Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - smgkrc

Sayfa: 1 [2]
16
Doğruluk Kılıcı serisi en çok etkilendiğim serilerden birisidir ama ne yazık ki hem birinci kitabını bulmak çok zor hem de devamının türkçe çevirisi yapılmadı.

 İngilizcem fena değildir , bir diziyi ingilizce altyazılı olarak rahatlıkla izleyebiliyorum en fazla 3 cümle anlayamadığım oluyor bu sıralar. Ama konu edebiyata gelince tıkandığım zamanlar oluyor 1000 sayfalık bir romanı çok zor devam ettirebiliyorum :/ biraz da okulların verdiği eğitim yüzünden. Yani şuan okulda öyle bir ingilizce eğitimi alıyorum ki sanki hala 5. sınıf eğitimindeyim ki ben lise 2 deyim. İngilizce sınıfı açılmadı..

  İnternet üzerinden seriyi satın alan bir arkadaş hepsini bana gönderdi tüm seri var şuan ama ingilizce zorluyor dediğim gibi. Acaba 1000 sayfalık bir şeyi çeviriye göndersek ne kadar tutar bir kitabı ?

  ve Sizin de bilginiz var mı tekrar basılmaya başlanması için ne yapabiliriz? yani öyle seriler türkçe çevrilip yayınlanıyor ki Doğruluk Kılıcı gibi güzel bir serinin böyle kalması çok kötü bir durum  

  Ayrıca Legend of The Seeker adlı dizisi de çevirildi 2 sezon. Türkiye'de de bir sezonu türkçe dublaj çekildi...

17
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi seri ile başlamalıyım?
« : 21 Ekim 2012, 16:41:34 »
Sword of Truth serisi var yani Doğruluk Kılıcı ama 1. kitabının dışında diğer kitapları , sanırsam yaklaşık 14 kitabı vardı , ingilizcedir. Türkçe çevirisi daha yapılmadı çünkü alan yayın biraz saçma bir yayındı tüm fantastik romanlarını toplasan 5 tane felan . Başka bir yayın Doğruluk Kılıcı serisini almadan devamını bekleyemeyiz sanırım.

 Zaman Çarkı'nı zaten önermişler ve o da çok güzeldir . Miras döngüsü de . Miras döngüsü Eragon , Eldest ve Brisingr adlı 3 kitapdır miras döngüsü olarak geçmez kitapçılarda.

 Doğruluk Kılıcı serisine bakmak istersen ilk kitabı ; Büyücünün İlk Kuralı'dır biraz zor bulursun :) ben de çok zor bulmuştum... Ama o kitabı hem Zaman Çarkı'yla hem de Miras Döngüsü'yle aynı kefeye koyabilirsin o kadar güzeldir ( bence ).

18
Lütfen çıkıp da bu smgkrc isimli üyeye "Sen kimsin de bize hakaret ediyorsun?" tarzı beyanlarda bulunmasın. Arkadaş o seviyeyi geçeli yıllar olmuş.

 Ben Christopher Paolini'nin 15 yaşında emek verip yazdığı ve çok başarılı olduğu eserine hakaret edildiği için böyle bir yorum yaptım. Bu kadarı da olmaz yani. Yeni eserler daima eskilerine benzer olacak , yeni yazarları böyle aşağılarsanız benzer yönleri var diye tabiki de yeni yazarlar ve kitaplar zor ortaya çıkar.

19
Forumun ve konunun düzeni için art arda mesajlar göndermektense mesajının sağ tarafında Düzelt butonu var eğer araya senden başka birinin mesajı girmediyse Oradan Düzeltme 1, 2,... Şeklinde düzeltmenizi rica ediyorum. Tabi ki bunları söylemek benim haddime değil Forum Kurucularına verilmiş bir yetki. Eğer Forum Yöneticileri bu davranışımı kendini bilmişlik olarak görüyorsa lütfen ÖM den uyarsınlar ki bu davranışımı tekrarlamayayım :)

Kendini bilmiş bulmana gerek yok, ki forumda kast sistemi de yok ortada. Kimse birini yöneticiden önce uyardın diye kızmaz sana. Yere çöp atan birini uyardın diye belediye başkanı gelip sana kızabilir mi sence? :P Vatandaşlık görevin sonuçta. Forumu da temiz tutmak bizim üyelik görevimiz. :)

   Bilmişlik gibi görmüyorum , dikkat etmemişim. Uyarıların ve önerilerin için teşekkür ederim,bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım.

20
Alıntı
Spoiler kutucuğu hayat kurtarır. // Editör

Beni kurtaramadı mesela. Kitabın içeriğinden bahsetmek neyse de direk sonunu söylemek? Hem de okuma listemdeki bir kitap hakkında...

Ne güldüm ya :D ama kötü oldu biraz galiba :D Özür dilerim , ama filmini izlediğin bir kitabı okuyorsun ve zevk alıyorsun. Konusunu duyduğun kitabı da okuyunca zevk alırsın ama sana şunu söyliyeyim hiç okuma. Valla psikoloji bozuyor ya , hani hayallere dalıyorsun anlamında değil , sinir bozucu bir kitap. Huzursuz oluyorsun :D

21
 :hemk

Narnia serisi toplam 7 kitap ve her biri ortalama 250 sayfa. Yani dediğiniz kadar kısa değiller, toplam 1750 sayfa. C.S. Lewis gibi bir yazarın kitaplarından çabuk bitiyor diye memnun kalmıyorsanız, biraz fazla seçicisiniz demektir.

sadece narnia için söylemiyorum  veya C.S. Lewis için , yoksa ben de narnia nın 3-4 kitabını okudum sanırsam bir iki yıl önce. seri olarak bakmıyorum, kitap olarak bakıyorum. Ben genelleme yapmıştım. Yani bir 250 sayfalık kitap var bir de  800 küsür sayfalık kitap var. Uzun sürmesi daha hoş oluyor .

22
Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyoruz ki ? Adamlar ;

 Yüzüklerin Efendisi'ni yasaklamış,
 Harrp Potter'ı yasaklamış,
 ve daha bir çok gözde eseri yasaklamış da ne olmuş?!
 
  Bunlar dünyanın en ünlü hem kitap hem film olarak fantastik edebiyatın gözdeleri olmuş ve bence nesillerce dillerden düşmeyecek olan eserler. Yaptıkları ancak yasaklamak ama önüne geçememişler.

  Ama tek bir konuda ve tek bir kitapda yasaklamaya katılmak istiyorum :D Tarabithia mıydı neydi işte o köprü yok mu :D Benim psikolojimi bozmuştu valla gerçekten :D

Spoiler: Göster
Hem çok fazla hayallere dalmaları , hem de kızın ölmesi mi :S Çocuk da öğretmeniyle sanki sevgili gibiydi :S :D


Spoiler kutucuğu hayat kurtarır. // Editör

23
Zaman Çarkı, fantastik edebiyatın doruk noktası. Onu okumak için çok acele etmişsiniz. Değerini daha iyi anlamak sebebiyle en sonlara doğru okumak en iyisi olurdu herhalde.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Ama Zaman Çarkı nı zevkle ve anlayarak okuyorum. Hani Fantastik edebiyata yeni başladım ama , okumakta ve anlamakta iyi olduğumu düşünüyorum, tabiki fantastik kitapların ve yazarların kendilerine ait sanatsal dilleri vardır elbet ama , çabuk öğrenen bir insanımdır. Şuan ikinci kitabına geçiyorum beğendiğim serilerden birisi.
 
 Diğerlerini pek bilmiyorum ama Narnia günlükleri hep 100 , 150 sayfalık kitaplar , bunlar çok çabuk biten kitaplar pek memnun kalmıyorum öylelerinden. Böyle zaman çarkı gibi uzun süren ve derin kitaplar olmasını tercih ediyorum. Hemen bitmesinden hoşlanmıyorum

24
Bütün yorumları okudum, çok teşekkür ederim önerileriniz için.

 Benim acele etmemin sebebi geç kalmış olmam değil yanlış anladınız , Dediğim gibi çok hevesli bir kişiliğim vardır bir şeye takarsam tam takarım. Bir kitapçıya gittim mi kendimi kaybediyorum

Konunun ve şahsiyetinin geneli göz önünde bulundurulursa dram romanı yazman şaşırtıcı bence.

Bir de şu neden var aynı anda çok seri okumamın;

 Ben fantastik edebiyata biraz geç başladığımı düşünüyorum. Ben okumayı da severim ama nedense kitapları öyle tek tek 100 sayfalık felan sıradan kitaplar okurmuşum , 100 temel eser gibi. Sonradan böyle güzel serilerin varlığını çözdüm


Aslında 15 yaş fantastik edebiyat için çok da geç bir yaş değil. Fakat anladığım kadarıyla geç kaldığını düşünmenden dolayı bir telaş içindesin, biraz aceleci davranıyorsun. Kendi hesabınla 17-18 yaşlarında tüm fantastik edebiyatı yalayıp yutmayı, ve aynı zamanda 2-3 kitabı basılmış bir yazar olmayı düşünüyorsun. Bence her şeyi yavaştan al, aynı anda en fazla 2 seriyi okumaya çalış, bir şeyler yazmaya başlamadan önce, usta yazarların başyapıtlarını oku, böylece yazarlık hakkında daha geniş bilgi birikimin olsun. Yani yürümeden önce, biraz emeklemeye çalış. Tabi hevesine hayran kaldım o ayrı. Sendeki bu heves bende olsaydı keşke.


   Bu arada haklısınınız bazen anlamama gibi bi durumum oluyor ama bir şeyi beğendiysem, anlamadığımda 3 kez okuduğum oldu kitabı zaten bir yaz gelsin  o zaman böyle aralara kitap sokmuyorum , 3 günde 600 sayfalık bir kitabı rahat bitiriyorum. O da dışarı felan çıkıyorum yani tahmin edebileceğiniz üzere pek asosyal değilim. Her alana ilgim var  Artık ailem beni zorla tutuyor , tutmasalar ben şuan dövüş sanatları , binicilik , okçuluk gibi alanlara da geçicektim ama , satranç ve münazara takımları ve turnuvalarıyla ilgileniyorum 

  Bir de drama ilginç demişsiniz. Dediğim gibi ben renkli bir insanım birçok alanı seviyorum ve drama da bunlardan birisi. Ayrıca aşk romanlarına da bayılırım. Bir de aşk romanı girişimim oldu ama kitapların başını yazmak konu oluyor da devamını getirmek öyle her yiğidin harcı değilmiş

25
Bir de şu neden var aynı anda çok seri okumamın;

 Ben fantastik edebiyata biraz geç başladığımı düşünüyorum. Ben okumayı da severim ama nedense kitapları öyle tek tek 100 sayfalık felan sıradan kitaplar okurmuşum , 100 temel eser gibi. Sonradan böyle güzel serilerin varlığını çözdüm :D :D

 Şimdi hangi birini okuyacağımı şaşırıyorum. O kadar çok muhteşem seri var ki . Elimde olsa ayrı bir moda geçip sadece kitap okurdum başka hiçbir şey yapmazdım. Şaşırmış durumdayım şuanda. :D hepsi çok güzel. Bir de bunların arasında 2 fantastik , 1 dram roman yazma girişimindeyim. Bunların yanında play station da oyunlar da oynuyorum. Yabancı dizileri de takip ediyorum. daha sayamayacağım birçok hobim var :S :D çok renkli bir kişiliğimdir :D

26
  narnia günlüklerini okudum ama o biraz çocuksu geldi . Hani kahramanların yaşı küçük olsun diyorum ama çocuk kitabı okumak istemiyorum. Hani yaşımdan dolayı mı bilmiyorum 30 yaşındaki bir kahramanı okumak çok sıkıcı geliyor bana hikaye ne kadar güzel olursa olsun.

 
Ejdergemilerini dene :) ( Bu arada aynı anda bir kaç seri okuma olayı fantastik için yanlış bence bu alışkanlığını değiştir derim)
 

 hak veriyorum sana bırakmalıyım ama , girdim bi yola , hiçbir kitaba çok uzun süre ara vermek istemiyorum. Yarıda bırakıp ara verince tadı kaçıyor. Sanki haftalık dizi gibi hepsinin bi günü var düzenli devam ediyorum. Garip bi durum. Birisini bıraksam sanki tüm düzenim bozulcak

27
Neyin derdindesin sen ya :D adam 15 yaşında. Ayrıca yazarlar birbirinden esinlenmese edebiyat diye bir şey olmazdı. Belli bir genel kalıplar oluşamazdı. Herkes kendi eserine ayrı bir isim verirdi . Adam aşk romanına bilim kurgu bile diyebilirdi.

 Ayrıca gelmiş bir de isimleri benzeştiriyorsun. İsimler ne alaka , karakter isimlerinin kitabın konusuyla veya temasıyla alakası yoktur. Senin de bu konuyla alakan olmamış bu yazıda , çocukca kendini haklı çıkarmaya çalışan ve boş konuşan bir insansın şuan bu konunda.

28
 

    Arkadaşlar ben 15 yaşımdayım ve fantastik romanları çok seviyorum. Bir özelliğim de aynı anda en az 10 serisi birden okurum ,Şuan Zaman Çarkı , Kırmızı Piramit , Karakılıc üçlemesi , Miras üçlemesi'ni okuyorum.

Demem o ki , ben öyle 30 lu 40 lı yaşlardaki adamları okumayı sevmiyorum. Böyle 17 ydi 20 li yaşlardı kahramanların olduğu kitapları seviyorum. Böyle hem gençlik hem de fantastik unsurların olduğu ne tür kitaplar önerirsiniz?

  Şimdiden cevap vermese de okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Sayfa: 1 [2]