Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fëanor

Sayfa: 1 [2]
16

Her zaman dediğim gibi; bir hikayeyi ne içindeki ırklar okutur, ne de o hikayedekilerin isimleri. Bir hikayeyi okutan o hikayenin dili ve kurgusudur.

grikunduz

  Bu konuda sana tam olarak katılmıyorum.Hikayenin konusu ve kurgusu çok önemli ama okuyucunun kendine yakın bulduğu bir karakter bulunması da bunlar kadar önemlidir.Sevdiğin bir karakter olmaksızın kitap okumak insanı(en azından beni) pek içine çeken bir durum değil.İlk izlenim açısından da karakter isimleri büyük bir etken.

Scyther

  Yer ve isim seçimin tamamen sana ve hikayene bağlı.Harry Potter Serisinde günümüz dünyası ve İngiliz isimleri kullanıldı.Yüzüklerin Efendisi'nde ise tamamen kurgu bir dünya ve yazarın kendi oluşturduğu karakter isimleri kullanıldı.İki serinin de başarısı ortada.İsim seçimlerindeyse benim görüşüm; ismin kulağa hoş gelmesi ve karakterin yapısına uygun olması yeterli.Yer seçiminse hikayenin yapısına ve gidişatına bağlı.

17
Çizgi Roman & Manga / Transfer Student Storm Bringer
« : 17 Temmuz 2012, 23:35:18 »
  Kendisi bir Kore webtoon'u (internetten yayımlanan çizgi romanımsı) olup Ju Ingong (ana karakter demek) adındaki bir lise öğrencisini anlatır.Konusu kısaca şöyle:

  Ju Ingong korkunç suratı yüzünden her gittiği okulda ilgiyi üstüne çeken ve çok güçsüz olduğu için sürekli dayak yiyen bir lise öğrencisidir.Ama son gittiği okulda işler bambaşka bir halır...

  Ingong'un dövüş tarzı Kemal Sunal'ı aratmayacak cinsten olduğu için bayağı ilgimi çekmişti.Kendisini şurdan okuyabilirsiz.



Not:Webtoonlar ücretsiz diye bildiğim için link koydum.Umarım yanılmıyorumdur.

18
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 17 Temmuz 2012, 23:11:31 »
Zetman

İlk bölümün ortasında bıraktığım ilk animedir kendisi.Deli gibi okuduğum mangasıyla ilk bölümden zıt düşmesi büyük hayalkırıklığı yarattı bünyemde.

19
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 17 Temmuz 2012, 22:15:33 »
Film yaklaştıkça daha da bir heyecanlanıyorum.İki defa kitabı bitirdim sabırsızlıktan.Her gün fragmanı izleye izleye birebir aklımda oynatabilecek hale geldim.

Legolas'ın ve Galadriel'in filme girmesi pek iyi olmamış. Tabii bu karakterleri sokarken yerlerine geçtiklerini düşündüğüm karakterleri çıkarmamışlarsa o başka. O zaman mükemmel olur. Her zaman Thranduil'i merak etmişimdir. Biraz kibirli bir elf gibi gelmişti bana. Neyse filmde doğum günüme yakın bir zamanda çıkacakmış. Hediye niyetine izlerim artık.

Benim doğumgünümde vizyona giriyor.

20
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Büyük Orta Dünya - Harita
« : 17 Temmuz 2012, 21:54:23 »
Harita muazzam olmuş.Ellerine sağlık.
Haritanın Yüzüklerin Efendisi'nde olmayan parçalarını nasıl buldun sorabilir miyim?

21
Oyunlar / Ynt: Oyunlardan Unutulmayan Replikler
« : 16 Temmuz 2012, 23:47:51 »
Ahhh, fresh meat!

Diablo - Butcher
Bir nesle don değiştirten bi cümledir bu.

22
Genelde yaşça olgunlaşmamışlıkla ilgili yorumlar yapılıyor ama daha zor olanı manga okurken karşılaşılan.

-Ne yapıyosun?
-Hiç, manga okuyorum.
-Ne?
-Manga,manga.
-Grup değilmi ya o.
-Yok bu çizgi roman gibi ama Japon yapımı.Tam çizgi roman gibi değil yani.
-Haa, tamam sen devam et.

Bu konuşma en az sinir bozucu olanlarından üstelik.

Sayfa: 1 [2]