Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - KingKiller

Sayfa: 1 2 [3]
31
Yazarlar / Mary Shelley
« : 17 Kasım 2012, 20:43:47 »
Mary Wollstonecraft Godwin Shelley (d. 30 Ağustos 1797 - ö. 1 Şubat 1851), yazdığı romanlarla ünlü İngiliz yazar.

1797 yılında Londra'da doğdu. Babası William Godwin, radikal siyasal görüşleriyle tanınan bir yazar, annesi Mary Wollstonecraft ise dönemin etkili bir kadın hakları savunucusuydu. Annesi doğumu sırasında ölünce, babası tarafından büyütüldü ve doğal olarak ondan ve arkadaş çevresinden oldukça etkilendi. Bu şartlar altında edebiyat ve felsefe'nin başlıca ilgi alanları olması kaçınılmazdı. Çocukluğunun büyük bölümünü kitap okuyarak, hikâyeler yazarak geçiren Mary 1814'de, dönemin en gözde romantik şairlerinden Percy Bysshe Shelley'e aşık oldu. Percy Shelley'in evli olması nedeniyle İsviçre'ye kaçmak zorunda kaldıklarında Mary henüz 17 yaşındaydı. Babası William Godwin bu ilişkiye karşı çıktı. İki sevgili, Percy'nin eşinin 1816'da ölümünden sonra Londra'ya dönüp evlenebildiler. Ardından İtalya'ya yerleştiler.

Frankenstein'in düşüncesi; Mary'de, 1816 yazında yarı uyanık olarak gördüğü bir kabus sebebiyle oluştu ve hikâyeyi geliştirmesi için eşi tarafından desteklendi. Frankenstein ya da Modern Prometheus 1818 başlarında yayımlandı. Romanın doğuşunda, İngiltere'deki sanayi devriminin, Locke ve Hobbes gibi düşünürlerin etkisini de görmek mümkündür.1822 yılında eşini bir tekne kazasında kaybeden Mary, Londra'ya döndü ve 1851 yılında ölünceye kadar profesyonel yazarlık yaptı.

Frankenstein; kuşaktan kuşağa bir korku klasiği olarak aktarılsa da, öyküde doğrudan korkuya yapılan bir gönderme yoktur aslında. Katil, canavar denilen yaratık ve yaratıcısı Dr. Frankenstein kurbandır aslında. Modern çağa ve rasyonel aklın egemenliğine karşı romantik başkaldırının metaforudur onlar. Yani toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsüdür.

Daha çok Frankenstein ile anılan Mary Shelley ayrıca, Lodore, Falkner ( 1837 ), Perkin Warbeck ve insanlığın yavaş yavaş yok oluşunu inceleyen ve 1826 da yayımlanan apokaliptik bir roman olan The Last Man'in de yazarıdır.


32
Diğer Fantastik Eserler / Paradokya - Cem Gülbent
« : 16 Kasım 2012, 22:13:40 »
Gecenin sessizliğini bozan derin nefes alıp vermelerini, hızla çarpan kalp atışların takip etti. Bu kadar korktuğunu hatırlamıyor, belki de bundan daha heyecanlısını yaşayacağını sanmıyordun.

Yanılıyorsun...

Sıradan hayatın, değer verdiklerin, arzuladıkların... Her şey çok uzak, bir o kadar da yakın... Karşında çözmen gereken şifreler, tamamlaman gereken görevler var. Uyanman için Gecenin Gizemli Oyunu'nu tamamlamak ve geçmişe tersten bakmak zorundasın.

Bu gece, geçmişin izlerinin peşine düşmeye, bilinçaltınla yüzleşmeye, paradokslarla çevrili rüyalar âlemine dalmaya hazır mısın?

Şimdi Gözlerini Kapat. Oyun Başlıyor...

(Tanıtım Bülteninden)



Okuyan Varsa yorumlarını yazabilir.^^

33
Korku & Gerilim Eserleri / Şeytanı Uyandırma - John Verdon
« : 16 Kasım 2012, 18:38:39 »
Asla o karanlık odaya girme. Sabaha çıkmak istiyorsan şeytanı uyandırma.

Hiçbir cinayet kusursuz değildir. Özellikle Dahi Dedektif Dave Gurney bir olaya müdahil olup hiç kimsenin göremediği detayları ortaya çıkardığında, çıkışı olmadığı düşünülen labirentin çıkışını ustalıkla bulduğunda...

Gurney, bir seri katil üzerine belgesel hazırlayan genç bir kıza danışmanlık yapmayı kabul eder. On yıl önce yaşanan bu olaylarda kurbanların hepsi keskin bir nişancı tarafından zifiri karanlıkta, pahalı Mercedes arabalarını kullanırken, aynı açıdan ve noktadan kusursuz biçimde vurulmuş ve bedenlerinin yanına birer oyuncak hayvan bırakılmıştır. Asla aydınlatılamayan bu cinayetlerin üstüne bir perde çekilmiştir ve kimse bu perdeyi kaldırabilecek kadar cesaretli değildir. Tek bir kişi dışında.

Gurney'in, kimseye izini belli etmeyecek kadar dahiyane bir plan yapmış olan bu caniyle oynayabileceği tek bir oyun vardır. Ölüm oyunu: Kendini hedef göster, o sana gelsin.

"Zeki bir adamı karmaşık bulmacalar çözerken izlemek müthiş bir keyif. Gurney işte bu yönüyle farkını ortaya koyuyor."

-New York Times-

"Her sayfada artan gerilimle, bir psikopatın iç dünyasının derinliklerine ineceksiniz."

-Publishers Weekly-

"Şaşırtıcı bir son ve tam bir şaheser. Tırnaklarınızı kemirtecek kadar heyecan verici."

-New York Journal of Books- 

Tanıtım bülteninden...




Yazarın bir önceki kitabı Aklından Bir Sayı Tut çok beğenilmişti. Bende okumuştum o kitabı. Gerçektende beğenmiştim. Yazarın bu kitabınıda en kısa sürede alıp okuyacağım.
Okumuş olanlar fikirlerini söyleyebilirler.^^

34
Diğer Fantastik Eserler / Jaguar Taşları 1 Orta Dünya
« : 12 Kasım 2012, 17:42:02 »
Bilgisayar oyunlarına meraklı olan on dört yaşındaki Max Murphy'nin annesiyle babası, tanınmış arkeologlardır. Maya uygarlığını araştıran çift Güney Amerika'da bir kazıya gidip onu yalnız bırakınca, Max çok sinirlenir. Bir süre sonra Max de oraya çağrılır ancak annesiyle babası, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur.

Max, onları ararken akıllı ve becerikli bir kız olan Lola ile tanışır. Böylece ikisi, heyecan dolu bir maceraya atılırlar. Yağmur ormanında yaşam mücadelesi vermek zorunda kalır ve Maya tapınaklarındaki kadim sırları keşfederler.

Yüzyıllardır kayıp olan Jaguar Taşları'nı bulup ele geçirmeye çalışanlar kimdir?

Burada hiçbir şey göründüğü gibi değildir...

Alıntı: İlknokta.com


Yorumum : Ben 7 - 8 ay önce okumuştum. Şimdi aklıma geldi konuyu açayım dedim. Jaguar Taşları seriside PJO serisi gibi gençlere yönelik bir seri. Bir Fantastik Edebiyat denir mi bilmem ama bana Fantastik Edebiyat gibi geldi. Şu sıralar serinin 2. kitabı çıkmış. Almayı düşünmüyorum. Ama PJO sevenlerin bu seriyede bir şans vermesini düşünüyorum.



35
Tartışma Platformu / Fuar Listeleri
« : 11 Kasım 2012, 13:12:42 »
Dün  yayını dinlememiş olan veya dinleyip de burda listeleri tekrar görmek isteyenler için herkes  alınacak kitap listelerini yazabilirler.^^(Şahsen ben çoğu kişininkini çok merak ediyorum.)

36
Hadi bakalım  ;D

37
Arkadaşlar Satabileceğim kitapları ve fiyatlarını yazacağım ilgilenen varsa bana ÖM ile ulaşırlar.

Narnia Günlükleri 1 Büyücününü Yeğeni / 6 Tl.
Küller-ILSA J. BICK/9 tl
Percy Jackson Melez Dosyaları(İlk çıkanı)/9TL
Saftirik Greg'in Günlüğü Tüm seri /55 tl
Gölgelerin Efendisi serisi ilk beş kitap/55 tl
Zamanın Bekçileri 2 Karanlık/10 tl
Dennıs Lehane-Zindan Adası/10 tl
Ken Grımwood-Zaman Çarkı/10 TL
John Ajvıde LındQvıst-Gir kanıma/13 tl
Mario Mazzanti-ŞAH MAT/10 tl
R.N. MORRİS-Balta/10 tl
Suzanne Collıns- Yeraltı günlükleri illk 2 kitap/17 tl
Darren Shan/Koyasan 5TL
Terry Pratchett/KÜÇÜK ÖZGÜR ADAMLAR 8 tl
JO NESBO-Doktor Proktor'un Osuruk Tozu/8 tl
Buket Uzuner - Su/ 7tl
Şahane Hatalar/13 tl

İlgilenenler ÖM İle ulaşabilirler bana.


NOT: KARGO ÜCRETİ ALICIYA AİTTİR.




 

38
Televizyon / Hangisi?
« : 20 Ekim 2012, 18:31:10 »
Cevaplarsanız sevinirim. :P

Sayfa: 1 2 [3]