Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mira

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Ynt: Kapaklar sizi ne kadar etkiler?
« : 01 Aralık 2016, 22:45:53 »
Kapaklardan ziyade içerek daha önemli olduğu için pek önemsemiyorum. :)

2
Yazarlar / Ynt: Kafka'dan ve Kafka-Severlerden Nefret Etmek
« : 01 Aralık 2016, 22:40:29 »
Merhaba,uzun zaman sonra foruma tekrardan gelmiş bulunmaktayım.
Başlığı gördüm ve girmek istedim. Öncelikle benim açımdan bir yazardan nefret etmek yanlış. Sevmemek diye birşey var,kitaplarını romanlarını beğenmemek diye birşey vardır.
Ben de bir kafka severim ve severek okuyanlardanım,seninle de kafka sevmediğin için tartışacak bir insan değilim. Sen de zaten kafka hakkında ki yorumlarını söylemişsin.

Alıntı
Ben bu adamın kitaplarını beğenmedim. Çünkü o üslubu bana boğucu geliyor. Olaylardaki absürtlüğün karakterler tarafından doğal karşılanması bana saçma geliyor. Hatta onun karakterleri de bana absürt geliyor. Mesela Dava'da Bay K'ya dava açılır ama suçlamanın ne olduğu söylenmez. Tamam, bu olabilir. Hatta Türkiye'de bu oldu da. Fakat Bay K, bir kez olsun da çıktığı duruşmada "hangi suçtan yargılanıyorum" diye sormadı. Dönüşüm'ü ele alalım. Gregor Samsa örümceğe dönüşüyor ama ondan daha ilginç olan şey şu ki bunu garipsemiyor. Böceğe dönüşen ve bunun farkında olan bir insanın tepkisi bu mu olur?
Fakat Dava'da Bay K suçlamanın ne olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Dönüşüm'ü ele alırsak Gregor Samsa bir böceğe dönüyor ve bunu çok azda olsa garipsiyor ve yapması gerektiği şeylerin farkında olduğu için devam ediyor. Bu bir hayal gücüdür ve okuyucuyu o yöne çekmek için yazılmıştır ve okuyucu bunu görmezden gelerek okumaya devam eder.

Kafka hakkında tartıştığın son insan senin bahsettiğin gibi bir fanboy. Evet böyle insanlar çok var ilgi çekmek için kafka okudum,okuyorum diyen kişiler etrafımızda ve daha da artıyor gibiler. Böyle insanlarla tartışıp kendini sinir etmene ve yazara kin beslemene,nefret beslemene emin ol hiç gerek yok. Tartışman bile gereksizdir.Benim de sevmediğim bir çok yazar bir çok roman var. Benimle böylesine tartışmaya giren bir çok kişi ile karşılaştım ve aralarında direk uzaklaştım.Tartışmaya devam edersem senin gibi bir bakış açısına sahip olacağımı bildiğim için böyle birşey yaptım,ne yazardan ne de okuyuculardan nefret ediyorum.
Son söylemek istediğim ise umarım bu nefretinden bir gün uzaklaşır ve tekrar okumaya yeltenirsin,kimseden nefret etmene gerek kalmadan.  :)

3
Liman Kütüphanesi / Ynt: Ptt Kitap Hizmeti Başladı !
« : 13 Eylül 2012, 04:18:01 »
Aynen bende.

4
Liman Kütüphanesi / Ynt: Ptt Kitap Hizmeti Başladı !
« : 09 Eylül 2012, 18:37:41 »
Gerçekten iyiymiş biraz deneyip uğraşayım bari :p .

Facebook sayfasını beğendim fakat kitap sitesinin arama kısmında bir sıkıntı olsa gerek.Sitenin  güvenlik sertifikası sıkıntılı olsa gerek.Gerçekten çok güzel bir haber fakat ptt'ye güvenemiyorum açıkcası bazı yerlerdeki elemanları neyse boşverin ben yinede internet üstündeki alışveriş sitelerine parayı kargosuda dahil ödemeyi tercih ederim en azından kargo parası alıyor  garantisi var sonuçta.Ptt'den sıkıntı çektik zamanında.

Acıkcası bende pek guvenmıyorum pttye ama bi denemek lazım.

5
Dipsiz Konak / Ynt: Anlık FRPler
« : 09 Eylül 2012, 01:09:52 »
Bende bir oyuna başlıyamadım zaten öğrenemedik bi türlü :)

6
Oyunlar / Ynt: Diablo III
« : 08 Eylül 2012, 18:27:36 »
Biraz fiyatı düşsün de alacağım çok pahalı şuan 120 tl veremem bu oyuna :D

7
Bilim & Teknoloji / Ynt: En İyi Cep Telefonu Markası?
« : 08 Eylül 2012, 17:02:04 »
Herzaman nokia derim ama samsung da cok saglamdir.

8
Elfler ve Yüzük kardeşliğinde gittim geldim ama elf diyorum ben.

9
Oyunlar / Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
« : 07 Eylül 2012, 01:32:00 »
Limbo'ya merak saldım gerçekten güzel bir oyun :)

10
Radyo Kulesi / Ynt: Kötü Yazmanın Erişilmez 1001 Sırrı
« : 06 Eylül 2012, 18:02:40 »
Benim gibi yeniler için faydalı olacak gibi görünüyor bekliyoruz :)

11
Kurgu İskelesi / Ynt: Korku Tüneli
« : 06 Eylül 2012, 16:14:52 »
Bir solukta okudum gerçekten çok güzel bir hikaye olmuş başlarılarının devamını diliyorum.

Sayfa: [1]