Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - FaLLeN

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
61
Oyunlar / Ynt: Silent Hill
« : 22 Ekim 2008, 10:59:24 »
Hayatımda bazı oyunlar vardır: Hiç oynamamışımdır ya da çok ama çok az oynamışımdır ama yine de o oyuna garip bir şekilde hayranımdır, her yerde överim, o ekran görüntüleri ya da başkası oynarkenki izlemelerim falan sayesinde beni kendisine acayip bir büyüyle bağlamıştır.

İşte bu oyunlardan biri Silent Hill'dir. Oyunu oynayamamamın iki nedeni var: Birincisi, eskiden bilgisayarın kaldırmıyordu ama artık yeni bilgisayarım kaldırabilir yani bu ilk neden ortadan kalktı diyebiliriz ama sanırım ikinci neden hiç ortadan kalkmayacak çünkü ben korku oyunlarında acayip tırsıyorum.  ;D Oynayamam yani anca izlerim.  :P

Oyunun grafiklerini, seslerini, kontrollerini, yaratıklarını, atmosferini bir kenara paçavra gibi atsan bile (ki bu tarihin en büyük haksızlığı olur ama biz yine de öyle varsayalım) sana oyunu sevdirecek bir unsur "Ahahaha hadi beni de bir kenara at bakalım," diye gülerek karşında durur: Hikayesi.

Eğer üstte yazdığım şeyleri bir kenara atmazsak: Grafikler güzeldir, sesler mükemmeldir, kontroller idare ederdir  (  :=) ) ama atmosfer de en az hikayesi kadar iyidir. Aslında kontrollerin zor olması bu oyunda iyi bir şey, yani yaratık gelirken kontroller zorlanınca insan daha da bir heyecanlanıyor, eli ayağına dolaşıyor. Gerçekten öyle bir şey yaşadığınızı düşünün, ne kontrolü kardeşim, insan ordan oraya çarpar kendini valla korkudan.  :D

62
Oyunlar / Ynt: Age Of Empires
« : 22 Ekim 2008, 10:53:39 »
Age of Empires 1 ve 2 çok oynadım (eskiden strateji oyunlarına acayip bayılırdım ama artık duruldum biraz  :P ) İlk oyunu özellikle zihnimde iyi yer etmiştir, hatırladım da şimdi tekrardan oynayasım geldi.  :D Üçüncü oyunu bilgisayarımda yüklü ama çok az oynadım, listemde başka oyunlar da var çünkü.  ;D Ama güzel oyundur, Age of serisi (Mythology de dahil) güzeldir.

63
Oyunlar / Ynt: Rise of Nations
« : 22 Ekim 2008, 10:51:12 »
Güzel oyun, alışılandan biraz farklı. Oynadım bayağı ama strateji oyunları beni pek sarmadığı için (Heroes of Might and Magic serisi hariç, o oyun değildir, o bir yaşam tarzı, o hava su toprak ateş hayattır.  ;D ) bir süre sonra yüzüne bir daha bakmamak üzere oyunu bıraktım. Ama strateji severlerin seveceğini düşündüğüm bir oyun.

64
Jarlaxle'in peşinde ordaaaaan orayaaa sürüklenmek isterdim.  :D

65
Jarlaxle!!!  :D Ondan başka hiçbir karakter dünyayı fethedebilecek kapasiteye sahip değildir, çok da iddialıyım.  :P

66
Tartışma Platformu / Ynt: Sizin fantastik eseriniz?
« : 22 Ekim 2008, 10:44:34 »
Ciddi ciddi yazmayı düşündüğüm için söyleyemem, kurguyu belli etmiş olurum, hiç heyecanı kalmaz.  ;D

67
Oyunlar / Ynt: Assassin's Creed
« : 22 Ekim 2008, 10:22:54 »
ben yükledim oyunu ama en başta şu shift ile kadınları hafiften ittirp testilerinin kırılmamasını sağlayaraktan geçme kısmını geçemedim ;D

İnternet kafede ilk oynadığımda ben de biraz zorlanmıştır orada ama sonradan anladım ki orda yapılması gereken shift tuşuna basık tutarak ilerlemekmiş.  :D Sonrasında o otomatikman adamları kenara itiyor zaten. Amaaan o özellik oyunda bir işe yaramıyor ki, sadece takip sahnelerinde falan iyi oluyor.

68
Oyunlar / Ynt: Mount & Blade
« : 20 Ekim 2008, 12:37:15 »
Genelde oyun dergilerinden kötü bir not almıştı. Ha şimdi denilebilir, "Oyun dergilerine göre mi oyun beğeniyorsun," diye, bende cevaben kesin bir şekilde "Evet," derim. Bunu çok tecrübe ettim, hep aldığım bir oyun dergisi var ve sanırım yazarlarının oyun zevki ile benimkiler aynı. Nadiren dergide ya da oyun sitelerinde araştırmadan önce oyun satın alırım ve aldığım zamanlarda da beğenmediğim oyunlar oldu. Şu ya da bu şekilde eleştirdim, oynarken sıkıldım sinirlendim falan ve sonra oyunun incelemesine dergiden baktım ki aynı şeyleri söylemişler ve hakettiği düşük notu vermişler. Bir başkası için oyun dergileri ölçüt olmayabilir ama benim için ölçüttür. İşte bu oyunuda bu yüzden almadım, zaten ekran görüntülerinden de pek hoşlanmadım. Zaten ben Hack'n Slash'den pek hazetmem, Diablo'ya zor katlanmış, Titan Quest ya da Sacred oynarken uykuya dalmış bir insanım. Yani bu türde kral sayılacak şu üç oyunda bile bu hallere düştüysem Mount&Blade'de ne olurum bilmem. Tabii oynamadan bir şey demek istemiyorum, Assasin's Creed olayından yeterince ders aldım ama seveceğimi düşünmüyorum, ve onu oynayana kadar da daha birçok oyun var listemde.

69
Oyunlar / Ynt: Half-Life
« : 20 Ekim 2008, 12:28:13 »
FPS oyunlarının şahıdır, kralıdır, başıdır vs vs daha ne denebilirki? Ha tabii oyunlar hakkında çok daha bilgisi olan biri "Hayır efendim FPS'lerin kralı Doom serisidir, o seri ile FPS ortaya çıkmıştır," diyebilir ama bende onlara şu soruyu sorarım: Şu an hangi oyun multiplayer olarak hala oynanıyor, 'En iyi FPS hangisidir?" dendiğinde hangi oyun akıllara geliyor?

Resmi olarak Doom serinin öncüsü olabilir ama benim için o değil akıllarda kalan önemlidir.

70
Oyunlar / Ynt: Knight Online
« : 20 Ekim 2008, 12:25:23 »
Rezil, berbat bir oyun, grafikler o kadar kötü ki benim gibi bir "Amaaan grafik pek de önemli değil RYO türü oyunlarda" düşüncesine sahip biri bile oyundan soğuyabiliyor. Karakterler yaratıkların içinden geçiyor, böyle ortalıktan kayboluyorlar falan. Yani WoW, Guild Wars, Everquest veya Lineage gibi oyunlar varken bu oyuna para vermenin mantığını çözemiyorum. Ayrıca bu oyunu oynayan oyuncular MMORPG'lerin ana temalarından biri olan rol yapma kavramıyla alakaları yoktur, yani herkes toplanır bi meydanda ya birbirlerini kesme telaşına ya da yaratık kesme telaşına düşerler, ha babam keserler biçerler. Aralarında "paran var mı" "ee nbr slm nslsn" gibisinden MSN konuşmaları dışında diyalog geçmez, zaten sıkıcı olan oyunu iyice sıkıcı hale getirirler. Ha bir de ırklar sadece iki tanedir. Sonradan elf ırkı eklenmiş ama oynanamıyor. İki-üç tane de sınıf vardır. Savaşçı büyücü rahip ve hırsız. Aman ne kadar yaratıcı!! Ulan tamam anladım oyunun grafiklerini kötü yaptın, elinizde imkan yok falan, bari çeşitli sınıflar ırklar yapsaydın, bunun içinde mi imkanın yok, hayalgücün hiç mi yok, yoksa "ver büyücüyü kapışsınlar pokemon kılıklı oyuncular" mantığıyla mı hareket ediyorsunuz? Ya bırakın, bu oyunu (ve bunun gibi birkaç oyun daha var) çok daha kötü eleştirirdim ama neyse, şimdilik susuyorum.

71
Oyunlar / Ynt: Assassin's Creed
« : 19 Ekim 2008, 21:38:49 »
Hikaye ve kurgu mükemmel, grafikler zaten mükemmel. Ama nedense beni pek sarmadı. ;D Gerçi kafede bir kere şöyle bi öylesine oynadım, biraz incelesem beğeneceğime eminim.

Bir zamanlar böyle demişim.

Ve bu yüzden kendimi hiç affetmeyeceğim.  ;D

Bu oyunu eskiden internet kafede oynamıştım ve bileceğiniz üzere başlarda en az bi yirmi dakikalık film ve konuşma kısmı var. Zaten o beni sıkmıştı, sonra da oyunu daha ilk aksiyon sahnesine bile girmeden hemen kapatmıştım. Bilirsiniz kafede oyun oynayınca böyle herşeyi sıkışık yapmak zorundasınızdır, kendinizi öyle hissedersiniz. Sanırım oyunu sevmeyişimiin nedeni buydu, ama bu geçerli bir neden değil, sonuçta oyunu o kadar oynamakla (ona oynamak denirse tabii) nasıl hemen oyunla ilgili yargıya varabildim, işte o benim aptallığım. Şimdi ise oyunu kendi laptopuma yükleyip taaa sonlarına kadar oynamış biri olarak şunu diyorum:

Bu oyun hayatımda gördüğüm EN İYİ aksiyon oyunu.

Grafikler, sesler, muhteşem oynanabilirlik, bir film izliyormuş gibi oynadığın dövüşme sahneleri, artistik hareketler, akrobatik hareketler ve bunların kolay kontroller ile yapılabilir olması, ve böyle bir oyunda kamera açılarının mükemmel seçilmiş olması. Süper bir oyun yahu, anlatamıyorum. Tamam bir süre sonra oynanış ve görevler genel olarak tekrar ediyor ama işin garip yani oyun beni öyle büyülediki bu tekrarlayan şeylerin oyunu benim gözümde monotonlaştırması gerekiyorkan ben her aksiyona girişimde heyecanlanıyor, bir çatıdan diğerine her atlayışımda, bir adamı sessizce, bileğimdeki bıçakla her öldürüşümde aynı heyecanı ve hazzı hissediyorum. Süper bir oyun, süper bir oyun, süper bir oyun... Ubisoft budur işte ya, en sevdiğim beş oyun arasına rahatça giren HEROES serisi de bu firmanın, heyecanla oynadığım F.E.A.R da bu firmanın Assasin's Creed de bu firmanın, daha ne olsun. Bioware'den sonra favori oyun firmamdır arkadaş, bu kural değişmez, iki kere iki dört.

Bu oyunu alın, bulun, edinin, oynayın, bitirin bir daha oynayın, sevin okşayın, şefkat kanatlarınızı gerip beraber yatın. Daha ne diyeyim.

72
Yazarlar / Ynt: Elaine Cunningham
« : 16 Ekim 2008, 14:43:48 »
Savaş ve aksiyon sahnelerini yazamıyor mu ya da yazmaktan hoşlanmıyor mu anlamadığım bir yazar, çünkü romanlarındaki böyle geniş çaplı aksiyon sahneleri hep geçiştirilmiş, oldu bittiye getirilmiş şekildedir bana göre. Ama tabii Salvatore'un, anlamak için savaş uzmanı olmak gerektiği aksiyon sahnelerinden çok daha güzel ve akıcı bir hale getiriyor hikayeyi, şikayetçi değilim.  :P

73
Yazarlar / Ynt: Ed Greenwood
« : 16 Ekim 2008, 14:41:44 »
Toril'in kurucusu yahu, benim en sevdiğim dünyanın,  ud varken hiç tartışmasız diğer her seriyi hiçe sayacağım bir dünyayı oluşturdu. ED Greenwood'a bu bakımdan çooooook şey borçluyum.  :D

74
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 16 Ekim 2008, 14:39:49 »
Tamam da bu soru bana çok ama çok yanlış geliyor. Yani eğer soru "Hangisi daha özgün?" ise bunu cevabı belli, bu "Zevkler ve renkler" ile alakalı bir şey değil. "Hangisi daha güzel?" derseniz anlarım ama "Hangisi daha özgün?" sorusunun tek bir cevabı vardır o da "Tolkien'in eserleri daha özgündür," cevabıdır. Çünkü Tolkien günümüz fantastik edebiyatının kurucusu iken Rowling bu edebiyatın herhangi bir yazarıdır. Şimdi bu durumda hangisinin özgün olduğunu tartışmaya gerek bile yoktur, yani bu bir tartışma sorusu değildir.

Tolkien ırkların dillerini kendi oluşturmuştur, mitolojilerden yararlanmış ama sanki bildiğimiz mitolojilerle alakası olmayan bir dünya yaratmıştır. Aslında Rowling'in Tolkien'in eserlerinden esinlendiğini, yararlandığını ya da o eserlerin taklidi olduğunu düşünmüyorum çünkü aralarında pek bir benzerlik yok (fantastik olmaları dışında) ama Tolkien bir ilki denemişti, Rowling ise tamam ilginç bir dünya oluşturdu ama bu bir ilk değildi. Tolkien'den sonra birçok yazar birçok fantastik dünya oluşturdu. Hepsine özgün diyemeyiz.

Tabii eğer şu soruyu sorarsam kendime cevabım Rowling olur. "Hangi yazarın hikayesini daha çok beğendin?" Para kaygısıyla yazmış, ordan burdan esinlenmiş bu beni ilgilendirmez, ben kitabı okurken, hangisinin daha çok sevildiğini, hangisinin diğerinden daha özgün olduğunu falan değil değil hikaye beni ne kadar içine alabiliyor onu düşünüyorum. Ve HP bu konuda çok daha başarılı oldu. Ama iş özgünlüğe gelirse cevabım yukardadır. 


75
Oyunlar / Ynt: Prince of persia Genel
« : 13 Ekim 2008, 10:17:22 »
Oyunun kendisine geçmeden önce bu PoP'un duvarkağıtlarını hazırlayanları bulup tebrikler yağdırmak istiyorum. Bu kadar mı süperüstü posterler yapılır yahu? Bir tanesi odamda asılı(ydı), diğerlerinin hepsi ise bilgisayarımda var, birini bırakıp diğerini kullanıyorum.  :D

Oyunlara geçince; bence PoP oyunları kendi türünde bir devrim yaratmıştır. Çünkü ben o zamana kadar çıkan aksiyon oyunlarında bu kadar seri hareket edebildiğimizi, çeşitli hareketler yapıp akrobat/dövüşçü rolüne büründüğümüzü hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa söylesin.

Bu hızlılığa rağmen oyunda ne bir kamera sorunu, ne bir oynanabilirlik sorunu ne de gözüme çarpan bir "bug" var. Grafikler tamamiyle o atmosferi yaratabilen cinsten, sesler konusunda pek bir bilgim yok, uzun zamandır oynamadım çünkü tam hatırlamıyorum müziklerini falan. Aksiyon sahneleri çok güzel, düşmanlar dengeli falan filan...

Yani gayet güzel bir oyun, alın oynayın sevin, onla birlikte yatın.  :=)

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8