Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gülbüyüsü

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap okumaya nasıl başladınız?
« : 16 Mayıs 2013, 12:07:54 »
Düzenli kitap okumaya, babamın ediye ettiği 'Dedekorkuttan masallar' isimli kitapla ilkokul 3. sınıfta başladım. Ondan önceki masal kitaplarını saymıyorum :) Sonrasında alışkanlık haline gelip, derslerde sıra altında gizli gizli okumaya kadar götürdüm olayı. Sınıf öğretmenim kitap okumayı çok seven bir adamdı ve bu duruma kızsın mı, sevinsin mi bilemedi adamcağız :D Galiba vazgeçmeyeceğimi anladığı için çok üstüme gelmedi.

17
Tartışma Platformu / Ynt: Tekrar Okumak
« : 16 Mayıs 2013, 11:56:17 »
Öncelikle okuduğum kitapları raflarda tozlanmaya bırakmıyorum, düzenli aralıklarla tozlarını alıyorum :D Sonuna kadar okuduğum bir kitabı çok beğensem bile tekrar baştan sona hiç okumadım, okumam da. Ama bunun yerine bazı kitaplardan tekrar bakmam gereken kısımlar olursa geriye dönüş yapıp aradığım bölümlere göz gezdiririm. Aslında fark şu: hikaye veya roman okuyorsak sonuna geldiğimizde o kitabın büyüsü bir şekilde bozulur ve tekrar başlamaya yetecek bir çekiciliği kalmayabilir. Lakin araştırma, biyografi veya şiir gibi kitaplar'ın hatırlama babında tekrar okunabilirliğine inanırım. Ama her ne kadar okuduğum bir kitabı tekrar okuyamasam da elimin altında olduğunu bilmek beni mutlu eder ve birine ödünç vermişsem geri gelmesini dört gözle beklerim. Galiba kitaplarım konusunda kıskancım ;)

18
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« : 14 Mayıs 2013, 13:04:09 »
Dövmeli adam / İblis döngüsü serisinin ilk kitabını yıllar önce Türkçe'ye çevirmenize rağmen, yazarın yayınlanmış olan ikinci kitabı 'Çöl Mızrağı' hala çevrilmedi. Merak ediyorum, yazarın bu serideki kitapları çevrilecek mi? Yoksa sadece ilk kitapla mı kalacaksınız? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

19
Müzik / Ynt: Şu anda ne dinliyorsunuz?
« : 14 Mayıs 2013, 00:26:40 »
Chris de Burgh / Lady in Red

20
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 14 Mayıs 2013, 00:13:38 »
Billie Lets / Yüreğinin Attığı Yer


Tam buraya dokun, evet tam burası; işte burası yüreğinin attığı yer.

21
Kurgu İskelesi / Ynt: Gemileri Yakmak
« : 10 Mayıs 2013, 22:14:48 »
cemaziyel şimcik utandım ve ilk yorumumu değiştirip baya bir eleştirsem mi diye düşünmeye başladım :D Söz bir dahakine çok eleştirel olacağım, hatta çok çok eleştirel olmak için çaba harcayacağım ;) Ben diyalogların konusunda hala aynı karardayım; ufak aksaklıklarda olsa konuşmalar birbirini tamamlıyor. Çünkü bölümün çok büyük kısmı diyaloğa ayrılmış ve belirtilen tarihsel mekan ve ayrıntılar hoşuma gitti.  Zaten gördüğüm aksaklıkları da sana ilettim biliyorsun.

22
Kurgu İskelesi / Ynt: Gemileri Yakmak
« : 10 Mayıs 2013, 22:07:16 »
mit okurken duraksadım dediğim yerlerden birini alıntı yapmışsın. Evet ben de son cümlede belirteç olmadığı için biraz zorlandım okurken. Tabiki onu eleştireceğiz. Bu yüzden yazdığını bizimle  paylaşıyor. Mesela ben baya eleştiriyorum :D

23
Kurgu İskelesi / Ynt: Gemileri Yakmak
« : 10 Mayıs 2013, 21:10:39 »
Parça diyemezsen video diyelim :D mit karıştırman galiba uzun aralıklarla okuyor olmamızdan. Sonuçta her bölümün arasında geçen süreçte farklı bir çok şey okuyorsun ve kim kimdir silinebiliyor istemesende. Ben diyalogların birbirini tamamlamasını beğendim. Ama tabi bazı yerlerde geriye dönük acaba neydi, nasıldı diye düşündüğümde oldu. atta bir iki yerde duraksadım okurken ama genel itibariyle bakınca cemaziyel'in hikayeyi anlatım tarzı başarılı diyorum. Loreena iyi olmaz mı yaa favorim ;)

24
Kurgu İskelesi / Ynt: Gemileri Yakmak
« : 09 Mayıs 2013, 20:22:27 »
Detaylar ve diyaloglar gayet başarılı dökülmüş kağıda. Çok zaman bırakıyorsun bölümler arasında ama değmiş doğrusu, tebrikler. Bu hikayeyi buradan değil, bir kitaptan okuyor olsaydım eminim hayal kırıklığı yaşamazdım. Madem İspanya'da başlayan bir hikaye, sanırım aşağıdaki parçayı hakediyor bu satırlar. :)

http://www.youtube.com/watch?v=fR3jRhqSkUk

25
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu an sizi ne mutlu eder?
« : 05 Mayıs 2013, 15:48:34 »
Kuzenim artık beni almaya gelsede bahçemize gitsek çok mutlu olacağım. Beklemekten ağaç oldum, meyveye durdum :P Erikler dallarda beni bekliyorrrr  :uhe

26
Oyunlar / Ynt: Metin2
« : 05 Mayıs 2013, 12:04:02 »
Farus ne yazıkki şuan denemen çok zor. Server birleşimi yapacaklarını söyleyip 8 ay önce yeni girişleri durdurdular. Hala sw birleştiremedikleri gibi sw lere yeni hesap almakta mümkün değil. Ne zaman açarlar alımı bilmiyoruz. Ancak bir tanıdığından hesap alarak girebilirsin belki.

27
Oyunlar / Ynt: Metin2
« : 04 Mayıs 2013, 18:19:08 »
98 lw bedensel savaşçı, 91 lw ejderha gücü şaman, 91 lw zihisel savaşçı, 75 lw (taş çarı deniliyor) büyülü silah sura, 77 lw okçu ninja, 67 lw iyileştirmeci şaman v.s. olmak üzere 4 yıldır oyunun içindeyim. Ara verdiğim, çok sıkıldığım oldu hala oluyor ama kendimi kaptırmadan zevkine ve en önemlisi gerçek para harcamadan oynuyorum. Etrafımda bir çok insan ciddi paralar saçarak oynuyor bu oyunu ama gereksiz. Sonuçta sanal bir dünya ve bir anda elinizden kaybolacak şeyler için çok kaptırmamak lazım. Başka online oyun denemedim. Şuan gerekte görmüyorum. Amaç eğlenmekse, eğlendiğim sürece oynarım görüşündeyim. Başlamak isteyenlere bir daha düşünün derim; çok zaman isteyen bir oyun ve nerede durmanız gerektiğini bilmelisiniz.

28
Kurgu İskelesi / Ynt: unit 731
« : 04 Mayıs 2013, 17:58:39 »
Öncelikle giriş için seçtiğin Freud'a ait söz çok hoşuma gitti. İbret alınması gerek. Ego ne zaman süperego ile yer değiştirirse orada biraz dikkatli olmak lazım. Malum ego'yu tek safhada incelemek hatalı olur. Çok iyi olmasamda bir kaç eksiğini düzeltmende yardımcı olabildiysem mutlu oldum.

Hikayenin konusu benimde ilgiyle takip ettiğim bir döneme ait olunca okumamak elde değildi. Çok zor ve taraflı aktarılan bir dönemden bahsediyoruz ve sende anladığım kadarıyla olay örgüsüne başka bir pencereden bakmak niyetindesin. Böyle bir dönemi yazmaya çalışmanın negatiflikleriyle karşışalabilirsin. Çünkü kafalarda belirlenmiş yargılar ve tabular olabilir. Her kaldırdığın taşın altından yahudi soykırımı çıkınca, başka kıyım olmamış, 20 milyon Rus ölmemiş, Japonya'ya atom bombası atılmamış ya da dünyanın çok büyük bir kısmı bundan etkilenmemiş gibi bir durumla karşılaşmakta mümkün. Henüz çok kısa bilgiler içeren bir bölüm okudum. Ufak tefek hataların var ama düzeltilemeyecek şeyler değil tabiki. Devam edersen okumaktan memnun olurum. Eline sağlık.

29
Tartışma Platformu / Ynt: Müzik Ve Kitap
« : 03 Mayıs 2013, 22:12:33 »
1- Müzikle okumayı severim, ama sakinliğede hayır demem okurken.

2- Okuduğunuz kitabın içeriğine göre değişebilir durum diye düşünüyorum. Çok ağır ve düşündürücü bir eser okurken belki müzik yeterli derinliğe inmenize engel olabilir ya da tam tersi daha iyi inmenizi sağlar.

3- Eğer romantik veya dramatik bir şeyler okuyorsam Beyonce / Halo, Dido / White Flag, Tara Grubunun slov şarkıları ve bazı dramatik epik parçaları tercih ederim ama favorim kesinlikle Loreena Mckennitt. Savaş sahneleri veya gerilim içinse geniş bir arşivim var. Özellikle epik tercih ederim ama Çember serisini okurken tesadüfen Demet Akalın'ın 'Toz pembe' parçasının, kitabın yaydığı havaya çok uyduğunu farkettim.

30
Tartışma Platformu / Hangi Kitap Size Ne Hissettirdi?
« : 02 Mayıs 2013, 13:12:45 »
Bu benim çok yoğun hissettiğim ve kafa yorduğum bir şeydir. Okuduğumuz her kitap bize bir şeyler hissettirir illaki ama bazı kitaplar vardır etkilerinden uzun süre kurtulamayız. Olumlu ya da olumsuz, sizi çok etkilemiş kitapları ve ne hissettirdiklerini yazarsanız sevinirim. Tabi fikrime göre hissettiğimiz duyguların, kendimizi olayın içinde bulma ihtimalinin etkisiylede alakası büyüktür. Empatik düşüncelerimizin bakış açılarımızı çok etkilediğine inanıyorum.

Benim için liste uzun ama ilk aklıma gelenleri örnek vereyim; Ejderha dövmeli kız ve Ölüm üstadı'nı okuduğumda, her iki kitapta bana insanın sapıklık ve vahşilik sınırının nerelere varabileceğini göstermiş, şok ve tiksintiyi çok yoğun hissetmiştim.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7