Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fiddler

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 34
16

önümde diz çökün faniler...


edit: birkaç deneme daha yapayım, acaba kaça kadar çıkabilirim..

heh heh...

17
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 24 Mayıs 2016, 22:40:20 »
Ay sonu gelmişken şöyle hızlıca birkaç rank yükseltecek bir deck peşindeyim, öneri var mıdır? Sizin zoo'yu bir deneyeceğim, benim daha farklı bir zoo'm çok işlememişti. Aggro-shaman da 14-15 rank'te biraz yavaşladı gibi hissettim. Var mı öneri?

18
Önümüzde bir ay olmasına rağmen kitabı okuyacağımı sanmıyorum.
Çünkü:
Spoiler: Göster
Neil Gaiman fazla şişirilmiş bir balondur.



Kalbim kırık.
Çünkü:
Spoiler: Göster
Bülent Bey başkalarının hislerini hiçe sayarak Neil Gaiman'a dil uzattı.


19
Mis gibi olmuş..

20
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Amerikan Tanrıları
« : 10 Kasım 2015, 23:10:37 »
Yeni kitaba eklenenleri açıklayabilecek var mı? Yazarın tercih ettiği metin derken? Bu baskıda nasıl bir farklılık bekliyor beni onu merak ediyorum.

Kitabın basıldığı yıllarda Neil Gaiman her ne kadar biliniyor ve muhteşem olsa da hala bugünkü gibi neredeyse bir ilah gibi görülmediğinden, editörüyle birlikte çalışıp kitabın bazı kısımlarını değiştirmiş/çıkarmıştı. Yıllar sonra kitapların özel baskıları için Yokyer'de de, Amerikan Tanrıları'nda da çıkardığı kısımların eklendiği daha geniş "author's preferred text" denilen yazarın tercih ettiği metinli versiyonları çıkardı. Bir nevi kitapların "director's cut"ı diye düşünebilirsin.

Yanlış hatırlamıyorsam kitabın bu halinde fazladan +10 bin sözcük olması gerekiyor. Bir de yurtdışı baskısıyla aynı şekilde yaptılarsa, sonunda bir de uzun öykü olması lazım.

21
"Psikanaliz çıktığından beri hemen herkes az çok hastadır."

Kitabı ilk okuduğumda, beni vuran ilk cümlenin bu olduğunu hatırlıyorum. Doktor Ramiz'in, son derece normal olduğuna inanan Hayri İrdal'ı aslında herkesin kafayı tırlatmış olduğuna inandırdığı o küçük cümle.

Kitaba olan sevgimden çok bahsetmeme gerek yok. Sırf bu kitabı okuyalım diye yaptığım lobi faaliyetinin de haddi hesabı yok. Rahatlıkla Türk Edebiyatı içinde en sevdiğim roman olduğunu söyleyebilirim. Hatta belki de okuduğum tüm kitaplar içinde bir numara bile olabilir (bunu tam söyleyemiyorum, zira Çavdar Tarlasında Çocuklar'la arasında gidip geliyor).

Bir türlü zaman bulup da tartışmaya başlayamadım; ama konşumak istediğim pek çok konu var. Kitabın dilini, Tanpınar'ın Türkiye'de sembolizm deyince akla ilk gelen isim olmasını ve daha pek çok şeyi önümüzdeki haftalarda tartışalım istiyorum; ama benim ortaya atmak istediğim ilk konu "modernizm" ve onun eleştirisi.

Bildiğiniz gibi kitap içinde 20. yüzyılın başlarından, cumhuriyetin ilk on yıllarına kadar geniş bir zaman aralığından bahsediliyor. Ve bu sırada Türk insanın aşağıdan değil de tepeden gelen modernizme ve batıcılığa ayak uydurmaya çalışması kitabın ana konularından biri.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nün ortaya çıkışı ve Halit Ayarcı karakterinin genel hal ve tavırları bile, kapitalizm ve pazarlama dünyası adına irdelenebilir. Hayri İrdal'ın kitap boyunca 360 derecelik dönüşümüyse yine aynı şekilde, modernizmle bağdaşlaştırılarak konuşulabilir.

Ben özellikle bu modernleşme/batılılaşma çabasının incelenişini nasıl bulduğunuzu merak ediyorum.

22
Tıpkı yukarıdaki gibi hala başlayamamış olan, ama başlamak isteyenler için benden gelsin.
Dilin eskiliği nedeniyle başlarda biraz tökezleyebilirsiniz; ama emin olun bir kez aşina olunca sular seller gibi gidiyor kitap.

Eğer geç kaldım diye düşünüyorsanız meraklanmayın yani.

23
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 24 Eylül 2015, 13:11:40 »
Burada yazılan her şeyi okudum ve size laflar hazırladım.

Filmin gelmesine günler kala, fragmanı ilk kez izledim. İlgimi çekince arkasını araştırmaya başladım. Şimdiye kadar sadece kitabın adına rast gelmiştim, insanlar konuşuyordu, İthaki çevirmişti. Hatırlarsanız Hugh Howey söyleşimizde onun da son zamanlarda okuyup önerdiği kitaplar arasındaydı. O kadar alakam yoktu ki konuyla, fragmanı izleyene kadar kitabı "Marslılar" hakkında sanıyordum.

Kitaptaki bilim konusunda, haritalar konusunda açıklama gelmiş; ama puslu birkaç yeri de ben temizleyeyim. Weir, internet sayfasında yayınlamaya başlıyor bu hikayeyi. Birkaç bin kişilik bir okuyucu kitlesi ediniyor; ama bunların hepsi tıpkı Weir gibi bilim geek'leri. Aralarında mühendisler, fizikçiler, biyologlar, kimyagerler var. Öyle ki, Weir kitapta en çok hata yaptığı ve en zorlandığı yerin kimya bilgisi gereken yerler olduğunu söylüyor. Bu bilim geek'i okuyucu kitlesi bölümleri okudukça "şurası yanlış, burası hatalı" diye yorumlarda bulunuyor. Böylelikle kitapta geçen bilimin sağlaması yapılmış oluyor.

NASA'yla Weir önceden nasıldı bilmiyorum; ama şu an "ölümüne kankayız" halindeler. NASA hem kitabın, hem de filmin destekçisi olduğunu gözümüze soka soka gösteriyor. Neden? Çünkü kitapta belirtildiği gibi NASA bir kamu kuruluşu. Artık Mars'a insan görevlerine başlamak istiyorlar; ama inanılmaz bir bütçe gerekiyor. Bu bütçeyi koparabilmeleri için insanların bunu çok istemesi gerek. Herkesin "Mars'a gidelim!" diye konuşması lazım. NASA'nın on yıl, yirmi yıl önce aldığı devasa bütçeler de yok üstelik artık. Bütçeleri kısıtlı, ve kısıtlanmaya devam ediyor.

Weir NASA'ya davet edildi, yanlış okumadıysam bir sonraki insansız Mars görevine kitabın bir kopyası da götürülecek ve bir de, yine okumalarım beni yanıltmıyorsa NASA astronot programındaki herkese "recommended reading" olarak veriyormuş kitabı.


Watney'nin "makine mühendisi" ve "botanik"çi olmasının tam da Mars'ta hayatta kalmasını sağlayacak iki şey olmasına dikkat çekilmiş. Bu görüşe katılmadım açıkçası, zira Ares 3 tayfasına bakacak olursanız, sadece hepsinin çift uzmanlığı olduğunu değil, onun gibi bu iş için biçilmiş kaftan olabilecek başkaları olduğunu da görürsünüz.

Örneğin Johanssen sistem operatörü ve Reaktör Teknisyeni. Hem, bahsi geçn radyoaktif bir kutudan bir hayli faydalanabilirdi. Hem de, Hab'ın sistemlerini rahatlıkla düzenleyebilirdi (Hermes'i hacklediğini biliyoruz). Muhtemelen NASA'yla iletişim sistemlerini düzeltebilir, ya da sağlanan iletişimi çok daha sağlam hale getirebilirdi.

Vogel kimyacı, navigosyuncu, astrofizikçi. Zaten Watney'nin en büyük sorunlarını "kimya" yüzünden yaşadığı gerçeğine girmiyorum bile. Navigasyon ve astrofiziğin de ne kadar sık karşımıza çıktığını görmüşsünüzdür.

Beck doktor, biyolog ve EVA uzmanı. Tıp zaten güzel bir meziyet olacaktır. Biyoloji mis. EVA uzmanlığı da diğerleri kadar olmasa da, bir işe yarar sanıyorum.

Martinez, pilot ve MDV, MAV uzmanı. Hmm, gezegendeki en önemli iki makinenin her şeyini biliyorsun (ki biri havadan yakıt yapıyor yahu) ve kurtarılman halinde pilotluk da yapabilirsin. Fena değil bence.

Lewis ise ölüyor maalesef. Çünkü sadece jeolog.

Bu sebeplerden dolayı Watney'nin "tam da ihtiyacı olan meziyetlere sahip olduğu" önermesine karşıyım.

Kitabın iyi yazılmadığına ben de katılıyorum. Goodreads'in en iyisi seçilmesini anlarım; ama hiçbir zaman prestijli bir edebiyat ödülü beklemem; çünkü bunu alabilecek bir dili, dramatik yapısı yok. Karakter gelişiminin yeterince özenli olmadığına da katılıyorum.

Bir de, kitabın okunduğu medium'un önemli olabileceğini düşünüyorum. Ben kitabı orijinal dilinde ve internette okudum. Yani ilk yazıldığı, okunmaya niyet edildiği haliyle. Bu haliyle inanılmaz sürükleyiciydi. Bilmem kaç sayfalık kitabı 3 gecede, yatakta ipad'in ışığı gözlerimi kör ederek bitirdim. Ve 3 gün boyunca aklımda sürekli o vardı.

Her şeyi bırakıp özüne indiğim zaman, ben bir kitabın, her kitabın bana bunu yaptırabilmesini istiyorum. Korkunç bir meşguliyet içinde olmama rağmen, kendine zaman ayırtan, ve zorla kendini okutan o kitapları çok seviyorum. Üstelik bunu bilimkurgu sevmeyen biri olarak söylüyorum.

Ben bu kitabı sevdim ve önereceğim. "Abi ne okusam ya?" diyenleri turuncu kapağıyla dürteceğim. Filmini de büyük bir zevkle izleyeceğim.

24
Başlangıç seviyesinde olan bir yazar adayı için neler önerirsiniz?Yani kendimi nasıl geliştirebilirim.Nelerle başlamalıyım?Hikayeyi nasıl akıcı hale getirebilirim.Düşüncelerimi yansıtmamda etkili olabilicek püf noktalar nelerdir.Görüş ve önerilerinizi alabilir miyim.http://


Edit: Caps Lock açık başlılık yazmamak ilk önerimiz olsun - Yönetim

 :inca

Dayı siz ciddi misiniz? Tansiyonlar, şekerler yerinde mi?

Biri foruma girmiş, heyecanla "nasıl daha iyi hikaye anlatırım?" diye soruyor (ki profiline bakacak olursak bir daha dönmeye de niyetli değil), altında toplam 4 testis "tartışma" ayağına birbirine çarpıyor da çarpıyor.

Yemişim sizin yazdıklarınızı da okuduklarınızı da, birbirinize giydirmelerinizi de.

Dışarıda zaten bir dünya çirkinlikler dönüyor,  bari burada birbirimize güzel kalabilelim.

Herkes bu kadar meraklıysa da açılsın forumda "Rıhtım Giydirmece" diye bir bölüm, sabahtan akşama kadar birbirinizi tokatlayın.

25
Yalnız bir şey fark ettim. Ben YKY'den okumak istiyordum, fakat tükenmiş. Şu an Dergah Yayınları'ndan çıkan baskısı mevcut. Bu yayınevi de biraz tasavvufi yayınlarıyla öne çıkıyor.

Okuyan arkadaşlara sormak istiyorum, YKY'yi mi yoksa Dergah'ı mı okudunuz?

Şahsen yıkıldım.

Şöyle ki, haklarını aldı Dergâh Yayınları. Ben yayınevinin eski baskısını okumuştum.
Şimdi lila renkli çok güzel yeni bir baskıları var. Okuma etkinliğini bahane ederek de onu aldım.

Her ikisi de gayet güzel baskılar.
Bir de çok güzel kelime dağarcığı geliştiriyorlar.
Gönül rahatlığıyla alınız.

26
Hamdi Puppies bu kadarla kalmayacak.. Devam edecek..

1 Kasım'a kadar fellik fellik dolaşıp tüm rıhtıma okutacağım kitabı.


27
Valla bunu yapıyorum, "Hamdi Puppies'i başlatıyorum.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü istiyoruz.

İstiyoruz.

ÖSTÖYÖRÖZ..

pişman olmayacaksınız.

Bunu şuraya bırakıyorum:

Alıntı
'Ama doktor, ben hasta değilim...Allah rızası için... size anlattım.'
Tekrar gözlerini gözlerime dikti en katî sesiyle:
'Hastasınız...' diye kesip attı.
'Psikanaliz çıktığından beri hemen herkes az çok hastadır.'
― Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü

28
Herkes kendi derecelendirmesini yaptıktan sonra not ortalaması alınabilir mi? İstenirse tartışmaya katılmayan ama okuyan üyelerinde not değerlendirmeleri alınabilir. Bir nevi İMDB tarzı yani... Ne dersiniz?

Konuyu bulandırmak istemiyorum; ama bu fikri çok sevdim. Başlıkları güzelce düşünüp bir sistem geliştirebiliriz.

29
Kraliyet Meydanı / Ynt: Aranıyor Ejderha Mızrağı Serisi
« : 18 Ağustos 2015, 12:45:31 »
izmirdeysen cüce derinlikleri ve ikizlerin zamanını okuman için verebilirim

en güzel duyguların insanı.
Cansınız, buradaki insanlar.

30
Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 34