Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 ... 22 23 [24]
346
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 22 Ağustos 2012, 11:33:46 »
Drizzt'in mükemmelliği beni de sıkmıyor değil. Kitapları ilk okumaya başladığım anda kendini belli ediyor. Drizzt şişirilmiş bir karakter daha ilk kitapta dev ini basıyor baloru öldürüyor yenilmez kral heafstag'ı yeniyor. Bunlardan dolayı sevmiyorum.Çünkü benim görüşüme göre bu hayatta dört başı mağmur olan kimse yok da neden kitapta var.

 Regis'i seviyordum o goblin mızrağını yiyip kahraman olmaya başlamadan önce Cadderly'i seviyordum ilahi büyüler en zor zamanlarında yardıma gelmeden önce Catti-brieyi seviyordum her attığını bitmeyen sadak ile vurmadan önce.

Ama bazılarını hâlâ seviyorum örneğin Pwent, Anthrogate, İvan, General Dagna, Banak Bravnanwil, Belwar Dissengulp çünkü bunlar mükemmel değil İvan'ın acizliğini gördüm, General Dagna'nın ölümünü, Banak'ın yaralanışını ve Belwar'ın hayatına devam edişini gördüm.Onlar iyi fakat mükemmel değil. Pikel kolunu kaybedebildi, ama Drizzt neden kaybede miyor? 

347
Kristal Parçası R.A. Salvatore'nin yazdığı ilk kitap olup özgün olmayan tek kitabıdır. Yüzüklerin Efendisi'nden çok fazla özellik geçmiştir. Eğer kitabı okurken dikkat ederseniz kitabı kısımlara göre değil kitaplara göre ayrımıştır. Bu da JRR Tolkien'in yaptığı bir yöntemdir. JRR Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisi 3 kısım 6 kitaptan oluşmaktadır.

348
Unutulmuş Diyarlar / Ruhban Serisi
« : 22 Ağustos 2012, 11:01:08 »
R.A. Salvatore'nin 1991'de başlayıp 1994'te bitirdiği ve beş kitaptan oluşan seri Carradoonlu Cadderly'nin Deneir'in Seçilmişi olma yolunda ilerleyişini ve büyük bir kütüphane olan Ulu Kütüphane'nin yıkılışını anlatmaktadır. Şafağa Geçit adlı kitapta karşılaşacağımız Rahip Cadderly'nin geçmişi anlatılmaktadır.

Ben ilk Drizzt Efsanesini okuduğumda bu seriden habersizdim ve Cadderly karşıma çıktığında bu adam kim demiştim. Ama bu serinin R.A. Salvatore'nin yazdığı 3. seri olduğunu ve Drizzt'i ana karakter yapmadan önce Cadderly ve Wulfgar'ı ana karakter yapmak istediğini öğrendim. Ben bu seriye hayran kaldım.

Kitaplar
1) İlahi (Ocak 1991) Türkçe'ye 2005 yılında çevrilmiştir.
2) Ormanın Gölgelerinde (Nisan 1992) Türkçeye 2008 yılında çevrilmiştir.
3) Gece Maskeleri (Ağustos 1992) Türkçeye 2011 yılında çevirlmiştir.
4) Düşen Kale (Haziran 1993) Türkçeye 2011 yılında çevrilmiştir.
5) Kaos Laneti (Haziran 1994) Türkçeye çevrilmemiştir.

349
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 22 Ağustos 2012, 10:49:18 »
Ruhban serisinin 3.(Gece Maskeleri) ve 4.(Düşen Kale) kitapları da yayınlandı. Düzeltirseniz sevinirim.

350
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Irklarının Çizimleri
« : 22 Ağustos 2012, 10:47:19 »
Calimshanlı tam arap fatma zaten :D Luskanlı da iskandinavlara benziyor. 

351
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Irklarının Çizimleri
« : 22 Ağustos 2012, 10:41:29 »
İnsanlar
Soldan sağa: Calimshanlı,Tehtyrli,Damaralı,Mullu,Luskanlı,Rasheli,Choandathlı(buralar nere bilmiyorum :))


Cüceler
Soldan sağa: Kutup Cücesi, Altın Cüce,Kalkan Cücesi, Gri Cüce(duergar),Urdinnir,Vahşi(ya da yeşil) Cüce

352
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Duergar (Gri Cüceler)
« : 22 Ağustos 2012, 10:32:01 »
Mitril Salonunu fethetmiş olan bu cüceler Kral Bruenor ve Adbarlı General Dagna önderliğindeki ordu ile  Mitril Salonu geri alınmıştır. Duergarlar elflerin karaelflerle oluşturduğu ilişkiye benzer bir ilişkiyi kalkan ve altın cüceleri ile oluşturur.

353
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Ejderhaları
« : 22 Ağustos 2012, 10:15:01 »
Yaşlı Fyrentennimar: Kartanesi Dağlarını kendine mesken etmiş kudretli bir kızıl ejderha. Cadderly'nin "ikna" büyüsüyle Cadderly ve yoldaşlarını(İvan ve Pikel Bouldershoulder, Danica,Vander,Shayleigh) Trinty Kalesine kadar götürmeyi kabul eder. İkna büyüsü yolda goblinler ve devlerle savaşırken bozulması üzerine ejderha Cadderly ve yoldaşlara saldırır. Cadderly gençleştirme büyüsü ile ejderhayı-Yaşlı Fyrentennimar'ı- genç küçük bir ejderhaya dönüştürür. Ve İvan'ın baltaları ile hayatı son bulur.

354
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Neverwinter I: Gauntlgrym
« : 22 Ağustos 2012, 10:09:20 »
Diyarlar yılı 1409'da geçiyor ve ilgiç tarafı Banak Brawnanvil'de bu yılda resmi olarak tahta geçiyor.
Acaba ihtiyar Bruenor Battlehammer'a ne olacak?

Neverwinter üçlemesi belli oldu. Gauntlygrm, Neverwinter, Charon'un Pençesi. Ben Türkçeye çevirme konusunda çok yavaş olduklarını biliyorum 1990ların kitabı olan Kaos Laneti hâlâ çevrilmedi. Tabi Drizzt'in kitaplarını daha hızlı çeviriyorlar ama olsun. Oğul Gino Salvatore'nin yazdığı üç kitabı da çevirseler de bakalım veled ne yapmış görelim. :)

355
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Silahları
« : 22 Ağustos 2012, 10:02:23 »
Seheryıldızları: Cüce Anthrogate'in kullandığı camçelikten olan büyülü iki tokmak.Birinin büyüsü patlayıcı sağ salgılamak, öbürünün ki ise deydiği metali paslandıran bir sıvı yaymaktır. Bir dağ devinin gücüne sahip olan Anthorogate bu silahlarla her düşmanını yere sermektedir.

Kurmalı el yayları:Cadderly Bonaduce'ün drow el yayından etkilenerek İvan Bouldershoulder'a yaptırdığı içinde özel bir bölme olan ve bu bölmede çarptığı an patlayan patlayıcı yağ bulunan küçük dart okları fırlatan iki adet kurmalı el yayıdır. Cadderly ilahi büyülerini kontrol edemeden önceki en önemli silahıdır.



356
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: “Ormanın Gölgelerinde” Çıktı!
« : 22 Ağustos 2012, 09:56:19 »
Dikkat spoiler içeriyor. Kitabı okuyanlar ve asla okumayacakların okuması tavsiye olunur.

Spoiler: Göster
Ormanın Gölgelerinde; Carradoonlu Cadderly'nin sopası ve İvan'ın yaptığı kurmalı el yayı ile Shilmista Ormanı'nın üstüne inen kötülüğü deffetmesinin kitabıdır. İlahi büyü ile tanışan Cadderly; Danica, İvan, Pikelle kral olacak Elbereth'in halkına yardıma giderler.

Trinty Kalesi'nde gücü temsil eden Ragnor önderliğindeki ordu goblinler,oroglar,böcayılar,ogrillionlar, ogreler ve devlerden oluşmaktadır.
 
Düzenli orduları olmayan ve nufus bakımından çok küçük bir yer olan Shilmista Ormanı savaşta zor anlar yaşar. Nüfusunun yarısını kaybeden elfler zor duruma düşerler.Elflerin yardımına canlanan yaşlı ağaçlar yetişir. Ogrillion(yarı ork yarı ogre) Ragnor Elbereth tarafından öldürülür. Düşman ordusu dağılırken hâlâ bir insan öldürmenin katil olmanın anılarını atamayan Cadderly merhamketiyle kötü yürekli bir büyücüyü serbest bırakır.

357
Orta Dünya Yüzüklerin Efendisi'nde değil miydi? Biz Faerûn'dayız.

Genç bir cüce olan Argar neredeyse bütün solunu kapatan büyük bir kalkan ile demir ustaca dövüldüğü tek yüzlü baltası ile tam bir ölüm makinesidir.Giydiği zırh; parlaklığını yıllar önce kaybetse de hâlâ sağlam olup darbeleri(özellikle goblin mızraklarını) engellemekte başrılıdır.Menzilli silahları sevmeyen Argos okçuları korkak büyücüleri ise deli olarak görmektedir.


Sayfa: 1 ... 22 23 [24]