Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ira Arel

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20
46
baskın zamanında kitabı ailem izin vermediği için okuyamadım ama melez prens filmine kadar filmleri seyrettim.hortkuluk nedir anlatırmısınız
Hortkuluk ruhunun bir parçasını, bir nesne içne hapsetmektir, bedenin içindeki ruh zarar görse de o nesne yani hortkuluk güvende olduğu sürece ölmez, hayata geri döner.

47
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 17 Eylül 2010, 14:26:47 »
Kendini hoca olarak göremiyor daha, bence ondan. Yani hala sadece bekciymiş gibi zannediyor kendini

48
Eğlence & Mizah / Ynt: lucius v.s bellatrix
« : 10 Eylül 2010, 23:57:40 »
:incabella alır ama molly den affedilmez lanet çıkmadı bence zaten bella da sirius gibi expeliarmusun kalbini vurması sonucu ölmüs olabilir tabi 5. filmde bu kitaptakinden farklıydı sirius expeliarmusun kalbinden vurulması ile tülün içine düştü ama filmdeavada kedavra ile öldü...
expeliarmus değil sersemletme büyüsü;)

ayrıca artık herkes can derdindeydi ve kaybettiklerinin öfkesiyle affedilmez lanetleri düşünmeden kullandılar. Harry hariç çoğu kişi yapmıstır bunu zaten.

49
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 09 Eylül 2010, 01:41:03 »
Evet ,dönüşmemiş hali de kurt gibi . Hatta daha kötü. Bence en masum yaratıkları ,cocukları, dönüştürdüğü için bu halde. Hatta Lupin'i de o dönüştürmüş . Ve Fenrir'in yanlış hatırlamıyorsam tek amacı kurtadamların büyücülerden daha fazla sayıda olmasını sağlamaktı.Bu yüzden cocuklarla ilgileniyordu.
Kitaptaki tasvirleri de kurtadama benziyor zaten normal halinde ve arkadaşın dediği nedenlerden. Ayrıca dönüşüm geçireceği zaman çocuklara yakın bi yerde oluyor ki onu da kurtadam yapsın, çünkü dönüşüm geçirmeden ısırınca kurtadam olmuyor(bakınız Bill Weasley)

51
bu açıklama mantıklı geldi yani dumbledore un dediği gibi kan sayesinde kendine harry den beden yarattı böylece Harry hortkuluk olmak dışında birde başka bir beden oluşturdu içinde öyle mi ?
İçindeki başka beden kendisine öldüren lanet isabet ettiğinde yerleşmişti, kimsenin bundan haberi yoktu, Dumbledore'un tahminini saymazsak tabi.
Şimdi içindeki bu ruh parçasının asıl sahibi, kendi bedeninde o hortkuluğu yerleştirdiği(tamamen bilmeyerek ve niyetlenmeyerek) kişinin kanını taşıyordu. Bu yüzden de o kişiye bir daha öldüren lanet yaptığında o kişi ölmedi, içindeki hortkuluk öldü. Yani bir kez daha öldüren lanet yapsa artık Harry diye birşey olmayacaktı:)

52
Harry Potter / Ynt: Lord Voldemort'un Ölümü Nasıl Oldu ?
« : 28 Ağustos 2010, 01:43:59 »
Evet ormanda hortkuluk harry ölüyor yani Voldemortun bir parçası ama bu kan olayı ne alaka niye Dumbledore Hortkuluk olduğu için değilde kan bağından dolayı yaşadığı sölüyor ?
Kardeşim kan olayı önceden voldinin harye dokunmasını engelliyordu harrynin kanını aldı harrye dokunabilmeye başladı. Senin olay da hortkuluk ve kan bağı olduğu için harry hayatta. Yani 2 si sayesinde, sadece biri olsa olmaz. Çünkü hortkuluk sayesinde kan bağını taşıdı yaratıkta kendinde mevcut.
Sadece hortkuluk içinde olduğu için olsa ölürdü. Diğer hortkulukları taşıyan nesneler, hortkuluk yok olurken kullanılamaz hale gelmişlerdi, yani hortkuluk u öldürmek istediğinde harryde ölecekti. Ama kan bağı tuttu, hortkuluk sayesinde.
Ki Ateş Kadehi'nde Voldemort Harry'nin kanını aldığında(Dumb bunu Harry'den dinlerken) Dumb'ın gözleri bi an parlıyordu.

53
Kitap olağan üstü harika. Fragmanlarda muhteşem. Filmin kötü olma ihtimali çok düşük gibi. Güzel bir film çıkacak bence. :)


Fragmanlar falan güzel de, film izlerken bi bakarsın, kendi kafalarına göre senaryo uydurmuşlar, işte o delirtir beni. Bir de yaratıkların isimlerini farklı koydular mı:@

54
Baya eğleniyorlar sette anlaşılan:)

55
İnşallah bu film diğerlerinden çok daha güzel olur

56
Harry Potter / Ynt: Fenrir Greyback
« : 18 Ağustos 2010, 15:17:06 »
Karizmayı ben dedim de:D

57
Harry Potter / Ynt: Fenrir Greyback
« : 17 Ağustos 2010, 14:17:19 »
Küpeli kurtadam. Enterreassaaan. :D
Ayrıca hiç öyle akrizma falan da göremedm ben? Niye bizim kızlar bu tipleri beğenir ki? :D
Kız derken beni kastetmedin konuyu açanı kastettin demi??:S

58
Harry Potter / Ynt: Kitaplarda Sizi En Çok Etkileyen Anlar...
« : 17 Ağustos 2010, 14:15:26 »
En çok etklendiğim an Sirius'un ölümüydü

59
Harry Potter / Ynt: Fenrir Greyback
« : 11 Ağustos 2010, 22:00:52 »
Kurt adam hali karizmatik:D

60
Evet her gittiği yere götürüyor bazı kıymetli eşyalarını fotograflar gibi falan

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20