerek basketbol oynuyorlar?

21
Bilim & Teknoloji / Ynt: Bilim Kulübü
« : 12 Mart 2016, 15:42:13 »
Elon Musk ve SpaceX, Bülent Altan'ın görevden ayrılmasından sonra dünya dışı menşeli ileri bir teknoloji ele geçirmedilerse, yakın tarihli Mars projelerinin fiyaskoyla sonuçlanacağına inancım tamdır. Elon Musk genetiğe güveniyor, Mars düşlerini realize etmek istiyorsa öğretmenlerimle konuşup bir an önce mezun olmamı sağlamalıdır.

Bilim: 23 mart 2016'da, Birleşik Krallık saatiyle saat 20:00'de BBC'nin Horizon belgesel programında ''EmDrive'' tartışılacak, izleyebilirsiniz.

Akademik: #2017martinvetterlinewpresidentoftheEPFL

22
Oyunlar / Ynt: Mount&Blade Warband
« : 10 Şubat 2016, 21:42:58 »
Münih Teknik Üniversitesi'nde bulunduğum dönemde, üniversitenin Games Engineering bölümünün öğrencilerinin yüzde yetmişinin günün üç vakti yerdiği, video oyunu sektörünün içindeki oyuncularına yeni ufuklar açmaktan ve akademik doyuruculuktan oldukça uzak oyundur.

23
Ütopya/Distopya / Ynt: Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley
« : 10 Şubat 2016, 21:32:08 »
Tanrı'ya hamd olsun ki bugün de fikirlerini beyan eden insanları troll ilan ettik.

George Orwell'in hikayeciliği yanında esamesi okunmayacak hikayeciliğe sahip yazarın kitabıdır.

24
Güncel / Ynt: Star Wars'u Neden Bu Kadar Seviyoruz?
« : 13 Ocak 2016, 01:55:25 »
Bir bilim profesörü pembe dizi beğenebilir, Nihat Berker, Umran İnan, Kadri Özçaldıran bütün gün pembe dizi izliyor olabilirler, Savas Dimopoulos İstanbul hasretini Türk pembe dizisi izleyerek dindiriyor olabilir, bir bilim profesörü pembe dizi sevdiğini söylerse ne diyebilirim ki? Ama bir bilim profesörü şu pembe dizi ne bilimsel bir şeymiş ya derse bir şeyler söyleyebiliriz. Ayrıca ''beğenmek'' ve ''hayran olmak'' aynı kapıya çıkan kelimeler midir?

25
Güncel / Ynt: Star Wars'u Neden Bu Kadar Seviyoruz?
« : 19 Aralık 2015, 01:37:14 »
Orta zekalı eğlencesi olduğu için serinin hayranı dostlarımı mimleyip, onlarla gereğinden fazla muhatap olmamam gerektiğini fark etmemi sağlıyor.

Bu tartışma konusunu yaz aylarına denk getirin de Star Wars hayranı arkadaşları avlayayım.

Not: Trekkie.


26
Bu ikilemi yaşamamızın en büyük sebeplerinden biri, çevirmenin niteliklerinin çevrilmesi gereken kitabın özelliğine, içeriğine ve başka unsurlarına uyumlu olmamasıdır. Yayıncılar ileri matematik kitaplarının çevirilerini, psikoloji yüksek lisanslı siyaset bilimi mezunu serbest çevirmenlere yaptırmayı uygun görmeyi bıraksınlar, ikilemleri daha sonraları tartışırız.

Michao Kaku'lar Engin Tarhan çevirisiyle nasıl rezil rüsva oluyorsa, Roger Penrose'lar Prof. Dr. Tekin Dereli çevirisiyle şaha kalkabiliyor.

#teknokrasininyilmazbekleyicileriz

27
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 24 Kasım 2015, 17:35:40 »
''Bildiğimiz kadarıyla... Emperyal Galaksi Yönetimi kendilerine nadir lezzette bir kova dolusu yengeçle ziyafet çektikleri bir gün, Galaksinin pek de gözde olmayan Batı Spiral Kanadında bir hiperuzay otoyoluna gereksinim olduğuna karar verdiler. Bu karar, görünürde uzak gelecekteki trafik tıkanıklığını engelleme öngörüsü ile çeşitli kanatlardan hızlandırıldı, ama asıl amaç, birkaç milletvekilinin, aylak aylak Hükümet Meydanında dolanan yeğenlerine iş sağlamaktı. Ne yazık ki, Yerküre de bu planlanan otoyol güzargâhı üzerinde yer almaktaydı ve bu yüzden acımasız Vogonlar, termonükleer silahlarını nazikçe kullanmak suretiyle suçlu gezegeni ortadan kaldırmak üzere bir inşaat filosuna bindirilerek sahaya sevk edilmişlerdi.''

''Ve Başka Bir Şey Daha'', İçimizdeki Kahrolası İrlandalı Paralel Eoin Colfer

28
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 21 Kasım 2015, 23:49:09 »
Marslı'yı Koç burssuzlar yazsa daha bilimsel olurdu.

29
Zaman Çarkı'nın Almanca basımlarını görseydiniz Türkiye'deki çevirisi her sorunlu kitaba eyvallah derdiniz. Bu serinin yayın haklarına sahip tüm ülkelerdeki yayıncı kuruluşlar ortak bir masa oluşturmuş ve seriyi nasıl rezil edebiliriz diye düşünerek hareket etmişler.

Oda Yayınları'nca basılan istisnasız her kitap Türkiye kitap yayıncılığı tarihine vurulmuş kara bir lekedir.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 51