Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - KingKiller

Sayfa: 1 [2] 3
16
Yıldız Savaşları / Amanaman
« : 09 Şubat 2013, 13:14:12 »
İlkel bir kabilesel avcı-toplayıcı ırkı olan Amanin’ler, ya da bazı bölgelerde verilen ismiyle Amanaman’lar büyük ormanlar ve otlaklı ovalarla kaplı bir gezegen olan Maridun’un yerlileriydi.
Uzun ince, sarı ve yeşil derili olan Amanin’ler ağaçlarda yaşarlardı ve daldan dala uzanabilmelerini sağlayan çok uzun kolları vardı.
Ortalama bir yetişkinin boyu 2-3 metre arasında değişirdi. Yerde fazla hızlı değildiler, fakat vücutlarını bir top haline gelecek şekilde eğerek saatte kırk beş-elli kilometre hızla yuvarlanarak ilerleyebilme yetenekleri vardı.
Bir Amanin kabilesinin nüfusu çok kalabalıklaşınca kabilenin gençleri ovaları aşıp yerleşecek başka yerler aramaya giderlerdi. Gittikleri bölgede başka bir kabile varsa onlarla bölgenin kontrolü için savaşa girişirlerdi. Bu savaşlara yerel dilde ‘takital’ adı verilirdi. Bunu inceleyen İmparatorluk, Yavin’den yaklaşık onbir yıl önce kabilelerden birinin lideri-bu liderlere de kabilenin tarihini yazıp kaydettikleri için ‘bilgi koruyucu’ denirdi- ile özel bir anlaşma yaptı.



Yavin Savaşı’ndan kısa bir süre sonra Antropolog Mammon Hoole bir grup Amanin’i gizlice izledi ve bu anlaşmanın neyle ilgili olduğunu anladı. Kabileler aralarında savaş yapıyor ve kazanan taraf kaybedenleri İmparatorluğa çeşitli işlerde kullanılmak üzere köle olarak satıyordu. Bundan kısa bir süre sonra İmparatorluk Maridun’u kendi haline bıraktı. Jabba the Hutt İmparatorluğun başlattığı köle ticaretini bir ölçüde devam ettirdi, ama Amanin kültürü artık değişmişti. Bazı gençler daha büyük kasabalar inşa edip modern teknolojiden yararlanmaya başladılar, bazıları da blaster ve benzeri modern silahları rakip kabileleri yok etmek için kullanmayı öğrendiler.
Eski kabile liderlerinin çoğu zamanla gençleri geri kazanmak için kentlere gitti. Bunu yapamadıkları zamanlarda da başka gezegenlerden gelen ziyaretçilere yerel süs eşyaları satmaya başladılar.

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr

17
Yıldız Savaşları / Abyssin
« : 09 Şubat 2013, 13:10:31 »
Abyysinler ikiz Byss ve Abyss sistemindeki Byss gezegenine özgü iki ayaklı zeki bir ırktır. Anayurtları sert bir çöl gezegenidir ve Abyssinler en zor koşullarda bile hayatta kalacak şekilde evrimleşmişlerdir. Kıymetli su ve enerjiyle uzun süre idare etmek için Abyssin vücudu oldukça etkilidir ve fark edilir derecede az sayıda organı vardır. Mesela bir Abyssin’in bir gözü bir akciğeri bir böbreği vardır v e böyle devam eder. Dahası, Abyssinler rejenerasyon özelliğine sahiptir, yaralarını çabucak iyileştirebilir ve yeni uzuvları yaratabilirler. Abyssinler devamlı yeni hücreler üretir ve eskilerini yerler. Bir Abyssin’in vücudundaki her bir hücre 80 standart saat içinde yenisiyle değiştirilir.



Güçlü, esnek doğaları ve rejenerasyon özellikleri Abyssian toplumunda tehlikeli derecede şiddetin yaşanmasına izin vermiştir. Abyssinler göçebe kabileler olarak toplanarak Byss’ta nadir görülen vahaları aramak için çöl düzlüklerinde dolaşırlar. Bulunan suyun miktarına göre, farklı Abyssin kabilelerinin bu esnada karşılaşması iki sonuçtan biriyle biter. Eğer su az ise Abyssin şefi – genelde vahşi bir savaşçı- Kan Olayı’nı ilan eder ve kabileler su için savaşırlar. Yenilen kabileden hayatta kalan Abyssinler genellikle galip kabilede asimile edilir. Eğer su ve yiyecek fazla ise, Abyssinler ticaret yaparlar ve yiyecek, silah, kadınlar ve çocukları ticarette kullanırlar. Uzay gezginleri Abyssinleri ilk fark ettiklerinde ve karşılaştıklarında, yeni gelenler düşman kabileler olarak ilan edildi ve Kan Olayları gerçekleşti. Abyssinler aynı zamanda kişisel hakaret durumlarında kişisel Kan Olayları’na da girerler ve bu da bir Abyssin’e “monoc” unvanı, İngilizce “monocular” tek gözlü kelimesinden türetilen bir kelime, verilmesi için en güvenilir yoldur.
Çölde hayatta kalmanın yollarının temellerini bilen bir Arcona, geniş bir vaha etrafında Abyssinlerle ilk buluşmayı gerçekleştirene kadar yerli kabileler ile dünya dışı ırklar arasında barış olmamıştı. Abyssinler çok nadiren anayurtlarını terk ederler ve galakside bilinen bir tür değildirler.
Abyssin yaşamında şiddetin yönetmediği tek kısım evlenme ritüelleridir. Dendiği adıyla Ja’Fai’de Abyssin erkekleri uzun mesafe koşuda kadınlarını takip ederler. Kadınlar erkeklerden daha hızlı koşuculardır ve onların en yakın erkeğe olan uzaklıkları, onların ne kadar hızlı koştuklarını belirler.
Abyssinler 300 standart yıl kadar yaşarlar. Son yıllarında rejenerasyon özelliklerini yitirirler. Abyssin “kadim kişileri” ayrılana kadar ritüelle taşa çevrilir. Eğer rejenerasyon yapabilirse kabileyle kalmasına izin verilir. Eğer yapamazsa ölene kadar taş halinde bırakılır veya çölde ölmek için kabileyi terk eder.

Alıntıdır = http://www.starwars.gen.tr

18
Elf Alfabesi ve Quenya Stil Yazım Tekniği

Elf dilinde yazmak istiyorsunuz ama çok mu zor geliyor? Elf yazısı çok güzel ve gizemli görünür. Peki gerçekten anlaşılması imkânsız mı? Neden birisi sadece alfabeyi anlatmaz ki böylece iş kolaylaşmış olur. İşte bende tam da bunun için burdayım. Elf yazısını öğrenin bu çok zor değil.

İşte Alfabe



İşte bu kadar. Bir kaç şey daha öğrendiğinizde başlamaya hazırsınız demektir. En önemli nokta sesli harflerin sessizlerin altına mı üstüne mi geleceği ve Harfin alta geldiğinde alacağı şekli ve üste geldiğinde alacağı şekli konusudur. Harfin yeri ve şekli konusunu gri ok yardımıyla anlayabilirsiniz. Sesli harfleri kendinden önce gelen sessizlerin üzerine (Quenya Stili) veya kendinden sonra gelen sessizlerin üstüne koyabilirsiniz (Sindarin Stili) Seçiminizi yapın. Ben Quenya stilini kullanacağım.

Örneğe bakalım;

-Robert yazalım-

-Sesli harfleri yukarı ve sola kaydırıyoruz.

-Harf gruplarını birleştiriyoruz.

-Verilen alfabeyi kullanarak harfleri değiştiriyoruz, yalnız burada önemli bir nokta R'nin iki biçiminin olması biri "RED" (ing. Kırmızı) derken kullanılan "R" (Türkçe'deki gibi) diğeri ise "CAR" (ing. Araba) derken kullanılan "R" ( "Ğ" ile "R" arası bir şey) burada kullanılması gereken "RED" derken kullanılan biçimi.

-işte yazılışı

O E
_R B R T_

-Tüm alıştırmalar Quenya Stiline göre olacak ama aşağıda Sindarin biçimi için de bir yazım örneği vereceğim(Ancak kaligrafik gösterimini yapmayacağım) İşte;

O E
_R B R T_

Burada da görebilirsiniz;


Genellikle sesliler sessizlerin üzerine gelir; ama bazen Y'nin sesli olması (ki Türkçe için mümkün değil) ve E'nin kapalı kapalı olması durumunda aşağıya gelirler. İşte bir başka örnek. Bu örnek özel bir sembol içeriyor. Sessizlerin altında olan düz bir çizgi... Bu işaret söz konusu harflerin çift yazıldığını gösterir. Şimdi bu çift harf sembolünü kullanalım;

-LYNNE yazalım-

-Seslileri aşağı, sola kaydıralım.

-Çift ünsüzleri birleştirelim

-Harfleri alfabeye göre değiştirelim ve çift "N" için harfin altına çift olduğunu gösteren işareti koyalım.

-İşte yazılışı, birleşik harfler için köşeli parantez kullandım

_L [NN]_
Y E

Buradan da inceleyebilirsiniz.


Alta çizilen çizgi harfleri birleştirmenin sadece bir yolu. Bunun dışında özel karakter belirten ufak bir alfabe olarak düşünebileceğimiz özel bir kısım mevcut;


Sessizlerin üzerine gelen çizgilerin anlamı genizden gelen "N" ve "M" harflerini belirtmesidir. Sırada ki örnekte bunu kullanacağız, ayrıca önünde üzerine getireceğimiz bir sessiz harf bulunmayan sesli harfleri nasıl yazacağımızı göreceğiz.

-ANDY Yazalım-

-Y sol aşağıya gider, A'nın üzerine gidebileceği bir harf yok, bu yüzden onu bir taşıyıcının üstüne koyarız. Bu taşıyıcı kısa, düz ve dikey bir çizgidir. Çizgiyi çekeriz ve normalde yaptığımız gibi harfi üzerine alırız, Önemli bir nokta da bu taşıyıcı harfin okunuşunu kesinlikle etkilemez, sadece görünürde olan bir şeydir.

-Birleştirmeyi yapın N+D=ND

-Harfleri değiştirin, Burada "N" genizden okunduğu için bu oluşan yeni harfin üstüne bir çizgi çekmemiz gerek

-İşte yazım şekli, taşıyıcı için iki nokta kullandım;

A
_: [ND]_
Y

Buradan da görebilirsiniz;


İşte bir örnek daha;

-SHELDON Yazalım-

-Seslileri kaydırın.

-Birleştirmeleri yapın.

-Harfleri değiştirin

- İşte yazılışı
E O
_[SH] [LD] N_

Buradan da görebilirsiniz;


İşte çeşitli örnekler;

ADRIAN
Yazılışı:
A I A
_ : D R : N _



EILEEN
Yazılışı:
E I [EE]
_ : : L N _



DIETRICH
Yazılışı:
I E I
_D : T R [CH] _



AMELIE
Yazılışı:
A E I
_ : M L _
E



19
Sinema / Parker
« : 09 Şubat 2013, 12:19:54 »


Parker, bildiklerinizden farklı bir hırsız. Onun ahlaki değerleri var, fakirden zaten çalmıyor ve mecbur kalmadıkça kimsenin canını yakmıyor. Fakat adam öldürmeyi sevmeyen, işini mümkün mertebe kansız yollardan çözmeyi seven Parker'a beraber soygun yaptıkları ekip arkadaşları büyük bir kazık atınca işin rengi değişiyor! Ne kadar merhametli olsa da, şimdi sıra kendi yöntemleriyle intikam almakta. Üstelik bol suç ve aksiyon dolu macerada yalnız da değil. Paraya ihtiyacı olan güzel emlakçı Leslie, bir mücevher soygunu planıyla karşısına çıkıyor ve Parker'ı bu planı uygulamaya ikna ediyor!
Yönetmenliğini Şeytanın Avukatı, Ray gibi ödüllü yapımlara imza atmış olan Oscarlı sinemacı Taylor Hackford'ın üstlendiği aksiyon ve suç filminin baş rolünde ise artık bu filmlerin gediklisi olan Jason Statham üstlenirken kendisine Latin yıldız Jennifer Lopez eşlik ediyor. Wendell Pierce, Nick Nolte ve Michael Chiklis kadroda öne çıkan diğer isimler...

IMDB Puanı = 6,2

20
Sinema / Hansel Ve Gretel
« : 09 Şubat 2013, 12:15:38 »


Zencefilli evle alakalı travmatik bir kazadan 15 yıl sonra Hansel (Jeremy Renner) ve Gretel (Gemma Arterton) adlı ikizler, kendilerini cadıları yok etmeye bir yolda kendisini feda etmiş olan ve bu zamanlarda zor zamanlarda bir şekilde avcılar haline gelmişlerdir. Yıllar geçtikçe ikizler avcılıkta ustalaşmış, izleme kabiliyetinde ve avını yakalama işinde ünlenmişlerdir. Sıkıntıları iyileşse de, işleri oldukça kolaydır, tehlikeli sözler ve lanetler onlara işlemez. Şimdi, Augsbur Başkanı, kasabadan gidebilmelerine ve büyük bir şekilde kadınların başını (Famke Janssen) bulabilmelerine yardımcı olur. Büyücü kadın olarak bir işe başlamak başı ise iki gün sonra gerçekleşecek ‘ Kanlı Ay’ esnasında yapılacak cadılar toplantısında bir çok yerel çocuğu kurban etmeyi planlamaktadır. İşleri daha kötü yapmak için ikili aynı zamanlardada Augsburg’daki gücü ele geçirmiş ve kendi çapında bir cadı avlayıcısı olan acımasız Şerif Berringer (Peter Stormare) ile de ilgi çekmek isteyen bir kişiden zorundadır.


IMDB Puanı: 6.2


Yorumum: Klasik bir Holywwod filmi. Beğendiğim yönleri oyunculuklar ve müzikler. Beğenmediğim yönü ise senaryo. Sinemada izlemenize gerek yok. Paranızı ve zamanınızı boşa harcamayın.

21
Game of Thrones / 3. sezondan görseller...
« : 26 Ocak 2013, 16:44:12 »
3. sezon fotoğrafları yavaş yavaş internette paylaşılmaya başlandı. İşte o görsellerden bazıları.

Daenerys Targaryen :



Stannis Baratheon



Jon Snow




Joffrey Baratheon



Diğer Karakterler





Merakla bekliyorum.

22
Çizgi Roman & Manga / Fevre Dream (George R.R. Martin)
« : 21 Ocak 2013, 22:37:09 »
Buz Ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarından yeni bir macera. Yayın evlerinin daha el atmadığı seri internette bir grup tarafından çevrildi.

 

Bölüm 1 = http://www.mediafire.com/?bbokx196vhcq5bc
Bölüm 2 = http://www.mediafire.com/?a60886wnq46cyw2
Bölüm 3 = http://www.mediafire.com/?oh768q6c6cpudqf
Bölüm 4 = http://www.mediafire.com/?32mb2dsfb07ezyd
Bölüm 5 = http://www.mediafire.com/?poz0xc38sth28qb
Bölüm 6 = http://www.mediafire.com/?50nle9s2c9j16q0
Bölüm 7 = http://www.mediafire.com/?2h123zvmufyncyg
Bölüm 8 = http://www.mediafire.com/?wz79507h7gezq2r
Bölüm 9 = http://www.mediafire.com/?kjoso6xsfivul28
Bölüm 10 = http://www.mediafire.com/?ttzodu9u19wvd5g

Keyifli okumalar...

Not = Alıntıdır.

23
Televizyon / Bugün hangi diziyi izlediniz?
« : 19 Ocak 2013, 22:13:53 »
Bugün Hangi diziyi ve kaçıncı bölümünü izlediğimizi burada paylaşabiliriz. :D

Ben Supernatural 1x3 ü izledim. Siz?

24
Çizgi Roman & Manga / En iyi Manga?
« : 11 Aralık 2012, 19:28:27 »
Şu ana kadar okuduğunuz en iyi Manga?

Benim Death Note.^^

25
Buz ve Ateşin Şarkısı / En Sevdiğiniz Hanedanlık?
« : 26 Kasım 2012, 17:49:05 »
3 Tane seçme hakkınız var. Hadi kolay gelsin. :D Bu arada benim seçtiğim şıklar 1- GREYJOY 2 - LANNISTER 3 -BARATHEON

26
Sinema / Looper
« : 22 Kasım 2012, 20:08:41 »
Gelecek zamandayız; 2072'de. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek "Looper" adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için "paketler". Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...

En yakın zamanda izleyeceğim. (Tabi hala vizyonda ise)


27
Yazarlar / Suzanne Collins
« : 21 Kasım 2012, 21:26:38 »
Suzanne Collins(doğum tarihi, 10 Ağustos 1962) Amerikalı, televizyon senaristi ve roman yazarıdır. En tanınan eseri Açlık Oyunları serisidir. Seri Açlık Oyunları(2008), Ateşi Yakalamak(2009) ve Alaycı Kuş(2010) kitaplarından oluşur.

KİTAPLARI.
Yeraltı Günlükleri Serisi
Açlık Oyunları Serisi

TÜRKÇEYE ÇEVRİLMEYEN ESERLERİ.
Fire Proof: Shelby Wood
When Charlie Mcbutton lost power



28
Yazarlar / Barış Müstecaplıoğlu
« : 21 Kasım 2012, 21:12:24 »
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İlk hikâyeleri Yaşasın Edebiyat (Kasım 1998), Varlık (Haziran 2000) ve Bizler (Eylül 2000) dergilerinde yayımlandı. 1995'te İSTEK Vakfı Mezunları İffet Esen Öykü Ödülü'nü kazandı. 2002-2005 yılları arasında, dört kitaptan ilk Türkçe fantastik kurgu serisi "Perg Esaneleri" ile tanınmaya başladı.

ROMANLARI

 Bir Hayaldi Gerçekten Güzel
Kardeş Kanı
Şakird
Perg Efsaneleri
Şamanlar Diyarı


ÇOCUK KİTAPLARI

Hodi Podi


Resmi Sitesi : http://www.barismustecaplioglu.com/tr/index.htm



29
Yazarlar / Mark Twain
« : 21 Kasım 2012, 20:54:42 »
Samuel Langhorne Clemens (30 Kasım 1835 – 21 Nisan 1910), daha çok takma adı Mark Twain olarak bilinir, Amerikalı mizahçı, satirist, roman yazarı, yazar ve öğretmen.

Tom Sawyer'ın Maceraları adlı ünlü çocuk romanının yazarıdır. Bir diğer ünlü eseri olan Huckleberry Finn'in Maceraları romanı kimi edebiyatçılar tarafından Amerikan edebiyatının ilk büyük eseri olarak değerlendirilir.

Eserlerinde gülmenin güzelliğini, esaretin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmaya çabalamış ve "iki kulaç derinlik" anlamında bir denizcilik terimi olan Mark Twain imzası ile 30 kitap yayımlamıştı.

Daktilo makinesini ilk satın alanlardan birisi olan Mark Twain, daktilo ile yazan ilk romancı olarak anılır ancak hangi eserinin (Tom Sawyer mi yoksa Missisippi’de Yaşam mı) daktiloda yazılan ilk roman olduğu konusunda görüş ayrılıkları vardır

21 Nisan 1910 (74 yaşında) hayata gözlerini yummuştur.



BAŞLICA ESERLERİ
Jim Smiley ve Zıplayan Kurbağa ve Diğer Öyküler (1867)
Saflar Yabancı Ülkede (1869)
Tom Sawyer'ın Maceraları (1876)
Bir Cinayet, Bir Sır ve Bir Evlilik (1876)
Prens Ve Dilenci (1881)
Küçük Prens ve Sokak Çocuğu / Prens ve Dilenci / Çalınan Taç (1882)
Mississipi’de Yaşam (1883)
Huckleberry Finn'in Maceraları (1884)
A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (1889)
Ekvatorun İzinde (1897)
Adem'le Havva'nın Güncesi (1904)

30
Sinema / Iron Man 3
« : 19 Kasım 2012, 19:08:58 »
Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark'ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?



Buradan daha çok bilgiye ulaşabailirsiniz : http://www.imdb.com/title/tt1300854/

Sayfa: 1 [2] 3